התייעצות בעקבות התייר הישראלי שנשדד ונרצח בברצלונה
-
שלום חברים,
האמת שהעניין מאוד מטריד אותי בלשון המעטה, אנחנו אמורים לטוס לברצלונה בימים הקרובים ואם לאמר את האמת אני באי שקט, שאלתי אם כדאי לקחת איתנו גז פלפל והאם אפשר להכניס למזוודה
?תודה
חג שמח לכל בית ישראל

-
ככל הנראה אסור
מעבר זה רק מקור לצרות – אם חס וחלילה נקלעים לשוד – פשוט לתת מה שיש ולא לנסות להתנגד. אם יהיה לכם את גז מדמיע עוד תנסו להתנגד.
מעבר לזה שדברים כאלה קורים בכל מקום – צריך להקפיד על מס’ דברים בסיסים – לא להסתובב עם הרבה מזומן, לפצל את כרטיסי אשראי, לא להתייחס לשום פנייה יזומה מצד מקומי או כל אחד אחר – פשוט להתעלם ולהמשיך הלאה.
אם רואים חבורה חשודה לעבור לצד השני של המדרכה.
לא להסתובב עם טבעות או תכשיטים יוצאי דופן.
בסופו של דבר בברצלונה מטיילים מיליוני תיירים בשנה והסיכוי לא האמת גבוה.
תסעו ותהנו
-
מקרה מצער מאד. תיקון לכותרת התייר לא נרצחאלא נהרג תוך כדי התנגדות לשוד. לא ברור עדיין (על פי אתרי החדשת) אם מנפילה או מדום לב.
הכי חשוב בעיני-באמת לא להתנגד ...
-
תודה רבה
חלילה מלהתנגד

-
אסור להעלות גז לטיסה, לא במזוודה ובטח לא בתיק היד. בעיניי זה גם מיותר לחלוטין.זהו מקרה בודד, וגם לא מדובר ברצח. המוות אירע תוך כדי התנגדות לשוד, כשהקורבן נתלה על הרכב של השודדים תוך כדי נסיעה, ואז נפל ממנו (נהרג כתוצאה מהנפילה או מהתקף לב, זה טרם הובהר). בקיצור, אל תיתלה על רכב… אם שודדים אותך, אל תתנגד. כך תאבד רק כסף.
אגב, כל הסיפור לא קרה ברחובות ברצלונה, אלא בשוד של רכב (שמו דוקרנים על הכביש וניצלו את זה שהנהג יצא החוצה לראות מה קרה) – כלומר בכביש מברצלונה לקוסטה ברווה. אם אתה מתכנן חופשה עירונית, כל זה ממילא לא יקרה לך.
-
ספרד מוצפת בצוענים. אישית היו לי שתי התקלויות איתם. בראשונה הם הקימו חניון פיראטי וגבו כסף מנוסעים עד שהגיעה המשטרה והמקרה השני שגנבו לנו מזוודה מהרכב.
-
ישנו היבט נוסף: תרסיס פלפל עלול להיות קטלני לחולי אסתמה ואולם השימוש בישראל מותר תחת תנאים מסוימים. מי יודע מה החוק בספרד?
-
ממילא אי אפשר להביא תרסיס מהארץ, וכאמור – המוות המצער היה כהמשך של ההתנגדות לשוד (וכאמור, גם לא ברחובות ברצלונה ושוד של רכב), עדיף לא להתנגד ולהפסיד רק כסף. -
אני לא ממליץ להתלות על מכונית גנבים בורחים לא בברצלונה ולא בתל אביב אלא אם אתה ברוס ויליס או סילבסטר סטאלונה.
-
לא חושב שכל העובדות ידועות ומניסיון אישי עם אתרי החדשות שהוזכרו כאן הם לא תמיד מדייקים בפרטים. יכול להיות שהתקרית לא התרחשה בדיוק כמו שדיווחו. מציע קצת פחות לבקר את התייר וקצת פחות להתלוצץ על העניין. המשפחה שלו אולי גם קוראת כאן בפורום, ובטח עכשיו אלו זמנים קשים בשבילם.
-
קודם כל חל איסור לעלות תרסיס גז לטיסות המחמירים אפילו מחרימים מציתים או מוציאים מהם את הגז (קרה לי בשאנגחעאי ואמסטרדם)
התייר המסכן שנהרג, לפחות לפי הדיווחים נהרג בשל התנגדות לשוד ונסיון לעצור אותו דבר שהוא די לא מומלץ.
לא רוצה להלחיץ אבל רק בשבוע האחרון במדינת ישראל נרצחו 3 אנשים ועוד כמה נפצעו באירועי ירי דקירות וקטטות כך שזה יכול לקרות בקרית מלאכי לא רק בברצלונה.
בגדול ברצלונה עיר בטוחה לרוב עשרות מליוני תיירים מבלים בה בכל שנה ללא שום בעיה, יש יותר סיכוי להתקל בכייסות מאשר בשוד אלים, אז סך הכל לשמור על כללי זהירות ויהיה בסדר.
-
חזרתי השבוע מברצלונה , עיר הומה תיירים , בעיקר צעירים . . בעיית הכייסים
היא העיקרית בגלל הצפיפות באתרי התיירות . יש לנקוט באמצעי בטיחות עיקריים , להמנע מלטייל עם סכומי כסף גדולים ודרכונים , להחביא מסמכים במקומות מוסתרים . לא להסתובב ברחובות נידחים , בעיקר בערבים.
למעט הסכנות מפשיעה , אין הרגשת חוסר בטחון על רקע לאומני.
העיקר , לא לפחד , ולהנות…...
-
המקרה של התייר בברצלונה מאוד מצער וישר עולים מחשבות לראש,
אבל לדעתי בכל מקום שמטיילים בחול,יש אזורים יותר בטוחים ופחות , כמו שאצלנו תייר יכול להיקלע בטעות לשטחים או להידקר ברכבת.
אולי זה נישמע פחדני ולא אמיץ, “מרביצים לך תברח”..נקלעת לארוע עדיף לאבד כסף ולא חיים, כמובן כל זה תקף כל עוד אין סכנה מוחשית לבריאות שלך ושל יקירך.
ובברצלונה הסיכוי שיכייסו אותך יותר גבוה מאשר שישדדו אותך.
-
ברצלונה מקסימהכנראה שיש בה הרבה כייסים וגנבי “תיחמון”.
כדאי לקרוא את כל העצות ולשמור על פרופורציות.
הרגשנו שם בטוחים לגמרי.
-
עזוב אותך מגז פלפל או מכל אמצעי הגנה אחר. אתה בא להנות ולא לצאת לקרב. כייסים וגנבים יש בכל מקום. המלצתי אלייך: תמיד קח איתך סכומי כסף מדודים ( ותוסיף להם דלתא קטנה ) בהתאם להוצאות הצפויות באותו היום. בכספת במלון תשאיר את שאר הכסף וגם כרטיס אשראי.