אז לאן הקיץ- ההתלבטות כרגע בין בולגריה לפורטוגל
-
אבל פתוחים להצעות- נקודות- שני ילדים 6+9, בעיקר טיולי טבע, לינה פשוטה אך סבירה כנל התנאים. לא מחפשים עיר, אטרקציות, קניות וכאלו. טיסה קצרה יחסית- ולכן אירופה, שבועיים בערך.
תודה וחג שמח.
-
סליחה, ושאלה נוספת- עבר קצת זמן מאז הטיול האחרון (סלובקיה), אז סברו את אוזניי לגבי טיסות וחברות..
-
בבולגריה לא הייתי אבל
בפורטוגל הטבע זה לא החלק החזק שלה
ערים כן , חופים כן, עיירות כן, קניות כן
-
בולגריה נהדרת
ועונה בדיוק למה שאת מחפשת 
הגענו אליה כברירת מחדל ב-2014 והתאהבנו
עד כדי כך שב-2016 קפצנו לסיבוב נוסף. חברות תעופה רלוונטיות- וויזאייר, אייר בולגריה, אל-על.
מצרף את הטיולים שעשינו...
רובי
-
אין הרבה התלבטות
יש בפורטוגל הרבה , כולל גם טבע ושמורות (בעיקר בצפון)
אבל היא לא “מעצמת טיולי טבע” ואלו לא שונים מכל טיול טבע במרחב הים תיכוני שלנו.
גם בולגריה וגם סלובקיה (לא הייתי) ידועות כמדינות שהמיקוד שלהן-טבע.
אז נגמרה ההתלבטות הזו.
מתחילות התלבטויות אחרות- לאן? וכמה ימים? וטיול מתגלגל? וכל היתר.
-
שני יעדים שמבטיחים ומקיימים חופשה נאה.
בולגריה קרובה יותר ,זולה יותר וקלה יותר לטיולים בנוף.
פורטוגל היא יותר אימפריה שפשטה את הרגל. נעים לטייל בה כי היא רגועה ודי קלה לטיול. החסרון הגדול הוא המרחק והעדר טיסות ישירות קבועות שניתן לבנות עליהן תוכנית טיול מספיק זמן מראש.
אני אהבתי את שתיהן. לא יכול לדרג את מי יותר ואת מי פחות.
את האוכל הבולגרי אהבתי יותר אבל גם הכרתי אותו מהבית. די היה בשכנה בולגריה אחת כדי שכל דיירי הבנין יכירו את האוכל הבולגרי.
רנצי
-
תודה, האמת שגם הלב שלי נטה יותר לבולגריה
מקווה שגם לטבעונים יש שם אוכל. אסתכל בקבצים המצורפים, ואחזור לקושיות. חג שמח! -
מבחינתנו אכן הטיול בסלובקיה היה מושלם- המון טבע ושונה מהמוכר, מזג אוויר מצוין גם באוגוסט, בעיקר למשפחות שלוקח להן זמן לזוז בבוקר, מאוד זול ונוח.
התכנון כרגע זה טיול מתגלגל- ללון כמה ימים בכל מקום- וממנו לצאת לטיולים, בסביבות שבועיים וחצי.
-
סליחה על השאלה, למה רק בולגריה ופורטוגל ברשימה?
מה עם אוסטריה, סלובניה, צפון איטליה…
יעדים הרבה יותר שופעי טבע
-
אוסטריה ואיטליה פחות מושכות אותנו כרגע, גם כי מחפשים טיול זול וגם כי.. מזרח אירופה יותר מעניינת אותי.
סלובניה זו אופציה, אבל איכשהו – קראתי על בולגריה ויש לי איזה עניין. תודה
-
טיילנו בבולגריה באפריל. לא יודע איך מזג האוויר בקיץ. העלויות מאוד זולות, משמעותית יותר זול מאשר אוסטריה, סלובניה או איטליה.
אוכל מצוין. יש כמה אתרים מעניינים. טירות, מנזרים וכנסיות יפות. שונים ממערב אירופה. התשתיות הפתיעו אותי לטובה.
הייתי מתמקד בעיירות הסקי הגבוהות. בשאר המקומות לדעתי עלול להיות חם מאוד בקיץ.
-
תודה, תוכל לפרט לגבי האתרים שציינת? מדבר על אפריל הנוכחי? הכוונה היא באמת להיות בעיקר בעיירות הגבוהות. עם איזו חברה טסתם ואם יש תובנות..?
-
טסנו עם וויזאיר. הם בסדר גמור. בטיסה כל כך קצרה זה לא ממש משנה.
לא טיילנו בעיירות הסקי כמו באנסקו או בורובץ. הבנתי שבאפריל מאוד קר בהן ועדין יורד קצת שלג.
טיילנו באזור פלובדיב ובהר ויטושה ליד סופיה. בקיץ באזור פלובדיב חם מאוד והנופים שם לא הרשימו אותי. בהר ויטושה היה נהדר וזה מקום מאוד מומלץ לטיול באביב לפחות.