טיול 9 ימים שוויץ - התחלה בציריך וחזרה מז׳נבה
-
שלום רב,
אני אמור לנסוע לשוויץ ל 9ימים , כאשר אני מתחיל את הטיול בצירך ונסיים בז׳נבה.
אני מעוניין להשתמש ברכבת.
הרעיון לבצע עצירות בדרך שבין ציריך לג׳נבה, איזו כרטיס רכבת כדאי לקנות?
ראיתי כי קיימות 4 אפשרויות , ואני לא סגור על הכרטיס שמתאים לי.
אם מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס ?
תודה רבה לעונים,
חג שמח
חזי
-
טיול 9 ימים שוויץ - התחלה בציריך וחזרה מז׳נבההשאלה שלך מאוד כללית ולעניות דעתי צורת המחשבה שלך קצת הפוכה.
קודם כל צריך להחליט מה מעניין אותך מהמגוון הגדול שיש בשוויץ, ואח"כ תוכל להחליט לאיפה ואיך טיסה (ואיזה כרטיס תקנה).
אפשר לנסוע ברכבות בשוויץ להרבה מקומות יפים, כולל לאלפים. אבל שים לב שזה מאוד יקר.
מקומות מומלצים - ברן, ג'נבה, לוצרן, אינטרלאקן
-
טיול 9 ימים שוויץ - התחלה בציריך וחזרה מז׳נבהכמו שאני מבין, הוא עדיין לא מכיר מספיק את המקומות שכדאי לבקר בהם, וזה בדיוק השאלה שלו: באלו מקומות כדאי לבקר?!
לי אישית אין כ"כ מידע בעניין, אבל נראה לי בכל אופן שזה הכוונה של השואל.
חג שמח!!
-
טיול 9 ימים שוויץ - התחלה בציריך וחזרה מז׳נבהמקבל
קצת פירוט על המקומות הללו
1. ברן - עיר עתיקה ויפה
2. לוצרן - אולי העיר היפה בשוויץ - גשר עץ עתיק, אגם יפהפה, מוזיאון קרחונים, חומה ועוד..
3. ג'נבה - לא הייתי - טירת שילון היפה, אגם יפה
4. אינטרלאקן - השער לטיולי האלפים - עשרות אפשרויות לטיולים ברמות קושי שונות הרים.
טיול נעים
אם בא לך - הנה אלבום תמונות
-
טיול 9 ימים שוויץ - התחלה בציריך וחזרה מז׳נבהלדעתי אי אפשר לתת לך תשובה חד משמעית.
תחליט לאן וכמה אתה רוצה לנסוע ( גם נסיעה באוטובוס ושייט )
ואז תבדוק מחירי כרטיסים בין תחנות שאתה רוצה לנסוע בהם ולבחור.
קראתי שיש איזה שהן הנחות השנה. לא הבנתי.
איזה אתר אמין?
1. לנסיעה של 8 ימים ולאו דוקא ברצף אולי מתאים לך הכרטיס הגמיש שמחירו 651 פרנק באתר הזה: Swiss Travel pass Flex
תוכל לראות באתר הנ"ל ש:
2. כרטיס ל8 ימים רצופים עולה 581 פרנק. זה 70 פרנק פחות.
באתר אחר מצאתי שמחיר לשבועיים 704 פרנק. איך זה אם לחודש עולה פחות?
והכרטיס כולל גם הנחות לאי אילו מוזיאונים.
ז"א שהשאלה היא כמה אתה צפוי לשלם על נסיעות ביום ה 1 או ה 9.
מתחת לגיל 26 זול יותר. 553 או 494.
וכמובן שאתה צריך לשמור היטב על הכרטיס. (בזמנו זה היה דף מנוילן בגודל עטיפת דרכון שעליו מודפסת מפת שוייץ עם כל הקוים ברכבת.
במקרה וימי הטיול שלך נופלים על תאריכים בשני חודשים כדאי לברר שחודש זה מתאריך ההחתמה הראשון.
3. יש אפשרות לבחור גם בכרטיס שנותן הנחות של 50%. מחירו 120 פרנק וכמובן שבתוספת סה"כ חצי מחיר הנסיעות שאתה מתכנן. הוא כולל הנחות גם בחלק מהרכבלים ושייט (איזה?) .
4. האפשרות הרביעית היא כמובן לשלם על כל נסיעה בנפרד.
-
טיול 9 ימים שוויץ - התחלה בציריך וחזרה מז׳נבהאין ספק שהמסלול המומלץ ביותר הוא דרך לוצרן לאורך קו הרכבת "גולדן פאס". אני ממליץ על 2 עצירות. האחת בקצה המערבי של אגם לוצרן וספציפית בHergiswil. המיקום הזה יאפשר לכם טיול רגוע בטיטליס, בילוי באגם ועליה לפילאטוס וריגי, ביקור בעיר לוצרן וסתם שוטטות בסביבה ו/או שיט בסירה. הייתי מקצה לזה כשלושה ימים.
בשאר הזמן הייתי בוחר מקום באיזור אגם טון על מסילת הרכבת בין אינטרלאקן לשפיץ. כך יש גישה למקומות המדהימים של גוש היונגפראו וגם גישה לעמק קנדרשטאג עם אגם בלאוזי.