ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התניידות עם שני קטנטנים

פורום טיולי משפחות
    8
    9
    1786
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Idan L
      Idan L נערך לאחרונה על ידי

היי,

משפחתי ואני נצא בקרוב לשני ביקורים נפרדים באירופה (אחת בשווייץ והשנייה בסקוטלנד). ההרכב הוא שני הורים ושני ילדים קטנים ממש: גיל 4 חודשים וגיל שנה ו-10 חודשים (בזמן הנסיעה הראשונה).

כרגע אנחנו מתלבטים מה לעשות בנושא עגלה/עגלות. ברשותנו:

- עגלה לתינוק הקטן (עם או בלי אמבטיה)

- טיולון ל”גדול”

- באגי-פוד (מן טרמפיסט ישיבה שמתחבר לצד העגלה)

- מנשא לתינוק

בד”כ אני מעדיף להתנייד עם מנשא לתינוק וטיולון עבור הגדול, אבל זה לא תמיד נוח – בעיקר אם רוצים לשבת לאכול.

הבאגי-פוד נחמד אך מעט מסורבל, וכנראה שלילד לא יהיה נוח לנמנם עליו במידת הצורך.

הגדול הולך ברגל יפה מאוד, אבל מתישהו הוא מתעייף... אי אפשר להאשים אותו Smile

נראה שמתבקש לקחת גם עגלה וגם טיולון, אבל אז תהיה בעייה לסחוב את המזוודות.

אשמח לשמוע את דעתכם, בעיקר בעלי הניסיון.

תודה מראש,

עידן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rani-b
        rani-b נערך לאחרונה על ידי

אני מבין את אי הנוחות אבל לא את ההתלבטות: 

צריך שתי עגלות נוחות ומתאימות לכל ילד. בטיול בד”כ משתמשים בעגלות יותר מ”בבית” ומדבריך וגם מהניסיון שלי גם פעוט בן שנתיים צריך עגלה.

אם הקטן עדיין צריך אמבטיה אז כנראה שאין מנוס מלקחת אמבטיה. סה”כ מוסרים את זה לפני העליה למטוס וזה קצת מסורבל במסעדות ומקומות צפופים.

לגבי המזוודות+עגלות :  אני יכול רק להציע שבשדה התעופה קחו עגלה של מזוודות ותעמיסו עליה כל מה שאפשר, לרבות עגלה אחת מקופלת של התינוק שיהיה במנשא. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אוליב י
          אוליב י נערך לאחרונה על ידי

ברור ששתי עגלות. אני לא רואה שאלה. 

הגדול לא באמת גדול. 1.10 זה קטן. רק זה שיש לו אח תינוק עושה אותו “גדול” אך זו אשליה. הוא בכור, אך לא גדול. 

אנו לוקחים עגלה עד גיל 3 ויותר בלי לחשוב פעמיים. 

בסיטואציה דומה אנו לקחנו עגלת רכבת, שיש בה אפשרות שכיבה לקטן. וגם מנשא. כשהתינוקת היתה במנשא, התיק היה בעגלה. 

אם אין לכם אופציה כזו אז שתי עגלות. באגי פוד לא נוח כלל, לא למנוחה לילדון וגם לא להתניידות למי שדוחף את העגלה. 

מנשא אני לוקחת בכל מקרה, מאד שימושי לנו. [אנו משתמשים במנשאים “אסייתים/אפריקנים” צמודי גוף, לא מנשא טיולים גדול. זה מתקפל קטן ונוח לקחת]. 

• ronitzaw
            ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

אין מנוס מלקחת שני עגלות. בהנחה שתטיילו במהלך הימים (כתבת “ביקורים” באירופה ולא “טיולים”, אז לא ברור לי מה התוכניות שלכם שם) הילדים יבלו יחסית הרבה בעגלה והם צריכים להיות בכזו שנוח גם להירדם ולישון בה.

לגבי סחיבת העגלות עם המזוודות: זה יקרה רק למרחקים קצרים- מהירידה מהרכב/מונית בנתב”ג עד הצ’ק אין / מאיסוף המזוודות ביעד עד לקיחת רכב שכור או נסיעה במונית וכו’. בזמנים אלו אפשר לקפל את העגלה של הגדול, לשים אותה על עגלת המזוודות ולהושיב אותו על המזוודות שבעגלה או שילך רגלית תוך שמחזיק בעגלה של אחיו התינוק. 

• רונה
              רונה נערך לאחרונה על ידי

יש אופציה נוספת של עגלת אחים – כמו עגלת תאומים עם אחד עריסה בצד אחד ובצד השני טיולון – יש לזה יתרון שזו עגלה אחת, אבל החסרון הוא שזה גדול ומסורבל – לא יודעת איך אתם מתכוונים להתנייד בחו”ל לכן לא בטוחה שזה מתאים. צריך כמובן גם להשיג אחת כזו- אולי להשאיל…

מסכימה עם כולם שבן שנה ועשר בהחלט צריך עגלה, ואכן הפתרון במקרה כזה הוא לקפל את הטיולון ולהניח על העגלה בשדהת.

בכל מקרה, לא לוותר על המנשא לבן ה-4 חודשים, חשוב מאוד בעיקר בטיסות – התניידות בשדהת, ובטיסה עצמה.

• Idan L
                Idan L נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על התשובות!

אנחנו ניקח איתנו שתי עגלות ונמצא את הדרך להתמודד עם המזוודות בין שדה התעופה לבין המלון, זה כולל נסיעה ברכבת ואולי גם במטרו. את המנשא כמובן שניקח איתנו, בכל מקרה.

הנסיעה הראשונה, לשווייץ, היא הקצרה יותר אז נסיק ממנה מסקנות לקראת הנסיעה לסקוטלנד.

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני מודה שההפרשים אצלי בין הילדים הרבה יותר גדולים (3 שנים) כך שיש הבדל עצום בין הנסיון שלי למצב שלכם. אז אולי אני מדבר שטויות. אבל אני אנסה:

1. לנו הייתה עגלה גדולה (בייבי גוגר קלאסיק) ובמצב טיולון. היה לי נוח להושיב שם כל אחד מהילדים (מגיל 5 חודשים ועד 10 שנים), כולל שני ילדים בו זמנית ואפילו 3. איך בו זמנית – אחד לפני השני (רכב), או על מגש ההורים וכו’.
                  2. בגיל 4 חודשים כבר אפשר לעבור ממצב אמבטיה למצב טיולון. ממה שאני זוכר זה לרוב בגיל 3 עד 6 חודשים. אז אולי 4 חודשים זה יחסית מוקדם, אבל לא קיצוני. באחד הילדים שלנו זה היה בגיך 5 חודשים בדיוק בגלל טיסה לחו”ל Smile
                  3. הקטן יכול לבלות שעות ארוכות במנשא חזה. כך שעגלה במצב טיולון יכולה לשמש את בקטן כשהגדול הולף, או את הגדול כשהקטן במנשא
                  4. בכל מקרה עם שני ילדים קטנים יחסית (ובלי גדולים יותר) הטיול שלכם הולך להיות קליל. אתם לא יכולים לבלות ולטייל שעות ארוכות.  לרוב בטיול עם ילדים (ולא עם תינוק יחיד) אנחנו מתאימים את הטיול לילדים הגדולים יותר, ונעזרים בעגלה וכדומה כדי שהקטנים “ישרדו". במקרה של שני ילדים קטנים - הרמה נמוכה
                  5. השיקול של פה ושם ארוחה שבה שני הילדים בעגלות לא נראה לי מספיק חשוב כדי להצדיק את הסרבול של עגלה נוספת
                  • yaelicohen
                    yaelicohen נערך לאחרונה על ידי

טסתי עם שתי בנות בפרשים דומים (שנה ו10 חודשים ) ואני תמיד לקחתי מנשא, עגלת טיולון וטרמפיסט והיינו משלבים תלוי בשלב הטיול 

יש פעמים שהקטנה היתה במנשא והגדולה היתה בטיולון 

פעמים שהקטנה בטיולון והגדולה בטרמפיסט ופעמים שהגדולה הלכה קצת ברגל

היתה לי עגלת בוגאבו קמיליון והטיולון שלה היה מעולה לשני הגילאים

• keler1
                      keler1 נערך לאחרונה על ידי

אם הגדול יכול לשהות במנשא גב. הייתי בהחלט מצרפת דהיינו מקום לשניהם בעגלות ובמנשאים

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון