פסחׁ(א) אצל השכנים - טעימה מקפריסין
-
תודה רבה ציידת ! גם לי יש השלמות . למעשה לצד המזרחי של האי , אזור איה נאפה ופרוטרס בכלל לא הגענו . גם לא לשמורת אקמס בצד המערבי . אפילו לא לניקוסיה. אז בהחלט תהיה הפעם הבאה .

טעימה שלישית – לרנקה
אם נודה על האמת מהערים של קפריסין , לא ממש התרשמנו . מבין השלוש שראינו פאפוס הכי נחמדה.
גם בלרנקה היתה לי הרגשה שמדובר בשילוב של עכו העתיקה עם טיילת בת ים . אז אפשר להסתובב כמה שעות ובעיני זה לגמרי מספיק. אתם יודעים מה … אני אהיה יותר נחרצת , אפשר גם לוותר.
אם ממש רוצים אז כנסיית לזרוס הקדוש נחמדה אבל ביום של חג הפסחא 16/4 היתה סגורה למבקרים .
אני מצרפת כמה תמונות מלרנקה . האקוודוקט שעובר ממש בתוך העיר, הטיילת , המצודה , המסגד וכנסיית לזרוס הקדוש. כולם מלבד האקוודוקט נמצאים ממש במרחק קצר זה מזה .
היופי של קפריסין נמצא לדעתי בחופים ובכפרים ולאו דוקא בערים .
-
טעימה חמישית – יום בטרודוס
בעיני זו היתה המנה העיקרית . הקדשנו לטרודוס יום אחד ארוך . בן הזוג ואני מאד אהבנו . הבת טיפה פחות . נחמד מאד היה לבקר בכפרים , לראות קצת טבע . מים ופריחה .
בניתי לנו מסלול מקוצר בן יום שכלל את מנזר קיקוס , קקופטריה , הכפר אומודוס ומפלי מילומריס Millomeris .
בהחלטה ספונטנית עצרנו בדרך במפלי טרימקליני Trimiklini ובגשר הכפול המיוחד שנמצא ליד הכפר.
רצינו גם לבקר במפלי קלדוניה ולא הספקנו . בכפר פנו פלטרס רק חלפנו .
יש גבול כמה אפשר לדחוס ליום אחד. בסך הכל היה יום יפה ומגוון .

הנה כמה תמונות לטעימה מהטרודוס ובהמשך אפרט מעט על כל אתר .
-
מפלי טרימקליני והגשר הכפול
יוצאים מכוון לימסול וחוברים לכביש B8 העולנה לטרודוס. חיש קל הטופוגרפיה משתנה ומתחילים לראות נוף הררי. משהו בין הרי ירושלים לשוויצריה הקטנה. הרבה עצי מחט.
לאחר כ 45 דק’ של נסיעה מגיעים לטרימקליני . עצירה לא היתה מתוכננת אבל הרצון לחלץ מעט עצמות בנוסף לדרישה להפסקת פיפי , הביאה אותנו לבית הקפה שמוביל למפלים . אי אפשר לפספס אותו. בעל הבית שכנראה התלבש על אתר טבע ולא ברור איך זה קרה , דואג שתראו את השילוט ואת ההפניה למפלים מכל פינה .
המחיר שהוא גובה עבור הביקור הקצר במפל הקטן די מוגזם בעיני – 5 יורו ( בעוד שבאתרים הגדולים והמסודרים של קפריסין כמו קוריון גובים 4.5 ממבוגרים בלבד) , אבל למרות שזו מלכודת תיירים קלאסית , המסלול די נחמד וכלל את השימוש בשרותים של המסעדה בחינם .אז לדעתי רק אם צריכים פיפי . בקיץ הוא מעודד אתכם גם לטבילה קצרה.
תראו כמה שילוט – ממש קאלט .
-
כמה מטרים אחרי המפלים ישנה פניה שמאלה לכוון הגשר הכפול . הפניה משולטת.
–"The Double Bridge in Trimiklini Village"
זהו "הגשר הכפול" - גשר נסתר, בדרך צדדית. הגשר נבנה בשנת 1901 ונועד למעבר מרכבות ועגלות. בשנת 1917 שופץ הגשר והותאם למעבר כלי רכב ממונעים. הגשר בנוי בשני מפלסים ובעבר השתמשו בשניהם. כיום, רק המפלס העליון בשימוש. מתחתיו זורם יובל של הנהר kuris
בטיפים ישנים שקראתי צוין כי הגשר נחבא וקשה לאתר אותו. אני חייבת לציין שהיה דוקא שילוט ברור. כנראה שדברים השתנו. מי שרוצה להמנע מכביש הגישה היורד אל הגשר יכול להמשיך על הדרך הראשית B8 עוד קצת , להגיע לתחנת הדלק. מרחבת החניה אפשר לראות את הגשר מלמעלה.
אנחנו התאמצנו וירדנו בכביש הדי משובש , אז כבר עשינו לו בוק. בתמונה השלישית תוכלו לראות את אזור תחנת הדלק העליונה ממנה ניתן לצפות בגשר.
ישנם גשרים עתיקים נוספים באזור. למשל גשר צלפוס. אנחנו לא הספקנו להגיע אליהם. הקישור שנתתי נותן הפניה. אני חושבת שעמיחי היה בצלפוס ואולי יוכל להרחיב.
-
אחרי העצירה הקטנה בטרימיקליני החלטנו להמשיך ללא עצירות נוספות לכוון מנזר קיקוס. היו לי הרבה התלבטויות אם לשלב אותו בטיול . קראתי שהדרך מפותלת וקשה. הוא גם מרוחק משאר מוקדי העניין שלנו בטרודוס.
בסוף התמונות היפות שראיתי מהמנזר הכריעו והחלטנו לבקר. קיקוס נחשב אחד המנזרים היפים והעשירים בקפריסין . בדיעבד אני חושבת שיכולנו לוותר ולהתמקד בסיור נינוח יותר באחד הכפרים או במפלי קלדוניה.
המנזר הזכיר לי מאד את מנזר רילה בבולגריה שראינו לפני שנתיים , רק שהוא יותר קטן , פחות מרשים מרילה וההגעה אליו יותר מסובכת .
הדרך היתה לפרקים מאד מאד מפותלת , הבת לא הרגישה טוב והנסיעה אליו לקחה לנו כמעט שעתיים . לשיקולכם
בתוך המנזר אסור לצלם . הכנסיה שלו קטנה יחסית ועמוסה בקישוטי זהב. התמונות הן מהחצרות
-
מנזר קיקוס שוכן ליד הכפר פדולאס – כפר הדובדבנים. דובדבנים לא ראינו אבל את הכנסיה עם הצלב הענק the holy cross אי אפשר לפספס והוא נראה למרחקים .
אחרי הביקור במנזר בקרנו באחת הכנסיות העתיקות המצוירות
Agios Nikolaos tis Stegis
גם כאן אי אפשר לצלם בפנים. הכנסיה מלאה ציורי יד עתיקים . זו כנסיה ביזנטית מיוחדת וקטנה מהמאה ה11 . נחשבת לאתר מורשת אונסקו . הסבר על המקום תוכלו לקרוא כאן . הכנסיה שוכנת לא רחוק מהכפר היפה קקופטריה אליו נגיע עוד מעט .
-
ברוכים השבים ואיזה כייף שאת כל כך זריזה והתחלת לספר.
מחכה לקרוא על פאפוס כי שוקלת לנצל את המחירים החביבים של ריינאייר.
-
הי איריס. גם אנחנו חזרנו הערב מקפריסין (ראיינאייר מפאפוס- חבל שהמזוודה לא חזרה גם היא ומסתובבת ככל הנראה בשדה בפאפוס
). לטובת אלו שיקראו אולי בעתיד, מחדדת קצת בנוגע לפסחא: בימים א' + ב', מרבית המסעדות היו פתוחות אך הסופרים ברובם סגורים. כך לפחות באזור פאפוס. כיף לשמוע את התיאורים ולראות את התמונות.סקרנית האם נהנתם ( כמונו) מחגיגות פסחא בכפרים.
-
איריס,
איזה כיף לנו שחנכת את הקו החדש לפאפוס ועכשיו יש מדריך עשה ואל תעשה בקפריסין

נהנה מהתמונות ושומר לי את התובנות

אולי גם אני אקפוץ לשכנים במחיר שמציעה ריינאייר

רובי
-
בוקר טוב ותודה רבה למצטרפים המגיבים.
מיקוש יקרה- התחלתי ותכף גם מסיימת . הטיול היה קצרצר . את המעט שראינו מפפוס אהבנו ובהמשך אתייחס.
ריקי – ברוכים השבים. חגיגות פסחא ראינו בעיקר המלון. איכשהו פספסנו בכפרים . אולי מהסיבה שחזרנו לישראל כבר ביום ראשון בערב. בכל אופן בכפר אומודוס עליו אספר בהמשך זכינו לשמוע חלק מהמיסה של שבת בערב וראינו את מנהג איסוף הזרדים והכנתם למדורה. מישהו יודע מאין זה בא ?
בחצות של יום שישי הטוב היו זקוקים יפים בלימסול. הצלחנו לראות ממרפסת החדר. כמובן בכל מקום קישוטים , ארנבים וביצי חג , אבל תהלוכות מיוחדות לא ראינו.
רובי היקר – מה אתה עושה ער בשעות שלי ?? לא מתאים לך .

אם לא היה ברור , אני דוקא לא חנכתי את הקו לפאפוס , אבל באתי לספר לחונכים שיש מה לראות . אנחנו טסנו בנקודות אל על ללרנקה עם UP. טיסה שנקנתה עוד בטרם ראיינאייר הציעו כרטיסים לפאפוס.
חייבת לצייין שהטיסות של UP היו מצוינות , נוחות , בשעות טובות יותר. כמו כן שודרגנו לשורת יציאת חירום מה שהיה נחמד מאד. רק חבל שהן יקרות יותר.
פעם הבאה אולי ננסה את הקו לפאפוס כי נשארו לי הרבה השלמות באזור.

אז הנה תמונה ממדורת החג בכפר אומודוס . אם מישהו יודע להרחיב על המנהג הזה שדומה קצת ללג בעומר שלנו , אשמח .
יום נעים

-
במה שנשאר מהיום טיילנו בכפר קקופטריה , במפלי מילומריס ובכפר אומודוס.
קקופטריה הוא כפר יפה עם נחל שזורם במרכזו. אכלנו שם במסעדה טובה מאד בשם mylos. היא נמצאת במבנה מלון התחנה the mill .
היא זוכה לשבחים ובצדק. מנות גדולות וטעימות במחירים סבירים . בעל הבית המבוגר עדיין מתפקד כמלצר , עובר בין האורחים ומקשקש.
אני אכלתי מנת דג טרוטה מצוינת. היתה גם התחשבות בצליאקית למרות שאין להם תפריט יעודי או סימון מנות ללא גלוטן.
מפלי מילומריס נמצאים בדרך היורדת מהטרודוס לא רחוק מהכפר pano platres בו חלפנו בדרכנו אליהם .
אפשר להגיע בדרך משובשת וצרה ממש עד לא רחוק מהמפל. מי שמעדיף ללכת יכול ללכת בשביל בן 1 ק”מ לערך מהכנסיה בפלטרס. אחכ הליכה קצרצרה של של 200 מ’ לערך ומגיעים למפל . המפל הזה גבוה מהקודם שראינו יפה יותר וחינמי לגמרי . בהחלט מומלץ .
ולסיום היום בקרנו בכפר אומודוס התיירותי והחביב. במרכז הכפר מדרחוב גדול עם בתי קפה רבים וכנסיה בסופו. תפילה נערכה בדיוק בבואנו .
הרחוב היה מקושט ומוכן לחג. היה נחמד מאד לשבת לכוס קפה ולנוח שעה קלה. אם מביטים טיפה שמאלה וימינה מהרחוב הראשי ישנם רחובות קטנים עם גלריות מתוקות . חניה מסודרת וחינמית יש בכניסה לכפר . יש שילוט והכוונה .
בכלל , התרשמנו מאד מהשילוט וממצב הכבישים בקפריסין שהם ברובם חדישים ומתוחזקים מצוין. הרבה הרבה יותר טוב ממצב כבישי ישראל.
כמה תמונות מקקופטריה , מפלי מילומריס ואומודוס
ערב נעים לכולם
-
בוקר טוב
למראה מעוט התגובות אני מבינה שאין כאן עניין רב בקפריסין , היות והתחלתי אני אסיים בכל זאת …

קינוח – פאפוס
קוראת לפאפוס קינוח, כי בעיני מצאה חן מאד וגם כי טעמנו ממנה ממש מעט כמו שטועמים מקינוח ..

בפאפוס התרשמנו מאד מהטיילת הנעימה , משפע בתי הקפה בטיילת וברחובות היורדים ממנה. אהבנו את האווירה הצעירה והעליזה. זו עיר שמחה , לפחות החלק התיירותי שלה, ויש בה אווירת חופשה וחופש.
ממש בסמוך לנמל ולמצודה ( הלא מרשימה יש לומר ) נמצא הפארק הארכאולוגי הגדול של פאפוס והחניה שלהם משותפת .
זהו אתר גדול מאד, שראינו די במהירות בגלל הגעה מאוחרת . תנו לו את הזמן הוא שווה את זה.
המיקום שלו ליד הים נותן לו איזה קסם נוסף. כאן יש את הפסיפסים השמורים היפים ביותר שראינו . חלקם נמצאים במבנים סגורים כדי לשמור עליהם – כמו אלה שבבית של דיוניסוס . גם כאן תאטרון רומי ומגדלור , עמודים עתיקים והרבה נוף ים.
כמו אתרים ארכאולוגים אחרים הכניסה עולה 4.5 יורו , על בת ה 16 לא התבקשנו לשלם.
מאד מעניין ומומלץ.
אני מצרפת כמה תמונות מהאתר –

-
יש עוד הרבה תמונות מהאתר אבל אשאיר לכם לגלות משהו בעצמכם …
מוסיפה כמה תמונות של האזור התיירותי בפאפוס.
בפאפוס אתרים רבים מעניינים שלא הספקנו לטייל בהם ולכן צריך לחזור לסיבוב נוסף – אציין את –
מרחצאות אדוניס שיש בהם מפלים ומסלול הליכה קצר ומומלץ
מרחצאות אפרודיטה ,
קברי המלכים ,
גן בוטני
מקדש אפולו
אם ממשיכים הלאה בחוף המערבי אפשר לטייל בשמורת הטבע של מפרץ אקמס ובקניון אווקאס ושמורת הצבים .
אפשר כנראה למלא טיול שלם רק באזור פאפוס..

-
בדרך חזרה ללימסול עצרנו בסלע אפרודיטה.
סלע אפרודיטה Petra tou Romiou- הוא המקום בו מאמינים הקפריסאים שאפרודיטה עלתה מהים. במקום אבני סלע גדולות ולבנות היוצאות מהים, נוף מרהיב וחוף עמוס חלוקי נחל .
אומרים שהשעה היפה ביותר להגיע למקום היא שעת בין הערביים, טרם שקיעה של ממש. אפשר להגיע לפי השילוט למקום , לחנות בחניון הסמוך לכביש ליד בית הקפה ולרדת במעבר תת קרקעי שעובר מתחת לכביש אל חוף הים .
אני חושבת שהכי יפה לסיים את האשכול הזה בתמונות שקיעה יפות של המקום.
טוענים כי הסלע המדובר הוא דוקא אחד מהסלעים הבהירים ולא הסלע הכהה שרואים בתמונות מצד שמאל .
שבת נעימה לכולם
צאו לטייל בקפריסין – קרוב , נעים ויפה
עד לטיול הבא ..
איריס

-
איריס, יפה מאד ותודה על השיתוף.
למי שכבר טרח להגיע למנזר קיקוס, ולדעתי שווה מאד את המאמץ, [ לא מכיר את מנזר ריאלה ברומניה ] רצוי להמשיך עוד 3 ק”מ עד סוף הכביש בפסגת ההר, לקבר הארכיבישוף מקריוס, נשיאה הראשון של קפריסין, שהיה ראש המנזר בזמנו. במקום יש גם בית קפה, שירותים וחנות מזכרות.

-
ועוד כמה מקיקוס:

-
*נ.צ. לקבר מקריוס, עוברים את המנזר עד סוף הכביש: 32.73333 34.98333
*שמורת אקמס : עדיין לא הייתי, מאחר והבנתי שמחייב רכב גבוה 4X4 !
-
יהודה טל
בוקר טוב ותודה על התוספות והתמונות היפות.
ידוע היה לי על קבר מקריוס אבל בזמן אמת בגלל הבת שלא חשה בטוב בקיקוס , מהרנו לעזוב והמשכנו לאזור קקופטריה ומבינה שחבל…
נראה מקום שווה ביקור
תודה
-
איריס,
הגעתי בסוף , אבל סיפור שלך לא אפספס , גם אם זו "רק" חופשה בקפריסין.
בקיץ שעבר כמעט ונסענו לפאפוס אבל בסוף לא יצא , והיא בהחלט שמורה לנו לעתיד לנופש משפחתי .
עכשיו עם הטיסות הישירות לפאפוס זה בהחלט מעלה את הסבירות שזה יקרה .
תודה על השיתוף,
עדי
-
היי איריס,
יופי של גיחה קצרה לבקר את השכנים. ועוד יותר יופי ״לגנוב״ טיול קצר כשיש טיול רציני באופק… קפריסין באמת יעד שכיף לטייל בו באיזי. הטעם שלנו מאוד שונה – אני פחות מתחבר לחופים וארכיאולוגיה, מצד שני יכול לבלות שבועות בטרודוס. בלי ספק אי מגוון.
תודה!
יובל