טיסות דרך דוחא!
-
היי
אני מתכנן עם חברה שלי טיול לפיליפינים בחודש יולי/אוגוסט. לאחר חיפוש מצאתי כי הטיסה דרך ירדן ודוחא היא הזולה ביותר(וזולה משמעותית כ-240 דולר לאדם) השאלה שלי זה האם בטוח לטוס עם חברה כמו קטאר איירלנס מהסיבה כי החברה הזאת אינה בקשרים דיפולמטיים עם ישראל ומה קורה במקרה שהחלטתי לטוס ומבקשים ממני לראות דרכון ורואים שאני ישראלי? האם זה מהווה בעיה כלשהי?
-
אין שום בעיה.
קטאר איירוויס היא חברה טובה מאוד, אגב, והיא מטיסה כמה עשרות אלפי ישראלים בכל שנה. בקונקשיין בדוחא לא תצטרך להראות דרכון וגם אם כן תתבקש להראות דרכון – לאף אחד שם לא איכפת שאתה ישראלי.
לקטאר אומנם אין יחסים דיפלומטיים עם ישראל, במובן שאין שגרירות/קונסוליה של ישראל בקטאר, אבל דווקא יש יחסים בין המדינות. קטאר אינה מדינת אוייב. אפילו ניתן להיכנס לקטאר עם דרכון ישראלי.
-
אפשר להיכנס אליה? איך זה הגיוני הרי קטאר הנה המממן העיקרי של חמאס.
-
ובכל זאת אפשר, תחת תנאים מסוימים. אנשי עסקים נכנסים לקטאר באופן שיגרתי.
לא הכל הוא כמו שהוא נראה. לקטארי הממוצע לא איכפת מישראל, הוא בקושי יודע איפה היא נמצאת על המפה.
-
אז אתה אומר שאין שום סיכון להזמין טיסה דרך קטאר? עם כול החשש
-
אין סיכון, הכל בסדר. טסתי דרך דוחא לא מעט פעמים בעצמי, וכאמור החברה מטיסה כמה עשרות אלפי ישראלים בכל שנה. השדה בדוחא מודרני מאוד.
-
קראתי לא מעט פורומים בהם נאמר שעדיף להתרחק ממדינות שאינן בקשרים דיפלומטיים עם ישראל, ואפילו משרד החוץ אומר זאת. בגלל זה זה די מרתיע
-
שאלת לגבי הסיכון שבדבר, ועניתי שאין. אם אתה בכל זאת מרגיש חוסר נוחות וזה מלחיץ אותך קצת – אז עזוב, שלם 240$ בשביל השקט הנפשי שלך ושל זוגתך וקח כרטיס של חברה אחרת. הכל בסדר, על שקט נפשי משלמים הרבה בחיים.
רוב אלו שממליצים לך להתרחק מחברות כאלו ואחרות או ממדינות כאלו ואחרות לא מייעצים על בסיס ניסיון אישי או בחינת סיכונים ריאלית אלא מתוך עמדה פוליטית.
-
אקח לתשומת ליבי ואשקול שוב מחדש. תודה רבה!
-
למיטב ידיעתי, קטאר לא מעניקה ויזת תייר לבעלי דרכון ישראלי. יוצאים מן הכלל הם מי שמגיעים עם ויזת עסקים בגלל הזמנה מגורם עסקי בקטאר או מיריד/תערוכה מסחריים בקטאר שבהם הם משתתפים. -
מנסיון, אין שום בעיה בנחיתה בדוחא ובטרנזיט שם. הסתובבתי בטרמינל חופשי חופשי ובאחת מחנויות הדיוטי זיהו אותי כישראלי, חיכו והיו מוכנים לשרת אותי עם כל הכבוד הנהוג בחנויות אלו.
שמעתי גם על כאלה שנחתו עם קונקשן ארוך וקיבלו מלון והסעה אליו.
גם בעמן לא נתקלתי בבעיה כל שהיא, מקסימום אדישות להיותי שם בין כל יתר הישראלים שהגיעו לטיסת אייר קטאר.
-
הבעיה היחידה אם ח”ו המטוס יאלץ לנחות במדינת אויב. הסיכוי נמוך מאד אך תמיד קיים. תלוי גם בעבר הביטחוני שלך. אני אישית העדפתי לשלם יותר ולטוס דרך הונג קונג.
נסיעה טובה
-
קרו מספר מקרים בעשור האחרון שישראלים נחתו במדינות אוייב כתוצאה מתקלות מכניות במטוס שאילצו עצירה. במקרים כאלו כל הנוסעים נאלצים לרדת מהמטוס.
זכור לי מקרה אחד של בחור צעיר, קצין מילואים בשריון אם אני לא טועה, שטס עם טורקיש וטיסתו נחתה לעצירה טכנית בטהרן. הוא חשש מאוד וביקש להישאר במטוס אך הטייס סירב. הבחור תיאר שבטרמינל, באזור שבו הוחזקו הנוסעים, לא רק שהחששות שלו הופרכו אלא שהוא קיבל יחס מועדף כשגילו שהוא ישראלי. אנשי הביטחון האירניים אפילו נתנו לו מתנה קטנה.
אני לא מנסה להחמיא לאיראן או לאיראנים עם הסיפור הזה. הפואנטה היא שצריך לזכור שיש הבדל גדול בין עמדה פוליטית של מדינה ובין התנהגות של אנשים בפועל. נכון שיש מקום לחשוש ממקרים כאלו, אפילו שהם בסיכוי היתכנות נמוך מאוד במיוחד עם מטוסים מודרניים (עיקר הצי של חברות כמו קטאר איירוויס), אבל סה״כ אני באמת מאמין שזה חשש פסיכולוגי יותר מכל דבר. לא ידוע לי אפילו על מקרה אחד של ישראלי שנחת במדינת אוייב ועבר חוויה שלילית כלשהי.
-
מעניין אם מקבלי ההחלטות במשרדי הממשלה בדעתך?
-
בשנה שעברה נסעתי לנפאל דרך דוחא עם הקטארים אפילו שהיתי במלון בדוחא אין מה לחשוש .אני טסתי לבד לרגע לא חששתי ולא הרגשתי שום עוינות .
-
יעל שלום
אין חילוקי דעות ביננו.בעניין קאטר היא מדינה מוסלמית מתונה. ראינו את התגובה של של המדינות המתונות והלא מתונות בעקבות שיגור הטילים לעבר סוריה.
הבעיה זה נחיתה בטהרן, פקיסטאן, קאזאסטן ודרקיסטאן. כל מנהיג מהסטאנים יכול לקבל את ה”ג’אננה”.
ע”פ אמנה בינלאומית הטרמינל הוא שטח אקסטריטוריאלי.איש לא יוכל להבטיח, מה שהיה הוא שיהיה בעתיד.
ההחלטה היא סובייקטיבית
-
אז לפי דבריךהחברה הבטוחה היחידה היא אל על.
היא היחידה שלא טסה מעל מדינות עוינות.
הטורקים טסים מעל אירן.
הירדנים מעל מדינות המפרץ
האוזבקים מעל אחת הסטאנים
גם האוקראינים הרוסים וכל מדינות מערב אירופה.
המסקנה של מי שקורא אותך
רק אל על?
אז בואט ואגיד לך את דעתי
טיסות אל על למזרח ובעיקר לבנגקוק נעשות במטוסים מיושנים.
ואם יקרה מצב חירום,?
איפה הם ינחתו
בסעודיה?
מדינות אוייב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כבר נחתו ישראלים בטהרן ונשארו במטוס ולא אירע להם דבר.
כל פעם אל על שולחת נציג שלה לעורר בהלה באתר.
אני טס עם הירדנים
חברה מעולה
מטוסים חדישים
שירות מעולה
והם טסים מעל מדינות המפרץ
יש לך טעות שדות התעופה אינם שטחים אקס טריטוריאליים.
רק המטוס הוא איזור כזה
יש אמנות בין לאומיות ואף מדינה לא תסתבך בדברים כאלה.
גם לא טהרן
אז תודה שטסתם אל על – אני לא פראייר!!!!!!!!
-
יעל שלום.
כתבת שהיית במלון בדוחא.
אני טס דרכם בעוד כמה ימים, ומאוד רוצה לצאת לסיבוב בזמן הקונקשן (10 שעות).
תוכלי להרחיב בנושא?
טיילת עם דרכון ישראלי? קיבלת ויזה לכל דבר ועניין, או ויזה מיוחדת ומוגבלת לקונקשן? אם מוגבלת, מהן ההגבלות? הגשת בקשה מראש או שזהו תהליך אוטומטי?
תודה מראש.
-
“ככה סתם כי בא לך “ לא תצא מהשדה
שמקרה של תקלות באשמת חברת התעופה תקבל ויזה ומלון על חשבונם
גם קונקשן של 10 שעות לא מצדיק מטעמם מלון או יציאה לעיר
-
שלום גלית.
אני יודע (התפרסמו כתבות עם ישראלים שחוו זאת) שבמקרה של תקלה של חברת התעופה מקבלים אשרה ומלון.
אני יודע (מופיע באתר של החברה) שכל תייר שיש לו קונקשן יותר מ8 שעות ופחות מ24 שעות מקבל אשרה מיוחדת – לא ויזה – ומלון.
שמעתי שאת האשרה המיוחדת מקבלים גם ישראלים.
בכוונתי לנסות את זה כשאנחת שם בהמשך החודש.
ביקשתי מיעל שסיפרה ששהתה שם במלון שתרחיב בנושא, על מנת להחכים מהניסיון שלה איתם, ואולי לשפר את סיכויי ההצלחה שלי.
חג שמח.