סין- עזרה
-
אנחנו משפחה של זוג וארבעה ילדים בגילאים 6-14. אנחנו מתכננים לטוס לסין בקרוב. אין עוד תאריך מדויק כנראה לקראת חגים. התחלנו לקרוא על סין ויש לנו בלגן. אנחנו מתכננים טיול של חודש שיכלול: בייגין, הונג קונג ומקאו, הצוקים המפורסמים, האגמים היפים, פנדות, הבודהה הגדול, יערות במבוק, טרסות האורז ואם אפשרי לשלב אז גם קצת הימלאיה/טיבט, וכמה שיותר טבע. נוותר על שנגחאי ושיאן. האם אפשרי לעשות טיול כזה ללא מעבר של מקום לינה כל יום? מישהו יכול לעזור קצת?
רעיון למסלול בסיסי?
תודה
-
אהלן אורי,
אם קראתה חומר על סין אתה בטח מודע שהיא ענקית פי שלש מהודו ,
חודש זה זמן מספיק רק לסין וגם זה בצימצום !
אתה חייב להיות נייד ולנוע כל פרק זמן ממקום למקום ,
בהנחה שאתה נוחת בבג’ין אז הסיום יהיה בהונג קונג , או הפוך אם אתה נוחת בהונג קונג , אל תוותר על שנחאי וכמובן לא על שיאן ! אלו פנינים !
רצוי לשלב טיסות פנים עקב המרחקים הגדולים , אני מציע לך לשלב בין נוף , אתרים היסטורים , הכפר , נוף עירוני , סתם רעיון תחשוב על להתקשרות עם סוכן תיירות סיני , והמשך לקרוא חומר על סין , יש המון חומר טוב באינטרנט , ובעיקר ב “למטייל” בברכה יעקב

-
באתר הזה יש המון מידע שיעזור לכם להתמקד.
-
קודם כל ברכות על הבחירה ביעד המרתק הזה (אם אני נשמעת כמו אשת שיווק של שגרירות סין, אז אני לא
)כשקראתי את השאלה שלך תהיתי אם העובדה שלא הזכרת שמות של מקומות נובעת מנסיון לעשות לנו חידה, או שראית כל מיני תמונות ואתה לא יודע לשייך אותם למקומות..
בכל אופן אני מנסה לעשות קצת סדר (קצת מנחשת):
כמו שנכתב לפני, כדאי לעשות מסלול חד כיווני שמתחיל בבייגי’ן ומסתיים בהונג קונג או להיפך. טיסה כזו מתבקש לעשות עם אל על אבל יש לזה את העלויות של זה.. לשיקולכם. אם מוותרים על הונג קונג אפשר לטוס בזול עם האינאן. אני לקחתי טיסה הלוך לשנחאי וחזור מצ’נגדו, כלומר קיבלתי גם 2 טיסות פנים, וזה עלה גרוש ורבע יותר מטיסה הלוך ושוב בייג’ין. סתם פרט מידע שאולי יעזור..
הצוקים המפורסמים – האם התכוונת לאיזור יאנגשו?
האגמים היפים – יש מצב שאתה מדבר על ג’וג’איגו?
הבודהה הגדול – הכוונה במקרה לבודהה ב Leshan?
טרסות אורז ויערות במבוק יש בכמה מקומות. לגבי טרסות אורז, אם תיסעו ליאנגשו תוכלו לנסוע לטיול יום או יומיים בטרסות של Longsheng. לגבי יערות במבוק אני לא יודעת, כי לא הלכתי ליער כזה ספציפי (ראיתי הרבה במבוקים אבל לא יודעת מה יש ביערות עליהם ויתרתי

אם הניחושים שלי מתאימים זה מתרכז בעיקר ל-2 נקודות: אחת איזור גווילין-יאנגשו והשניה איזור צ’נגדו.
צ’נגדו לפי הבנתי (אבל לא מנסיון) נחשבת גם נקודת יציאה טובה לטיבט.
אם יש לכם זמן אפשר להוסיף טעימה מיונאן (ביקשתם טבע והימלאיה) אבל בעניין הזה אני לא יכולה להוסיף מידע כי לא הייתי.
יש פה הרבה מעברים אבל ממש לא כל יום. לא הגיוני לעבור כל יום, יש מה לראות יותר מיום אחד בכל מקום.
שלד של מסלול אפשרי יכול להיות:
טיסה לבייג’ין + כמה ימים שם
משם טיסה ישירה ל Jiuzhaigou, אם אלה האגמים היפים שרצית. יש טיסות כאלה בעונה. לא זול. יחסית זול לטוס לג’וג’איגו משיאן וזה בדרך מבייג’ין אז אותם יכולים לשקול כן לעבור בה. אני אהבתי אותה ואפילו חזרתי אליה בשני הטיולים שלי בסין.
בג’וג’איגו כדאי להיות יומיים נטו, או אם מגיעים בבוקר אז יום ההגעה + יום נוסף, כי יש שם שני פארקים יפהפיים.
משם להמשיך לצ’נגדו (טיסה או אוטובוס לפי התקציב). צ’נגדו זה הפנדות וגם לשאן (בודהה גדול). אפשר להוסיף טיול טבע לאמישאן (לא הייתי מפחד הקופים וגם מעצלות שירדה עלינו בימים שהיו לנו בצ’נגדו – שבוע שלם כמעט התבטלנו בעיר בטיול השני ונהנינו מכל רגע).
מצ’נגדו טוסו לגווילין ושם כמה ימים ליאנגשו ולטראסות האורז.
משם ברכבת או טיסה להונג קונג.
איפשהו בין הערים האלה אפשר לשלב טיסה לליזי’אנג אם רוצים להמשיך ליונאן, על זה כאמור אני לא בקיאה ומשאירה לאחרים לסייע.
אחרי כל החפירה עוד מילה על הילדים, ולינק אחד
תכינו את עצמכם היטב – אתם תהיו אטרקציה. משפחה עם 4 ילדים זו אטרקציה מדהימה לסינים. ילדים מערביים גם אם הם לא 4 אחים זו אטרקציה אהובה מאד על הסינים. תכינו את הילדים שלכם – יגלו בהם עניין בלי סוף, יצלמו. זה כייף להרגיש סלב, אבל לפעמים זה מעיק. לפעמים זה מגיע למגע פיזי מטריד. בטיול השני שלנו היו רגעים לא קלים..
אתם מוזמנים לקרוא את סיפור הטיול הראשון שלי בסין עם ילד בן 6. את הסיפור השני שהיה בחגים האחרונים לא כתבתי עדיין
https://anatnat1.blogspot.co.il/p/blog-page_21.html
-
תודה רבה עזרת מאוד
-
שים לב
יש חג בסין מ 1.10 ועד 8.10
לא מומלץ להיות בסין בתארכים האלו
אנחנו גם חשבנו לנסוע בחגים אבל בגלל החג שלהם אנחנו דוחים לאפריל
מחפשים יעד לאוקטובר