ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חוות דעת על השכרת רכב בחברת קאררנט

פורום אירופה
    10
    15
    4976
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yossiru
      yossiru נערך לאחרונה על ידי

שלום

אני שכרתי מספר פעמים רכב בחול דרך חברת קאררנט בארץ ולא נתקלתי בבעיה - בד"כ המחיר שלהם היה זול יותר.

לאחרונה שכרתי רכב ברומניה ושם כבר נתקלתי בבעיה.

החברה בעצם משדכת לך את חברת ההשכרה המקומית בחול (במקרה הזה GREENMOTIONׂ ) והם מציעים לעשות ביטוח ביטול השתתפות עצמית והם אומרים שזה יותר זול לעשות דרכם ולא בחברה בחול – מה שנכון מבחינת עלויות.

לצערי עקב נזק מדומה לרכב שהחברה ברומניה טענה שנעשה לרכב (דבר שלא היה ולא נברא) גבתה ממני חברת ההשכרה ברומניה דמי תיקון נוספים  סביב 2300 שח.

הגשתי את בקשת ההחזר מהביטוח לביטול השתתפות עצמית שעשיתי בחברת קאררנט.

כמובן שהסתבר לי שהביטוח הזה לא מכסה הוצאות כמו מיסים, דמי הפסד לחברה בגלל התיקון ועוד הוצאות שונות אלא רק את הנזק שנגרם לכאורה לרכב (כמובן שחתמתי על זה מלכתחילה).

התוצאה הייתה שלקח לחברה לטפל בבקשת התביעה שלי 4 חודשים (הרבה אחרי שגבו ממני את מלוא סכום הנזק) וקיבלתי החזר שהוא בערך מחצית ממה שנגבה ממני (1100 שח). 

כשמחיתי נאמר לי שאלו חוקי ביטוח ביטול השתתפות עצמית שלהם וחתמתי על כך ואין מה לעשות אבל הם הבטיחו הנחה מסוימת אם אשכור דרכם בפעם הבאה.

סיכום: יצאתי בתחושות הבאות:

1.   החברה לדעתי היא לא חברה להשכרת רכב אלא מתווכת בין השוכר וחברת ההשכרה המקומית ואם יש בעיה אזי אתה עומד מול החברה בחול או שאתה מגיש תביעה להחזר מהביטוח שעשית. החברה לא רואה את עצמה אחראית מולך ומול חברת ההשכרה בחול.

2.   לא בטוח שעשיתי נכון ועשיתי את ביטוח ביטול השתתפות עצמית אצלם. יכול להיות שהיה עדיף לעשות בחברה המקומית בחול. שימו לב לאותיות הקטנות בביטוח ביטול השתתפות עצמית שאתם עושים.

3.  יש לבדוק מחיר של ההשכרה אבל גם מה קורה כשיש נזק כי הביטוח ביטול השתתפות עצמית המוצע הוא לא מלא ואז כבר יכול להיות שעדיף לשכור דרך חברה גדולה בארץ.

4.   בדיעבד בגלל שלא הוחזר לי כל  ההחזר שילמתי כמעט פי 2 על השכרת רכב לחמישה ימים – הרבה יותר יקר מחברה אחרת.

5.   כנראה שלא אשכיר יותר דרכם במיוחד במדינות עולם שלישי. עדיף לשלם קצת יותר ולא להיתקל במצב שקרה לי בו הזול הפך מאד יקר. ואני חושב שעדיף לשכור בחברה גדולה עם סניפים רבים כך שהם אחראים מהקצה לקצה – אבל זו רק דעתי. 

6.  מה שכן אם אתם משכירים דרך חברת קאררנט תבדקו מי החברה שמשדכים לכם בחול ותקראו עליה קצת. אני גיליתי בדיעבד שהחברה ברומניה עשתה זאת להרבה אנשים ששכרו רכב אצלה.

7.  בכל ביטוח שתעשו בכל חברה תבדקו מה הוא לא כולל ותכניסו זאת לשיקולים שלכם איפה להשכיר

8.  ועוד דבר לא כל כך קל להשיג אותם בטלפון – תמיד צריך להשאיר הודעה ואז חוזרים אליך לא תמיד באותו יום.

כמובן שזו החוויה בה אני נתקלתי ואני משתף אתכם בה. אין אני מייעץ לאף אחד מה לעשות. כל אחד יבחר את הדרך מאיפה ואיך להשכיר רכב בחול. עובדה שעד היום כן שכרתי מקאררנט ולא היתה בעיה. 

בהצלחה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

התייחסות לגבי המשפטים: 

5.   כנראה שלא אשכיר יותר דרכם במיוחד במדינות עולם שלישי. עדיף לשלם קצת יותר ולא להיתקל במצב שקרה לי בו הזול הפך מאד יקר. ואני חושב שעדיף לשכור בחברה גדולה עם סניפים רבים כך שהם אחראים מהקצה לקצה – אבל זו רק דעתי. 
        6.  מה שכן אם אתם משכירים דרך חברת קאררנט תבדקו מי החברה שמשדכים לכם בחול ותקראו עליה קצת. אני גיליתי בדיעבד שהחברה ברומניה עשתה זאת להרבה אנשים ששכרו רכב אצלה.

רוצה להדגיש שאין סתירה. כאשר מזמינים אצל סוכנות הזמנות (כמו למשל רנטל קארס, אופרן או קאררנט) תקבלו הצעות בכמה חברות השכרת רכב. גם אני מקפיד תמיד לסנן החוצה את תוצאות החיפוש של החברות המקומיות הקטנות ולשכור רק בחברות גדולות בינ”ל. עדיין רוב ההזמנות שלי הן דרך סוכניות – לרוב בגלל הצעה משתלמת יותר.

• 4muki5
          4muki5 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על התשובות המפורטות אשר ענו בדיוק על החשש שלי שהרי המבחן הוא בעת תקלה או כביכול תקלה. 

• 4muki5

בדיקה קצרה  בחב’ אופרן העלתה מחיר  זהה להצעה שקבלתי מקאררנטל ויש לי כתובת לא וירטואלית.

• חיים47
              חיים47 נערך לאחרונה על ידי

99% מהנסיעות לחול עוברות ללא בעיות.

כשקורה משהו עומד למבחן הביטוח נסיעות/ביטוח ביטול השתתפות עצמית לרכב.

מי שחיפש מציאות ומחיר זול מוצא את עצמו עם חוסר כיסוי והוצאות כספיות.

• Soft Cell
                Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

רצוי להבין שיש ביטול השתתפות עצמית ויש ביטוח השתתפות עצמית.

אלא שני דברים שונים לחלוטין

בראשון אתה מחויב רק על סכום המינימום (או שאין) ובאופציה השניה אתה מחויב במלוא ההשתתפות העצמית ועכשיו דורש מהביטוח את שחוייבת (תקבל בהתאם לפוליסה).

כמובן שיש להחריג אלמנטים לא כלולים כמו צמיגים שמשות ומרכב תחתון, בחלק מהמדינות, והכי גרוע זה שחברת ההשכרה טוענת לרשלנות.

וכבר נתקלנו בפורום לא מעט בטענות לרשלנות ותמיד בסכומים גבוהים.

במקרה כזה יכול לסייע שההשכרה נעשתה בחברה בינלאומית גדולה וגם דרך סוכן ישראלי שניתן לאיים עליו בפורום ולגרור למשפט.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • shmilw_1961
                  shmilw_1961 נערך לאחרונה על ידי

דבר מעניין שמצאתי.

בחיפושי אחר רכב לטיול הבא, שמתי לב, שבתנאי ההשכרה מופיע שם חברת rentalcars ולא carrent (ראו צילום מסך מצורף).

חשבתי שאולי מדובר בעצלנות של עורכי האתר, שהעתיקו את תנאי ההשכרה מהחברה המתחרה. הרמתי טלפון לנציגי carrent, וכשהואילו לחזור אלי, מסתבר ששתי החברות האלו עובדות יד ביד, ולדעתי, מדובר אפילו באותה חברה, שאימצה לעצמה שם נוסף, כדי להרחיב את מעגל הלקוחות.

• Soft Cell
                    Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

עוד דבר מעניין בקשר עם קאררנט

בתוכנית החזר ההשתתפות העצמית שלהם רשום שהתוכנית לא מכסה את הסעיפים הבאים.. ולאחר רשימה ארוכה של החרגות רשום “מעמ מקומי”

כלומר אם עשית את התוכנית במקום שהמע”מ הוא 25% הרי שכבר מלכתחילה אתה מכוסה רק בגובה 75% וגם בנוסף יורידו לך “דמי ניהול שנגבו בעבור טיפול בתיק התאונה” בקיצור לא ישאר לך הרבה.

• dsw
                      dsw נערך לאחרונה על ידי

הי,

אני בדרך כלל לא מגיבה כאן אלא בעיקר קוראת ולומדת מאחרים אבל הפעם אני חייבת לשתף מהתנסות אישית שלנו. יש לך טעות כי קאר-רנט הוא אתר ישראלי ואין לו קשר לרנטלקרס הבינלאומית. זה לא אותו חברה בוודאות ואתר קאר-רנט הוא עוד דילר שלהם כמו הרבה אתרים אחרים. אני יודעת זאת כי בעבר בדקנו הצעות דרכם ולא לקחנו מהם בסופו של דבר כי החסרון שלהם שאתר קאר-רנט לא מציעים את תכנית החזר ההשתתפות העצמית המורחבת של רנטלקרס אלא מציעים תכנית הרבה פחות טובה משלהם, שהיא אמנם זולה יותר אבל פחות טובה ופחות מקיפה ואנחנו הלקוחות לא תמיד שמים לב לזה אם לא מתעמקים ומשווים. הם לוקחים מרנטלקרס רק את הרכבים בלי תכנית השתתפות עצמית. אני יודעת זאת משום שהיתה פעם שבחיפושים באינטרט הגענו אליהם ובעלי ביקש הצעה לרכב לעשרה ימים בספרד וכששאלנו, הם אמרו שזה מרנטלקרס וכאשר פנינו ישירות לקבל הצעה מרנטלקרס לאותו סוג רכב, המחיר ברנטלקרס היה גבוה יותר בכמאה או מאה חמישים שקלים יותר והתפלאנו איך זה אפשרי, אז ברנטלקרס הסבירו לנו שהמחיר של קאר-רנט זול יותר כי הם מציעים ללקוחות תכנית יותר זולה ופחות טובה של כיסויי החזר השתתפות עצמית ושהם לוקחים מרנטלקרס אך ורק את הרכבים ללא תכנית ההגנה של רנטלקרס וככה לקוחות חושבים שקיבלו מחיר טוב יותר דרך קאר-רנט בהשוואה לרנטלקרס, אבל זה לא מדויק כי הם בעצם קיבלו תכנית החזר השתתפות עצמית פחות טובה ופחות מקיפה ממה שיש ברנטלקרס ואם יש בעיות, אז הלקוחות צריכים לפנות לקאר-רנט ולא לרנטלקרס וזה הבדל גדול.

אני זוכרת שכשחזרנו טלפונית לקאר-רנט לבדוק את הדברים, הם אמרו שאכן הם מציעים רק את הרכב מרנטלקרס אבל זו תכנית השתתפות עצמית משלהם כי הם עובדים עם עוד ספקים חוץ מרנטלקרס ולכן מציעים תכנית משל עצמם ואם יש בעיות, הם הכתובת ולא רנטלקרס. בסוף לקחנו רכב ישירות מרנטלקרס עם תכנית החזר ההשתתפות העצמית המלאה של רנטלקרס. נעזרנו אז באורן מאתר טוריפליי שקראנו עליו המון המלצות טובות וחברים גם המליצו. אני זוכרת שהמחיר שלו היה באמצע – יותר יקר מקאר-רנט אבל יותר זול מהמחיר הרגיל באתר רנטלקרס ומה שהיה חשוב לנו אז שזה היה עם התכנית המלאה של רנטלקרס. השירות שלו היה טוב מאוד וקיבלנו ממנו את כל המידע והכל היה ברור ושקוף והוא תמיד היה זמין לנו והעדפנו ככה לשקט הנפשי שלנו. היה לנו עניין של שירות לקוחות מול חברת ההשכרה בספרד לאחר ההשכרה והענין טופל במהירות ובאופן מיטבי על ידי רנטלקרס בסיועו וקישורו. מאז הזמנו דרכו רכב מרנטלקרס עוד פעם בטיול אחר וגם היה בסדר גמור ההשכרה השניה דרכו.

גילה               

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                      • חיים47

גילה

כתבת יפה מאד.

מקווה שזה יעזור לאחרים להבין  שאין מציאות, ועל מחיר זול משלמים ביוקר כשקורה משהו. 

מצטרף להמלצות שלך על אורן מרום.

• אורי ר.
                          אורי ר. נערך לאחרונה על ידי

גילוי נאות,לא קראתי את כל האשכול מחוסר סבלנות…

לאבי ז"ל שהיה איש חסכן שלא לומר קמצן  היה משפט: אני מדי עני לקנות מוצרים זולים.

תסכימו או לא, יש הרבה ממש בתפיסה הזו.

לדידי ,הבנתי לפני הרבבבבבבה זמן שאין מתנות חינם.

• viva123
                            viva123 נערך לאחרונה על ידי

גילה שלום רב, ותודה רבה על ההסבר הממצה . 

מה תפקידו של אורן בכל הסיפור. לא הבנתי מדוע לא להזמין ישירות מחברת רנטאלקארס. 

• חיים47

אורן הוא סוכן נסיעות, והוא מרוויח מההזמנה שנעשית דרכו כמה יורו.

אז למה לעשות דרכו?

שתי סיבות:

1. ההזמנה דרכו תהיה זולה יותר מאשר תעשי לבד. אורן בודק הכל , עם המון ניסיון , יודע איזה חברה מומלצת או לא , הוא עושה לך את כל הבדיקות לפני ההשכרה.
                              2. אורן מקושר לרנטלקארס. אם תהיה לך בעייה כלשהי יש לך כתובת. יהיה מי שיעזור לך. אני אמנם לא הזדקקתי לעזרה אבל לא חסר כאן תגובות של אנשים ששיבחו את הטיפול של אורן בבעיות.
                              • אלדד ב
                                אלדד ב נערך לאחרונה על ידי

איך נקרא ביטול השתתפות עצמית בסלובניה?

האם כדאי להזמינו בעת הזמנת הרכב (באתר כלשהו) או בעת לקיחת הרכב?

מה הכוונה ב:

Due Now
                                Rental with Inclusive Rate w/ Deductible

?

האם זה קשור להשתתפות עצמית?

• 4muki5

אני מבקשת להצטרף לשבחים שניתנו לאורן מרום. בנסיעה האחרונה הייתה לנו התכתבות ענפה אתו בעניין הביטוח והוא תמיד ענה בפרוט ובסבלנות רבה. 

ובאשר למחיר. הוא מצא עבורנו חברת השכרה שאינה גובה תוספת בגין גיל הנהג, ויעץ לנו בענין סוג הרכב על מנת להוזיל את המחיר. כל אשר יעץ עמד במבחן המציאות. כולל כל האזהרות והדרישות מחברת ההשכרה. לא היו לנו כל הפתעות של דרישת תשלום נוספת.

ולבסוף המחיר שהציע היה משמעותית זול מהצעות אחרות ויחד עם זאת הביטוח היה הרבה יותר רחב.   

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון