עומס באוגוסט TMB
-
היי , אני מתכנן לעשות את הטור בסוף אוגוסט .
- אשמח לקבל הגדרה כמה שיותר מדויקת לגבי עד כמה השביל עמוס , האם זה משפיע על החוויה ? , האם הליכה בוריאנטים יכולה לשנות את המצב ?, כנל לגבי להתחיל הליכה מוקדם בבוקר לפני שאר המטיילים ?
- האם לישון באוהל בסוף אוגוסט זה סיכון ? עד כמה מזג אויר יכול להיות הפכפך בתקופה הזאת ?
- האם הנוף עדיין יפה בסוף אוגוסט יחסית לשאר העונה ?(נוף ירוק , גבעות מושלגות ).
-
ה-TMB זה לא הטיילת של תל אביב. אני היתי פעמיים גם בתחילת אוגוסט וגם בסוף. לפעמים חצי שעה לא פגשתי אף אחד. בסוף אוגוסט ירד שלג מעל גובה 2000 מטר. בגובה 2500 מטר גם בתחילת אוגוסט לא תענוג לישון באוהל. אבל בסוף אוגוסט מתקיים ה-UTMB. מה זה? פשוט רצים ברצף את כל ה-170 ק”מ. יש מסביב הפנינג אדיר. לצאת מוקדם זה תמיד טוב בלי קשר לעומס. הנוף בסדר גמור גם בסוף אוגוסט.
-
לישון באוהל זה בכלל לא נורא . האוהלים שיש עכשיו (בניגוד לליפני 20-30 שנה),
הם קלים מאוד , עמידים בגשם ומים ומתקפלים לגודל קטן מאוד .
קראתי כמה בלוגים של אנשים שעשו את הטרק עם אוהל ונהנו מאוד .
זו פשוט העדפה שונה של המטייל . צריך לסחוב יותר דברים על הגב, כמו מזרון, שק”ש, יותר בגדים חמים , גזיה וכלי בישול וקצת אוכל יותר ממי שישן בבקתות .
*** בכל הבלוגים שאני קראתי, וקראתי די הרבה, ירד גשם במהלך הטרק .לפעמים פחות ולפעמים יותר . בדר”כ הגשם יורד אחה”צ ובלילה . זה לא עניין של מזג אויר הפכפך .
-
- הוא עמוס בסטנדרט אירופאי. זה לא נראה כמו נחל כזיב ביום שבת באביב. עדיין אפשר ללכת שעות בלי לפגוש אף אחד, בנקודות עצירה קלאסיות עלולה להיות איזו קבוצה של 20 איש. העומס מתבטא בעיקר בסוף היום בבקתות ולכן חייבים להזמין לינה מראש. אין טעם להתחיל מוקדם, כולם מתחילים ללכת מוקדם.
- לישון באוהל זו לא ממש אופציה מקובלת (אם כי ניתן לראות אותה פה ושם). צריך לזכור שלישון באוהל אומר גם לקחת אוכל וציוד בישול ומזרון ושק”ש. זה סדר גודל אחר של משקל על הגב. ציך גם לזכור שבחלק מהמקומות זה רשמית אסור לא במקומות “מוסדרים”(בוודאות באיטליה). מזג האויר באלפים מאוד הפכפך. אני הלכתי באמצע יולי בטמפרטורות מתחת לאפס ובשלג בגובה 2000 מטר.
- הנוף במון בלאן תמיד יפה. לא סתם יפה – יפה מאוד.
-
הי איתן,
- השביל הזה מאד פופולרי וגם קרוב ונגיש להרבה עיירות וכפרים, ולכן הולכים בו לא מעט אנשים, גם בשולי העונה. אם אתה טיפוס שאוהב להתבודד עם עצמך בטבע, לא בטוחה שזה השביל בשבילך. יחד עם זאת, כמו שכתבו כאן לפני – לא מדובר על פקקי תנועה. אולי במקומות משפך כמו הסולמות שמטפסים לאגם הלבן למשל. מוקדם בבוקר בעיני זה רעיון טוב. אנחנו יצאנו מהבקתות מוקדם ובדרך כלל בחלק הראשון של היום היינו די לבד על השביל.
חובה להזמין מקום מראש בבקתות! בטח שבאוגוסט.
- אוהל – יש כאלה שעושים זאת. ברור. אבל בעיני הסחיבה של כל הציוד הכרוך בלינה באוהל לא היתה שווה את החיסכון בכסף (אם זו המטרה שלך). השביל לא ארוך מבחינת ק”מ אבל תובעני למדי, וללכת עם הרבה ציוד על הגב זה לא פיקניק. אתה בא להנות, לא להכנה לטירונות. ב- 11 ימי הטיול שלנו פגשנו רק בחור אחד עם אוהל ליד בונאטי. ישראלי כמובן… ולגבי מזג האוויר האלפיני, אף אחד לא יוכל להתחייב לך כאן אם יהיה הפכפך, מושלג, גשום או וואטבר באוגוסט הבא.
- הנוף בסובב תמיד יפהפה, אך בסוף אוגוסט, תחילת ספטמבר הוא פחות ירוק, יותר צהבהב והרבה פחות פורח מאשר ביוני-יולי. יש לסתיו את היופי שלו. אני מאד אהבתי את הירוק העמוק והפריחה של תחילת העונה.
מוזמן להיעזר בסיפור הטיול שלנו.
בהצלחה,
אורה
- השביל הזה מאד פופולרי וגם קרוב ונגיש להרבה עיירות וכפרים, ולכן הולכים בו לא מעט אנשים, גם בשולי העונה. אם אתה טיפוס שאוהב להתבודד עם עצמך בטבע, לא בטוחה שזה השביל בשבילך. יחד עם זאת, כמו שכתבו כאן לפני – לא מדובר על פקקי תנועה. אולי במקומות משפך כמו הסולמות שמטפסים לאגם הלבן למשל. מוקדם בבוקר בעיני זה רעיון טוב. אנחנו יצאנו מהבקתות מוקדם ובדרך כלל בחלק הראשון של היום היינו די לבד על השביל.