ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גרמניה - 3 ימים

פורום אירופה
    14
    48
    15434
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ב.א.
      ב.א. נערך לאחרונה על ידי

אני נוסע לגרמניה בעוד כמה חודשים לשתי לילות ושלש ימים: שני בבוקר עד רביעי בלילה.

אני צעיר שנוסע לבד.

הרעיון שלי היה לנסוע ביום הראשון לפרנקפורט ולערים באזור כגון וורמס מגנצא ומיכלשטאט. ביום השני - פראג (צ'כיה), ביום השלישי - מינכן ולמחנה דכאו. ואז חזרה לארץ.

האם יש למישהו עצות בעניין?

אני מתעניין בעיקר בהיסטוריה יהודית ובאתרים המרכזיים של אותם המקומות.

בתודה.

נ.ב. האם יש למישהו מידע איך אני שוכר רכב אוטומט לגיל שלי (20)? ובמחיר סביר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

אפשר להציע לך לא לעשות את זה? המסלול, כמו שאתה מתאר, מאפשר לך לנכוח פיזית במקומות, אבל לא לבקר בהם. שלא לדבר על הפספוס של לא להקדיש זמן למקומות הראויים.

א. זמני נסיעה. יש למעלה מ-500 ק״מ בין וורמס לבין פראג. כלומר, הנסיעה הזאת לא תיקח לך פחות מ-4-5 שעות. כנ״ל למחרת נסיעה לאזור מינכן. אז תצא ב-7 בבוקר, תגיע לקראת הצהריים, כמובן שלא תהיה עייף או רעב, וגם לא תתקשה למצוא חניה, ומייד תתחיל להתעניין באתרים יהודיים. זה יתן לך אולי כמה שעות עד שהמקום ייסגר.

ב. זה יהיה מאוד יקר. האמת שאני לא בטוחה בכלל שתמצא מי ישכיר לך רכב בנתונים שהצגת (אוטומט לא נפוץ האירופה באופן כללי), ואז עוד יש עלויות דלק, חניה, ואולי גםקנס החזרה במקום אחר.כשאתה אומר ״בעוד כמה חודשים״ זה עשוי להיות זמן שבו יש קרח על הכביש?

ג. לדעתי תבחר אזור אחד ובו תבקר. 3 ימים באתרים יהודיים בפראג - סבבה. 3 ימים פרנקפורט וקצת עיירות מסביב? גם סבבה. לדעתי עלויות הנסיעה כמו שאתה מתאר כרגע כבר יכולות להגיע למחיר של כרטס טיסה חדש לנסיעה נוספת.

• Soft Cell
          Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

כמו שאמרו לפני. יש כמה בעיות בתכנון.

אתה נוסע בסביבות חודש דצמבר שבו שעות האור מועטות ביותר ואפילו יחסית לישראל. מזג האויר עשוי לפעול לרעתך ואז יהיו גם הגבלות על מהירות הנסיעה.

לדעתי אתה צריך לשכור רכב מדרגה גבוהה (ואולי גם יצא לך כך כי אתה מעדיף אוטומט) מאחר והנסיעה כוללת הרבה מאוד כבישים מהירים, כדאי שיהיה לך רכב גדול וחזק. 

קח בחשבון שלוקח זמן לקבל את הרכב. 

אל תדאג מבחינת אוכל ומנוחה. הדרכים מלאות בחניות עם מסעדות וגם מלונות דרכים. אל תזמין כלום מראש.

טכנית אולי ניתן לביצוע אבל יתכן גם שלא תצליח. נסה להוריד את צ'כיה.

• shellaa
            shellaa נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

השכרת רכב לגיל 20 גם עלולה להיות בעייתי - או יקר יותר בגלל תוספת ביטוח או בכלל לא, לרכבים יקרים יותר.

גם אני ממליצה לצמצם מרחקים עבור 3 ימים. וגם לבדוק היטב את שעות הפתיחה של האתרים, שכנראה ייסגרו מוקדם יחסית.

• אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

יש כבר כרטיסי טיסה?

• אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

דכאו,לא בדיוק מחנה ריכוז  יהודים. היום הוא סטרילי לחלוטין,כמעט ללא זכר,אנדרטה אחת גדולה ופסל מנורה...להגיע עליו במיוד,במסגרת הזמן שלך,לא מוצדק!

IMG_1014.jpgIMG_1022.jpgIMG_1021.jpg
                • Soft Cell

גרמניה - 3 ימים

בכל זאת עדיף על פני מגרש החניה בברלין שמספרים לך שהבונקר של היטלר נמצא למטה.

• שקד
                    שקד נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

מבחינת היסטוריה יהודית ״נטו״ יש מקומות מתאימים יותר מדכאו. יחד עם זאת, הוא מעניין, יש במקום מוזאון מעניין, והביקור שם לוקח שעתיים-שלוש. 

בהקשר של תכנון הנסיעה הזו, לכל המקומות צריך להגיע במיוחד ולזמן מאוד קצר, אז אני לא בטוחה למה על דכאו לוותר.

אגב, נכון שאפשר לעשות עצירות לאוכל ומנוחה בין פרנקפורט לפראג או פראג למינכן. אבל אז זמן הנסיעה מתארך. במקום להגיע ב-12, מגיעים ב-13. עדיין צריך להשקיע את הזמן באוכל ומנוחה, לא חשוב איפה זה מתרחש. וזה בא על חשבון ביקורים.

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

בכנות, זה נשמע נורא ואיום. 3 ימים שאת רובם תבלה במכונית, מבלי להספיק כלום ולו ביעד אחד מהרשימה. 2 מדינות ב-3 ימים. בשביל מה?

כבר ביום הראשון תבלה מלא זמן רק בנסיעה ממקום למקום (למשל, שעה בין פרנקפורט למיכלשטאט, וזה גם היום שבו אתה נוחת, עושה צ'ק אין במלון, אוסף את המכונית וצריך לטייל ב-4 יישובים שונים). בין פרנקפורט לפראג למחרת 5 שעות נסיעה אם תתן גז באוטוסטרדה - כבר הלך חצי יום (ובפראג הייתי לא מזמן לשבוע ולא השתעממתי לרגע). ולמחרת שוב כ-4 שעות נסיעה למינכן. תראה הרבה מפנים המכונית, כמעט כלום משום דבר אחר.

ההצעה הכי טובה שלי: רד מזה.

גם כי קשה למצוא השכרת רכב מתחת לגיל 20, וגם אם תמצא היא תהיה יקרה מאוד בגלל גילך, אבל בעיקר כי זה ממש לא כיף.

בחר יעד שמעניין אותך, ותבקר בו. רוצה יותר? תישאר יותר.

• יונית
                        יונית נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

אם תחזור לקרוא את התשובות

מציעה לך מאד לנטוש את הרעיון

בשל גילך והעדר אופציה לשכירת רכב

בגלל הכבישים הקשים לנהיגה בחורף

בגלל המרחקים הבלתי סבירים לנהיגה (גם בקיץ!)

לא ריאלי לחלוטין!

על מה לוותר, איפה להתמקד?

אם תחזור ותפקס אותנו נוכל אולי לסייע לך בנושא.

(אגב מה שציינת את עיירות השו"ם ואת פרנקפורט ומיכאלשטט...מספיק לגמרי ל3 ימי טיול).

• ב.א.
                          ב.א. נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

דבר ראשון תודה רבה על התגובה!

דבר שני – לא ברור לי למה התכנון הזה נותן לי להיות נוכח פיזית במקום ולא לבקר בו? בא נניח שאהיה בפרנקפורט כמה שעות, ואז בכל אחד מהערים שליד עוד כמה שעות, מה כבר יש כ"כ לעשות במקומות הללו? זאת אומרת, אני אדם שמטייל "תכל'ס". הייתי בלונדון, וסיימתי לבקר ברוב המקומות המרכזיים שם (הארמון, הביג בן, בריטיש מוזיאון וכו') תוך 8 – 9 שעות בערך. כשהייתי שם לא הבנתי למה אנשים נמצאים ליד ארמון הבקינגהם במשך שעה (!). הייתי שם כרבע שעה - עשרים דקות, והרגשתי בהחלט שביקרתי במקום, ולא הייתי רק נוכח שם פיזית! (כמובן יצא לי להגיע לשם ביום בו לא היה החלפת משמרות אז זה היה יותר קצר, אבל הרעיון מובן). ואני מדבר על לונדון!! מקום שנחשב לתיירותי במיוחד! אני מסכים שאפשר לעשות את זה צורה אחרת, כגון להיכנס למוזיאון כלשהו ולשהות בו כמה שעות טובות תוך כדי התחברות ריגשית (…) למקום, אבל בתכל'ס, אני לא רואה בזה כ"כ צורך.

הרעיון הוא לנסוע מפרנקפורט לפראג בשעות הערב, כשכבר חושך, כך שאני חוסך זמן של טיול. וכמו"כ זה הרעיון בנסיעה מפראג למינכן. כך יוצא שאתחיל לטייל בפראג משעות הבוקר, וכן במינכן. החשבון של העלויות בהערכה גסה: רכב – 250 $ דלק – 200 $ מלונות – 200 $ מה נשאר? קצת אוכל (שאני מביא איתי בין כה וכה) ואתרים שעולה כמה אירו להכנס לשם? ואני גם מחזיר את הרכב באותו מקום, למה מקום אחר? אם אני אעשה זאת בטיסה נפרדת, צריך לקחת בחשבון את העלויות הללו, פלוס מחיר של כרטיס טיסה, כך שזה יצא בערך פי שתיים!!

דרך אגב, יש לי כבר כרטיס טיסה ואני נוסע באפריל וזה כבר שעון קיץ (מזיזים את השעון ב- 25 למרץ), כך שגם היום יותר ארוך, וגם הכבישים אמורים להיות נוחים לנסיעה. [נ.ב. הכרטיס הוא בעצם טיסת קונקשן... אני נוסע מניו יורק לישראל: עוזב את ניו יורק ביום ראשון בערב, מגיע לפרנקפורט ביום שני בבוקר (9 בבוקר) ועוזב את פרנקפורט ביום רביעי בערב].

ושוב תודה רבה על התגובה!!

• שקד
                            שקד נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

לבוא, להסתכל על מקום רבע שעה וללכת זה בדיוק לנכוח פיזית במקום אבל לא לבקר בו. אולי כדאי לך לבדוק קודם מה הם המקומות שמעניינים אותך ומה בדיוק אתה רוצה לראות ואז לתכנן מסלול. 

יש אתרים מעניינים יותר ויש פחות. אני הייתי בלונדון בחורף ואז ארמון באקינגהם היה סגור למבקרים. הסתכלנו מבחוץ והלכנו לפארק סיינט ג׳יימס אחרי כמה דקות. גם על הביג בן אפשר להסתכל וללכת. ביקור בווסטמינסטר לוקח יותר מכמה דקות. היינו שם קרוב לשעה ואז הוציאו אותנו כי המקום נסגר. זה ההבדל בין לבקר ולטייל ובין לראות. אולי לדעתך אנשים מבזבזים זמן אם הם אשכרה עוצרים להסתכל על מוצגים במוזאון ולקרוא עליהם. דווקא אם אתה מתעניין בהיסטוריה זה נראה לי די הכרחי. לא ברור לי מה אתה מקווה להשיג בכזה ביקור בזק בכל מקום. לא רואה איך באמת אפשר להגיע ולהתרשם ממקום ככה. 

אפריל יכול להיות עדיין חורפי וקר. ומכיוון שיחסית off season מאוד יכול להיות שיש גם שעות פתיחה מוגבלות. 

אישית, אחרי יום ביקור אינטנסיבי בעיר, הדבר האחרון שהייתי רוצה זה לצאת לנהיגה של 5 שעות (נטו). אני באמת לא רואה מה היתרון במסע תיזוזים כזה.

• אמה
                              אמה נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

מה נגיד לך?

אני בהחלט יכולה להבין את האנשים שלא זקוקים יותר מ20 דקות במקום.

מספיק להם לראות,לדמיין אולי,וזהו הם מוכנים לבניין הבא..

הם לא צריכים "להתחבר" עם הטבע,"לחוש" את המקום.וזה בסדר,זה טיול שלהם והרגשה שלהם.זה אמור להתאים להם.ז"א לך!

עדיין המרחקים גדולים מאוד,יעדים מרוחקים ובדרך אתה עובר מקומות יפים מבלי להיכנס לראות אותם..

9 שעות נהיגה ללא עצירה לפי גוגל...

הייתי מניחה את פראג לאפשרות אחרת,ומשתדלת לראות משהו מהדרך פרנקורט-מינכן.ויש מה! מהבלוגים

1

2

תרד בדרך הרומנטית,כך תוכל לראות מקומות יפים ולא סתם למדוד אוטוסטרדה.

מכלול של עיירות,ארמונות,תעצור לשעתיים שלום בוירצבורג,רוטנבורג,שעה על אגם ע' פוכטוונגן,בעיירות נוספות...דכאו לפני חזרה...הגיוני יותר.

תעבור על לינק המקומות...

• ב.א.
                                ב.א. נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

~~בא נעשה רגע סדר בדברים: אלו הם המקומות המרכזיים בהם הייתי רוצה לבקר: (כמובן, עוד לא בדקתי כ"כ, אבל זה בערך מה שנראה לי, ואדרבה, אם יש לך הערות והארות, אשמח לקרוא!) פרנקפורט - ב-Römerberg (שזה בעצם המרכז ההיסטורי של פרנקפורט). קתדרלת St. Bartholomäus (ששם יש נוף מרהיב על עיר). המוזיאון לאמנות שימושית Museum für Kunsthandwerk (מכיל אוסף גדול של אומנות שימושית המחולק למעשה לארבעה אגפים: אירופאי - המכיל אוסף מיוחד של דגמי ריהוט, כלי זכוכית וקרמיקה, איסלאמי - המציג אוסף שטיחים מקסים, מזרח רחוק - פורצלנים ופיסול ואגף אחרון המוקדש לספרות וכתיבה). מוזיאון אתנוגרפי Museum für Völkerkunde (המכיל אוסף רחב של מסכות וטוטמים מכל רחבי העולם). קברי צדיקים. וורמס - בית המדרש ומקווה המים של רש"י. וכן השקע בקיר של אמו של רש"י (אם ידוע לכם הסיפור). מיכלשטאט - קבר צדיק. מגנצא - קבר צדיק (איני יודע אם מי שאני חושב עליו שהוא קבור שם, באמת קבור שם, אני עוד צריך לבדוק את זה..) פראג - אלטנוי שול, מוזיאון היהודי. כיכר העיר (כולל כל מה ששם). ואולי גם מוזיאון המיניאטורות ומוזיאון הקומוניזם.

מינכן - בעיקר דכאו.

מה נראה לך על זה?

• שקד
                                  שקד נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

הייתי פעמיים בשדה התעופה של פרנקפורט, אבל אף פעם לא בעיר עצמה. מה שאתה מתאר כיום אחד נשמע לי כמו יומיים. מוזיאונים כמו שאתה מתאר יקחו לי כשעתיים כל אחד, והאמת שכנראה יהיה לי קשה ללכת לשניהם ברצף. העיירות שמסביב לפרנקפורט - קח בחשבון שעה נסיעה לכל אחת, ובמציאות כנראה קצת יותר כי צריך לצאת מעיר אחת, להכנס לאחרת ואז לחפש חניה. אם לא תמצא רכב להשכרה (ותביא בחשבון שזה עשוי לקרות, בעיקר בגלל הגיל) אז אתה תלוי בתחבורה ציבורית לכל מקום. לי זה נשמע כמו יום של לפחות 10-12 שעות ואותי זה היה מתיש מאוד ולא הייתי נהנית מזה. 

פראג עיר מקסימה, ויש בה הרבה מעבר למה שתיארת. זו עיר עם אווירה של אגדות. הייתי בה 4 ימים מלאים ועוד יום בסביבה ולא הייתי בכל ה״אטרקציות״ שלה. בכיף הייתי נוסעת שוב. גם כאן, מה שתיארת זה לפחות יום וחצי של טיול. אני הייתי מותרת עליה בטיול הזה ונותנת לה את הכבוד המגיע לה בטיול מיוחד.

הביקור בדכאו לוקח כמה שעות, נניח שעתיים, תלוי איך אתה מסתובב שם. במינכן יש מקומות מעניינים ויפים שלא קשורים דווקא לשואה, ויש שם גם את הפארק האולימפי והאנדרטאות לספורטאים הנרצחים. 

אם מאוד חשוב לך להיות גם באזור פרנקפורט וגם באזור מינכן בנסיעה הזו, אז אני הייתי מרווחת את פרנקפורט לאזור יום וחצי עד יומיים, ומשם הייתי נוסעת לנירנברג (אם כבר אז כבר) משם לדכאו ומשם חזרה לפרנקפורט. יכול להיות שאפילו הייתי מחפשת טיסה ממינכן לפרנקפורט וחוסכת את כל הנסיעה בחזרה. בעיקר כי יש סיכוי סביר שתצטרך לעשות את הנסיעה בתחבורה ציבורית.

• Soft Cell

גרמניה - 3 ימים

משדה התעופה של פרנקפורט לעיר זה עניין פשוט מאוד ולמיטב ידיעתי עדיין לא נתקלתי בשדה תעופה שהוא כל כך קרוב ונגיש לעיר כפי השדה של פרנקפורט.

• לִי
                                      לִי נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

גם לדעתי, התוכנית שלך לא הגיונית..

גרמניה ענקית, ובכל אזור אפשר לטייל לפחות שבוע . גם מבלי להתעמק..

מציעה שתתמקד ביעדים בסביבת פרנקפורט

ובחבל אלזס שבצרפת  (עם מורשת יהודית עשירה)

בשילוב היער השחור.

בהצלחה!

• אמה
                                        אמה נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

אני הבנתי שהבחור כבן 20,טיסת חזרה ממינכן,חצי נחמה.אין צורך לחזור לפרנקפורט.

היינו 14 יום בטיול גרמניה,חלק קטן יחסית ממנה..ולא הגענו לפרנקפורט כלל.

כן מכירה,מהספר את סיפור בית כנסת עתיק ב Worms וקבר ידוע.הם דווקא כן היו בתכנון.אבל לא הספקנו.תכננתי אותם מלינה בהילדנברג.סרטון Worms

דכאו,היה לי מאוד חשוב להגיע למחנה, נמנעתי מלהגיע לגרמניה שנים רבות.

אחרי סיור מחנות בפולין,טיילנו בגרמניה.התנאי שלי היה  בחברת תעופה לאומית שלנו וביקור בדכאו תחילה. דכאו,לא דומה למחנות האחרים.נכון יותר לא העבירה את אותן תחושות,הוא ריק.יש מוזיאון קטן,אנדרטה,חדר עם תנורים...ו הכול עיניין של תחושה. אבל,,הוא ממש קרוב לשדה במינכן,כך שאפשרי בהחלט.

אישית,הייתי מבקרת בבית הכנסת ומוזיאון היהודי ,כיכר יעקב במינכן.מקומות בהם יהדות חייה ונושמת ולא הצליחו להשתיק אותה.

פראג,ביקרנו בה 6 ימים מלאים.בית כנסת פינסקר והספרדי השאירו רושם אדיר.

אלטנאיה מתוייר מאוד,הורגש תיירותי מידי.שוב עיניין של תחושות והרגשות.

עדיין,גם אם לא תהייה בעיה בהשכרת רכב,לדעתי אפשרי אולי דרך חברות מקומיות,בתוספת עלויות ביטוחים,ל3 ימים המסלול  קשה מאוד,טכנית.

IMG_1366.jpgIMG_1368.jpg
                                        • אורנה1
                                          אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

מכל הסיפור ההזוי הזה, מה שהכי מעניין הוא מיהו הצדיק במיכלשטאט....

אורנה

• ב.א.
                                            ב.א. נערך לאחרונה על ידי

גרמניה - 3 ימים

אפשר גם לטייל בעיירה אחת קטנה במשך שבועיים, אם רוצים להפוך כל אבן... וזה בהחלט נקרא להתעמק. אני לא מבין למה נראה לך שלהיות בכל אזור שבוע זה לא נקרא להתעמק. כבר כתבתי בתגובה קודמת שלי, שאני אדם שמטייל תכל'ס" (פירוש: בלי לבזבז יותר מדי זמן על עניינים שוליים). אני מקבל את תחושת הרגש שלי למקום די במהירות. כמובן, אם הייתי יכול, הייתי מעדיף להישאר יותר זמן ולהעצים בי את תחושת הרגש הזו, אבל עם הזמן המועט שברשותי, נראה לי שזה מספיק בהחלט, הלא כן?

אני צריך באמת לבדוק מהו היער השחור. לא בדקתי בעניין זה כלום. [אבל האמת היא, נראה לי קצת משונה לנסוע לארץ אחרת בכדי לראות שם נופים. הרי נופים שייך לראות בעוד מקומות, עיקר הרעיון לנסוע לארץ אחרת היא לתפוס את מה שאותה הארץ מיוחדת בה. כמובן, ישנם ארצות שבאמת הנוף בו מיוחד, כגון שוייץ, וכיו"ב, ויתכן שגם היער השחור נכלל בגדר זה, אולם העיקרון מובן].

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון