לאן נוסעים
-
ההרכב הגילאי, הרצונות והתקציב יוצרים משימה קשה. חייל משוחרר ומתבגר אוהבים טבע ושונאים קניות וערים בכלל, צעירה טרום גיוס אוהבת קניות וערים , מוכנה לבלות רק קצת בטבע.
שלושתם:
מוזיאונים -משעמם….
פארק חבלים קרוניות הרים ורכבלים – נמאס
עתיקות- לא מעניין….
נופש בטן גב – סתם משעמם….
אז אמרתי שאולי נוותר על החופשה המשפחתית – אבל הם, מה פתאום רוצים לנסוע לחול!!
המחירים כבר ממריאים ואנחנו לא מצליחים למצוא רעיון מספיק טוב לכולנו.
בעבר שילבנו יומיים בעיר גדולה (פראג בודפשט וינה) עם שבוע פלוס מינוס באזור כפרי (אוסטריה, צ’כיה, סלובקיה). אני מחפשת משהו קצת אחר.
חשבתי אולי על שייט תעלות, אשמח לשמע תובנות בעניין.
טיול גיפים בגאורגיה, יש מצב לקניות בטיבילסי?
אשמח מאוד לרעיונות נוספים.
תודה
-
תובנה שלי על שיט נהרות- משעמם מאוד, בטח למתבגרים. עוד תובנה, קחי את ההחלטה לפי מה שאת הכי רוצה ולפי מה שמתאים לך. המממן הוא המחליט והמצטרף צריך רק להגיד "כן, תודה" או "לא, אשאר בבית, זה לא מתאים לי".
-
אחלה גישה
גם לטעמי: או שהילדים יסכימו על תוכנית (מהאפשרויות שתציגו), או שיסתפקו בישראל (תכלס, עד גיל 18 הוריי טיילו איתנו רק בארץ והיינו בכל מקום אפשרי בה), או שיישארו בבית כשאתם תסעו. גם אפשר להתפצל במהלך היום בטיול – נגיד, חלק נשארים לטיול בעיר, והשאר נוסעים החוצה לטיול בכפר/טבע.
-
שיגידו מה הם היו כן רוצים, לא רק דובון לא-לאובינתיים תתכננו בשבילכם, בתקווה שאתם יודעים מה אתם רוצים
-
מה לגבי סקנדינביה ? הרבה טבע ונופים מדהימים, ויש גם ערים (אוסלו...)
-
הרהור סמי פדגוגיממש לא “חובה” לנסוע.
יתכבדו האדונים הצעירים והעלמה לנסוע לאן שההורים בוחרים.
ואם לא רוצים (ואפשר גם) ישארו בארץ …..
כל עוד זה היה היא בעד קניות וערים והם בעד טבע- ניחא, זה טעם והעדפה- אבל מרגע שהם מעידים ש”זה משעמם” ו”את זה מיצינו” ----ובקיצור הורים יקרים תרגשו אותנו עם משהו אחר…. אז באמת שלא חובה.
אבל זה לא קשור לטיולים-אלא לגישה כללית לחיים ולהורות.

-
דלית, לא כתבת מה התקציב ולכן קצת קשה לדעת לאן לכוון.
לא הייתי בבודפשט או בוינה, אבל לדעתי פראג היא לא 'עיר גדולה'. אם תסעו לשבוע לפאריס או ללונדון (או ברצלונה) + שבוע בכפר/טבע, זו תהיה חוויה אחרת לגמרי ממה שחוויתם במרכז אירופה.
אופציות אחרות למי שמרגיש שמיצה את אירופה הן ארה"ב, תאילנד ודרום אפריקה.
בעקרון אני שותפה לדעת קודמי שאומרת שבעל הממון הוא בעל הדיעה, והילדים שלי לא שותפים לבחירת היעדים (לפעמים הם חושבים שהם כן, אבל הם לא...) אבל אצלך כבר מדובר בילדים גדולים ואת יודעת טוב מאיתנו איך ההתנהלות מולם, ואיך לרתום אותם ל'מאמץ המשפחתי".
-
דווקא עם ילדים גדולים יותר קל – לא צריך בייביסיטר, הזדמנות מעולה להשאיר אותם בבית ולצאת לחופשה זוגית אם אינם רוצים להצטרף. זול יותר, וללא פשרות. -
לאן נוסעיםללא ספק הדיון התפתח פה לכיוון מעניין. אני בעצם העלתי את סוגיית היעד וחלקכם התייחסתם לסוגיית המי קובע על טיולים ובכלל. אז אני קבעתי שאני רוצה חופשה משפחתית אפילו שהם כבר גדולים ויכולים לנסוע בלעדי. אני בקשתי שיפנו שבוע לבלות עם ההורים שלהם ומסתבר שזה לא מובן מאליו. כשההחלטה על היעד הסתבכה נשברתי קצת ואמרתי שאולי נוותר ואז הם אמרו שהם רוצים חול ( מודה שפירשתי את זה כ ”רוצים חופשה עם ההורים אבל לא נעים לנו להודות בזה”).
בכל הטיולים הקודמים היעד נבחר ללא התיעצות איתם , בכל פעם שמעתי את ההשוואות לחברים שנוסעים לתיאלנד ארהב וכו ואמרתי להם שלא הם קובעים , כמו שכתבו כאן בעל המאה הוא בעל הדעה ( ובמקרה שלנו בעל המאה חובב טיסות לאו קובט למזרח אירופה). בקיצר הצד החינוכי הובהר.
למה הפעם הם כן שותפים? כי הם כבר באמת גדולים ורציתי לקלוע יותר לטעמם. מה יהיה בסופו של דבר? כרגיל אני אחליט

לגבי האופציות שהועלו כאן ארהב תיאלנד דרום אפריקה – לצערי לא בתקציב וכך גם הסקנדינביות.
פריז לונדון ברצלונה ומחוץ אליהן בהחלט אופציה טובה. אנגליה בעייתית בגלל הנהיגה בצד ההפוך. יש אופציה גם של הולנד ואולי איטליה.
תודה לכל מי שענה

אשמח לרעיונות מקוריים נוספים.
-
מציעה את ספרד – ברצלונה בשילוב הפירנאים או מדריד בשילוב אנדלוסיה (אם לא אכפת לכם שחם שם בקיץ). דרום ספרד, גם החלק העירוני, שונה מכל מה שראיתם באירופה. גם ברצלונה היא עיר שונה מהערים שהייתם בהם באירופה.
גם פורטוגל יכול להיות יעד שמשלב טבע עם ערים גדולות. -
בניגוד למה שנכתב , שייט תעלות זה כייף.
עשינו את זה כבר במספר וריאציות, עם נוער, עם זעטוטים, בזוג ובטיול זוגות.
הבנות שלי ( כולן מעל גיל 20) מוכנות לחזור ולעשות את זה מתי שרק נציע…
צריך רק לבחור את האזור שמתאים לגיל הנוסעים.
-
נהיגה באנגליה - לא קשה כמו שחושבים
דיי מיתוס… שגורם לאנשים רבים לאבד יעדים נהדרים לטיולים: אנגליה, סקוטלנד, אירלנד, וויילס.
היעדים האלו מאוד שונים ממה שטיילתם עד כה ובעצם יכולים להוות את השינוי המבורך.
נסו את האלבום הזה מלונדון אגמי אנגליה/וויילס – החל מעמוד 58
וגם את האלבום השני באיזור הקוטסוולדס – גם הוא החל מעמוד 58
-
יש לי הצעה שייתכן שתתאים לכם – רומניה.
אם לנסיכה במשפחה לא חשוב שדוקא יהיו ערים גדולות, אלא “תסתפק” בשופינג מעולה (שפע קניונים עם כל המותגים במחירים טובים) ובערים חביבות, אז יש את ברשוב ואת קלוז’ נפוקה שמציעות את זה, ומה שחשוב שסביבן יש טבע ונוף יפיפיים שהאחים שלה יוכלו להנות מהם מאוד.
זה יעד שמתאים גם להורים שמעדיפים טיסות לואו קוסט

מכיוון שלוויז אייר יש כמה יעדים ברומניה, אפשר גם לטוס ממקום אחד ולחזור מאחר. שמעתי גם שהם הוסיפו עוד יעדים, כך שאולי בכל זאת תצליחו למצוא מחירים סבירים (עדיף כמובן להמנע מאוגוסט).
-
דלית, חשוב שגם תצייני את מועד הטיול, מזג האויר משתנה ביו הקיץ לסתיו
-
-
צפון יוון , חצי האי פיליון , כפרי הזגוריה ובשילוב עם אחת הערים ,אתונה או סלוניקי...יוון המהממת מספקת פשוט הכל , טבע מהמם ומגוון , חופים משגעים , פעילות אקסטרימית בטבע , אוכל טעים , מלונות משפחתיים בכל הרמות ,וגם קצת קניות בערים הגדולות. מבטיחה לכם הנאה ענקית ביעד הזה. יש המון חומר גם פה , בבלוגים , בטיפים ובהודעות השונות וגם באתר “איי יוון ״ המעולה. אנחנו שנה בפעם השלישית שם...
-
ובכל זאת אתם רוצים יעד למרות שאתם לא יודעים מה אתם רוצים לעשותכתבתם מה לא רוצים.
לא רוצים עתיקות, לא רוצים מוזיאונים, לא קרוניות לא כרבלים ולא חבלים ולא נופש.
נכון שב”לא” יש לא מעט מידע אבל אתם צריכים לבחור מה “כן”.
כן משחקי כדורגל? פארקים של אקסטרים? מחזמר? שופינג? טיול קולינרי? קרוז?
יש כמעט 200 מדינות בעולם מהן מעל 150 אין בעיה לישראלים להיכנס.
אבל מה הטעם לנקוב בשמות של מדינות אם לא יודעים מה רוצים לעשות?
-
יש החלטהיש החלטה, יש כרטיסי טיסה
ועכשיו מתחילים לבנות תוכנית לעומק. היו הרבה פרמטרים שנוספו וירדו בדרך, ובסופו של דבר טסים באוגוסט לפוזנן בפולין ומשם נוסעים לגרמניה.טיול של 8 ימים.העיר הגדולה תהיה ברלין, הקניות הזולות יהיו בפוזנן עכשיו צריך להחליט איפה ומה יהיה החלק של הטבע. יש לי כבר כמה רעיונות וכיוונים אשמח לשמוע גם מכם אם יש לכם.
תודה לכל מי שהציע רעיונות קראתי חשבתי ונעזרתי בכם הרבה.
-
שישארו בבית וסעו רק אתם -
חופשה נעימה לכם!
ראיתי שכבר נרכשו הטיסות.
פולין ממש יכולה להתאים.בפוזנן לא היינו,אך מסיפורי טיול של חברים ואחותי-מאוד אהבו את העיר עצמה ואת פולין ,איפה שטיילו.אפשר כמובן לעבור מפולין לברלין,ואפשר להחליט שמטיילים בגבולות פולין/Toruń עיר שנהנו בה מאוד ושיבחו אותה בלי די..
ברלין,עיר מאוד גדולה.מלאה בהיסטוריה,מוזיאונים,לברלין עצמה(פוטסדאם,...) הקדשנו כמעט 7 ימים מלאים וממש לא הרגשנו שמיצינו..
בתחומי העיר ומחוצה לה יש לא מעט ראות ירוקות ענקיות.העיר מלאה בפארקים ענקיים,עם אגמים קטים.תהיו עם רכב? הגעה קלה יותר מחוץ לעיר.
מצרפת את הברלין שלנו,כי יש בה מקומות יורקים מחוץ לעיר,שפחות טויילו בדרך כלל.שפנדאו, אלקסנדרובקה 2 אפשר לטייל יום ב שפריוולד.מאוד רצינו ותכננתי אך לא הספקנו..
האמת??לא ישאר לכם כך כך זמן לפוזנן