מחיר כניסה עדכני לבית הכנסת הגדול של בודפשט
-
שלום,
מישהו פה יודע מה מחיר הכניסה לבית הכנסת הגדול של בודפשט, אם אני רוצה לבקר רק בבית הכנסת ולא במוזיאון בנוסף?
תודה
-
היי
מחיר מבוגר 2000 פורינט אם רוצים לצלם תוסיף עוד 500 פורינט. ילד עד גיל 10 חינם.
אין כניסה לבד זה כולל הדרכה, שלדעתי לא שווה כלום.
השאלה העיקרית מדוע גובים בכלל כסף, האם שאתה נכנס לכנסיה לוקחים ממך כסף???
תהנו הבית כנסת מדהים
-
זה בדיוק מה ששאלתי את עצמי, אני מרגישה פראיירית לשלם 25 שקלים כדי לראות בית כנסת כאשר יש כל כך הרבה כנסיות שאפשר לראות בחינם. מרגיש לי מיותר, ולכן אוותר. חוצפה לגבות כסף לכניסה לבית תפילה.
-
זה מה שישבור אותך 25 ש”ח
המקום מיוחד מאוד ולא דומה לבתי כנסת בארץ ושווה את הביקור – אני מניח שצריך לתחזק את המקום וגם זה עולה כסף (כי מתפללים כמעט ואין)
ואם זה היה אתר אחר שעולה כסף גם לא הייתם נכנסים.
אפשר גם לחסוך על ארוחת ערב ולאכול בסופר???
-
מי אמר 25 שח?
Admission tickets in 2017: 4000 Forints/adult, 3000 Forints/student.
זה בערך 50 שח למבוגר. וזה לא כולל כניסה למוזיאון.
http://www.greatsynagogue.hu/jewishquartertours.html#stand
גם לא כתוב שילדים עד גיל 10 חינם.
-
תמיד היהודים אשמים. לא שמעתי תלונות על המחירים שגובים למשל בסיור בפרלמנט.
דור, טוב שיש לפחות שפוי אחד בפורום שמתאר שבנין ענק כזה צורך כסך לתחזוקה והרבה. אגב, את הסיורים מארגנת חברת תיירות פרטית ולא חברי בית הכנסת.
האתר משמש היום בעיקר כאתר תיירות ותפילות נערכות בו לעיתים רחוקות. את התפילות עורכים בבית הכנסת הצמוד “ בית כנסת הגבורים”.
מי שרוצה לחסוך את מחיר הכניסה, יכול להכנס בזמן התפילה, רק ידאג לליבוש הולם, כי בעבר ישראלים לא הורשו ליכנס בלבוש לא מתאים.
-
: מחיר כניסה עדכני לבית הכנסת הגדול של בודפשטמי שמעדיף ״לראות כל כך הרבה כנסיות בחינם״ ולא את אחד מבתי הכנסת המפוארים באירופה, אחד מאתרי המורשת של העם שלו, ולא מוכן לשלם מחיר של סלט ניסואז בבית קפה בארץ כדי לאפשר להמשיך להחזיק את המקום המדהים הזה ואת הזכרון – באמת עדיף שלא ייכנס!
ואני לא מתכוון למי שהגיע עם מעותיו האחרונות והוצאה כזו מכבידה עליו כלכלית וכך מתוכנן הטיול שלו.
ובאשר להדרכה – לנו היא מאוד תרמה ומאוד נהננו ממנה.
-
בפעם הראשונה,לפני הרבה שנים,ביקרנו בבודפשט ולקחנו סיור מודרך בבית הכנסת.בזמנו...אפשר היה להיכנס ללא הסבר או הדרכה.
חשבנו בדיוק כפי שהחברים כאן הסבירו כבר.
צריך לתחזק ולשמר את המקום,שאינו מקבל כספים מהמדינה.
מאז היינו כבר כמה פעמים בעיר וגם נכנסנו וסיירנו ברובע יהודי.
לנו,הסיור ברובע יהדי במיוחד עם מדריך ראובן וגם סיור בבית הכנסת תרם רבות.
ראובן מיוחד מאוד ומספר על הרובע,העיר וגם גולש מעבר במורה מאוש מעניינת.
הסיור בבית הכנסת גם היה מעניין,והמדריכה הסבריה וענתה על כל השאלות הרבות שהיו לנו.אולי הייתה לה סובלנו כי לא היה לחץ קבוצות..
אגב,לא כל הכנסיותחינמיות..ושילמנו להיכנס לכמה וכמה מהן..המיוחדות יותר.
*ונכון,בארץ אנו לא בין מבקרי בתי הכנסת..בחו”ל זאת אוירה אחרת,סגנון אחר..
ממליצה מאוד.
** יש עוד כמה בתי כנסת בבודפשט.2 מהן ברובע יהודי.למרות שיש עלות כניסה גם לשם,ממליצה לגשת,לראות
-
באמת, תחסכו ממני את הביקורת הצדקנית שלכם על ההחלטה שלי לוותר, זה עניין של פרינציפ וזו זכותי המלאה, אני גם ככה לא באמת מעוניינת לבקר שם. אם הם זקוקים לכסף לתחזוקה – שיגייסו תרומות, לא על חשבוני. תמיד יש צדקנים שקופצים. ולא שאני חייבת לכם הסבר או הצטדקות, אבל גם בארמון הפרלמנט אין בכוונתי לבקר, בדיוק כמו שהחלטתי מראש לוותר על כל מקום שגובה סכומים גבוהים מדי ממה שאני מוכנה ורוצה לשלם.
זהו. מבחינתי הדיון הסתיים, אין טעם להמשיך להגיב לי כי אני באמת לא מגיבה טוב לביקורת מהסוג הזה. כל טוב.
-
אבל מיצידי לא הסתיים הדיון. את חוצפנית גדולה. שאלת שאלה, ענו לך בנמוס וניסו להסביר למה גובים מחיר לביקור.
אנחנו, ותיקי הפורום לא רגילים לסגנון הזה. אני מקווה שיעיפו אותך מהפורום ולא תוכלי בעתיד לענות בסגנון הזה.
-
כל אחד זכאי לבלות את החופשה שלו לפי רצונו, ולהוציא כסף בהתאם להעדפותיו האישיות.
יש מי שתשלום דמי כניסה לאתרים, ביניהם יחודיים לעיר, נחשב לבזבוז
יש מי שקניות (הן הזמן והן הכסף שהן עולות) נחשב לבזבוז
יש מי שמלון יקר ומפנק נחשב לבזבוז, כי הרי באים רק לישון.
יש מי שמסעדה יקרה נחשבת לבזבוז. אפשר לאכול אוכל רחוב ולשבוע.אבל את אמרת “אני מרגישה פראיירית לשלם 25 שקלים כדי לראות בית כנסת” (זו זכותך כמובן להרגיש כך) ובעיקר -”חוצפה לגבות כסף לכניסה לבית תפילה” ועל זה התרעמו האנשים, שניסו להסביר לך את הסיבה לתשלום. אני לא רואה בזה ביקורת צדקנית.
-
סוף דיון.כל עוד השאלה הייתה אינפורמטיבית בלבד כמו השאלה בראשית השרשור- מה המחיר של הכניסה- את צודקת בגישתך שביקשת רק את המידע.
מאידך את זו שבאת והוספת את דעתך על תשלום עבור ביקור בבית כנסת, על הבחירה שלך שלא לשלם (כמובן שזו החלטה שלך) והגדרת את עצמך כפריירית לשלם, וחוצפה לגבות וכו
קיבלת תשובה מדוע נגבים דמי ביקור.
את תוקפת את המשיבים (צדקנים, תחסכו ממני… וכן הלאה).
כאן נגמר הדיון בנושא.