טיול לצפון הודו
-
שלום לכולם .
ברצוני לטייל בצפון הודו למשך כ 14 יום מה 01-10-2017
כשהתחום הדרומי דלהי – אגרה ,
והתחום העליון יהי אמריצר ומזרחה ,
1 האם מזג האויר עדיין סביר לתקופה ,
2 האם משך הזמן יהיה סביר ,
3 מה יהיה המסלול הנכון לנקודות העיניין שמניתי
4 אנחנו בני 60 +
תודות למשיבים.
-
כל התשובות נכונות
ובמילים אחרות – מסלול אידיאלי בזמן אידיאלי
. באוקטובר מזה”א כבר בהחלט נוח – הגשמים כבר בסופם (יכולים להיות קצת גשמים – אבל לא ברמה שמפריעה) וגם הלחות והחום כבר לא מעיקים. תמיד יכולות להיות כמובן הפתעות, אבל ככלל אוקטובר הוא אידיאלי לטיול. מבחינת מסלול: המעגל מדלהי וסביבה (-צפונה לאמריצר ולרישיקש ודרומה לאגרה וג’איפור) הוא אידיאלי לשבועיים. אני הייתי מוסיף , במידת האפשר, מספר ימים בדרמסלה (מקלאוד גאנג’) שבתקופה זו היא מקום נפלא לבקר בו – לא קר עדיין ומצד שני כבר אין כמעט גשם ומראה ההרים במיטבו. מאמריצר/דרמסלה לרישיקש אפשר לנסוע ברכבת שלוקחת כ 8-12 שעות (מדרמסלה צריך לרדת לתחנת פאת’נקוט שבמישורים – כ 3-4 שעות מדרמסלה) או ברכב פרטי (לדעתי נסיעה באוטובוס היא ארוכה ומעייפת מידי). מרישיקש לדלהי אפשר גם באוטובוס, גם ברכבת וגם ברכב פרטי. מדרום לדלהי כדאי לעשות את הסיבוב דלהי-אגרה-ג’איפור, כאשר אם יש זמן אפשר גם להמשיך לפושקר (3 שעות מג’איפור) ואולי עוד יעדים בראג’סטן בהתאם לזמן (ג’ודפור או אודאיפור) ההתניידות היא ברכב או באוטובוסבהצלחה!
-
אהלן,
מצטרף לתשובתו של רן, אפשר לטייל בצפון הודו באוקטובר, אך אני מציע לנסוע בתקופה זו רק לאזור ראג’סטן (אם אתם נוסעים לשבועיים בלבד)…
טיול מהנה,
-
תודות על ההארות .
-
תודות על ההארות בהחלט אקח לתשומת ליבי.