יוון מי מכיר- אזור קרפניסי והדרך לאתונה?
-
בפורום אירופה עדיין לא קיבלתיתשובה. אולי יש מי שמבקר בפורום כאן ולא שם ויודע?
נגיע לאזור קרפניסי ביום שישי מאוחר בערב, בתחילת חודש יוני, אחרי שהייה של יומיים באי קורפו.
שבת וראשון יוקדשו לטיול באזור. ההחלטה להשאר יומיים מבוססת על המשפט: לאן שלא תסעו יהיה יפה. הייתי נשאר באזור שבוע. אני עוד לא יודעת איפה נטייל. כי לפי מה שקראתי לרוב המקומות היפים מגיעים רק בג’יפ.
יש הצעות?
ביום שני יום של חג Holy Spirit Monday, שאני לא יודעת איך חוגגים ביוון ומתי בעצם. ביום ראשון בערב? בשני? מה עושים ?
ביום שני עני מתכננת לנסוע למנזר פרוסוס ולמערה השחורה ו להמשיך דרומה עד Nafpaktos. לפי הבנתי משך הנסיעה סה”כ כשלוש ורבע שעות וכך גם משך הטיול. נכון? האם התכנון שלי אפשרי?
אני מתקשה בתכנון הימים שלישי ורביעי ובעצם יש עוד כמה שעות ב חמישי עד הצהריים (אם לא נהיה עייפים מידי לארוז ברביעי בערב). הטיסה חזרה לארץ מתוכננת בשעה 16:30 ונראה לי שאני מעדיפה להנות בבוקר מנוף ימי ולא להיות בתוך אתונה.
אני מבינה שיש מה לראות בדרך.
במה לבחור?
איך לתכנן את ההמשך :
אפשרות א’
יום שלישי: להגיע לאזור דלפי לטייל בסביבה ולהשאר ללון. איפה?
מה הלאה? להמשיך ברביעי בבוקר לחוף בדרום מערב לאתונה?
אפשרות ב’
יום שלישי לנסוע לפלופונסוס לDiakopto.
שווה לעשות את הדרך הלוך ושוב ברכבת לkalavrita? אפשר להספיק באותו יום?
ואולי כדאי להגיע לחוף כבר ביום שלישי בערב ולמצוא טיול מאורגן לאתונה ליום רביעי, אם יש כזה?
לא מצליחה להבין באיזה דרך יפה יותר לנסוע לאתונה דרך הפולפונסוס או דרך דלפי. בכל תוואי הצעות למסלולי טיול נשמעות טוב..
ככל שאני קוראת ומתכננת אני מבינה שלא כדאי להגיע עם הרכב לעיר אתונה וספק אם העיר מספיק מרשימה וקל לטייל בה לבד..
תודה מראש לעוזרים
-
אני לא יכולה לענות על כל השאלות אבל אענה על מה שזוכרת/ מכירה

הנסיעה ברכבת מקלבריטה לדיאקופטו מדהימה! נהניתי מאוד, ושווה לעשות. לגבי האפשרות לעשות הלוך – חזור באותו היום, כדאי לבדוק בלוחות הזמנים של הרכבת. ממליצה גם לקנות כרטיסים לרכבת כבר כשאתם נוחתים בשדהת בתחנת הרכבת הצמודה.
באתונה האתר הכי חשוב כמובן הוא העתיקות – האקרופוליס. אם זה מעניין אתכם אז כמובן כדאי להיות באתונה לפחות יום (חשוב לבדוק את שעות הפתיחה ולהזמין כרטיסי כניסה באינטרנט). יש גם שוק נחמד ומסעדות ובערב אפשר ללכת לטברנה. אין צורך במדריך בשביל זה – אם חשוב לכם אני מניחה שאפשר לקחת מדריך האקרופוליס עצמו. השוק קרוב מאוד לאתר. מה שכן, לא כל כך נעים להסתובב באתונה, במיוחד בערב (ולישראלים) כי יש המון פליטים וזרים ממדינות לא ידידותיות לישראל.
אם אתם מגיעים מכיוון הפולופונס אז אפשר לטייל גם בעיר נפפליו והמצודות סביבה, ובתעלת קורינתוס.
-
היי,
גם ההמלצות שלי מסתמכות על זיכרונות טובים מטיולים בעבר.
אנחנו טיילנו על פי מסלולים מומלצים במדריך הירוק של משלן והגענו לדלפי אחרי הטיול ברכבת בקלבריטה . הגענו בנסיעה לאורך הים עם כביש e65. הדרך לדלפי וההגעה למקום זכורה לי כמרשימה ביותר! ניתן לישון שם לילה ואחר כך להגיע בדרך המהירה ביותר לאתונה.
יש לך אפשרות להגיע לאתונה בערב לטייל למחרת בתחבורה ציבורית , מוניות או ברגל באקרופוליס ובשוק ואולי גם במוזאון הארכאולוגי אם מעניין, ובחצי היום שנותר לנסוע לcap sounion , במקום שרידי מקדש עתיק שנמצא מעל מצוק על חוף הים.
האתרים ההסטורים- ארכאולוגים ביון הם הערך המוסף.