סיור בותיקן
-
שלום,
במאי אני וחבר שלי נוסעים ל5 ימים ברומא. אנחנו רוצים כמובן לבקר בקריית הותיקן, כנסיית סנט פטר והקפלה הסיסטינית. שמענו אנשים שאומרים להזמין מראש באתר בגלל שהתורים לא נגמרים ושמענו מנגד אנשים שאומרים להגיע לשם ולחבור לקבוצה במקום כי לא שווה להסתובב שם בלי מדריך…
אז מה הכי משתלם? יש המלצות?
תודה
-
אני מניח שיהיה קשה למצוא מישהו שעשה פעמיים את הוותיקן (פעם בקבוצה ופעם לבד) ואולי שלוש פעמים (פעם עם מדריך פרטי)
אנחנו קנינו כרטיסים מראש באינטרנט ואכן חסכנו שעות של תורים, הסתובבנו לבד עם ספר טיולים ולא הרגשנו שפספסנו משהו (רק את התורים
) -
קודם כל רצוי לקנות מראש כרטיסים באינטרנט, עם הדרכה או בלעדיה, כי אחרת זה כמעט בלתי אפשרי להיכנס, וגם אם כן – עמידה ארוכה נורא בתור.
אם יוצא לחבור בשטח לקבוצה – אפשר לנסות להצטרף. אין לזה קשר לכרטיסים.
יש גם הדרכות פרטיות אבל הן יקרות. אני חושבת שפעם ראשונה בוותיקן אפשר להתרשם, להיעזר קצת בטקסטים שבתוך המוזיאון, אפשר גם בספר, ופשוט ליהנות ממה שרואים.
-
קצת סדר במונחים
- קרית הוותיקן – זה שמה של כל המדינה. לא רלוונטי כשמדברים על טיול בוותיקן – יש להתמקד יותר
- מוזיאוני הוותיקן – שם כולל לכלל המוזיאונים של הוותיקן, המכילים אוסף אדיר של אוצרות (פסלים מרשימים, מומיות) – וגם – בסוף המסלול – הקפלה הסיסטינית. לעיתים ניתן לעבור ישירות מהקפלה הסיסטינית לבזיליקת פטר הקדוש ולחסוך תורים (בעת ביקורי – המעבר המהירה היה סגור). כשאומרים להזמין מקומות מראש – מתכוונים לכאן! במידה ולא מזמינים – התור עשוי להיות ארוך ביותר (שעה-שעתיים ויותר רק בתור). לכאן ניתן להזמין סיור מאורגן “רשמי” של הוותיקן או סיור פרטי. וכמובן שניתן להביא מהבית אודיוגייד או לשכור במקום.
- בזיליקת פטר הקדוש – זוהי הכנסיה הגדולה שלרוב קוראים לה פשוט “הוותיקן” הכנסייה לא עולה כסף, אולם יש תור ארוך מאוד בכניסה לבדיקה בטחונית. ניתן לדלג על התור הזה באמצעות סיור פרטי כלשהוא (עם מדריך שתתפסו מבחוץ או עם סיור שהוזמן מראש)
-
אפשר להזמין skip the line בעלות של 20 יורו לבן אדם.
אנחנו בזמנו הזמנו רק כרטיסים לגני הווטיקן (התקמצנו) – האמת שאהבנו את הגנים לא פחות ואולי אפילו יותר.
היה יום חול ולמוזיאונים וכנסיה היה תור די סביר (יולי)