רשיון בינלאומי בארה"ב
-
שלום לכולם.
אני טס לארה”ב לירח דבש בתחילת מאי (עוד חודש וחצי).
יש לי רשיון בינלאומי בתוקף שעשיתי בממסי לפני כמה חודשים.
הרשיון הישראלי שלי (מפלסטיק) יפוג באמצע אפריל.
קיבלתי רשיון זמני בדואר ושילמתי אותו דרך האינטרנט.
אני צריך לקבל בדואר את הרשיון הקבוע (הפלסטיק) אבל אני לא יודע אם זה יגיע לפני הנסיעה בגלל שיש את פסח באמצע.
רציתי להתייעץ איתכם מה לעשות? איך אני יכול לזרז את קבלת הרשיון החדש מפלסטיק?
ניסיתי להתקשר למשרד התחבורה במס *5678 ושם נציגה טלפונית חוצפנית אמרה לי “אי אפשר לזרז אז אל תנהג בארה”ב” (ממש תשובה טובה).
תודה למי שיכול לעזור.
-
לצערי אני לא יודע איך לזרז, אבל שיהיה ברור.. אתה חייב את רישיון הפלסטיק כדי לשכור רכב בארה”ב.
-
חפש שירשורים בעניין בפורום משפחות או אירופה. היו לפחות 2 שירשורים על העניין הזה. בקצרה: היו כאלה שאפילו נסעו עד דפוס בארי בדרום כדי לזרז את קבלת הרישיון.
-
מאוחר מידי לעשות משהו
רק לקוות לטוב.
בדיעבד הייתי צריך לגשת אליהם לפני מספר חודשים עם כרטיס טיסה והיו מקדימים את רשיון הנהיגה בשנה .
שבועיים לפני המועד נשאר רק להתפלל
ולהתקשר לדפוס בארי ולשאול מה קורה -
באותו ענין – רוצה להיערך מראש.
תוקף רשיון הפלסטיק שלי יפוג באוגוסט הטיול בארה”ב. איך אפשר לבקש שינפיקו לי חדש קודם, מצידי כבר עכשו ?
-
עדכון חשוב:
באתר משרד התחבורה יש אפשרות לשלוח פניה מקוונת להנהלת אגף הרישוי או מחוז משרד הרישוי בנושא רישוי רכב ונהיגה אשר לא ניתן לקבל עליהן מידע באתר האינטרנט או מענה ברישוי קול 5678*.
זה הלינק:
https://motssl5.mot.gov.il/FORMS/he/licensing-department-for m/lang/he-IL
שלחתי פניה והיום (יומיים אחרי) קיבלתי מייל שהרשיון הקבוע שלי הונפק וישלח לכתובת שלי שמופיעה אצלם במחשב.

אני אעדכן כאשר יגיע הרשיון. אני מאמין שהוא יגיע לפני הנסיעה.
-
שלום לכולם – עדכון לגבי רשיון הנהיגה.
רשיון הנהיגה מפלסטיק הגיע היום בדואר

תודה רבה לכולם על ההמלצות.
-
דרך אגב, הרישיון הישראלי הוא רשיון בינלאומי לכל דבר. אין צורך ברישיון של ממסי בשביל לנהוג בארה”ב, כבר פעמיים השנה שכרתי רכב רק עם הרישיון הישראלי.
-
שילמתי בעמדה האוטומטית בסופרפארם הרבה לפני פג התוקף של הרשיוןבעקבות התשלום המוקדם משרד הרישוי שלח אלי את הרישיון הקבוע (פלסטיק) לפני ששלח אלי את הזמני עם דרישת התשלום (אבל שלח את שניהם
).בצורה כזו לא הייתה תקופה בה לא היה לי רישיון קבוע (פלסטיק) בתוקף.
אני צריך לזכור לקראת סוף 2026 לעשות עוד פעם את אותו תרגיל, כבר רושם לי ביומן.
לשיקולכם אם לנהוג בצורה דומה
-
דרך אגב לפני כשנתיים סמנכ"ל בטבע לא קיבל רכב בניו יורקדרשו ממנו רשיון בין לאומי ולא היה לו, המקרה התפרסם בעיתונות בהרחבה.
דרך אגב שני אם בביטוח הבריאות שלך רשום שאתה חייב רשיון בין לאומי יכול להיות שאם חו”ח תתרחש תאונה ותמצא את עצמך בבית חולים יכול להיות שחברת הביטוח תסרב לשלם את החשבון.
אגב שלישי אני עשרות פעמים שכרתי רכב בארה”ב ואולי פעמיים דרשו ממני להציג רשיון בין לאומי כדי לקבל רכב, אחת בוגאס והשניה שכחתי איפה.
דרך אגב רביעי למרות זאת אני תמיד לוקח איתי רישיון בין לאומי ודווקא מטלדור ולא ממס”י, יקר יותר אבל קרוב יותר לבית.
כמובן שכל אחד ינהג לפי שיקוליו, אני רק הוספתי מידע.
-
וכפי שנדמה לי שכבר אמרו: הבינ”ל עולה משהו כמו 20 שקל, וזה אם מעגלים כלפי מעלה. בשביל סכום כזה עדיף להיות מכוסים. -
חבל להטעות אנשים.
חברות ההשכרה בארץ מציינות בשובר ההשכרה שצריך רישיון בינ”ל וכנ”ל חברות הביטוח שלנו החביבות שידרשו את זה אם יקרה משו חו”ח.
-
זה מקרה קלאסי של “עדיף להיות חכם ולא צודק”.
ברוב המקרים בארה”ב לא יבקשו רשיון בין לאומי אבל בשביל הסיכוי הקטנטן שיבקשו לא שווה להסתכן.
מה שבטוח הוא שבלי רשיון פלסטיק לא תקבל רכב בשום מקום.
דרך אגב, לפני מספר שנים עצר אותי שוטר תנועה בקליפורניה. נתתי לו ראשית את הרשיון הבין לאומי ואז נשאלתי האם אין לי “ Proper driving license”
הצגתי את הרשיון מפלסטיק ואז השוטר פשוט קרע את הרשיון הבינלאומי ואמר לי שמומלץ לא להתחכם עם שוטרים בארצות הברית!!! ומי שיצא לו לשוחח עם שוטר אמריקאי יודע שזה ממש כך
-
אני רק יכול לעודד אותך שקיבלתי את רישיון הפלסטיק תוך שבוע וחצי כך שצפוי
שזה יגיע בזמן אבל אני ל משרד הרישוי ולא יכול להבטיח.
-
אני משתדל לא להחליט לאחרים מה כדאי להם לעשותמניח שהם מספיק אינטיליגנטים להחליט לבד, מקסימום מספר מה עובד טוב בשבילי.
אבל אני חושב שכדאי להציג להם את כל או לפחות מירב העובדות הידועות כדי שיוכלו להגיע להחלטה אינטיליגנטית.
-
רועי ערב טוב
ממש לא מדויק. ביוני 2016 במשרדי הרץ בסלוניקי דרשו ממני רשיון בינלאומי. לא הייתי מודע לכך.
הפנו אותי לחברה מקומית בטענה שאצלם הרשיון הישראלי כן מקובל לעומת הרץ שהיא חברה בינלאומית.
קיבלתי מכונית בדרוג נמוך יותר ושילמתי מחיר גבוה יותר. כתבתי טיפ העניין. לא היה שווה את עוגמת הנפש.