מסלול לפירינאים באוגוסט- HELP
-
היי,
אנחנו משפחה עם 3 (8,11,16) שיוצאים לפירנאים במחצית הראשונה של אוגוסט. משום מה, בניגוד לכל הטיולים הקודמים שלנו, הפעם אני ממש לא מצליחה לגבש מסלול הגיוני שלא יטריף את הילדים. אנחנו נוחתים בברצלונה וישנים לילה ראשון ליד מונסראט. הזמנו 3 לילות אחרונים בברצלונה. לפני ברצלונה חשבנו לישון 2 לילות באזור החוף, באזור קאדאקס (למרות שפוחדים מנחילי תיירים באוגוסט). זה משאיר לנו 7 לילות בפירינאים.
אני לא מעוניינת לטלטל את הילדים יותר מדי ולכן מנסה למצוא 2 עוגנים ללינה בפירינאים.
- מבחינת מה שרוצים לעשות בוודאות זה שמורת איגוואס טורטאס (כניסה מהצד המזרחי), רפטינג וקניונינג, כנראה ששמורת מלדטה ולקינוח הרכבת בנוריה לפני הירידה לאזור החוף.
כל המסלולים שסקרתי היו טיולים מתגלגלים באופן “עצבני”.
יש למישהו רעיון איפה יכולים להיות 2 מיקומים טובים והגיוניים? אני מנסה לאזן את הטבע כך שיהיו גם דברים שיעניינו את הילדים (אין הרבה יחסית ליעדים הקודמים שהיינו בהם).
תודה הילה
-
אנחנו עשינו כוכב כפול – אחד באיזור סורט ואחד באיזור AINSA. תקראי כאן
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4360455/srch-#ms g_4360455
-
תסתכלי על הבלוג המצויין הזה של רחל מהפורום כאן ותוכלי למצוא המון הצעות מצוינות בשבילכם.
בנוסף – באשכול דומה כאן בעמוד myomer פרסמה לינק לאשכול הלא פחות מצויין שלה.
-
היי
שנה שעברה טסנו בהרכב של שלושה ילדים והבנו די מהר שהטיול הוא טיול מתגלגל ולכן לקחנו קראוון. לא כל כך יכולה לעזור לך מהבחינה של עוגן אך חשוב שתזמיני את הקניוניג מראש. ותצייני את הגילאים של הילדים. אנחנו עשינו ב- port vera היה מדהים חוויה בלתי נשכחת. אם תרצו לעשות גם paragliding מומלץ להזמין מראש.. במידה ותרצי אשלח לך את התוכנית שלנו למייל.
שירי
-
היי שירי,
סופסוף חזרתי לתכנון הטיול. אשמח אם תוכלי להעביר אליי את מסלול הטיול שלכם למייל. תודה
הילה
-
שלום הילה
קראתי את בקשת העזרה שלך לגבי הפירינאים והתייצבתי הלום.
ראשית תודה לשמוליק שהפנה אותך לבלוג שלי. ספציפית הכתבה שלי הינה כאן.
שנית לא ברור לי מדוע את רוצה להגיע עד קאדקס כשאת נמצאת בחודש אוגוסט ומאד חם.
הייתי מתרכזת בברצלונה, מונסרט וכל היתר נותנת לשמורות הטבע הנפלאות בפירינאים ומה שביניהן. שמורת אורדסה, אידואס טורטס ובצד הצרפתי פונט דאספניה. מחלקת את הימים ביניהן ומסתפקת בעוגנים אילו.
למרות שכשהבנות שלי היו קטנות והיינו עושים טיולי קמפינג, לא היתה להן מעולם בעיה לזוז ממקום למקום וגם לנו לא למרות שהיינו צריכים להרכיב אוהל כל לילה מחדש, לנפח מזרונים ולפרק הכל למחרת בבוקר. הרבה יותר קל להגיע למלון ולפרוק מזוודות.
מקווה שהייתי לך לעזר.
רחל לבון
-
ממה שאת מתארת אז החלוקה של הלינות שלכם יכולה להיות:
שלושה לילות בבנאסקה. טיולים בשמורת מלדטה. ובשמורת מונט סק. מצנחי רחיפה. מעיינות חמים.
שלושה לילות באספוט או סורט וטיולים באגוואסטורטס. ראפטינג וקניונינג.
ושלושה לילות בקוסטה בראווה. למשל ברוזס. לכייף בפארק מים. לעשות ספורט ימי ולטייל בקדאקס ובשמורת קאפ דה קרוז.
-
היי אלעד
אפשר לקבל פרטים על מצנחי הרחיפה
תודה
דורון
-
הי,
נקודה אחת באזור Ainsa – היינו שם שלושה לילות.
לגבי המיקום השני אין ברירה לדעתי לחלק לשניים – אחד באיזור Boi ואחד מערבי יותר באיזור Noria. שימי לב שאין הגעה עם רכבים לעמק. אנחנו ויתרנו עליו בשל כך ונסענו לאנדורה. לדעתי עדיף
-
הבסיס של המצנחי רחיפה הוא בעיירה קסטחון דה סוס. יש שם כמה משרדים. אם תרצה אני אברר מי עשה לנו את הפעילות הזאת. הזמנו אותה בערב קודם דרך סוכן בבנאסקה.
המחיר הוא עד 100€ לצניחה. הצניחה הגבוהה כולל הסעה לנקודת הזינוק עולה 100€. הגובה של האתר הזה הוא 1600 מטרים מעל הבסיס.
יש נקודת זינוק יותר נמוכה ואפשר לחסוך על ההסעה.
אם מדובר על ילדים קטנים חסרי משקל אז האפשרות היא רק מהנקודה הגבוהה ובבוקר כי אז משטר הרוחות טוב לרחיפה עם ילדים.
-
קודם כל תודה לכל המגיבים כאן בפורום. אתם אנשים יקרים.
הטיול שלנו מתחיל להסתמן כ:
יום 1- נחיתה אחה"צ בברצלונה ולינה ליד מונסראט.
יום 2- מונסראט ומעבר ללינה ליד אינסה.
יום 3- קניון אניסקלו
יום 4- שמורת מונטה פרדידו
יום 5- פעילות כלשהי(?) ומעבר לאזור יאבורסי
ימים 6 עד 8 אזור יאבורסי כשאחד מתוכם זה אגוואס טורטאס.
יום 9- אנדורה??
ימים 10-12 אזור רוזס וקאדאקס
13-15 ברצלונה והביתה
השאלות שלי הן:
1. האם במונטה פרדידו אפשר לעשות מסלולים קלילים? אני חוששת שהילדים יתחרפנו מרוב הליכות.
2. בימים שעושים רפטינג וקניונינג באזור יאבורסי במה אפשר למלא את המחצית השניה של היום (אין לנו מלון עם בריכה..).
3. האם יש הגיון לחתוך רק ללילה אחד באנדורה לפני הירידה לחוף?.
תודה וחג שמח
הילה
-
בדקת אם יש מקום במלון pesset בסורט? יש לו בריכה יפה.
המרחק מיבורסי עד לחוף הוא כמעט חמש שעות
זה הגיוני לפצל אותו באמצע. אני לא בטוח שאנדורה היא כל כך באמצע. היא יותר קרובה ליאבורסי מאשר לחוף.
-
אחלה, המון תודות
אשמח לקבל את שם החברה ואם הייתם מרוצים (כאילו כולם הגיעו לקרקע
) -
אנחנו צנחנו מלירי ולקחנו גם הסעה למקום.
האמת שזמן הצניחה היה יותר קצר ממה שמצוין בדף הזה. לקח פחות מחצי שעה לצנוח. מבחינתי זה היה בסדר כי הצניחה גרמה לי לתחושה של בחילה. הירידה המהירה בגובה לא נעימה לכולם.
הילדים שלי הרגישו בסדר גמור.
הצנחנים שלהם גם דיברו איתם באנגלית.
שלי דיבר רק ספרדית.
-
הי,
גם אנחנו תכננו ללכת למונטה פרדידו אבל הבחור במלון אמר לנו שעדיף בהרבה קניון אניסקולו ואורדסה. הקטנה שלי הייתה בת 6 והגענו עד למפל למעלה. יום ארוך וכייף של 10 שעות הליכה אבל היה שווה. אפשר כמובן להסובב באמצע.
לגבי אנדורה – כתבת אם אני לא טועה שאת רוצה הפוגה בטבע – זה לגמרי זה – מצד אחד נוף מדהים מצד שני אקשן – מאוד ממליץ על פארק נטורלינדה שם יש את מזחלת ההרים הארוכה ביותר בעולם מעל 5 ק”מ. הילדים מאוד מאוד נהנו. 12 דקות במעלה ההר ועוד 7 בירידה. עשינו 3 פעמים. מומלץ לקנות את הכרטיס היומי ולא ירידה חד פעמית. יש עוד אטרקציות ותרצו לעשות עוד. ממליץ על מלון Hotel l'Ermita. אפשר גם לשלב קניות או עוד טיולי טבע
-
-
אלדד , תודה רבה
מכיוון שזה ממש בדרך שלנו, ננסה לתכנן כחצי יום עבור הרחיפה