ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הרכבת הטראנס מונגולית

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    7
    2027
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ליאור בלונדי
      ליאור בלונדי נערך לאחרונה על ידי

אני וחבר מתכננים לעשות את הרכבת הטראנס מונגולית בכיוון ההפוך- מבייג’ינג למוסקווה בסביבות יוני-יולי.

אנחנו מאוד אוהבים להיות ספונטניים וקשה לנו לקנות את כל כרטיסי הרכבת מראש, לכן רציתי לשאול האם חשוב לקנות את כל הכרטיסים מראש או שאפשר פשוט לבוא באותו יום לתחנה ולקנות?

ואם קונים מראש, אז באיזה אתר הכי טוב לקנות?

תודה Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

נתחיל מהסוף – 

תכנון המסע ברכבת (היכן רוצים לעצור, לכמה זמן ותארכי נסיעות) עשיתי באתר הזה, שהוא אתר נסיעות אנגלי. את הכרטיסים עצמם קיבלתי במוסקבה. האתר שייך לסוכנות נסיעות בריטית המתמחה בטיולים ברוסיה. ניתן להתיעץ איתם לגבי קטעי הדרך.

מנוע התיכנון המצויין נותן את העלויות לכל קטע בהתאם לאורכו ולסוג המחלקה.

לגבי קניה ספונטנית –

ראשית עליכם להבין שכל הרכבת היא רכבת שינה, כלומר כל המקומות מסומנים.

אם כוונתכם לעשות את כל המסלול בבת אחת, כלומר נסיעה של שבוע ימים ללא ירידה לפרקי זמן בתחנות נבחרות אני חושב (נסיוני הוא לחודש מרץ ובכוון ההפוך) שלא תהיה בעיה לקנות כרטיסי בספונטניות בביג’ינג. אבל אתם צריכים להיות מוכנים ל”התקע” שם אם תצטרכו להמתין למקומות פנויים. אני מצאתי את קטעי הנסיעה די מונוטוניים. הנופים הם חדגוניים לאורך קילומטרים רבים וסצינת התחנות לא היתה רומנטית כמו שמתואר בכתבות השונות. אולי בגלל שנסעתי במרץ, בקור גדול (20- מעלות) כשכל ערבות סיביר היו מכוסות שלג.

אבל אם בכוונתכם לעשות את הדרך קטעים קטעים, לעצור בתחנות שונות (למשל מספר ימים באירקוצק וימת בייקאל) מה שיגדיל את העינין והחוויה, הספונטניות תהיה יותר מורכבת ותצטרכו להיות מוכנים להתקע בכל קטע כזה להמתנה למקומות פנויים לקטע הבא.

אני חוזר ומדגיש שנסיוני הוא מחודש מרץ. בקיץ ייתכן והתפוסה תהיה גבוהה יותר ומה שנראה לי כהרבה מקומות פנויים במרץ לא יהיה נכון לקיץ, וקניה ספונטנית תהיה קשה יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • wizo1234
          wizo1234 נערך לאחרונה על ידי

הרכבת הטראנס מונגולית מבייג'ין למוסקבה - נסיעה בחלקים

המידע  שלי  אודות הרכבת ה טראנסיבירית ( וגם בחלקה  טראנס מונגולי ) מבוסס על נסיעת חורף   ממוסקבה אל וולאדיבוסטוק  (2007 ), וכן נסיעת קייץ  מ בייג’ין עד אירקוצק ( מרכז סיביר – 2014 –   אציין  מייד כי  את  הנסיעה בקייץ מבייג’ין עשיתי  רק  בחלקה ברכבת  –  הסבר ונימוקים בהמשך ) .   

אני  מבין  כי  מתוכננת  נסיעה  ברכבת  בחודשי  יוני / יולי  עם  יציאה מבייג’ין מעבר דרך מונגוליה אירקוצק עד בואכה מוסקבה . 

ההצעה  שלי  –  לתזמן  את  הנסיעה לתחילת  יולי ,  ולבצע  עצירה  במונגוליה  סביב  10/11 ביולי  –  פסטיבל  הנאדאאם ( החגיגה המרכזית ב אולן באטאאר  ULAN BATOR / BATAAR / BATAR  ) . 

כמו  כן  מציע  לעצור  ב סיביר  ב אירקוצק  למספר ימים ( ימת באיקל וסביבתו ).

הטיסה שלי ( הלוך / חזור מהארץ ) היתה  אל בייג’ין . במסגרת הבירורים המוקדמים שלי הבנתי כי הדרך הטובה ביותר להגיע אל אולן באטור ( כזכור , אני מציע לעצור ב מונגוליה לצורך הנאדאאם ) הינה הבאה :  אוטובוס לילה ( לא רכבת )  מאחת מתחנות האוטובוסים המרכזיות ב בייג’ין עד עיר הגבול עם מונגוליה . משם מעבר – שאטל – אל עיר הגבול בצד המונגולי . משם לוקחים רכבת לילה ( יוצאת אחה”צ) עד אולאן באטור . לאחר עצירה של מספר ימים ( נאדאאם , ניתן להשיג חבילה לאירועים ב גסטהאוז  ה“ישראלי”   Golden Gobi ) . לאחר אולן באטור צריך להגיע אל רוסיה . ההצעה שלי שוב לקחת אוטובוס ( לא רכבת ) עד אולן אודה  ULAN UDE . האוטובוס חוצה את הגבול לרוסיה הרבה יותר מהר מאשר הרכבת .

( היו מספר מטיילים איתם הייתי בפסטיבל הנאדאם באולן באטור , הם יצאו ערב לפני עם הרכבת מאולן באטור . אני יצאתי למחרת בבוקר עם האוטובוס – היכן פגשתי אותם ? בתחנת הרכבת ב אולן אודה,  שם קניתי כרטיס , כשעתיים לפני היציאה , לאותה רכבת שלהם  עד אירקוצק ). ה”פרטנרים” שלי לטיול עצרו  באירקוצק  למספר ימים . אני כבר  הייתי  באירקוצק בנסיעה הטראנסיבירית הקודמת שלי –  אז עצרתי שם למשך 8 ימים . בפעם זו , קייץ 2014 , עצרתי ב אירקוצק רק למשך יום  ( היתה לי טיסה מאירקוצק אל היעד השני שלי , יעד מאד אקזוטי ,  באותו  טיול  , 18 ימים כולל לינה מרובה בשטח ,  בקמצ’אטקה  KAMCHATKA ) . 

הצעתי כאמור לעצור באירקוצק / באיקל למשך מספר ימים . הבאיקל יפה גם בחורף – קפוא , נסעתי עליו ברכב – וגם בקייץ / פריחה וכלבי ים אנדמיים Nierpa  . העצירה באירקוצק  תיתן  אפשרות לרכוש  מבעוד מועד ( למקרה של זמינות מוגבלת ) כרטיסים לרכבת הטראנסיבירית עד מוסקבה . 

המרחק בין אירקוצק לבין מוסקבה ( בנסיעת הרכבת ) למעלה מ 5000 ק”מ. בנסיעה רצופה כ 4  ימים / לילות ( באם לא עוצרים ) . אני עשיתי את הדרך בכיוון ההפוך ( ממוסקבה בחורף  פברואר  2007 ) . עצרתי לראשונה באירקוצק , עצירה שנייה   ב אולן אודה , ושלישית  ב בירובידז’אן . התחנה הסופית שלי היתה וולאדיבוסטוק  –  סוף  הדרך  9288 ק”מ  מ מוסקבה /  נסיעת הרכבת הארוכה בעולם בכיוון אחד במדינה אחת . 

אגב , הרכבת  הטראנס מונגולית / טראנסיבירית  מתנהלת  לפי  שעון  מוסקבה , פרט חשוב מאד –  הפרש של 4/5 שעות  מן הזמן המקומי ב אירקוצק ( למשל ) . יש לפיכך לשים לב בקניית הכרטיסים  להבדלי  השעות .

פרטים מדוייקים יותר  אודות  המעבר   מ בייג’ין  אל  אולן באטור , ומשם אל אולן אודה  ניתן  למצוא  בהודעות  קודמות שלי  כאן באתר למטייל ( ניתן להשתמש במערכת החיפוש לפי שם המשתמש שלי ) . 

אתר  מעולה  עבור  רכבות  בכלל ( כולל ה טראנסיבירית )  הינו  

The  man in  seat 61   .

הערה  כללית :  

בתגובתי  זו  ,  למעשה  ברוב המכריע של התגובות שלי , אני נוהג להרחיב את היריעה  : לפרט  מעבר  לשאילות   שנשאלו  וזאת בכוונת  מכוון . 

להבנתי  מטרת האתר למטייל  בעיקר הינה לספק מידע טיולי לבאים בשערי  הפורומים השונים .  ככל  שהמידע  רחב  יותר  כך  גדל הסיכוי שרבים יותר יוכלו להיעזר בו . במה דברים אמורים ? אתייחס ספציפית לשואל הנוכחי . 

אינני  יודע  באם  פותח השרשור  ירצה לבצע את מסע הרכבת הטראנס מונגולית  ביחידה  אחת ( ללא עצירה ) , או  עם עצירות . אם ברצונו בנסיעה רצופה – כי אז  “השחית”  כמה דקות בקריאת התגובה שלי . 

אך  בוודאי יש / יהיו גם מטיילים פוטנציאליים  אחרים אשר יבקשו לבצע את מסע הרכבת  עם עצירות  בנקודות עניין בדרך . אלו האחרונים , בוודאי ימצאו תועלת במידע  “היתר”  אותו פירטתי בתגובתי זו . 

מי  שמתכנן  טיול עצמאי  ייטיב  לעשות  באם  ייכנס  אל  מערכת  החיפוש המתקדמת של  אתר למטייל ,  ייכתוב  למשל  רכבת טראנסיבירית , טראנס מונגולית   עם  טווח חיפוש  בן  מספר  גדול  של  שנים  . כך  יצליח  להגיע אל מספר רב של הודעות  עם מידע  רב ( חלקו אולי לא רלבנטי ) אשר יעזור  לו  לתכנון  הטיול . 

מקווה  שעזרתי

אלי .   

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • רוני סופר
            רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

אלי,

שתי הערות לדבריך:

1. שאלה השואלת על קניית כרטיסים ספונטנית (לא מראש). ועל כך לא חיווית דעתך.
            2. אתר seat61 מפנה לאתר realrussia שאת הלינק שלו צירפתי בתשובתי.
            • ioio
              ioio נערך לאחרונה על ידי

אנחנו עשינו את המסלול בחודש יוני ולא היתה לנו בעיה לקנות כרטיסים מהיום למחר בתחנת הרכבת עצמה. הסטטיסטיקה אומרת שישנם פחות מטיילים מאסיה לאירופה. כפי שראיתם בריאלרוסיה ישנם כמה רמות של רכבות וגם ניתן לבדוק באתר זה אם יש כרטיסים ואם לא משנה לכם המחלקה לא נראה לי שאתם הולכים “ להיתקע”. שים לב הרכבת הרוסיה 1 למיטב זכרוני יוצאת אחת ליומיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • ליאור בלונדי
                ליאור בלונדי נערך לאחרונה על ידי

בדקתי באתר את המחירים והם כפולים ממחירים שמצאתי בחברות מונגוליות וסיניות.

נראה לי בגלל שאנחנו עושים את זה הפוך אולי עדיף לקנות מהסינים.

אנחנו אכן מתכננים לעשות עצירה של שבועיים לפחות במונגוליה, ועצירה באגם בייקל.

בגלל זה קיווינו שספונטניות תעבוד Smile

• ioio
                  ioio נערך לאחרונה על ידי

“הספונטניות” לא כל כך ברורה. שבועיים במונגוליה הם די והותר למצוא כרטיס רכבת מתאים באולן בטר לאירקוטצ'ק. חניה נוספת של מספר ימים באירקוטצ'ק מוציאה את העוקץ מ”הספונטניות” ואין סיבה לא למצוא בתחנה עצמה כרטיס המשך למוסקבה כל עוד רוכשים את הכרטיס כמה שיותר קרוב ליום ההגעה. לדעתי רצוי לבצע חניה נוספת באחת הערים בדרך למוסקבה של לפחות 2 לילות  .

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון