רודוס או כרתים - משפחה עם מתבגרים
-
שלום,
אשמח לקבל המלצות, מה עדיף והאם יש כזה הבדל בין רודוס לכרתים.
כמובן שאשמח לשמוע המלצות על בתי מלון.
תודה מראש
-
היי, היינו ברודוס קיץ קודם כזוג.
חופים מדהימים, עיר עתיקה יפה ,לינדוס מיוחדת מאוד. בגדול היא די קטנה ואחרי 3-4 ימים די ממצים. היו איתנו במלון קבוצת בנות שדי השתעממו. ..לשיקולך.
המלון שהיינו בו הוא עדן רוק מומלץ ביותר!
לא יקר,נקי, צוות מדהים, בריכה יפה. .קיצור שווה.
-
רודוס אי קטן יחסית (לעומת כרתים)
אפשר להקיף אותו ביום אחד..
היינו ברודוס פעמיים
טיסה של שעה בערך
חופשה קלילה,
כדאי לבחור במלון טוב, ולברר איזה סוג חדר תקבלו.
לשכור רכב ולטייל + בטן גב
להזמין לפחות 4-5 לילות.
מצרפת את הפוסט עם הפרטים על המלון שאהבנו (תבדוק ביקורות עדכניות) + סיכומי חופשות של ג’ני וברנדי
נ.ב.
חזרת מברלין, תשתף קצת… באיזה מלון הייתם ואיך התרשמת
המלצות טריות ייתקבלו בברכה
-
אין מה להשוות לדעתי. כרתים מדהימה, רבגונית, מסעדות ואוכל הכי הכי, המון מה לראות, פחות צפופה. היינו שם פעמיים ונחזור. בשתי הפעמים התרחקנו מהרקליון ומזרח האי המתוייר לעייפה, ונסענו מערבה – פעם אחת לחניה ופעם אחת לרתימנו. משפחה עם ילדים מתבגרים. שכרנו ווילות מדהימות עם נוף להרים ולים, בריכה ושלווה, פשוט מושלם! שכרנו רכב וטיילנו. רודוס צפופה, קטנה, מאוד מתויירת, אוכל בינוני. בכרתים הכל מקומי, טרי, טעים. הם אוסרים על ייבוא ירקות ופירות, כדי לא לסכן את התנובה המקומית.
-
תודה
אשמח לקבל המלצות על הווילה בכרתים או כל מקום לינה אחר המתאים למשפחה
תודה
-
-
ממליצה בחום על כרתיםהיינו לפני מספר שנים עם שני מתבגרים בכרתים. מאד מאד נהנינו. לנו במלון סוויטות מקסים בשם macaris בעיר רתימנו. קיבלנו סוויטה מדהימה עם מרפסת מול הים. טיילנו ברתימנו (עיר עתיקה, טיילת), חאניה (שוק, עיר עתיקה, טיילת), ועוד טיול פחות מוצלח לדרום האי (כהרגלנו בקודש, התברברנו בדרכים...). יש גם את האיזור שבמזרח האי (לא הספקנו להגיע לשם, היה גם קצת רחוק מרתימנו), שגם מוצלח לטיולים, כולל שייט לאי המצורעים ספינלונגה.
-
גם אני סבורה כמו קודמי שכרתים עדיפה מבחינת העניין. הייתי מספר פעמים. אפשר לשכור רכב על בסיס יומי ולטייל.
ממליצה ביותר על מלון אקוילה רתימנו ביץ
קבלנו סוויטה גדולה עם בריכה פרטית.
-
אני רואה שמחיר הטיסה הוא כפול ממחיר הלינה כשבוחרים בנפרד, כדאי חבילות? למרות שבחבילה אתה מוגבל מבחינת שעות טיסה ומקומות לינה.
לגבי השכרת רכב, להשכיר רכב מהארץ או כשמגיעים?
-
כאמור רכב ניתן לשכור על בסיס יומי מעמדה שנמצאת בכל מלון לכן למה להחליט מהארץ באיזה יום תרצו לטייל?
-
איך תגיעו מהשדה למקום הלינה?אם מדובר בחבילה היא כוללת העברות.
אם תקנו את הטיסות בנפרד, איך תגיעו למקום הלינה?
אגב לגבי הטיסות היקרות, איפה בדקתם?
יש הקיץ טיסות ישירות של איגאן לכרתים?
-
ההסעות למלון זה השיקול? אני אגיע למקום הלינה כמו שאני מגיע בכל נסיעה, עדיף לבחור מלון שאני רוצה וטיסה שאני רוצה מאשר שיקבעו לי בחבילה איזה מלון ואיזו טיסה, המחירים של הטיסות הם מחירים של אירופה לכל דבר.
אף פעם לא לקחתי חבילה, הפעם נראה שאין ממש ברירה...
-
אם אתה לא נעול על ימים מסויימים, נסה לשחק קצת בתאריכים, המחירים יכולים להשתנות לגמרי. ואגב חבילות- פחות ממליצה, יש לשים לב לשעות הטיסה (שלעיתים אמנם מוזילים את החבילה אך אתה מפסיד יום אם הטיסה היא בערב, וכנ”ל לגבי יום החזרה), מלון – לעיתים יש נפילות, והמחירים הזולים מתייחסים לרוב למלונות שאם תשווה בבוקינג, תגלה שקיבלו ציון לא משהו.
אנחנו נפלנו לפני מספר שנים בחבילה שהיתה מבטיחה מאוד – רודוס – מלון 5 כוכבים חדש ומפואר, חדר מול הים. בפועל קיבלנו חדר עלוב בקומת מרתף עלובה, ורק כשחזרנו וישבנו בלובי עם המזוודות ולאחר וויכוחים חוזרים ונשנים עם החברה המשלחת ועם נציגם, ועם צוות המלון שהיה בחלקו אנטיפטי, הבטיחו להעביר אותנו לחדר אחר.
אני הייתי מציעה לך בכל זאת לנסות למצוא טיסה נפרדת, ואת המלון לבדוק דרך בוקינג או לסגור ישירות מול המלון עם הבטחה לקבל את מה שאתה רוצה ומבקש מהם.
-
בד”כ מקומות הישיבה בטיסות לרודוס ולכרתים נקנים ע”י סיטונאי הנסיעות עבור חבילת נופש, של טיסה \ מלון \ העברות. ברגע שאתה קונה רק מקומות טיסה, אתה “מקלקל” להם חבילה. מצד שני האלטרנטיבות האחרות הינן טיסות סדירות דרך אתונה. ישירות יש רק בשיא העונה. ולכן התמחור היקר של רק טיסה. כך שבמקרה שלך עדיפה חבילה. יש מבחר די גדול של מלונות, ולגבי שעות הטיסה אם אתה לא רוצה קונקשן באתונה, זה מה שתקבל בחבילה או בנפרד.
-
אני לא עושה חבילה, זה מתכון לנפילה ואני בטח לא נוסע דרך אתונה עם קונקשן כי אני מעדיף לשחות עם ברווז ים מתנפח.
זה יהיה בנפרד ואצטרך לשלם מחיר טיסה כמו מחיר מלון, אין מה לעשות..
-
זו היתה תשובה לשאלה שלך מאיפה וממתי לשכור רכבאם הרכב לא יחכה לכם בשדה איך תגיעו למקום הלינה?
-
יש מוניות?
-
אם אתם רוצים משהו יותר מ"מלון בטן/גב" אז כרתים מדהימהחפשו טיפ שרשמתי על פעילות האקסטרים של סטיילוס. עשינו איתו מסע קיאקים בדרום האי וזו היתה חוויה נפלאה. גם לאנשי ים מנוסים.
מאידך אם רוצים להתנייד ברחבי האי – צריך להבין את מגבלות נתיבי התחבורה וזמני הנסיעה הארוכים יותר מכפי שנדמה (בגלל הטופוגרפיה והכבישים הרעועים).
אם אתם בוחרים לשכור וילה קצת מרוחקת ממרכז עירוני אז רכב צמוד יהיה מצויין (גם על שכירת רכב רשמתי טיפ מפורט).
למי שרוצה ממש לתור את האי הייתי ממליץ לפצל לינה ל-2 (חצי במזרח/מרכז וחצי במערב/מרכז).
-
אני לא מצליח בינתיים להתמקד על אזור מסוים ולא גם לא מוצא מלון.
אמנם אנחנו עם מתבגרים, אבל אני לא מחפש מקום לינה עם 200 בריכות ו100 מגלשות, משהו יותר סולידי ורגוע, חשיבות לנוף לים, קודם אמצא מקום אחר כך נתארגן על רכב.
-
חבילת נופש לאיי יווןבנוגע לחבילת נופש
אתה יכול לבחור תחילה מלון שתעדיף…ולקבל את המלון בתוך “חבילה” לפי מספר הימים שתעדיף/שעות טיסה מתאימות..
ברוב המקרים משתלם יותר לרכוש חבילה ליעדי הים התיכון
ואת הרכב תוכל לשכור לפחות ימים.. ולאסוף מסביבת המלון.