עזרה בתכנון טיול באמלפי
-
שלום לכולם,
אשתי ואני (בשנות ה-30 לחיינו) טסים לרומא בין התאריכים 26.5-1.6, כאשר התכנון בגדול הוא לשכור רכב ולנסוע לטייל באזור אמלפי: כמה שאלות התייעצות:
- איפה מומלץ ללון? האם מלון אחד? ואיפה מומלץ מבחינת גישה?
- הבנתי שיש אזורים לא נוחים לנהיגה, ושאפשר בקלות להתבלבל ולנסוע במקומות שאסור ולקבל דוחות. האם נכון לשים את הרכב בסורנטו ולהתנייד רק בתחבורה ציבורית?
- איפה כדאי לחנות בחינם או לפחות במחיר שפוי?
- אנחנו רוצים לראות את אמלפי, פוזיטנו, פומפיי, קפרי והמערה הכחולה, הר הגעש וזוב. האם יש מקומות מעניינים נוספים?
- סה”כ יש לנו 6 ימים לטייל, האם כדאי להתמקד רק באזור אמלפי? או לנצל איזה יומיים לבלות ברומא או לטייל במקום נוסף?
- אם כן נבחר לטייל ברומא, האם כדאי להחזיר את הרכב מוקדם יותר ולנסוע לשדה בתחבורה ציבורית? (הטיסה חזרה לארץ היא ב-10:00 בבוקר) או שאפשר למצוא ברומא או בסמוך לה מלון עם חניה?
תודה רבה…….
-
אזור נפלא לטייל בו. ממליצה לחלק את הלינה לשני מקומות אחד בסורנטו והשני דרומה כדי להימנע מנסיעות חוזרות.
אין בעיה לנהוג אם עושים זאת על פי הרשום התמרורים. הייתי באיטליה הרבה מאד פעמים ואף פעם לא קבלתי דו”ח. חנו רק בחניונים או על שפת מדרכה במקום שיש מדחנים.
קפרי נפלאה ואם אפשר לעלות למעלה ברכבל נפלא. (תלוי במזג האויר)
ותרו על המערה הכחולה וסעו למערת האיזמרגד.
מצרפת את הבלוג שכתבתי תוכל לקבל בן רעיונות.
סעו לשלום ובלו בנעימים
-
תודה רבה מיכל,
קראתי את הבלוג שלך ורשמתי לעצמי כמה דברים.
ממה שראיתי סורנטו הרבה יותר יקרה מסלרנו. האם כדאי בכל זאת לדעתך להתמקם דווקא בסורנטו?
האם בשישה ימים שיש לנו כדאי להקדיש גם יומיים לרומא? או את רומא לראות בהזדמנות אחרת?
-
זה הטיול שלנו
אנחנו לנו במקום אחד, כדי להשאיר לעצמנו מקום לספונטניות בהתאם למזג האויר. יש מקומות שדורשים את היום הכי יפה, כמו קאפרי ודרך אמלפי, ויש כאלו שאפשר לטייל גם ביום מעונן או גשום.
לדעתי סורנטו והעיירות סביבה יותר מרכזית לטיול כוכב כזה, מרחקי נסיעה סבירים לכל מקום.ואת רומא – תשאיר לפעם אחרת. היא שווה יותר מהצצה של יום (אנחנו הגענו אליה אחרי שנתיים ל-4 ימים (והיינו שמחים לעוד).
-
לפני שנה נסענו ל-6 ימים: יומיים נטו ברומא (אבל זה היה ביקור שלישי שלי שם אז הספיק, לביקור ראשון צריך 4 ימים ברומא), ו-4 ימים לאזור אמלפי.
גם אני ממליצה לישון בסורנטו – המיקום הכי טוב והיא גם הכי כיפית וטובה לתייר ויפהיפיה. כל האזור יקר. פוזיטנו למשל יקרה יותר מסורנטו.
אם ישנים מעל סורנטו, למשל אנחנו ישנו בסנטה אגתה סול גולפי (במלון מצוין- grand hotel hermitage(- זה בעצם פרבר של סורנטו, 10 דק’ נסיעה ממרכז סורנטו, קיבלנו חניה חינם ושאטלים חינם למרכז סורנטו, מאוד נוח.
תהנו
-
גם אני חושב שכדאי להתמקם ב”כוכב” באיזור סטורנטו
מלון פלאזה סורנטו נמצא צמוד לכיכר.אין מרכזי מזה(יש לקחת בחשבון תוספת של 15 יורו לחנייה למלון)
מסורנטו יש רכבת לפומפיי(מגיע עד לאתר וחוסך חנייה יקרה בפומפיי)
פומפיי-מומלץ להיעזר בהדרכה-חוויה אחרת לגמרי..
ממליץ גם על נאפולי-עיר אחרת מכל מה שנתקלנו בו באיטליה..(גם לנאפולי כמובן עדיף ברכבת)
תהנו-איזור מקסים
-
גם אני חושבת שלרומא מגיעה התייחסות ארוכה יותר. בדרך לדרום בקרו במונטה קסינו ובקזרטה כך שתגיעו מאוחר לאזור סורנטו.
כמו שהוצע בפומפי ובנפולי מומלצת הדרכה. אנחנו לקחנו מדריכה מקומית (פרטים במדור הטיפים)שהוסיפה לנו הרבה ידע ועניין
-
היינו שבוע באזור סורנטו ולא שבענו.
לנו במלון Mega Mare ב- Vico Equense עם נוף מהמרפסת פשוט חלום.
חנייה מסודרת ממש במרכז סורנטו 15 אירו לכל היום.
בכניסות האסורות יש שלטים מאוד בולטים שהכניסה אסורה.
-
גם אני ממליצה על לינה בסורנטו או באזור (כמו Vico Equense למשל).
מציעה גם לבקר במוזיאון הארכאולוגי בנאפולי, במיוחד באגף של הממצאים מפומפיי, שרובם מוצגים במוזיאון זה. יש יצירות אמנות, תכשיטים וכלים, כולל כלים רפואיים. פשוט מדהים ומשלים את הביקור באתר עצמו.
אנחנו הגענו לנאפולי ברכבת, מתנת הרכבת לקחנו מטרו עד המוזיאון.
עוד עיירה יפה היא רוולו במרומי ההר, הנוף משם מדהים.
תיהנו

מירה
-
אשתי ואני (בשנות ה-30 לחיינו) טסים לרומא בין התאריכים 26.5-1.6, כאשר התכנון בגדול הוא לשכור רכב ולנסוע לטייל באזור אמלפי: כמה שאלות התייעצות:
- איפה מומלץ ללון? האם מלון אחד? ואיפה מומלץ מבחינת גישה?
- הבנתי שיש אזורים לא נוחים לנהיגה, ושאפשר בקלות להתבלבל ולנסוע במקומות שאסור ולקבל דוחות. האם נכון לשים את הרכב בסורנטו ולהתנייד רק בתחבורה ציבורית?
- איפה כדאי לחנות בחינם או לפחות במחיר שפוי?
- אנחנו רוצים לראות את אמלפי, פוזיטנו, פומפיי, קפרי והמערה הכחולה, הר הגעש וזוב. האם יש מקומות מעניינים נוספים?
- סה”כ יש לנו 6 ימים לטייל, האם כדאי להתמקד רק באזור אמלפי? או לנצל איזה יומיים לבלות ברומא או לטייל במקום נוסף?
- אם כן נבחר לטייל ברומא, האם כדאי להחזיר את הרכב מוקדם יותר ולנסוע לשדה בתחבורה ציבורית? (הטיסה חזרה לארץ היא ב-10:00 בבוקר) או שאפשר למצוא ברומא או בסמוך לה מלון עם חניה? מ
תשקיע את כל זמנך בדרום איטליה- רומא זה מקום לביקור של לפחות -3 ימים
מלון אחד יספיק לכם כדאי לקחת בצד של סורנטו(לדעתי)
הכבישים באזור אמאלפי הם אכן צרים אבל צריך לנהוג בהתאם. הנופים שווים את המאמץ.
אל תחפש חניות בחינם-פשוט אין
לא צריך להתנייד עם התחבורה הציבורית פשוט תשלם בחניות.
יש באזור עוד אינספור מקומות מעניינים אבל לא נראה שתספיק.
יש באזור 2 מקומות מיוחדים שכדאי לראות איך אתה משלב בתכניתך.
1- ארמון קאזרטה
2- המוזיאון הארכיאולי בנאפולי
מצרף לך מסלול עם מידע שמקווה שיעזור לך