ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

זקוקים להכוונה

פורום צפון אמריקה
    2
    2
    665
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shmulik89
      shmulik89 נערך לאחרונה על ידי

היי פורום

בהמשך להודעתי הקודמת אשמח לקבל המלצות וייעוץ לגביי מסלול הטיול אותו אנחנו מתכננים .

1.9 עד 3.9 אנו מתכננים להיות 3 ימים בוורמונט בעיירה סטואו. נשמח למסלולי טיול ותכנון הימים.

3.9-5.9- אנו מתכננים להיות בניו המפשייר. חשבנו ללון בעיירה לינקולן ובעוד עיירה נוספת. מה המלצתכם לעיירה השנייה? נשמח גם למסלולי טיול.

משם אנו רוצים לעלות למיין. המלצות למקומות לינה יתקבלו בשמחה.

אחר כך להמשיך לכיוון ניו יורק מנהטן כשבדרך חשבנו לעצור בקונטיקט ולבסוף בקייפקוד. נשמח להמלצות ועצות ללינה ומסלולי טיול.

תודה רבה

שמוליק

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz נערך לאחרונה על ידי

לצערי אינני יודע אם קראתי את הודעתך הקודמת ואם קראתי, אינני זוכר את פרטיה ובמיוחד לא את פרק הזמן שיוקדש לפרק הטיול שלאחר ניו המפשייר.  לכן, אניח שאין מגבלה על זמן הטיול, אם כי לא אקדיש פרקי זמן ארוכים יותר ממה שאני הייתי מקדיש למקומות שאזכיר.

לגבי וורמונט.  ההיכרות שלי מוגבלת ו- 3 ימים בסטואו נראים לי פרק זמן די ארוך.  אני ביליתי בה רק יום אחד, וגם לא לנתי בה.  מצד שני, היו גם מקומות אליהם לא הגעתי.

הנה מספר הצעות לביקור בסביבת סטואו:

1. הר מנספילד, שהוא ההר הגבוה בוורמונט נמצא בסמוך לעירה.  ניתן לעלות כמעט עד לפסגתו ברכבל (או ברגל).  יש שם נוף של הסביבה וגם מסעדה.  אפשר להמשיך לעלות עד הפסגה ברגל, אבל לא בשביל רחב כמו זה המוביל עד למסעדה.
        2. פארק המדינה Smuggler’s Notch נמצא דרך מסטואו להר מנספילד.  לא נכנסתי אליו ולכן אין לי אפשרות להמליץ.
        3. בדרך מ- I-91 לסטואו תוכלו לבקר בבן אנד ג’ריס.  מעין מפעלון קטן שיש בו סיור מודרך שבסופו מחלקים לכם מנת גלידה.  עלות הסיור היתה בזמן ביקורי $3.  אז היו סיורים כל 30 דקות ומשך הסיור בערך זמן זה.  לדעתי, לא הכרחי.  מצד שני, אם יש זמן רב באיזור, בהחלט אפשרי.
          בהמשך הכביש לכוון סטואו יש גם אפשרות לראות מפעלון ליצור סיידר שצמוד לחנות מזכרות, וזאת ללא תשלום.  הצפיה בתהליך היצור דרך חלונות בחנות המזכרות (שכמובן גם מוכרת את הסיידר).  ניתן גם לטעום את הסיידר המיוצר.  מדובר בסיידר ללא אלכוהול.
          יש גם מרכז קטן עם מספר חנויות בהמשך, וביניהן אני זוכר חנות שוקולד..
        4. מסטואו אני מניח שניתן לצאת גם לביקור באיזור ברלינגטון ושלבורן (בו לא ביקרתי) וניתן גם לעשות קפיצה לכוון מונטפלייר, לבקר ב- state house של ורמונט ובמוזיאון של ורמונט, וגם לצאת ממנה לכוון חוות מורס הסמוכה, שם יש מוצגים על חליבת המייפל מהעצים והכנסת הסירופ (ללא תשלום).

לגבי ההרים הלבנים.  ראשית, אין חובה להחליף את מקום הלינה במהלך הביקור.  סך הכל, המרחקים אינם גדולים יחסית.  כמה עשרות קילומטרים מצד לצד.  אם תתעקשו על לינה גם בצד המזרחי של ההרים הלבנים, אני ממליץ על North Conway, שהיא עיירת תיירות עם מבחר מלונות.  מיקומה טוב, בסמוך לצד המזרחי של דרך הקנקמגוס (כביש 112) וגם במרחק לא רב מהכביש העולה לפסגת הר וושינגטון.

לגבי ההרים הלבנים, אפשר לציין שלושה איזורים עיקריים.  האחד הוא כביש 112.  כביש זה חוצה את ההרים הלבנים ממזרח למערב.  לאורכו יש מספר נקודות עצירה לתצפית וגם כמה מסלולי הליכה, שרובם קצרים.  זהו יער לאומי, והם החליטו לדרוש כסף תמורת הביקור.  תו יומי המאפשר חניה לאורך הכביש במגרשים שהם הכינו עלה $3 (יתכן והמחיר עלה מאז ביקורי ב- 2010).  המסלול המוכר הוא למפלי Shabaddy.

כאשר חוצים את כביש 3 לכוון מערב, נמצא אתר תיירות בבעלות פרטית בשם Lost River.  זכור לי כמקום נחמד.

האיזור השני הוא כביש 302, כביש רוחבי מצפון לכביש 112.  כביש העליה להר וושינגטון נמצא על כביש 16 קצת מצפון לו.  אזכיר את מלון הר וושינגטון הנמצא בברטון וודס על הכביש הזה.  אני מציע ביקור במלון.  ממרפסתו ניתן לראות את הר וושינגטון.  כמו כן, התקיימה בו ועידה כלכלית מפורסמת בתום מלחמת העולם השניה, שהסדירה את המשטר המוניטרי בעולם ששרר מאס ועד לתקופת הנשיא ניקסון.  אם תחילטו לעלות להר וושינגטון ברכבת, הכביש לתחנה מתחיל ליד המלון.

האיזור השלישי הוא Franconia Notch, על כביש 3 עוד יותר צפונה מהמפגש שלו עם כביש 302.  במקום יש מספר אתרים  בהם ניתן לבקר, כולל ה- Flume והר קנון, שאפשר לקחת רכבל לפסגתו.  בעבר על אחד ההרים היה ניתו לצפות ב- old man of the mountain, הסמל של ניו המפשייר, אך הבנתי שהסלע שם נפל, כך שהוא לא קיים יותר.

לגבי מיין, ואני מניח זמן טיול לא ארוך במיוחד, הייתי יוצא לכוון פארק אקדיה, כאששר בדרך תעברו בעיר בנגור.  ללינה אני ממליץ על העירה בר הרבור.  יתכן והיא קצת יותר יקרה מאפשרויות אחרות במרחק סביר, אבל אני אהבתי אותה.  עירת תירות קטנה במיקום נפלא.  פארק אקדיה משתרע על מספר איזורים, כאשר הגדול ביניהם נמצא ממש ליד העיירה.  אם יש לכם זמן, אני ממליץ גם על נסיעה ל- Schoodic Point.  הכביש המוביל לשם מתחיל על כביש 1 מצפון ל- Ellsworth (כביש 186).

משם, אני ממליץ על נסיעה דרומה על כביש 1, תוך “כניסה” לכוון הים במקומות שונים.  אזכיר את העירה קמדן, שלידה יש פארק מדינה בו שוכנת גבעת בטי ועוד עיירות רבות עד לגבול עם ניו המפשייר.  אם אתם נוסעים על I-95 דרומה מבנגור, אני מציע להגיע לבירת מיין, אוגוסטה.  גם שם יש מספר אתרי תיירות, כולל המצודה העתיקה (מעץ), המוזיאון של מיין ואני ביקרתי גם ב- state house.  העיר היא בעצם עירה והכל קרוב.

ההמשך לכוון ניו יורק הוא דרך מסצ’וסטס ושם תוכלו לבקר בבוסטון אם תרצו, משם דרך רוד איילנד לקונטיקט ולניו יורק.  אזכיר מספר מקומות מפתח בדרך:  ניופורט (בעצם קצת סטיה מהדרך הראשית) – עיר חוף בה יש בתים שהיו שייכים למשפחות העשירות של הצפון מזרח.  נמצא בה גם בית כנסת מהעתיקים בארה”ב, אם לא העתיק שבהם. Mystic, בה ניתן לבקר ב- Mystic Port, גרוטון, בה יש מוזיאון צוללות וניו הייון, משכנה של אוניברסיטת ייל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון