ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כניסה לאירופה 2 דרכונים

פורום אירופה
    9
    12
    6455
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • alond1
      alond1 נערך לאחרונה על ידי

היי, יש לי דרכון ישראלי ואירופאי (גרמני),

אני טס בקרוב לאירופה ורציתי לשאול האם אפשרי להיכנס עם הישראלי, בשגרירות גרמניה נאמר לי להיכנס עם הגרמני לאירופה אבל אני מפחד שבמקרה ואאבד תדרכון אני אסתבך משום שאני לא יודע גרמנית ויהיה לי קשה להשיג דרכון חדש ולא אוכל לחזור לישראל .. 

לכן רציתי לשאול האם יש פה מישהו שנתקל במצב דומה ויש לו אזרחות אירופאית גם אבל בכל זאת הוא השתמש בישראלי ולא היה לו בעיות..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • baba4ko
        baba4ko נערך לאחרונה על ידי

יש לי דרכון אירופאי ,  נכנס איך שבא לי ,  לפי התור בביקורת גבולות. לא חשוב איזה דרכון תשתמש,  רק בכניסה לגרמניה, אם אתה טס ישירות או יוצא ממנה תככנס עם הדרכון הגרמני ,  כל השאר לא חשוב.

• מיכל בן אריה
          מיכל בן אריה נערך לאחרונה על ידי

אתה יכול להכנס עם כל אחד מהדרכונים שלך אבל עם אותו דרכון גם תצא. קח בחשבון שאם אתה נכנס עם הדרכון האירופאי לא תוכל לקבל החזר מס

• ari0252
            ari0252 נערך לאחרונה על ידי

היי ,תטוס עם שני הדרכונים

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

אני לא מומחה לענין, כך שאם החמצתי משהו, אשמח לתיקון.

לומר את האמת, אני לא כל כך יודע מה היתרון שטיסה עם הדרכון הגרמני.  מהארץ תצטרך לצאת עם הדרכון הישראלי, כך שאתה חייב לקחת אותו.

בכניסה לגרמניה, דרכון אירופאי יתן לך זמן ביקור בלתי מוגבל, לעומת הכניסה עם הדרכון הישראלי שבה מוגבלים ל- 3 חודשים (וכמובן שאסור גם לעבוד).

אם לא מתכוונים לעבוד או להשאר מעל 3 חודשים, מהיתרון היחיד האפשרי הוא התור בביקורת הדרכונים בכניסה לאירופה.  זה לא תמיד יתרון כי לפעמים יש תור ארוך באשנבים של אזרחי מדינות האיחוד האירופאי.

• keves160
                keves160 נערך לאחרונה על ידי

ממילא ביציאה ובכניסה לישראל אתה חייב להשתמש בדרכון הישראלי, אז גם אם תעשה את הכניסה והיציאה מאירופה עם הגרמני יהיה איתך דרכון נוסף.

חוץ מזה, למה שתאבד דרכון? מה הסיכויים לזה? וגם אם כן, סביר להניח שבשגרירויות יש גם דוברי אנגלית. לא ברור לי למה להוציא דרכון אירופאי אם לא משתמשים בו. חוסך תורים, ויותר נוח.

• fr
                  fr נערך לאחרונה על ידי

מי שמחזיק דרכון גרמני יש לו רק מחויבות אחת, להכנס ולצאת מגרמניה עם הדרכון הגרמני ולכן חייבים  לקחת את  2 הדרכונים ולהשתמש בגרמני גם אם במקרה התור יותר ארוך. אין שום בעיה לקבל החזר מעמ כי בדרכון הגרמני כתוב שמתגוררים בישראל או שהוצא בישראל.

• alond1

ואם זה לא לגרמניה.. אלא תמדינה אחרת באיחוד האירופאי נגיד צרפת או איטליה.., כי זה הרי עובד לפי אזור שנגן... אני חייב להשתמש בדרכון הגרמני? או רק לגרמניה בפרט?

• a_dd66
                      a_dd66 נערך לאחרונה על ידי

יש לי גם דרכון גרמני, ואני נכנס איך שבא לי לפי התור….

כבר נכנסתי לגרמניה עם הדרכון הישראלי ולא הגרמני (שנשאר בתיק ולא הוצג), לא ידעתי שיש חובה להיכנס עם הגרמני…. ולא קרה כלום…..

• fr
                        fr נערך לאחרונה על ידי

אמרו לנו בפעם הראשונה שהוצאנו את הדרכון.  זה בטח באותיות הקטנות שחותמים בפעם הראשונה. אני בטוחה שכול עוד לא קורה כלום ולא מבקשים כלום מהם אין סיבה שהם יחפשו או יעשו משהו. פשוט לא מוצאת סיבה לא לשמור על החוקים . את המעמ מבקשים עם הדרכון הישראלי ואם הפקיד מחפש חותמת כניסה צריך להגיד או להראות שהיא בדרכון הגרמני. אף פעם לא הייתה לנו בעיה מכסימום בדקו בדרכון הגרמני שאנחנו אכן גרים בישראל. 

• alond1

הבעיה היחידה שלי בלהיכנס עם הדרכון הגרמני זה שאני מפחד שבמקרה ואאבד אותו לא אוכל לצאת מהמדינה חזור לישראל כי הרי לא תהיה לי חותמת בדרכון הישראלי, ואני לא דובר גרמנית ולא יהיה לי פשוט ללכת לשגרירות גרמניה כמו שיהיה לי קל ללכת לשגרירות ישראל... לכן אני מעדיף להיכנס אם הישראלי השאלה אם זה לא יעשה בעיה כל שהיא כי גם לי אמרו שקיבלתי בפעם הראשונה את הדרכון שלאירופה צריך להיכנס אם הגרמני.... לכן אני מפחד ושואל האם למישהו הייתה בעיה דומה..

אשמח לעוד תגובות תודה Smile

• ריקיriki
                            ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

החזר מס וכניסה עם דרכון זר

בתגובה למה שמיכל כתבה:

איו מניעה להכנס עם דרכון זר ולקבל החזר מס בדרכון הישראלי.

באוקטובר האחרון עשיתי זאת בברלין. 

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון