התייעצות - ביטוח נסיעות במצב רפואי של סבתא חולה
-
היי ,
אשמח לעצה וחוכמת אנשי הפורום בעלי ניסיון קודם עם בני משפחה מבוגרים/חולים. מניחה שיש אחרים שהתמודדו עם קושי דומה בעבר.
אנחנו טסים בקיץ בהרכב משפחתי, עם ההורים שלי , לטיול ארוך יחסית ובעלויות גבוהות למדי .
הסיטואציה היא שיש לי סבתא ( בארץ , לא טסה איתנו ) שהיא חולה סופנית ובשל החמרה במצבה לאחרונה , יש חשש ממצב שבו נצטרך לחזור באמצע הטיול .
לגבי כל מצב שיגרום לביטול לפני הטיסה , הרי שעשינו לטיסות שלנו ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה ,וזה עד 12 שעות לפני הטיסה מהארץ .
בנוסף , את כל המלונות שריינתי רק עם ביטול חינם.
שאלתי היא מה קורה בסיטואציה שבה נצטרך לחזור באמצע הטיול ?
האם יש ביטוח נסיעות/ בריאות שמכסה אפשרות כזאת ?
באילו מקרים יש כיסוי ביטוחי להפסקת טיול במצב כזה ? האם מדובר רק במקרה מוות חלילה של קרוב המשפחה המבוגר או גם רק במקרה של החמרת מצבו ?
האם יש לכם ניסיון עם חברת ביטוח בסיטואציה הזו ?
אשמח לכל פידבק.
תודה מראש, רק בריאות ,
וחג שמח
עדי
-
יש לנו נסיון לצערי. אצלינו היה מדובר על קיצור הטיול (הוא למעשה לא בוצע, נחתו ביעד ומיד חזרו כי בזמן שהיו על הטיסה התרחשה הפטירה).
אבל וזה ענין מאד משמעותי לדעתי – אצלינו היה מדובר במוות די פתאומי ללא מחלה קודמת ואדם לא מאד מבוגר (70 פלוס). יש מצב שאם מדובר במוות בעקבות מחלה שהיתה קיימת לפני תחילת תקופת הביטוח או החמרה של מחלה שהיתה קיימת קודם או גיל מאד מבוגר– זה לא יכוסה.
דבר נוסף שכדאי לבדוק זה אם כל בני המשפחה מכוסים בהתאם לקרבתם לחולה/נפטר. צריך לבדוק מהי ההגדרה של “בן משפחה” בפוליסה. ממה שראיתי אצלינו (היינו בשתי פוליסות שונות) ההגדרה די רחבה וכוללת מעבר לקרבה ראשונית גם סבא וסבתא וחם/חמות. למשל הילדים שלך שעבורם זו סבתא רבא – יתכן ולא מכוסים.
אגב, אנחנו נאלצנו להקדים טיסה חזרה, זו היתה טיסת אל על ואמרו לנו בטלפון שבנסיבות אלו לא גובים דמי שינוי עם הצגת תעודת פטירה או מסמך דומה. בפועל לא ביקשו בכלל לראות את המסמך. כמובן צריך שיהיו מקומות על הטיסה בה תירצו לחזור, ככל שההרכב מורחב יותר ובתקופת הקיץ זה עלול להיות יותר בעייתי, יתכן ותצטרכו להתפצל בחזור.
-
רונית תודה על התובנות .
אפשר לשאול איפה היו הפוליסות ?
מי מבטח כאלו מקרים ? שאדע איפה להתחיל בבירורים…
שוב תודה
עדי
-
ביטוח סטנדרטי של כלל דרך קופ”ח מכבי.
-
הביטוחים הסטנדרטים לא מכסים החמרת מחלה קודמת של בן משפחה
צריך לנסות טלפונית לבדוק אם יכולים “לתפור” לכם פוליסה כזו – נראה לי שהסיכוי לא גבוה ואם כן בפרמיה מאוד גבוהה
לעניין האם מכסה את כל בני משפחה – נכון להיום בד”כ מכסה קרבה ראשונה בלבד. ביולי אמורה להיכנס רפורמה שבמסגרתה בין היתר יצטרכו לתת כיסוי לכל בני המשפחה.
-
תודה לכםתודה לשניכם.
אני אנסה לברר , אבל סתם ככה עולות מחשבות ותהיות ..
(ושלא נדע , ומקווה שלא נעמוד בסיטואציה).
איך מוכיחים/ מפריכים ממה נפטר אדם ?
נכון... היא חולת סרטן , אבל זה כך כבר שנים ומצד שני היא גם מאוד מבוגרת ועלולה יום אחד למות במהלך אחד מהטיולים שלנו גם ללא קשר למחלת הסרטן שלה אלא סתם מזקנה .
אז מה , חברת הביטוח בודקת ממה אדם נפטר ?... עושה חקירה ? מבקשת הוכחות ?
איך זה עובד ?
-
אם האדם נפטר בבית חולים – מבקשים את דו”ח האישפוז.
אם נפטר בבית – יתכן שמבקשים את דו”ח הפטירה של מד"א (עם זה אין לי נסיון...)
דור – מה שכתבת לגבי הגדרת קרוב משפחה זה לא נכון. בפוליסה סטנדרטית דרך קופת חולים מכבי מכוסה גם סבא וסבתא וחם/חמות. כנ”ל בפוליסה סטנדרטית שעשינו דרך כרטיס אשראי.
-
מזיכרון מעורפל
אחד מחברי הפורום, אימא של אשתו נפטרה במהלך הטיול .
חברת הביטוח סירבה להחזיר הוצאות בטיעון שהיות ומדובר באישה זקנה,הרי תרחיש של מוות צפוי מראש.
(מה כוונתם? שאדם שיש לו הורה מבוגר לא יסע לחו”ל? לא יהיה מבוטח? , רק הבן הביולוגי אבל לא בן זוגו או נכדיו? קטונתי מלהבין-אבל אני זוכרת את האירוע ותדהמתי על התגובה הלא עדינה של חברת הביטוח).
-
הדפסתי עבורי את הפוליסה של פספורטקארד, בדקתי את הנושא עכשיו,
כדרכם של פוליסות הכל בניסוח משפטי מתחכם,
באופן כללי הפוליסה לא מכסה מצב רפואי קיים.
לכן אנא התיעצו עם נציג של הפוליסה אותה אתם מתכוונים לרכוש, אולי אפילו להקליט, למרות שמה שמחייב זו רק הפוליסה…
הערה קטנה , לקופות החולים אין פוליסה, הן משווקות פוליסות של חברות ביטוח,
מכבי לדוגמא של כלל.
לכן עדיף להתקשר לחברה עצמה ולבדוק, ולא עם נציגת המכירות בקופה שהיא רק משווקת וכלל לא אשת ביטוח.
וגם אין שום קשר להמשך טיפול בקופה כי שוב זו לא פוליסה של מכבי !
-
תודה על התיקון
הייתה כתבה בערוץ 10 על כך שחברת ביטוח התנערה מבן משפחה שלא בקרבה ראשונה – אכן בפוליסה שמשווקת דרך קופ”ח הגדרת קרוב הינה דיי רחבה
-
הי עדי,
בזמנו (כשאבי ז”ל כבר לא היה בקו הבריאות והיו לי חששות דומים) עשיתי מחקר די מעמיק בנושא הכיסוי הביטוחי (תגובה 37 כאן), והמסקנה העגומה היתה שמעשית אין אפשרות לבטח את הסיכון לקיצור נסיעה בשל קרוב מבוגר, בגלל החריגות הרחבות בכל הפוליסות.
לכן אני חושבת שצריך קודם כל לנסות למזער נזקים, ולא לבנות על החזר מחברת הביטוח במקה של קיצור נסיעות.
- מלונות: כמו שכתבת, מלבד מספר ימים קדימה, הכל ניתן לביטול ולכן הנזק לא יהיה גדול מדי.
- השכרת רכב: לדאוג שההזמנה תבוצע על השם של ההורה שזו אמא שלו/שלה, כך שאם תאלצו לקצר את תקופת ההשכרה או להחזיר את הרכב במקום אחר מן המתוכנן, אפשר יהיה להדגיש את הקרבה המשפחתית ולנסות לבקש להתחשב בנסיבות.
- טיסות: בעצם דמי השינוי עבור כל המשפחה הם הסכום העיקרי שאתם עלולים לשאת בהם. בצפון אמריקה יש מושג bereavement flight. אמנם בשנים האחרונות החברות צמצמו את התחולה, אבל עדיין אם תצטרכו לפנות לחברת התעופה בבקשה לשנות את מועד הטיסה חזרה, תדאגו לקבל עותקים מהמסכים הרפואים (+ תרגום) כדי שתוכלו להעביר לחברת התעופה ולציין את סיבת השינוי, בתקווה להפחית את עלות השינוי.
-
לדעתי,,לשמחתי לא מתוך נסיון אישי…
לא להסתמך על חברות ביטוח.במיוחד כשמדור על סבתא/סבא..
תלוי איך מפרשים מבחינתה משפתית את “קרבה ראשונה”
אני זוכרת סיפור של ג'מוס,הורה של אשתו.ולא הוחזר ע’ ביטוח כלום..
היה גם סיפר של חבר פורום,שסבא שלו נפטר,אדם מבוגר מאוד,לא חולה,מבוגר..
ותשובה של ביטוח הייתה שמפאת גילו זה היה צפוי..ולא בדיוק קרבה ראשונה
היה גם סיפור של משפחה מורחבת עם ילדים קטנים,שנאלצה לבטל טיסות איזי ג’ט,לאחר מות הורה , והחברה הסכימה לדחות להם טיסות,ללא תוספת עלות..
מקווה שהיום מתחשהים בביטוחים יותר..
שנים,נסענו רק למקומות עם לאו קוסט,טיולים זולים,מלונות עם אפשרות ביטול עד רגע אחרון..
מצד אחד אי אפשר לשבת ולהמתין...מצד שני,,אסור להסתמך על חברת ביטוח בנקרה כזה,אז לא נפגעים..
מאחלת לכם חופשה רגוע,ושלמה..
-
תודה לכולכם על כל המידע והשיתוף.
ג'ני , אחרי עבודת המחקר שעשית... התחלתי להבין את הבעייתיות …
וכמו שיונית אמרה, התחושות שעולות לא ממש טובות בעקבות כך.
אבל בהחלט אעשה בדיקה נוספת ,
ובעיקר נקווה לטוב ,
כי כמו שאמה אמרה , לא נפסיק לחיות ולא נשב בבית ונחכה .
זה המסר מספר 1 שסבתא שלי מעבירה לנו שוב ושוב : סעו ותהנו כל עוד אתם יכולים , כי אחכ רוצים ולא יכולים.
שיהיה לכולנו חג שמח , בריאות והמון נסיעות מוצלחות ,
ושוב תודה על הדיון.
עדי
-
היי עדי
תראי למשל בעמ׳ 23 לפוליסה של פאספורטכארד.
התשובה במקרה שלך היא: לא יהיה כיסוי ביטוחי. איך החברה תדע? – קודם כל היא לא תשלם.…
הקושי בעיני הוא, שבעוד שלגבי הנוסע עצמו, לפני שעושים את הביטוח, יש שאלה לגבי המצב הבריאותי הקיים, הרי שלגבי הקרובים שנשארים בארץ אין שאלה כזאת. יש אנשים שטועים לחשוב, שהביטוח מכסה אותם במקרים כמו שאת העלת. אני חוששת שחברות הביטוח לא פועלות בשקיפות הראויה ומסתמכות על כך שרוב האנשים לא יקראו את הפוליסה.
חג שמח ובריאות טובה
טל