ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מברלין

פורום טיולי משפחות
    7
    12
    2307
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Alonso1969
      Alonso1969 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אתמול חזרנו מברלין אחרי 6 ימים, משפחה עם מתבגרים. התלבטנו בהתחלה בין רומא לברלין, לבסוף הוחלט ברלין כי היא מתאימה יותר לצעירים, כך נאמר פה.

מבחינה ארכיטקטונית רואים שהעיר הזאת עברה המון, היא לא ברורה, המון חלקים והמון סוגים של ארכיטקטורה. היא מלוכלכת בלא מעט אזורים, אך כמובן שישנם גם אזורים מתפתחים ומתקדמים מהבחינה הזו.

באופן אישי, חיפשתי נקודה שתחבר אותי עם המקום ועם מה שעבר העם שלנו, האמת לא ממש מצאתי, אנדרטת השואה מפספסת בגדול את הרעיון, למוזיאון היהודי  לא יזיק שיעור טוב מהמוזיאון ביד ושם.אולי פיספסתי את וילה ונזה שהבנתי שהמקום כן ממחיש נקודה זו. האוכל מאד טעים, מחירים זולים, חגיגת קניות אמיתית, אתרים מאוד כיפים ומעניינים, כולל בניין הרייכסטאג, אי המוזיאונים, שווקים, אזורים מודרניים וכו’. לנו במלון adina בסניף  mitte, המלון עצמו נקי ומאובזר למופת, המיקום אולי פחות טוב אבל התחבורה הציבורית מכפה על כך, נראה לי שלינה באיזור אלכסנדרפלאץ או באזור גן החיות מומלץ יותר.

אם מישהו מתכנן לנסוע אשמח בקרוב אשמח לנסות לעזור בכל זאת  זו פעם ראשונה שלי בעיר Smile

תודה לכל מי שעזר וענה על השאלות בהכנות של לפני ויאללה ליעד הבא Smile כי אם לא נתחיל לתכנן הרי שנשקע במציאות המטורפת של מדינתנו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ציידת ערפדים
        ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

נשמע שהיה לכם אחלה טיול. אשמח אם תוכל לפרט יותר מה עשיתם ומה הרשים את ילדיך.

לא כ"כ הבנתי למה התכוונת לגבי הקישור ל"עם שלנו". החוויה שלי היתה שהמורשת של הרייך השלישית מאד נוכחת ברחבי ברלין ושטורחים לזכור ולא לשכוח. לא רק באנדרטת השואה (במוזיאון היהודי לא ביקרתי) אלא גם בדברים הקטנים יותר - המוני המרצפות ליד בניינים שמתעדות את הדיירים שנהרגו / הושמדו, האנדרטאות מחוץ לתחנות הרכבת הגדולות וכו'. מה היה חסר לך?

• יערי
          יערי נערך לאחרונה על ידי

המוזיאון היהודי

לגבי המוזיאון היהודי אני חושב שאתה “מפספס” משהו… 

למיטב הבנתי הוא מספר את סיפורו של העם היהודי, חגים, מנהגים וכדומה… 

ברור שלנו כיהודים זה לא כל כך מחדש… 

אבל, לגרים זה מספר את סיפור דתנו ולכן ייתכן והרגשת איזה שהוא “מחסור”… 

נקודה אחת שאני יכול להתחבר אליה לגבי ביקורת על המוזיאון היא שאין עברית ליד הכיתוב ליד המוצגים וזה חבל… 

• yanir1
            yanir1 נערך לאחרונה על ידי

אותי מעניין לשמוע מה המתבגרים אהבו ולא אהבו.  כמו שכבר כתבתי, אני ובת ה 16 טסות ביום ראשון הקרוב לביקור שני בעיר. אשמח לשמוע מה החבר'ה שלך אהבו, גם בתחום החנויות. המלצות למקומות שאהבתם לאכול בהם יתקבלו בברכה. 

• Alonso1969
              Alonso1969 נערך לאחרונה על ידי

קודם כל חלאס עם המוזיאון היהודי Smile זה עניין של טעם ולדעתי ויכוח מיותר כל אחד שיתרשם איך שהוא מוצא לנכון, אוקיי פיספסתי , זאת ההתרשמות שלי מהמוזיאון היהודי.

נכון, בלא מעט פינות בעיר ישנם תזכורות למה שהיה והגרמנים לא עושים רושם של התעלמות או מנסים לשכוח. היה חסר לי מוזיאון או כל מקום אחר שימחיש איך העם הגרמני רואה את מה שעשה לעם שלנו באותה מלחמה, משהו דמוי יד ושם אבל במדינה זרה.

המתבגרים שלי הם בנים, הם אהבו מאד את אזור אלכסנדרפלאץ, וכמובן את כל אזור קודאם, חנויות הנעלה – ספורט מבחר גדול יותר ומחירים נוחים יותר, קניון ברלין LP12 לדעתי מומלץ ביותר, הם נתפסו על מסעדת ההמבורגרים בקומה העליונה, האקשר מרקט ממש כיף בערב, יש שם את המסעדה Weihenstephaner, למי שאוהב אוכל מקומי, במקרה שלי אוהבים חנויות טכנולוגיה אז לא חסרות כאלה, מוזיאון פרגמון מומלץ מאד למרות השיפוץ.

שוב, רובנו גברים במשפחה אז המבורגרים זה סוג של תחביב, ישנם לא מעט המלצות, רשת BLOCK HOUSE בשרית אמריקאית מומלצת, ממליץ על רכישה כרטיס שבועי או עפ”י מספר הימים שתשהו בעיר כבר בשדה התעופה (במקרה שזה שונפלד) לגשת לעמדה מידע לתייר מצד ימין מיד כשעוברים את מקבלי הפנים, לא לשכוח להחתים את הכרטיסים . חנות אדידס NEO בקניון alexa היא סוג של אאוטלט קטן אם יש מזל מוצאים פריטים ממש ממש זול.

מה עוד?Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • ציידת ערפדים
                ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

תודה על הפירוט.

עכשיו הבנתי למה התכוונת בעניין המוזיאון היהודי. יכול להיות ש'טופוגרפיה של טרור' - מוזיאון שממוקם באתר בו היה מטה הגסטאפו ומתאר את עליית המשטר הנאצי וכו' יותר תואם את מה שחיפשת.

• אורית
                  אורית נערך לאחרונה על ידי

שבת שלום לכולם

גם אנחנו חזרנו מברלין עם ארבעת המתבגרים שלנו. אוהבת מאד את ברלין , יש משהו באינטנסיביות וברבגוניות שעושה לי את זה...ולא רק לי...אז מה היה לנו :

5 ימים של בילויים + 2 ימים של טיסות

ו מלון מצוין , Park plaza wallstreet ממוקם בקרבת 2 תחנות רכבת תחתית u2 , 10 דק הליכה מאלכסנדר פלאץ. עיצוב צעיר ונוח ,

נקי עם שירות לבבי.

ביקור בכל האתרים שמאפיינים את העיר :

איסט סייד גלרי, עמוד הניצחון, כיכר בבל והספריה הריקה ,כיכר הגאנדרמרקט, חנויות השוקולד המופלאות , אנדרטת השואה , שער ברנדרבורג, סיור מודרך ברייכסטאג, הסיור היהודי של נדב , האקשרמרקט, צ'ק פוינט  צארלי, מוזיאון הפרגמון וגם בשוק הפישפשים 17 ביוני .

קניות עשינו במול אוף ברלין שהוא מאד יקר ובאזור כיכר אלכסנדר, פרימרק ודקטלון. 

יום אחד נסענו לאיים הטרופיים שזו הייתה אתנחתא מצויינת והפגת כאבי הרגלים...מסעדות ובתי קפה יש המון ואכלנו הכל ...ספרדי ,גרמני ,איטלקי ,ויאטנמי וכמובן המבורגרים מצויינים. 

התחבורה הציבורית פשוט מעולה . קנינו כרטיסים יומים לקבוצה של חמישה 19 יורו ליום ועוד כרטיס יומי ליחיד 7 יורו...זה ממש משתלם. 

ממליצה מאד על ביקור בעיר שמשלבת פשוט הכל וכל אחד , בכל גיל , יכול למצוא בה את המעניין והכיפי עבורו. 

פסח שמח לכולנו ולהתראות בטיולים הבאים 🌸🌹🌼🌽

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • yanir1
                    yanir1 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכולכם על ההמלצות.

שאלה: איפה דלפקי איזיג'ט נמצאים בטרמינל 3 לצורך מסירת המזוודות? אם זוכרת נכון, אל על ממוקמים בקצה הימני. 

• adivelednizki
                      adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

ברוכים החוזרים ,

ובהחלט הכי טוב כשנוחתים זה לחשוב על היעד הבא…

לא ביקרנו במוזיאון היהודי , 

אבל באופן כללי אני ממש מתחברת למה שכתבת על החיבור או יותר נכון האי-חיבור , בכל הקשור להנצחה בברלין .

גם אני חשבתי שאנדרטת השואה מפספסת ובגדול. אבל זו תחושה אישית כאמור ואין נכון או לא נכון.

למשל , בעיני, בבודפשט , אנדרטת הנעליים הצנועה על גדת הדנובה מעוררת תחושות פי כמה וכמה . 

מצד שני, אי אפשר להתעלם מכך שהם לא מתחמקים מהעבר וכן מנסים להתמודד עם הנושא משלל זויות  , ואנדרטת השואה היא רק דוגמה אחת.

עבורי, הפרוייקט של אבני הנגף בכניסה לבתים היה יותר משמעותי מכל האנדרטאות או כל מוזיאון . 

כאמור, זה עניין של טעם ותחושה ,

ולא כל אחד בפורום חושב אותו הדבר על "רשימות המכולת" שרצות פה , וזה בסדר גמור.

אורית , אני אשמח לפרטים איך נסעתם לאיים הטרופיים . כמה זמן לקחה הנסיעה והאם יום אחד מספיק לדעתכם ?

שכן הבנתי שיש שם גם אופציית לינה.

האם אכן מתאים בכל מזג אוויר ?

תודה וחג שמח

עדי 

• אורית
                        אורית נערך לאחרונה על ידי

הי עדי

מברלין מתחנת אלכסנדרפלאץ  לקחנו את הרכבת re2 לכיוון brand . זמן הנסיעה הוא כ 45 דקות. ובתחנה שיורדים מחכה שאטל לפארק עצמו , 10 דקות נסיעה. 

הפארק פתוח 24 שעות ביממה , הוא מעוצב מקסים , יש בו אזורי בריכות שונים , אזור מגלשות , לא גדול במיוחד  ואזור של בריכות בחוץ. יש כמובן גם אזור ספא  שעליו יש תשלום נוסף . באתר יש מסעדות , מזנונים ובארים חמודים וכיף מאד. לנו הספיקו 7 שעות של בילוי ...לא היתי נשארת ללון נראה לי מיותר לחלוטין. האתר מהווה אתנחתא נחמדה מהטיולים בעיר , אבל לא יותר מכך...גם הילדים שלנו הרגישו כך , מלבד זאת העלות יחסית גבוה לתמורה לפי דעתנו ..42 יורו למבוגר ו 33 יורו לילד . וזה לא כולל את עלות הנסיעה ברכבת ואת העלות של המסעדות ...יוצא יום עם עלויות גבוהות ...אנחנו נהננו אבל סיכמנו שהעלות לא ממש שווה את התמורה....שימי לב שיש אפשרות לקנות כרטיסים מוזלים יותר באתר שלהם באינטרנט אבל יש לבחור מראש את היום , והם מקצים מספר כרטיסים לכל יום , כשאנחנו ניסנו לרכוש יומיים לפני , כבר אזלו

הכרטיסים. מקווה שעזרתי…

אורית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • adivelednizki
                          adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

תודה אורית !

• meirbz
                            meirbz נערך לאחרונה על ידי

אני מבין למה את מתכוונת. הייתה לי תחושה דומה לגבי ברלין וגרמניה בהתחלה. גם לי יש משהו לא פתור עם העיר הזאת

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון