פרפראות רומניה - חלק תשיעי
-
131 מיני רכבות וסדנת לגו .
- מקווה שנהנתם מהעוגות לשבת ! עכשיו עוד אטרקציה לילדים בבראשוב .
- SHWAN SEBASTIAN שניהל את מוזאון מיני הרכבות בתחנת הרכבת המלכותית של סינאיה בשנים 2012-2016 , חלם לפתוח דבר דומה בעירו בראשוב .
- החלום קרם עור וגידים וכך נולדה התערוכה-סדנה EXPOZITIA ORASELUL TRENULETELOR בבראשוב, בכתובת STRADA MURESENILOR 3 דקת הליכה מהכיכר המרכזית . כאן מפת הגעה .
- צפו כאן בשני סרטונים מהמקום : סרטון 1 , סרטון 2 .
- בנוסף למיני הרכבות קיימת סדנת יצירת לגו לשמחת הילדים והשקט של ההורים .

-
סדר פסח בבראשוב .
- פנה אלי גולש שהתעניין לגבי קיום סדר פסח בבראשוב . לא עניתי לו כיוון שלא מנומס לפנות לעזרה מבלי להציג את עצמך . לא לקחת את זה אישי, אך חבל לי לבזבז את זמני הפנוי המועט לחסרי נימוס בסיסי .
– אני אפרסם כאן את תשובתי, אולי היא תעזור לעוד גולשים שיטילו ברומניה בפסח .
- בשיחה טלפונית עם משרד הקהילה היהודית בבראשוב, נאמר לי שהם יקיימו בע”ה סדר פסח במסעדת השלום שליד הקהילה .
- הרוצים להשתתף ייגשו למשרדי הקהילה, ירשמו וישלמו 30 אירו למשתתף.
- חג פסח שמח לכולם !
-
תערוכת אנרי מטיס בארמון קנטקוזינו בבושטני .
- תערוכה " ג'אז בצבע ", הכוללת 80 ליטורגיות של הצייר הנודע, תוצג בארמון קנטקוזינו בתאריכים 24.3.17 עד 25.6.17 .
- בשנת 1940 צייר מטיס את ציורו "La Blouse Roumaine" – החולצה הרומנייה וזו כנראה הסיבה לבחירת הצייר .
- אנרי נחשף לחולצה הרומנייה הצבעונית, יאה , בהשפעת חברו הצייר הרומני תאודור פאלאדי .
- בנוסף, יוצג במקום אוסף של תלבושות עממיות רומניות מלפני 80 שנה .
- מחיר הכניסה 20 רון .
- להזכירכם שבחצר הארמון קיים פארק חבלים לילדים ובית קפה עם מרפסת יפה .

-
132 CRAIOVA על קצה מזלג .
- חברת וויז אייר פתחה קו טיסה חדש לרומניה והפעם לעיר קראיובה המרוחקת רק כ- 230 ק”מ מהבירה בוקרשט . הטיסות יהיו פעמיים בשבוע בימים שני ושישי , בשעות מקבילות לטיסות וויז ליאשי ו- קלוז’ ומתחילות ב- 19.6.17 .
- העיר קראיובה יושבת על הגדה השמאלית של נהר ה-JIU לאחר שהוא יוצא מבין הגבהות . העיר הוקמה על חורבות מבצר דקי ומחנה רומי וקיבלה את שמה אישם במאה ה-14 .
מזג האוויר בקראיובה דומה לזה של בוקרשט, כיוון ששתיהן ממוקמות במישור הדרומי של רומניה .
- גם היא עיר אוניברסיטאית עם אוניברסיטה יותר קטנה מאשר ביאשי, אך זה מבטיח חיי לילה ערים בגלל הסטודנטים .
- מי שיגיע לביקור קצר, יוכל להנות מהמרכז הישן, ארכיטקטורה יפה , בתי קפה ומסעדות, כנסיות, מנזרים, פארקים ( אחד היפים הוא פארקו רומאנסקו ) ופארק מים חדש שנפתח בסוף קיץ 2016 עם בריכות חיצוניות, מגלשות, בריכות פנימיות, ספא וטיפולים בשליש מחיר מאשר בארץ .
באתר העיריה תוכלו למצוא עוד פרטים וגם בסרטוני היוטיוב ( כמו זה ) , רק רשמו בגווגל CRAIOVA YOUTUBE ותקבו אין סוף סרטונים של העיר .
- כמובן שגם חיי התרבות לא נשכחים עם התיאטרון והאופרה המקומית . ראיתי בתוכנית אופרטות כמו נסיך הצועני, האלמנה העליזה וגם אופרות של ורדי ופוציני .
- מחירי הטיסות זולות כיאה לפתיחת הקו החדש וממליץ לנצלן . בחודשי הקיץ החמים ממליץ על מסלול קלאסי זה , שלא כולל את עיר הבירה אך תמיד ניתן להוסיף גם את בוקרשט למסלול. המסלול כולל מעבר בכביש הגבוה ברומניה – TRANSALPINA - 67 C ( זה המשך המסלול מהישוב RANCA ) . כביש זה יותר קשה לנהיגה מאשר הטראנספאגאראש C7 . גווגל לא מאפשר לבחור את שני הכבישים האלה כיוון שהם סגורים בחורף . ניתן ללון ב – NOVACI או RANCA .
- מסלול שני שמתאפשר מקראיובה כולל נסיעה לאטרקציות של הדנובה : הדוד הגדול והקטן ( מומלץ לראותם מסירה בשייט על הדנובה ) , פסל דצ’אבאל, שערי הברזל ואפשר להוסיף קפיצה לשכנה מהדרום, סרביה . אפשר להתאכסן בפנסיונים שעל גדת הדנובה .
- מרחק הנסיעה מקורטאה דה ארגש הוא כמעט זהה לבוקרשט או לקראיובה כך שזה לא תוספת מרחק גדולה אם בוחרים לטוס לקראיובה .
- זהו, נגמר לי המקום על קצה המזלג .

-
אילן כל הכבוד לך על ההשקעה ועל העברת המידע.
תודה!
-
עוד קצת CRAIOVA לשבת .
- תחבורה ציבורית :
בקראיובה שלושה קווי חשמלית (TRAMVAI ), כ-15 קווי אוטובוס ומוניות.
כאן המפה התחבורתית של קראיובה .
- קניות :
במרכז העיר שני מרכזי קניות גדולים ELECTROPUTERE ו – MERCUR ושפע חנויות קטנות ומסעדות .
כמובן שגם אהוב הישראלים, סניף רשת דקלטון בנמצא .
- בילוי ערב :
מקום הבילוי המועדף על התיירים נמצא בכיכר הפרפקטורה .
- קטרי רכבת :
קראיובה הייתה ידוע בעבר בזכות מפעל הקטרים ELECTROPUTERE שיצר את רוב הקטרים לרכבות רומניה . לאחר המהפכה בשנת 1989 המפעל צבר הפסדים גדולים ונמכר לחברה סעודית שהתחייבה להבריא את המפעל . כמובן שלא הבראה ולא בטיח אלה מכרו את שטחי הנדל”ן הגדולים שהיו ברשות החברה . בטח מבינים היכן נבנה המרכז המסחרי באותו השם שציינתי אותו קודם .
אבל בעיר נשתמרה מסורת בניית הקטרים ונמשכת כיום ע”י חברת SOFTRONIC שהחלה כחברה לתיקון ושיפור קטרים והתקדמה לבניית קטרים חשמליים .
-
133 טיולי ג’יפים
- רומניה נהדרת לטיולי ג’יפים בגלל הטופוגרפיה שלה ומעל 30000 ק”מ של כבישים לא סלולים כמו שהסברתי כאן בהודעה מס’ 5.
- מזמן אני רוצה להתייחס לטיולי הג’יפים וכל הזמן זה נדחה . המתנע עכשיו הייתה הכתבה של רמי גלבוע במדור הרכב בוואלה . ממליץ לקרוא את הכתבה כדי להבין מה ההבדל בין רכב שטח רך לרכב שטח קשה .
ברומניה, המון מסלולים דומים כמו בכתבה של רמי, בהבדל שהכל ירוק ובוצי .
- לפני שבוע אירחתי ידידים מרומניה שרצו לשכור רכב כדי לבקר בים המלח . החתן שלי ביקש למסור להם שהדרך דומה לכביש הטראנספאגאראש רק במדבר . איך ששמעו את זה נסעו בתחבורה ציבורית .

- לא ידוע לי על חברת השכרת רכב לנהיגה עצמית ברומניה אשר משכירה ג’יפ קשיח . כל הג’יפים הקשיחים שייכים לחברות המבצעות את טיולי הג’יפים ההרפתקניים .
- מצרף כאן שלושה סרטונים עם מסלולים לג’יפים קשיחים .
- אחד מכללי הזהירות הבסיסיים לנהיגת שטח, הוא לא לצאת עם רכב בודד למסלול .
- מצרף כאן שלושה סרטונים עם מסלולים עבור ג’יפ קשיח . מי שמעוניין בטיול מסוג זה יפנה לאחת החברות המבצעים טיולים כאלה . התמונות מהסרטונים מדברות בעצמן.
א. https://www.youtube.com/watch?v=Cbkm8UuQzJ8
ב. https://www.youtube.com/watch?v=_FcWeb6dL7s
ג. https://www.youtube.com/watch?v=aPlYWE1V-N4
- לאלה הרוצים להשכיר ג’יפ רך ( SUV ) לנהיגה עצמית ברומניה, אני מציע כמה מסלולים, בכמה מקומות נסעתי עם הדצ’יאה לוגן ( היינו שתי מכוניות ) :
א. מסלול לאזור אגם בולבוצי .
ב. מסלול בהרי בוזאו ושילוב של לינה ורפטינג בפנסיון VALEA LUPULUI , תמצאו אותו גם כאן בבוקינג .
ג. מסלול מי CAMPINA עד SACELE . כדי לקבל את המסלול, סימנתי הולך רגל אחרת גווגל שולח לכבישים ראשיים .
ד. מסלול מבראשוב לקניון דאמבוביציוארה דרך הכפרים היפים .

-
אילן שלום,
המידע שאתה מפרט פה בפורום לא יסולא בפז, תודה רבה על ההשקעה, אנחנו נעזרים בו רבות בתיכנון הטיול שלנו. רציתי לשאול האם אחד או יותר מהמסלולים שציינת אפשריים גם ברכב רגיל (אנו מתכננים לשכור רכב מסוג דצ’יה לודג’י). ספציפית, אנו מעוניינים לעשות את המסלול לאגם בולבוצי ואת זה באזור בראשוב.
שוב תודה,
וחג פסח שמח
הילה
-
שלום הילה !
- אפשרי גם עם רכב רגיל אך כמובן נדרשת יותר מיומנות וניסיון מהנהג . גם תלוי מתי נוסעים בדרכים האלה עם רכב רגיל . לא מכיר את הלודג’י אך ישנו כזה בחניה של העבודה ואברר פרטים .
- ביולי 2016 עליתי עם הדצ’יאה לוגן עד מלון פשטרה בכביש סלול ברובו הגדול אך צר וללא מעקה בטיחות לכיוון התהום . נסענו בו ביום ראשון כש הכביש היה ממס עמוס והייתי קצת מתוח בזמן הנהיגה כיוון שבעליה נוסעים לצד התהום וירדו רכבי שטח גדולים מבלי לעשות חשבון . הכביש עובר ליד CABANA DICHIU וביום ראשון לא מצאנו מקום לשבת ולשתות משהו . למחורת , יום שני , כש ירדנו הכביש היה כמעט ללא מכוניות וכל CABANA DICHIU עמדה לרשותנו . כמובן שהנהיגה הייתה משוחררת גם מחוסר מכוניות וגם מזה שנסעתי צמוד להר.
- לפני שמגיעים למלון פשטרה פונים שמאלה בכביש לא סלול לכיוון אגם בולבוצי . כל הכבישים בצד זה הם לא סלולים ומאפשרים נסיעה במהירות של 20-30 קמ”ש כש ענן אבק רודף אחריי הרכב . לאחר גשם כבישים אלה בוציים .
- אנו לנו לילה במלון פשטרה החמוד ובבוקר עלינו עם הרכבל לבאבאלה .
- בדרך עוברים ליד מערת יאלומיציוארה אך לא עצרנו כיוון שאשתי לא רצתה לבקר בה . אני הייתי שם בסוף מרץ 2015 אך המערה הייתה נעולה .
- בכביש מבראשוב תוכלו לנסוע ללא בעיות למעט ל- SIRNEA .
-
תודה רבה לך אילן
-
אילן, המון תודות על הידע והתוכן הרב שאתה מעניק לנו, אני נעזרת רבות בפרפראות רומניה וכבר הייתי פעמיים ברומניה ונעזרתי בעצותיך, ונהנתי מאוד.
הזמנתי כרטיסים ל craiova לשבוע באמצע יוני, (המחיר מפתה ב wizair).
ואני מנסה להרכיב מסלול, אני מנסה להסתמך על המסלול השני שהצעת לדנובה, בגלל מיעוט המידע שיש ברשת (יעד חדש )אני לא יודעת מה האטרקציות שעלי להתמקד עליהם, כמה זמן להקדיש לכל אתר שהמלצת, והאם אפשר לעשות מסלול מעגלי באיזור. האם תוכל לייעץ לי בכך? איננו רוצים להתמקד בעיר עצמה ומעונינים יותר לראות נופים ,וטבע.
-
- שמח שנעזרת בשרשור שלי שנפתח במטרה להביא לחברי הפורום מידע טרי ועדכני לגבי רומניה .
- טיילתי ברב חלקי רומניה , כולל הדלתא של הדנובה שמעטים ביקרו בה, אך לאזור הדרום-מערבי הזה עדיין לא הגעתי כיוון שטיולנו היו בחודשים יולי-אוגוסט כש ממש חם באזור .
- למרות זאת פרסמתי כמה המלצות לגולשים ואפילו המלצתי לטייל בארץ תחנות הקמח כאן בהודעה מס’ 2.4 .
- מצב הכבישים באזור מעורב עם כבישים טובים ולא טובים . צריך להתאים את מהירות הנסיעה למצב הכביש .
- אומנם לא ציינת מי הנוסעים ומה קבוצת הגיל, אך מציע מסלול זה שיוכל לעבור שינויים כמובן .
- ניתן ללון באחד הפנסיונים שלשפת הדנובה ותמצאי אותם בבוקינג תחת הכותרת : CAZARE ESELNITA .
- רשימת אטרקציות :
א. פארק PORTILE DE FIER
ב. ארץ תחנות הקמח ליד הכפר EFTIMIE MURGU .
ג. טיולים רגליים בפארק הלאומי CHEILE NEREI -BEUSNITA וביקור במפל BIGAR .
ד. נסיעה ברכבת בקטע ORAVITA-ANINA . רכבת זו היא המוקאניצה של ה- BANAT . הרכבת יוצאת מי ORAVITA בשעה 11.15 ובחזרה מי ANINA בשעה 13.30 . הנסיעה בכל כיוון קצת שעה וחמישים דקות .
ה. הכפר הצף, כאן בהודעה מס’ 15 .
- ברשותך נמשיך לאחר החג מחוסר זמן !
חג פסח שמח !
-
אילן ,
המון המון תודה, אתה ממש עוזר לנו , אנחנו זוג בסביבות גיל ה- 60 , מטיילים להנאתנו , אחכה בשמחה לאחר החג , לתוספות , שינויים, התחדשות ורעיונות חדשים בקשר לאזור מזרח/מערב רומניה, נראה לי שעוד רבים מצפים לכך לאור פתיחת הטיסה לcriova .
-
134 שוק פסחא – Tradiții și Flori de Sărbători בבוקרשט .
- השנה יערך שוק הפסחא בכיכר ה – CONSTITUTIEI שמול ארמון הפרלמנט , בתאריכים 7 עד 17 לאפריל .
- השוק יכלול כ- 110 דוכנים עם מוצרים רומניים ויהיה פתוח בשעות 10.00 – 22.00 . בסופי השבוע 7-9 ו- 14-17 לאפריל יערכו הופעות בשעות אחרי הצהרים .
- בסוף השבוע 14-17 לאפריל הופכים את שדרת CALEA VICTORIEI למדרחוב עם תצוגות והופעות .
- חג פסח שמח !

-
- אתמול נפתח שוק הפסחא באווירה חג ואווירה קסומה בשעות הערב עקב קישוט השדרות בתאורה מיוחדת .
- לכל הנמצאים בבוקרשט מומלץ לא לפספס סיור בשוק הפסחא .
- התמונות מהסרטון של הטלוויזיה הרומנית .
- שבוע טוב וחג שמח !

-
לאילן
הרבה תודה רבה על המידע המצוין שיש בפרפראות רומניה.
אתמול בערב היינו בשוק הפסחא והיה נחמד מאוד.
היום נחזור להופעת הפולקפלור ואולי גם נקפוץ למוזיאון המכוניות של יון ציריאק
ירון
-
תערוכת מכוניות ומאכלי רחוב .
- אלה שיפספסו את תערוכת המכוניות בגני התערוכה יוכלו להתנחם עם תערוכת המכוניות SAB בבוקרשט בתאריכים 20 – 23 לאפריל , בשדרה המרכזית של מרכז ה – ROMEXPO . הכניסה דרך שער B , כאן מפה .
כמובן שלא יחסרו הדוכנים עם מאכלי הרחוב .
- כאן תמונות מתערוכת החורף באוקטובר 2016 .
- מועדים לשמחה, חגים וזמנים לששון !

-
135 מצודת BRAN , בית תה ומנהרת הזמן .
- שלשלום נפתח בית התה המלכותי של המלכה מאריה בחצר המצודה ליד האגמון .
לפני כמאה שנה בקשה המלכה מאריה להפוך את האסם שליד האגמון לבית תה עבור צרמוניה של פייב אוקלוק לפי המנהג הלונדוני . המלכה הייתה טיפוס רומנטי ובקשה שהמקום יועצב בסגנון כפרי כולל תנור לבנים לימי החורף הקרים .
- אחרי תקופה ארוכה של הזנחה הוחלט לשפץ את בית התה בהשקעה של חצי מיליון אירו ואת התוצאה תוכלו לראות במו עיינכם .
- כל מי שרוצה להוסיף ברזומה שתיית תה/קפה במקום בו ביקרו שועי אירופה לפי כמאה שנה מוזמן להתכבד בפנים או על המרפסת החיצונית .
- בקיץ יפתחו במצודת בראן עוד אטרקציה לקהל הרחב . מנהרה סודית שקישרה בין המצודה לגן הארמון והייתה סגורה לקהל הרחב, עומדת להיפתח בקיץ הקרוב .
בחצר הפנימית במקום הבאר, הותקנה מעלית שתוריד את המבקרים כ-30 מטר מתחת לקרקע ומשם ילכו דרך המנהרה הסודית באורך 40 מטר, שכונתה מנהרת הזמן, לגינת המצודה .
- במצודת בראן ניתן לבקר ב – 23 חדרים ומחיר הכניסה הוא 35 רון .
- תהנו !
מועדים לשמחה, חגים וזמנים לששון !

-
סרטון קצר מהופעת הפולקלור בשוק הפסחא מול ארמון הפרלמנט
https://www.youtube.com/watch?v=UG1MCPHijOI
ירון
-
- ירון, תודה על השיתוף !
- גם בסיביו היה שוק פסחא ( ובטח בעוד ערים ) , קצת יותר צנוע עם כ-45 דוכנים ומיני רכבת לשמחת הילדים, אך בטח היה שווה ביקור . רשמו לשנה הבא בע”ה !