ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מלונדון!

פורום טיולי משפחות
    3
    6
    1310
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמית פ.
      עמית פ. נערך לאחרונה על ידי

חזרנו אתמול משבוע בלונדון, זו לא הפעם הראשונה שלנו שם כך שחיפשנו אטרקציות ל”מתקדמים”.

כמה המלצות – 

Broadway market – שוק אוכל בשכונת האקני – פתוח בשבת בלבד. דוכני אוכל ובגדים יד שנייה – נחמד מאוד, שווה גיחה למי שכבר ביקר בשאר השווקים של לונדון. ממש קרוב לשוק נמצא בית הכנסת של הקהילה, הגענו לשם ביום שבת ממש במקרה וזכינו לקבלת פנים נהדרת, כולם ממש שמחו על בואנו ואמרו שישמחו לראות מבקרים נוספים מישראל. בילינו איתם כמה שעות טובות.

גינת השעשועים של דיאנה בגני קנזינגטון – פארק נחמד מאוד עם מתקנים לילדים, הילדה שלי נהנתה שם במשך שעות. מה שכן, יום לאחר מכן החלה לסבול מתולעים – אני מאמינה שזו תוצאה של משחק בארגז החול הענק שם אז כדאי לקחת זאת בחשבון. חוץ מזה, מומלץ להגיע לגינה היפה של דיאנה וגם לאגם הסמוך. בכלל, הפארק מקסים.

לגני קנזינגטון הגענו אחרי ביקור במוזיאון ה-NATURAL HISTORY. היה נחמד ותו לא, לא התלהבתי ממנו, למרות כל הביקורות האוהדות. בת הכמעט ארבע שלי נהנתה מהתצוגה על הרי הגעש ורעידות האדמה, אבל זהו...

ונציה הקטנה – אזור נחמד מאוד לביקור, הסתובבנו ב-Merchant squre הסמוך – אזור בילויים שנמצא עכשיו בפיתוח, מוקף מסעדות ובתי קפה. 

מלך האריות – מחזמר מושקע ומהמם. מומלץ לקנות מקומות סמוכים למעבר, לא רק בגלל שהשחקנים עוברים במעברים אלא גם כי מעצבן לקנות כרטיס במאות שקלים ולגלות שמי שיושב לפניך הוא שחקן כדורסל שמסתיר את הבמה. אם יושבים סמוך למעבר אפשר לקבל תצפית ישירה במה.

טיול מחוץ ללונדון – מכיוון שזה לא הביקור הראשון בעיר רצינו קצת לצאת ממנה. מצאתי קופונים באתר גרופון לטיולים מאורגנים לכל מיני יעדים. בחרתי בטיול לטירת וורוויק, סטרטפורד ואוקספורד בחצי מחיר. היה מוצלח! כמובן שהחיסרון הוא הזמן הקצוב שהיה בכל יעד, אבל הספקנו הרבה וקיבלנו טעימה מהנה מאנגליה הכפרית. מומלץ.

ביום האחרון עלינו, בלי תכנון מראש, על אוטובוס לגריניץ’, נסיעה של כשעה. הגענו לתצפית המרהיבה ולפארק העצום והירוק שם. בכלל, אהבתי את הרחובות הקטנים שם. מומלץ.

לגבי החזר מס – מומלץ להגיע לסניף של GLOBAL BLUE באוקספורד 339 (יש עוד אחד באוקספורד 241, אם אני לא טועה) ולקבל את ההחזר במזומן במקום, לוקחים עמלה של 3.5 פאונד אבל חוסכים עמידה בתור בשדה התעופה/ המתנה לזיכוי בכרטיס האשראי.

להגעה וחזרה משדה”ת בלוטון השתמשנו שוב בשירותי BA TRANSFER שהיו כמו תמיד, מצויינים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Tallula
        Tallula נערך לאחרונה על ידי

לגבי החזר המס – הבנתי שגם כשלוקחים את ההחזר במזומן עדיין צריך להחתים מכס ולשלוח את המעטפה, אחרת מחייבים את כרטיס האשראי שלך בסכום שקיבלת, והבנתי שאין עמדת מכס בלוטון… אשמח לשמוע איך עשיתם את הפרוצדורה בלוטון...

בנוסף, אם במקרה את יודעת – במידה ואני מגיעה ללונדון ממדינה אחרת באירופה (במקרה שלנו הולנד) האם אני יכולה לקבל החזר במזומן ברחוב אוקספורד על הקניות שעשיתי גם שם?

תודה

• עמית פ.

היי,

לגבי החזר המס – בלוטון צריך רק לשלשל את המעטפה בתיבה שנמצאת מיד אחרי הבידוק הבטחוני. אין צורך להחתים בשום מקום בשדה.

לגבי השאלה השנייה – אין לי מושג...

• Tallula
            Tallula נערך לאחרונה על ידי

אז בעצם לשים את כל הקבלות והטפסים במעטפה ולשלשל בתיבה?
            נשמע לי אפילו עדיף על התורים הארוכים בשדות התעופה האחרים… מעניין אם זה באמת עובד ואם מישהו קיבל החזר (במידה ולא לוקחים מזומן ברחוב אוקספורד)...

• עמית פ.

כן,

בדוכן באוקספורד אומרים בדיוק מה צריך לעשות.

בפעם שעברה פשוט שלשלנו את הקבלות לתיבה וקיבלנו את ההחזר אחרי כמה שבועות, אז גם זה עובד Smile

• erancoh
                erancoh נערך לאחרונה על ידי

אכן, גם אני היית ספקן כשחזרתי מלוטון לאור העובדה שאין מכס להחתים ואין מי שיבקש (פוטנציאלית) לראות את מה שנרכש.

כששאלתי את אחד העובדים במקום הוא אמר לי שכל עוד הרכישות הן פחות מ 3000 פאונד (אם אני לא טועה) אין שום בעיה – פשוט להכניס לתיבה את המעטפה עם הקבלות כשהיא פתוחה וכמובן כל הפרטים מלאים. הוא הסביר שפעם ביום מגיעים עובדי מכס, לוקחים את המעטפות, מחתימים מה שצריך ומעבירים הלאה.

לאחר מספר שבועות הגיע הזיכוי לאשראי.

ממליץ לצלם את הקבלות ובמיוחד את הברקוד  (DOC ID) על טופס החזר המס שמונפק בחנות לצורך בירורים עתידיים וקבלת סטטוס הבקשה באתר של גלובל בלו.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון