אני רק שאלה- חופשה עם ילדים, מתחילים ומתקדמים.
-
טוב זה הולך להיות מסובך….. בשנה הבאה אני חושב לצאת בקבוצה “מעורבת”. עבדכם הנאמן, גולש מנוסה/ טוב [חורש אדומים ומסתדר לא רע עם שחורים], עוד מבוגר ברמה בינונית ומתחילים בגילאי 7, 10, 14 ,18 ו- 51...אז איך מרבעים את המעגל? אנחנו צריכים אתר שיהיה גדול מספיק בשביל ה”מנוסים”, נוח למתחילים אבל לא יקר ולמצוא פתרון לכולם. אופציית הקלאב מד או קבוצה מאורגנת מהארץ מפתה במידה מסוימת [אולי כאוטו דידקט בסקי אזכה סוף סוף לשיעורים…
] אבל יקרה. למרות הפיתוי של “הדרכה בעברית” לא נראה לי שנצא בקבוצה מהארץ, שוב ענייני יוקר ומצד שני אני די מנוסה בארגון עצמי. אז ההתלבטות היא כזאת- אתר “מפוזר” כמו צילרטל ארינה לא מתאים כי ההורים הגולשים צריכים להיות קרובים לילדים. אישגיל למשל הוא אתר שבו הכל מרוכז, המתחילים לומדים לגלוש במרכז מה שמאפשר למנוסים לברוח לשעה שתיים לאחד הקצוות ולחזור לפגוש את הילדים בצהריים. אבל הוא יקר יחסית . ולא הכי מתאים למתחילים. את צרפת אני פחות אוהב כי הדירות קטנות ויקרות וצריך לדאוג למסעדה/ ארוחה. נראה לי שכולם יעדיפו סוג של חצי פנסיון. מזרח אירופה “קטן עלי” מבחנית המסלוליםבקיצור השאלות הן כאלה. עד כמה קריטית השפה לילד בן 7 [לאחרים לא תהיה בעיה] אשמח לשמוע מנסיונם של הורים [פיזית לא תהיה לו בעיה הוא ספורטאי מעולה] ולא נראה לי שאפשר יהיה לקחת מדריך לכל החמישה, פערי הגילאים ישפיעו על ההתקדמות [בהנחה שכולם יבחרו בסקי/בורד] . והאתר. מה לגבי אנדורה? זאת אופציה? איך איכות השלג, המרחב והמסלולים שם? כנ”ל לגבי איטליה [ואוסטריה כמובן].יש אתר שמתאים לקריטריונים שלי? אתר גדול, שמתאים לכל הרמות והוא אתר “אחד” ולא מורכב מכמה מיני אתרים.
תודתי העמוקה מראש

-
לך לקלאב מד האווירה לילדים מאוד נחמדה, הצוותים בקלאב מד מאוד מנוסים, אם תלך לוואל דיסר, או לה פלאן סיכוי טוב לעוד ילדים דוברי עברית אני הולך כול שנה עם הילדים ללאב, אני גם מארגן לבד, לפני שבועיים הייתי בסולדן עם הילדים בני 9 ו 7 הגדול מתחיל אופ-פיסטים והקטנה אדומים, לי זה היה נחמד אבל כמובן שזה לא כמו לגלוש עם קבוצה טובה, לילדים זה היה מעולה ושיפר מאוד את החוויה אבל צריך לקחת בחשבון שהילדים ברמה סבירה ובסוף כולם נהנו. אצלך נשמע יותר מורכב וניראה לי שקלאב מד זה הפתרון האידאלי.
-
קלאב מד היא האופציה העדיפה לקבוצה כזאת אך כמו שנאמר לא זולה.
ואל דיזאר לדעתי לא מתאים למתחילים אך איים לה פלאן הוא אחד הקלאבים הזולים יחסית והאטרקטיבים והאתר מצוין למתחילים.
אם מדובר בחבילה בארגון עצמי- קבוצה מעורבת כזאת מתאים לקחת לאיטליה. לא היתי פוסל קבוצת מתחילים מעורבת - המדריכים האיטלקים (לפחות אלה שנתקלתי בהם - "זורמים") מסתדרים מצוין עם קבוצות מורכבות…
סלה רונדה אתר מספיק גדול למנוסים ויש אזורים מעולים למתחילים (קורברה למשל וגם בעירה סלבה).
-
קודם כל תודה. הכוונה היא לא שהם ייקחו שיעורים ביחד. זה נראה לי לא פרקטי/ריאלי. אני מניח שכל אחד ירשם לקבוצת לימוד אחרת בהתאם לגיל/יכולת והעדפת סגנון גלישה.
-
תיקון טעות לא “וואל דיסר” אלה “סר שבליה” כמובן וואל דיסר זה אחד הקלאבים היקרים יותר, דרך אגב אני חושב ש 1000 – 1200 יורו לשבוע לא כולל טיסות והעברות זה מחיר הוגן ביותר בהתחשב בעובדה שרק סקי פס לשישה ימי גלישה עולה בסביבות ה 300 יורו, תוסיפו עוד שישה ימי הדרכה וזה נשמע לי די טוב, למי שרוצה לחסוך אפשר לקחת ציוד במקום אחר.
-
למיטב זיכרוני ההדרכה ההדרכה הקבוצתית באנדורה היא 3 שעות ביום מ-10:00 עד 13:00 ולכן לדעתי זה לא מתאים.
באיזה חודש אתם מתכננים לנסוע?
אני לא הייתי שמה לבד את בן ה-7, אלא יחד עם בן ה-10.
אני חושבת ש-14 זה כבר קבוצת מבוגרים, לכן אם בן ה-14 ובן ה-18 יבחרו יחד סקי או סנובורד אז הם יהיו יחד.
לא הייתי בזלאבך, אבל רבות נכתב פה על התאמתו למתחילים ונראה לי שגם אתה והגולש השני תסתדרו איתו. אם הכוונה שלכם היא לפגוש את המתחילים לצהרים אז בכל מקרה לא תצליחו לנצל את המרחבים של אתר גדול.
אני מאוד אהבתי את SKIWELT, אבל אני לא סגורה על איפה כדאי להתמקם שם מבחינת המתחילים (מבחינת המתקדמים בריקסן לדעתי ממוקמת הכי טוב).
-
וואל טורן מצוין לכל הרמות , מספיק גדול למנוסים ועם מסלולים כחולים רחבים למתחילים. תוכל גם להרכיב חופשה לבד , עם שפע בתי דירות זולות. לרובו סקי אין סקי אווט סופר מרקט ומסעדות.
אחר זאלבך הינטרגלם , אחד האתרים המועדפים אליי גם מתאים לכל הרמות עם מסלולים ערוכים מושלם. רמה כזו של עריכת מסלולים ראיתי רק בדייר וואליי (יוטה) ופלכאו ( סנוו ספייס). אפשר להרכיב חופשה לבד . אישגל לאומת זאת ככול שאו טוב למתחיל יהיה קשה לרדת במסלולים לכוון העיריה.
-
צודקת
בדקתי ואכן השיעורים שם הם של שלוש שעות. מה שקצת הופך את האופציה לפחות ישימה מבחינתי.
בזאלבאך הייתי לפני כעשור אז אני לא ממש זוכר את האתר. אבל כן, אני רוצה למצוא אתר גדול אבל “עגול שאפשר לגלוש שעה עד לקצה שלו ולחזור בזמן למפגש עם הילדים. באישגיל שאני מכיר טוב זה אפשרי, אבל זה לא אתר הכי מתאיםלמתחילים והוא גם יקר. תודה
-
חשבתי על ול תורנס- היינו שם שלוש פעמים. המינוס הגדול שם מבחינתי הוא המגורים. דירות קטנטנות צפופת ויחסית יקרות. לא כיף. בעייה שניה זה המתקדמים. צריך לחשוב עם המרחב של ול תורנס בלבש יספיק לנו לשבוע. כי להתרחק למשל עד קורשבל ולחזור בחצי יום זה לא פרקטי. מה אתה יכול לספר לי על זלבאך- שנים שלא הייתי שם.
-
אם אתה חושב על וואל טוראנס, נחראה שלה-מינוויר זה אופציה יותר מאימה להאכב שלכם, גם בשלושת העמקים
-
הייתי בול תורנס שלוש פעמים. למה לה מנוויר עדיף? חוץ מאולי המחיר? [בהנחה שיש מספיק שלג למעלה ולמטה...] בול תורנס גם השיעורים מתקיימים ממש בכניסה הראשית לאתר מה שנוח למפגשים.
-
לה מינוויר מכוון משפחות וואל טוראס מסיבות וצעירים, אני חושב שבלה מינוויר המחירים של דירה וכד’ קצת יותר זולים, וכמו שכבר אמרתי במקרה שלך אני בעד קלאב מד
-
זלבאך וסרפאוס יכולים להתאים. גישה נוחה מכל מקום באתר ללא תלות ברכב, יש אזורים שמתאימים למתחילים ועדיין זול מאישגיל.
-
: אני רק שאלה- חופשה עם ילדים, מתחילים ומתקדמים.את אישגיל סתם נתתי כדוגמא למקום שמהבנה שלו בכללי יכול להתאים לקבוצה מעורבת שצריכה להפרד ולהפגש פעמיים ביום. לא חשבתי עליו כי הוא באמת יקר ולא מתאים למתחילים. לגבי הקלאב מד [יריב...] הצצה קלה במחירים שמתחילים ב- 1800 יורו…. יצא לי החשק. בד”כ אנחנו מארגנים חופשה לבד וזה יוצא לנו באיזור ה 1000. אז בוא נגיד שאאלץ להוסיף עוד 200 לילד על ביה”ס לסקי, זה עדיין יצא זול יותר משמעותית. [ועוד אפשר לקזז את זה שהסקי פס שלו בוודאי יהיה יותר זול]. הכיוון כרגע- זלבאך או צ’רוויניה. אישית אני נוטה לאיטליה כי לא הייתי שם
. יש מצב שזה ייקבע בסוף לפי זמינות של טיסות זולות -
יש אתר אחר שאפשר לבדוק , לא הרבה נוסעים אליו מארץ . אוברטאוארן באוסטריה. מעגלי , מאוד קל לחזור למרכז, קטן יותר מזאלבך. גם אפשר למצוא לינה במחיר סביר. לגבי אתר גדול מאוד , האם באמת צריכים 200 ק"מ מסלולים לחופשה של שבוע ? כאשר אני גולש בכיף עובר כ70 ק"מ ביום , עם החברה כשה יושבים יותר זמן לבירה או עם הילדים אז זה יורד ל 40-50 ק"מ ליום. נניח שיש לנו 200 ק"מ מסלולים צריך בין 3-5 ימים לעבור פעם אחד בכל אחד ויש מסלולים שרוצים לעבור כמה פעמים. התובנה שלי לאורך השנים שבאתר קטן יותר אתה מתחיל לשפר את הגלישה שלך. יוצא לאופ פיסט , עובד לטכניקת גלישה , יותר ממוקד ולא מתפזר בלעבור כל המסלולים. השנה יצאה לי לגלוש בשני אתרים לא גדולים שבוע כל אחד, נהנתי מאוד , הרבה מאוד אופ פיסט, קפיצות , פשוט עושים דברים שונים שבדרך כלל נשארים לפעם הבאה. לשיכולך
-
: אני רק שאלה- חופשה עם ילדים, מתחילים ומתקדמים.וואלה? נשמע מעניין. מש לא שמעתי עליו אפילו למרות שמבחינת מרחק זה דומה לנסיעה לזאלבאך. מה אתה יכול להגיד לי על מחירי המלונות וכו’ שם? בעיית גודל האתר/fמות המסלולים היא לא בגלל המתחילים. הם לא צריכים הרבה הרי. אלא למתקדמים שביננו
. מה שכן, אני טיפה’לה מוטרד מזה שהאתר קצת נמוך- 1600-2300 מטרים. -
אוברטאוארן אתר עם מספיק שלג , הוא יותר גבוה מזאלבאך 1000-2000, חסרון קטן , שכמעט בלי עצים . היתי שם לפני יותר מ10 שנים , ככה שלא יכול להמליץ דירה או מלון כרגע, תצטרך לבדוק בפורומים בחו"ל. לגבי מרחב גלישה דיברתי למנוסים ולא מתחילים (חמתחיל מספיק בנסקו). פשוט באתר לא מהמפורסמים יהיה יותר זול , אפילו בפחות מסלולים. כשה אתא גולש טוב אתה יוצא מהמסלולים , מחפש דברים יותר אתגריים ואז אין ממש משמעות בכמות המסלולים.
-
צ׳רביניה
קלאב מד נהדר במחיר זול יחסית לצרפת/שוויץ
הגעה קלה מהארץ
מתקדמים יכולים לעשות מסלולים מדהימים ולחבר לצ׳רמט ועדיין לחזור בזמן
אוכל נהדר
שלג מעולה
ויש גם מלונות ודירות טובים מאוד ולא נורא יקרים אם לא רוצים קלאב.
-
היתי באתר בתחילת אפריל השנה - אתר מקסים! עיירה חמודה ושלג טוב גם בשלהי העונה.
לא יכול להמליץ על מלון כי ישנתי בדירה בפלאכו (25 דקות נסיעה). עברתי לאוברטרן בגלל שבפלאכו השלג היה גבולי.
כל האזור הוא מדהים! ניתן לגלוש בפלאכו , שלדמינג -כל אתרי סקי אמדה.
אם מתאים לך פלאכו- מצאתי קומפלקס של דירות מותאימות לגדלים שונים על המסלול - דירות סוף הדרך , בכל בית יש סאונה פרטית.
-
אוקיי, איך סידורי החניה שם? במידה ואנחנו לנים מחוץ לעיירה ואנחנו עם רכב
כמו כן, מה מבחר המסעדות וכו’? או שעדיף ללכת על חצי פנסיון [בעיקר כי אנחנו עם ילדים]