שלד טיול היער השחור
-
התייעצות מסלול. אנחנו נוסעים בסוף מאי 2 מבוגרים ו2 בנים חובבי אקשיין ואוכל טוב בני 15, 11.
לצערי המגלשות בטונדאו כרגע סגורות לכן נבנה מסלול קצת שונה גם עם אילוצי זמני פתיחת האתרים.ישנים בדרום היער השחור ב Hinterzarten (קרוב לאגם טיטיזה).
מצויידים בכל הכרטיסים... (שחור, אדום)יש מצב להחלפות בימים עפ מזג האויר
יום ההגעה (יום שני): נוחתים בבאזל ונסיעה לצימר
יום שלישי : פרייבורג ורכבל שאואינסלנד. בחזור באדפארדייז
יום רביעי - ארופה פארק
יום חמישי : מפלי טרייבורג, פארק החברים במפלים (אם פתוח באמצע השבוע, עדיין לא ברור) מוזיאון השעוני קוקיה (זה המוזיאון עם התיבות נגינה?) משם אם יהיה כח למגלשות בגוטאך. האם יש מגלשות אחרות מומלצות אם טונדאו סגורים?
יום שישי: אגם טיטיזה ופארק אקשיין פורסט בחזור אפשר באדפרדייז
יום שבת: מתחילים לחזור לכיוון באזל למלון שדה תעופה שם. אשמח להצעות לדרך לשדה התעופה ולהערות הארות תובנות וכו
האם יש עדיפות בין המפלים בטונדאו למפלי טרייבורג (טונדאו קרוב לנו יותר, ואם נחליט לוותר על המגלשות הרים בגוטאך יש לו עדיפות
תודה רבה
-
הי המסלול נראה טוב,אני הייתי שוקלת להחליף את היום של טריברג בהר פלברג ושביל אנתוני התרנגול ומפלי טודנאו. האמת שיותר נהנהתי במפלי טודנאו והנוף מסביב מאשר במפלי טריברג שאולי יותר גבוהים ומרשימים אבל רק הולכים למפל (בד”כ ) וחוזרים וגם זה מאוד תיירותי ,עמוס בקבוצות .גם אם אתם אוהבים הליכות ויש מזג אויר טוב הייתי מנסה לשלב את הרוונשלאכט בעיני אחד המקומות היפים שהיינו ביער השחור .מאוד קרוב למקום הלינה שלכם וגם לטיטיזי האגם.
-
אני מציע לעשות שינוי ביום חמישי (היום של מפלי טרייבורג)
אפשר להתחיל בעלייה על הר Belchen, בפסגה יש מסלול הליכה סיבובי.
בהמשך אפשר להגיע לאיזור הר Feldberg, למרגלותיו יש פארק חבלים מומלץ.
ביום שישי אפשר להתחיל במסלול הפסלים באגם Schluchtsee (לא להתבלבל עם אגם Schluchsee הגדול יותר) ולאחר מכן לחזור לסיבוב באגם טיטיזי
מצטרף להמלצה לגבי מסלול ב – Ravennaschlucht שנמצא על כביש 31 לכיוון פרייבורג (מסלול הליכה של כשעתיים, כולל חזרה לרכב)
-
מתייחס להערות של קודמיי:
- מסלול אנטוני התרנגול פתוח רק מה-15.6 כך שלא רלוונטי.
- לטעמי שילוב של בלכן ופלדברג באותו יום זה קצת יותר מידיי משתי אטרקציות דומות יותר מידיי.
- מצטרף להערות לגבי רוונשלוכט.
-
אין הכוונה לעלות על הר בלכן וגם על פלדברג.
לדעתי התצפית ומסלול ההליכה בפסגת בלכן יפה יותר,
לאחר הטיול בהר אפשר להגיע למרגלות הר פלדברג לטובת פארק החבלים.
הייתי בודק במקום המגלשה בטודנאו שכתבת שהיא סגורה, אפשר לרדת מפסגת שאואינסלנד בסוג של אופניים ללא פדלים.
-
מסכים לגבי בלכן. לא הבנתי את ההערה המקורית...
-
גם אנחנו מתכננים טיול ביער השחור – אבל באוגוסט.
משפחה עם שלשה ילדים (בן 11, בת 7 ובן 4).
קראתי המון בפורומים השונים, ואשמח לחוות דעת, תוספות, הארות / הערות.
אנחנו נוחתים במינכן בערב – למחרת נוסעים לכוון היער השחור, וכעבור 13ימים ממריאים חזרה מפרנקפורט. להלן התכנון – אשמח להערות והארות:
יום 2 בבוקר: בדרך ממינכן, ביקור של יום בלגו-לנד. ומשם ישירות בערב לצימר ב- BREITNAU.
יום 3: שביל הגמד פלחטל, אגם טיטיזי, סיום בבאד פרדייז (אשמח לקישור לאתר של שביל הגמד).
יום 4: מפלי טרייברג, דרך שעוני הקוקייה (אשמח לקישור לאתר / טיפים) ומגלשות גוטאך.
יום 5: פנוי
יום 6: פנוי
יום 7: מגלשות הרים טודנאו, מפלי טודנאו, שביל אנתוני התרנגול (אשמח לקישור באנגלית או משהו בסגנון).
יום 8: זה יוצא יום שבת. הבנתי שרצוי לבקר בפרייבורג דוקא ביום שבת. סיור של שעתיים, ומשם ל STEINWASEN PARK עד סוף היום.
יום 9 (יום ראשון): מפלי הריין ושוויץ. האם אפשר להוסיף עוד משהו בדרך לשוויץ?! ואשמח כמובן לטיפים במלפים עצמם (כן טירה / לא טירה וכו’).
יום 10: פנוי
יום 11: עוזבים את הצימר לכוון קולמר, הר הקופים, אולי שטרסבורג – ללינה במלון בפארק אירופה.
יום 12: פארק אירופה.
יום 13: נסיעה בבוקר לפרנקפורט (נפגשים עם חברים, מטיילים במרכז).
יום 14: המראה אחה”צ חזרה לכוון ישראל.
כמובן שהימים והביקורים השונים בתקופה של היער השחור עצמו (עד לעזיבה לכוון פארק אירופה) יכולים לזוז לכאן או לכאן… ותלויים אולי במזג אוויר – אבל זה בגדול התכנון.
אנחנו משפחה שאוהבת לטייל. אוהבים אטרקציות (בעיקר של מיים – בריכות / אגמים) וכמובן טבע ונוף. לא באקסטרים, ולא בהליכות המרובות מרובות הליכה… אבל מסלול כזה כמו “נחל דן” תמיד נחמד
.אשמח מאוד לקבל את הארותיכם והערותיכם. קישורים וטיפים למקומות שציינתי.
וכמובן – להשלים את הימים ה”פנויים” ברעיונות לביקור במקומות נוספים.
תודה רבה מראש לכל העוזרים והעוזרות
שתמיד נמשיך לשתף ולטייל
שגב
-
יום 3: נראה לי פנוי מידיי
יום 8: שיטוט בפרייבורג יארך חצי יום ולא שעתיים (ויום שבת הוא יום שוק כדאי להקדים כי השוק מתרוקן ב-12).
יום 9: יש להוסיף עוד אטרקציה למפלי הריין: כמו עיירה שהאפואזן\מרסברג או אי הפרחים או פארק חבלים.
יום 11: שטרסבורג מצדיקה במינימום של המינימום יום שלם.
בדרך פרנקפוקט עוצרים בגנגנבך עיירה מקסימה או\ו והידליברג עיר יפהפיה.
ממליץ בחום טיול ברוונשלוכט בפרט לאור ההערה שחתמתם איתה.
כמו כן ביקור ברקוויר או ריבווילה\בלכן או פלדברג\שביל הפסלים ב-Grafenhausen
-
היי שגב
אם יורשה לי ואם עדיין אפשר לבצע שינויים אזי הייתי מציע את המסלול הבא -
ממינכן לנסוע לכיוון Fussen לבקר בטירת לודוויג המשוגע (נסיעה של כשעה וחצי)
בהמשך לנסוע לכיוון אגם Boden ולישון בעיר Lindau (בעיר נמצא המגדל של רפונזל), לאחר מכן לנסוע לאורך החוף הצפוני של האגם עד לעיירה Meersburg.
לאחר ביקור בטירה אפשר לקחת את המעבורת לצד השני של האגם ל – Konstanz ולבקר באי הפרחים (Mainau). משם להמשיך לכיוון מפלי הריין.
לאחר מכן להגיע לצימר ביער השחור
אם מתאים אפשר לתכנן יותר לעומק (המסלול הנ”ל ייקח כשלושה ימים)
דורון
-
תודה רבה שרון ודורון על התגובות והעזרה !!!!
דורון היקר – אנחנו עם ילדים (11, 7 ו-4). פחות יעניין אותם טירות ועיירות, כך שאני לא חושב שהטיול שאתה מציע יהיה רלוונטי עבורם. אחרי הכל, אנחנו צריכים למצוא של “שביל הזהב” שמחבר בין מה שמעניין את הורים למה שמעניין את הילדים.
שרון – תודה על ההערה וההארות (לא צירפת את הקישור שרצית).
בכוונה השארתי אם יום 3 פנוי יחסית. זה יום אחרי שהגענו לצימר (ולבטח נגיע בלילה) – כך שיהיה לנו יום קל יחסית בו נוכל להתארגן, להכיר, לעשות קצת קניות בסופר…
יום 8 בפרייבורג. חצי יום?! נראה לי קצת הרבה – אנחנו עם ילדים…. אני אחפור כאן על “סיור יום” בעיר, ונראה איך אתקדם.
אשמח אם תוכל לצין בפני מה יש לעשות (עם ילדים, שטירות ומבצרים וכנסיות פחות מעניינים אותם) בערים: שטרסבורג, גנגנבך, הידליברג.
וכן- ללא ספק הוספתי את רוונשלוכט !!!
אשמח לעוד הערות הארות ותוספות.
שגב
-
כיצד מקבלים את הכרטיס האדום והשחור ?
-
אני יודע שרבים עושים את זה, אבל שימו לב שבילוי בלגולנד ונסיעה ללינה ביער זה מאד מאד קשה. על פי גוגל מדובר על 3:15 שעות נסיעה. בפועל זה יקח קרוב ל-4 (נסיעה ראשונה רצינית באוטו, ערב, הפסקות רענון) ואולי יותר אם תשלבו בדרך ארוחת ערב.
לצימר לא מקובל להגיע מאוחר (ובכל מקרה זה דורש תיאום עם בעלי הבית), וגם לא מומלץ. צריך להתמקם, אולי לקבל הנחיות מבעלי הבית וכו’. כדי להגיע בסביבות 8 בערב לצימר תצטרכו לצאת ב-4 מלגולנד.וגם זה יגרום לכם להגיע מאוחר כאמור.
אם מדובר על השבועיים הראשונים של אוגוסט אז בשבת לגולנד פתוח עד 10 בלילהץ אם בשבוע השלישי אז עד 8 בלילה. כלומר לצאת ב-4 זה להפסיד חלק גדול מהיום…
אגב לא מכיר ספיציפית את לגולנד במינכן, אבל בגדול לפארקי שעשועים יש נטייה להיות עמוסים במיוחד בסוך שבוע (וזו גם הסיבה לשעות הפתיחה הארוכות)
-
הנה הקישור:
לגבי פרייבורג:
אנחנו סיירנו בשוק וקנינו פירות, אח”כ שוטטנו ברחובות העיר, ישבנו בבית קפה נחמד. הסתובבנו בחנויות כלבו גדולות והילדה נהנתה להשיט סירה בתעלות הנחמדות והצרות בעיר. היה נחמד מאוד אבל אורך כמה שעות.
לגבי הידלברג או גנגנבך: כדאי לבחור ולבקר באחד מהם הראשונה עיר מקסימה (כן כן יש טירה להעפיל אבל מספיק רק לקבוע למשל את אחת הארוחות בעיר עם רקע הטירה – הנוף יפהפיה גם בלי להעפיל). גנגנבך עיירה מאוד יפה – אין אטרקציה מסוימת אלא פשוט שיטוט בחנויות מקומיות וקטנות.
בשטרסבורג השייט מומלץ מאוד – הילדים יהנו ממעלית המים (כך עוברים בין המפלסים השונים). וכן יש שיטוט ברחובות מאוד ציורים לאורך התעלות.
יש גם מופע קיץ בו לא היינו (עייפנו). וכרגיל יש קתדרלה (לא שונה מאחיותיה)…
יש גם את Le Vaissea מרכז מדע שתוכנן לילדים – לא היינו.
-
אפשר לקצר את המסלול שהצעתי ליומיים
טירת לודוויג המשוגע מהנה גם לילדים כמו למבוגרים (כדאי לקחת את הסיור)
העיירה לינדאו שעל האי עם המגדל של רפונזל (ההיא מאגדות האחים גרים)
לא חייבים לטייל במירסבורג אבל חציית האגם במעבורת (עם הרכב) היא חוויה.
אי הפרחים עם פעילויות לילדים וההמשך מפלי הריין (כבר נמצא בתכנון)
היתרון הוא לשבור את הנסיעה הארוכה והמתישה של היום הראשון, וככה לאפשר כניסה יותר רגועה לחופש
-
תודה לכל העוזרים…
מישהו מכיר לינק / קישור למידע על “שביל אנטוני התרנגול” ?! ודרך שעוני הקוקיה ?!
לא מצאתי כאן. ונראה שזה מום ששווה לבקר בו…
אנשים טובים – הזמנים ידועים, ונלקחו בחשבון. יחד עם זאת, זאת ההזדמנות היחידה (כך נראה כעת בכל אופן) לביקור בלגו לנד… אז ננצל אותו מהבוקר בוקר עד 16:00 או אפילו 17:00. הסתדרנו עם הלו”ז הזה בכמה פארקים בעולם – נסתגר גם בלגו לנד.
ולגבי הצימר – מסכים איתך. בגלל זה אישרתי עם בעל הצימר את ההגעה שלנו אליהם ב- 21:00.
שרון: תודה על הלינק לגמד. ולגבי פרייבורג – זה נראה לי מה שנעשה גם אנחנו.
נבחן אפשרות לשטרסבורג בדרך מקולמר לכוון פארק אירופה (החבר’ה שלי לא כלכך מתים על קתדרלות וכד'). וכנ”ל לגבי הילדברג וגנגנבך.
דורון: תודה על המאמצים… נוותר על הצעתך… אנחנו יוצאים על הבוקר ממלון ליד שדה התעופה. עוצרים בלגו לנג, ולקראת הערב ממשיכים.
אשמח לעוד הערות והארות.
ותודה רבה,
שגב
-
הלינק שצירפתי הוא לאנטוני, מה שחסר לך זה הלינק לגמד (אין לי מושג אם יש).
-
תודה שרון
-
לגבי מסלול הגמד
זה הלינק שאני מכיר:
http://www.hochschwarzwald.de/Media/Touren/Naturerlebnispfad -Hinterzarten
הוא לא שווה הרבה
בכל מקרה היציאה למסלול היא מלשכת התיירות המקומית. והנה המפה שלה
-
שלום לכולם,
האם מישהו יכול לתת לי פרטים קצת על דרך שעוני הקוקייה ?!
מה יש לעשות שם, דרכי הגעה, נקודות עניין כאלה ואחרות.
יעזור לי מאוד
תודה
שגב