חזרנו מריגה. היה נפלא!
-
חזרנו היום מריגה, (טיול אמא- בת) עיר מאוד יפה ומעניינת. למרות ששם עדיין קר והעצים בשלכת גילינו עיר מאוד יפה, מעניינת עם אוכל טעים...
כ”כ הרבה חוויות שקשה לתאר בקצרה.
מבקשת להודות על הטיפים ועל הבלוגים המועילים שנכתבו על העיר.
מצרפת כמה תמונות.

-

-
וואו! רבקה,יצאו לך תמונות מדהימות!!!!
אני רואה שביקרתן בסיפריה.היו חלוקי דעות בעיר לגבי הספריה.
מצד אחד היא בנויה בצורה מיוחדת וראש העיר עשה הרבה כדי שתושבי העיר יקחו חלק בהעברה וסידור הסיפריה החדשה.
מצד שני היא בויה על אזור בתים עתיק שהורידו במיוחד, במקום לשפץ,כפי שתוכנן קודם.כל זה סיפרה לנו המדריכה..
אבל..המבנה באמת מיוחד ונראה כל כך טוב כמעט מכל מקום..
ריגה,באמת מתאימה לסופש ארוך ואפילו יותר..
עוד חוויות ותמונות..בבקשה..
-
לגבי הספרייה – זה היה אחד השיאים של של הטיול. (שתינו מתחום הארכיטקטורה , הבת עדיין סטודנטית לארכיטקטורה).
נרשמנו לסיור באנגלית. כשהגענו, הסתבר שרק שתינו נוכחות ולכן המדריכה יצאה רק עם שתינו לסיור. היה מרתק. סיירנו בכל 14 הקומות עד השפיץ...(אגב אין קומה “13” בגלל האמונה התפלה. בסיור היא דיברה על הדעות החלוקות בנושא הקמת המבנה היקר והמגלומני. למעשה הוא היה אפילו צריך להיות גדול פי 2 מהקיים. בתוך הספריה יש עוד תערוכות. בקרנו גם בתערוכה “טכנולוגיה והייטק לטבי”. גם כאן המדריכה קפצה משמחה כשנכנסנו ונתנה לנו סיור מודרך פרטי…
לגבי שיתוף התושבים – סיפור מעניין – את הספרים העבירו ב”שרשרת אנושית” הספרים הועברו מיד ליד עד הספרייה החדשה. (כך לפחות ספרה המדריכה בספריה...)

-
ועוד קצת תמונות...

-
תמונות משגעות!!!!
רואים שאת מתחום הארכיטקטורה...

האמת שאני נוסעת לריגה בסתיו בעיקר כדי לראות את המבנים הייחודים לעיר (וגם שלכת) אז התמונות שלך באו לי ממש בזמן והן אכן מצדיקות לי את הבחירה.
-
-
תודה..אלו תמונות שצילמתי בנייד פשוט יחסית. הבת צילמה במצלמה מקצועית תמונות נהדרות.
אני מניחה שהעיר תהייה יפה הרבה יותר בסתיו. בסוכות היינו בורשה ושנה לפני בבוקרשט. שלכת נהדרת ומזג אויר קריר ונעים. תהני!!