טיול משפחות להולנד
-
שלום לכולם,
אנחנו 2 משפחות עם ילדים קטנים וסגרנו חופשה בהולנד לתשעה ימים באמצע אוגוסט.משפחה אחת- ילד בן כמעט חמש ותינוק בן 1.4
משפחה שניה- ילדה בת שש ובת 2.4
אנחנו נוחתים בערב בבריסל, לנים במלון קרוב לשדה התעופה ובבוקר לוקחים רכבים ונוסעים להולנד. סגרנו על לינה בבית הזה http://www.jaarsveldhof.nl/, קרוב מאוד לעיירה אאודווטר, בין גאודה לאוטרכט.
אשמח לשמוע על רעיון לעצירה מעניינת בדרך מבריסל להולנד.
בגדול, אנחנו מתכננים מסלול רגוע, בהתאם ליכולות של הילדים.
חשבנו לנסוע יום אחד לחיטהורן (האם כדאי להזמין סירה מראש?), אם ישאר זמן אולי לקפוץ ךחוות הסחלבים והפרפרים למרות שקשה לי להאמין שנספיק…
יום אחד אפטלינגיום שני לאוטרכט- מוזיאון הרכבות, שוטטות בעיר, אולי גם מוזיאון תיבות הנגינה
יום שלישי במוזיאון הפתוח בארנהיים. האם מומלץ ללכת גם למוזיאון הפתוח וגם לזאנסה סכאנס? או שעדיף לבחור ואם כן מה עדיף?
יום רביעי – גן החיות בורחריום חמישי- חושבים להקדיש לשוטטות באמסטרדם.
יום שישי- אולי לשלב בין פארק הקופים וטירת הט לו (אולי רק הגנים בחוץ?) באפלדורן? או שעדיף פארק יולינאנה תורן? ובדרך חזרה לבית אחה”צ חושבים לעצור בפסטיבל הכדורים הפורחים.
יום שביעי- ראיתי שבעיירה Rijnsburg יש פסטיבל/תהלוכת פרחים באחד הימים שנהיה בהולנד. האם מישהו היה שם במקרה? לנו המובגרים נשמע נחמד, מתבטים אם גם לילדים הקטנים שלנו יהיה נחמד… ואם כן נחליט ללכת לכמה שעות האם יש משהו נוסף באזור? ליידן?
יום שמיני- מנסים למצוא משהו שלא מצריך נסיעות ארוכות. חשבנו לבקר בטירת דה האר ואולי לשלב עם פארק יוליאנה באוטרכט.
https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/parken-en-groen/stadsp arken-en-plantsoenen/julianapark/
מישהו היה שם? נשמח לשמוע חוות דעת..והיום התשיעי זה בעצם היום בו אנחנו טסים חזרה מבריסל. הטיסה בערב כך שיש לנו זמן לטיול של כמה שעות. נשמח להמלצה ליום הזה. אולי משהו בדרום הולנד, באמצע הדרך לבריסל?
תודה מראש על העזרה! אני יודעת שיש הרבה מקומות שלא הכנסנו למסלול, עדיין מתלבטים ופתוחים להצעות…

-
חשבנו לנסוע יום אחד לחיטהורן (האם כדאי להזמין סירה מראש?), אם ישאר זמן אולי לקפוץ ךחוות הסחלבים והפרפרים למרות שקשה לי להאמין שנספיק…
יש אופציה להזמין סירה??? אם כן בודאי שלהזמין.
יום אחד אפטלינגיום שני לאוטרכט- מוזיאון הרכבות, שוטטות בעיר, אולי גם מוזיאון תיבות הנגינה
יום שלישי במוזיאון הפתוח בארנהיים. האם מומלץ ללכת גם למוזיאון הפתוח וגם לזאנסה סכאנס? או שעדיף לבחור ואם כן מה עדיף?
לדעתי למבוגרים כיף יותר זאנסה סכאנס ואילו לילדים המוזיאון הפתוח. אני אבל לא רואה קשר בין האטרקציות - החוויה שונה. לא מצליח להבין למה ההשוואה הזו חוזרת שוב ושוב בפורום. אחד הוא מוזיאון פתוח דומה לדומיו (אחד הטובים שבהם) ואילו השני משלב נוף של טחנות רוח, ביקור בטחנת רוח, בחנות לייצור כפכפים וחנות גבינות אנחנו גם היינו במוזיאון השעונים שם.
יום רביעי – גן החיות בורחרלא ממלא יום שלם. אנחנו שילבנו עם מוזיאון הפתוח שזה שילוב גיאוגרפי מצויין אבל לחוץ מאוד בזמן ולכן לא מומלץ (הגענו לכרטיסים המוזלים בגן החיות אבל היינו כבר די מותשים).
מציע לבדוק ארכיאון מאוד מתאים לגילאי הילדים.
-
לאור גילאי הילדים לא הייתי נוסע לאפטלינג, אלא אם כן ההורים מתכננים על המתקנים שם. הייתי מחליף זאת ביוליאנה תורן או פארק נוסף שהומלץ כאן שעבר שאיני זוכר את שמו כרגע.
לגבי חיטהורן גם ממליץ להזמין סירה במידת האפשר.
מעבר לכך מוזמנת להיכנס לבלוג שלי לעוד המלצות וטיפים
-
לדעתי אפטלינג לגילאי 5-6 מצויין.
-
תודה!
נראה לי שקראתי איפשהו על אופצייה להזמין סירה אני אחפש...
אבדוק גם לגבי ארכיאון.
לגבי גן החיות והמוזיאון הפתוח- הבנתי שיש באמת אפשרות לכרטיס מוזל שמשלב את שניהם. זה רק בתנאי שעושים את שניהם באותו יום או שאפשר לפצל לימים שונים?
-
תודה!
נראה לי שקראתי איפשהו על אופצייה להזמין סירה אני אחפש...
אבדוק גם לגבי ארכיאון.
לגבי גן החיות והמוזיאון הפתוח- הבנתי שיש באמת אפשרות לכרטיס מוזל שמשלב את שניהם. זה רק בתנאי שעושים את שניהם באותו יום או שאפשר לפצל לימים שונים?
-
תודה! קראתי עכשיו בבלוג שלך על הטיול שלכם- מפורט ומעניין מאוד.
אנחנו גם סגרנו על לינה בנובוטל ליד שדה התעופה בבריסל, שמחה לשמוע שהשאטל נוח וזריז.
שאלה לגבי מוזיאון התעופה שביקרתם בו- מאיזה גיל הוא מתאים לדעתך? -
ישנו כרטיס משולב והתנאי הוא להשתמש בכרטיס השני תוך ארבעה ימים אחרי השימוש בכרטיס הראשון כלומר אין חובת כניסה באותו יום.
אנחנו פשוט השתמשנו במחיר הנמוך של גן החיות בגין כניסה מאוחרת ולא בגין כרטיס משולב.
-
בבקשה אשמח לקבל יותר פרטים או לינק על פסטיבל הפרחים שבעיירה Rijnsburg
-
בסיכום הטיול שלנו סיפרתי שהגענו לחיטהורן בלי הזמנה של סירה מראש ולא היו סירות זמינות (וכמונו היו עוד הרבה תיירים מתוסכלים).
טיול משפחתי להולנד - 16 ימים - קיץ 2015
איך מזמינים? חפשו “fluisterboot giethoorn” ותמצאו הרבה בתי עסק. מהתרשמות שלי כל הסירות דומות מאוד (יש בכמה גדלים) והמחירים דומים מאוד. ממליץ מאוד לשכור ליום שלם ולבוא מוכנים עם צידנית מלאה בכל טוב.
הערה חשובה על בטיחות: נכון שהמים לא עמוקים, אבל זה מספיק בשביל שילד יוכל לטבוע. הקפדנו שלילדים יהיו חגורות הצלה וזה הרגיש לי די בטוח. לגבי התינוקות – צריך להקדיש מחשבה לנושא הבטיחות. מה יקרה אם הסירה תטלטל (בעקבות מעבר של סירה מהירה ליד)? לתינוק אין אפשרות להלביש חגורת בטיחות.
-
מוזיאון התעופה מתאים לכל גיל
-
-
היי,
שנה שעברה לנו בעיירה Rijnsburg עיירה מהממת, ואף היינו בתהלוכת הפרחים, בערב יש גם מופע זיקוקים יפה.
תהלוכת הפרחים היא פשוט מיצג של בעלי עסקים שמקשטים את הרכבים בזרי פרחים מרהיבים, ולא כמו בפסטיבלים שיש דמויות וכאלה.
תהלוכה חביבה של מקומיים, מגיעים דקה לפני התהלוכה עם כסאות מהבית, ועוזבים עם הרכב האחרון, אין יריד עם דוכנים וכאלה….
היריד הוא בנפרד בשעות אחר הצהריים.
לגבי מוזיאון התעופה- היינו והילדים מאוד נהנו, יש סימולטור טיסה וגם מלא מתקנים לילדים…
תהנו
שרית
-
תודה עמיחי.
קראתי בעבר את סיכום הטיול שלכם ונעזרתי בו (פארק הפרפרים והסחלבים הוא משם).
עכשיו אני מתלבטת לגבי נושא השייט בחיטהורן. אם הקטנצ’יק נמצא על הידיים שלנו לאורך כל השייט זה נראה לך מספיק בטיחותי? קורה הרבה שהסירות הקטנות מטלטלות?
ושאלה נוספת- האם יש סירות שיכולות להתאים לשתי המשפחות יחד או שכל משפחה צריכה לקחת סירה נפרדת?
תודה!
-
תודה רבה!
נשמע שזה נחמד אם יוצא לנו על הדרך אבל לא בשביל לעשות מאמץ ולהגיע בשביל התהלוכה, נכון? אולי ננסה לכוון דווקא ליריד אחה”צ?
אשמח אם תכתבי בני כמה היו הילדים שלך? המתקנים במוזיאון התעופה מתאימים גם לקטנטנים? חושבת להכניס אותו לתוכנית...
-
בביקור בחיטהורן ראיתי סירות שמתאימות ל4,6,8 וגם 10. אם כי הרוב הן סירות ל6. אבל נראה לי שכדאי לקחת 2 סירות נפרדות. אחד הדברים שהילדים שלי הכי נהנו מהם זה שהם היו משיטים של הסירות, וגם ככה היינו צריכים לחלק את זמן ההשטה בין הילדים. אם הייתה איתנו עוד משפחה, היה פחות זמן השטה לכל ילד…
לגבי בטיחות, אני לא מומחה. זה כמובן גם עניין אישי. יכול להגיד שבאופן אישי לא הייתי לוקח תינוק לשייט כזה. ראיתי הרבה סירות שהתטלטלו. קיים סיכוי (לא יודע אם גדול) שהסירה תאבד שיווי משקל. הילדים שלי היו עם חגורות הצלה אז לא דאגתי. לתינוק זה אחרת. אבל אני בטוח שיש אחרים שכן היו עושים את זה.
יש במקום גם שייט לא עצמאי עם סירה גדולה יותר. פחות כיף, כנראה, אבל אולי יותר בטוח לתינוק.
-
עמיחי תודה על התגובות.
עברתי שוב על תיאור הטיול שלכם בבלוג ורציתי לשאול שאלה נוספת לגבי הנסיעה לאי טקסל. בהתחלה חשבתי שזו נסיעה ארוכה מידי מהבית ששכרנו עד לדן הלדר ועכשיו כשבדקתי שוב מדובר בנסיעה של כשעה וחצי. ראיתי שהבית ששכרנו הוא טיפה יותר דרומית מהחווה שאתם התארחתם בה. אשמח לשמוע איך עברה הנסיעה לשם? האם עצרתם בדרך או שנסעתם ישירות לדן הלדר?
אני בטוחה שבשביל הגדולים שלנו זו תהיה חוויה נהדרת (העליה עם האוטו למעבורת וגם שמורת הטבע אקמורה) אבל מתלבטת בגלל הקטנצ’יק.
-
לא עצרנו בדרך לדן הלדר כי רצינו שיהיה לנו כמה שיותר זמן על האי עצמו. אצלנו הילדים מסתדרים היטב עם נסיעות. יש לנו מוכן DOK עם שירים בעברית שאנחנו רוצים שהילדים יכירו ומשמיעים להם, כל המשפחה שרה ביחד ברכב. יש גם DOK עם שירים באנגלית.
אם מגיעים למצב קיצוני של שיעמום לא מפחדים להשתמש גם באמצעים “מיוחדים” (טאבלטים וגם פלאפונים). לפעמים גם זה פתרון...