חגיגות פסחא בפיסורי- קפריסין
-
כמו רבים אחרים, גם אנחנו ניצלנו את מחירי הטיסות הזולים של ראיינאייר לפאפוס, וטסנו לכמה ימי חופשה בכפר פיסורי בקפריסין. הכפר נמצא באמצע הדרך בין לימסול לפאפוס.
באדיבות הגולשת איריס נודע לנו שבעצם מדובר בחג הפסחא בלוח השנה הנוצרי
וחיפשנו אירועים מקומיים בהם נוכל לחוות את החג.
מצרפת כמה תמונות מחגיגות הפסחא בכפר בו ישנו:

-
תחרות האיש החזק בכפר: כל מתמודד צריך להרים סלע כבד, מי שמחזיק מעמד הכי הרבה זמן- מוכתר כמנצח

-
מרוץ ילדים עם ביצי פסחא אדומות

-

-
משיכת חבל: הבנים מול הבנות. (הבנות זכו ...)
-
עוד כמה תמונות מקפריסין

-
-
תמונות מדהימות! נראה שהצלחתם לתפוס אירוע מקומי של פסחא שאנחנו מאוד רצינו ולא הצלחנו (לנו היה טיול “רגיל”).
-
ריקי תודה על השיתוף
תמונות יפות מאד !!
אנחנו לא זכינו לקחת חלק בחגיגות פעילות . כנראה לא ידענו איפה להסתובב

ואיפה ראיתם שלג ? עלינו די גבוה בטרודוס אבל שלג לא ראינו … אשמח אם תפרטי קצת על הטיול .
איריס
-
הי עמיחי ואיריס, בזכות השרשור “שלכם” התחלתי לחפש אירועים מקומיים לראות בהם את חגיגות הפסחא, לכן מגיעה לכם תודה. בזכותכם גם נערכתי מבעוד מועד, מכיון שבכפר הסופרים היו סגורים בימי הפסחא.
לגבי הטיול: המסלול שלנו היה קצר ודי קונבנציונלי:(זאת הפעם השלישית שלי באי)
ישנו בכפר פיסורי, חיפשנו אווירה של כפר ומקום קרוב לים. יש הרבה אתרים ובהם וילות לנופש וצריך פשוט לבחור.
ביום הראשון נסענו לסלע אפרודיטה ולפאפוס ואתריה. בטיילת יש חנויות קטנות שמשכירות סגוואי ותלת אופן חשמלי והילדים נסעו להנאתם. אחר הצהריים היינו במרכז הכפר, שם היו ביום א + ב של פסחא חגיגות מקומיות מלוות מוסיקה חיה וריקודים, מאד שמח ואותנטי.
ביום השני עלינו להרי הטרודוס, ביקרנו באומודוס ופליטרס, עשינו מסלול מעגלי בשם ארטמיס שאמור להיות 7 ק”מ (אנחנו קיצרנו מעט) ושם, בגלל הגובה, ראינו “איים” רבים של שלג. אחר הצהריים הגענו למסלול של שעה וחצי למפלי קלדוניה.
ביום השלישי היינו בפארק המים “אפרודיטה” ליד פאפוס. בערב עשינו שופינג בקניון המלכים בעיר.
ביום הרביעי נסענו ללימסול. התחלנו במוזיאון המכוניות (נחמד מאד אך יקר לטעמי). אחר כך החנינו את הרכב ליד החוף, הלכנו לאורך הטיילת של לימסול כשני ק”מ, עד הנמל, משם למבצר ולעיר העתיקה בהליכה עד הרכב. לסיום- עוד קצת שופינג ואוכל בקניון בלימסול.
היה לנו טיול מוצלח מאד, בטוח שנחזור לסיבוב רביעי.

-
הי ריקי ותודה על הפרוט.
אנחנו חזרנו הביתה כבר ביום ראשון בערב , אני חושבת שאולי בגלל זה פספסנו חגיגות מקומיות . בכל אופן גם במלון שלנו היה חגיגי וטעים

שאלה לגבי פארק המים בפיסורי – יש שם חלק מקורה ומחומם ? איך התרחצתם ? בימים שלנו היה די קר וירד לפרקים גשם.
איפה לנתם ? יש לך המלצה ? אנחנו כבר חושבים מתי לחזור. בפעם הבאה נתמקם באזור פאפוס. מהמעט שראיתי מצאה חן בעיני מאד.
דרך אגב מוצרי הורדים שרואים אצלך בתמונה – מבט מקרוב מראה שהם בכלל מבולגריה. לפחות אלה שאני בחנתי בעיון בכפר אומודוס. ( למרות שיש יצרן מקומי באגרוס, הם מייבאים ).

-
היי ריקי,
יופי של תמונות!
אנחנו היינו בשנה שעברה בכפר בפלפונס ובעיקר ראינו ביום שישי הטוב את התהלוכה הדתית היוצאת מן הכנסיות לבית הקברות המקומי.
מעניין שכאן ראיתי פחות סממנים נוצרים או שחסת על הצופים?
האם התחרויות עצמן היו ביום החג עצמו?
אפרופו, ראיתי תמונות של חברים שחזרו השבוע מטיול במסלול של ולנסיה-גרנדה- סיביליה-קורדובה. המון תהלוכות דתיות במקביל להכנות לחג הפסחא!!!
נילי
-
תודה רבה על התמונות והפירוט! איזה כייף לכם שנפלתם על חגיגות מקומיות כאלה. זה הכי כייף בטיולים. נראה לי שבשנה הבאה כבר יהיה תכנון מראש (כבר בדקתי וגיליתי שפסחא יהיה בדיוק אחרי סוף חופשת פסח.. כייף למי שזה מתאים לו).
איזה קיצור עשיתם למסלול ארטמיס? אני שוקלת את המסלול הזה לטיול המתקרב שלי. מצד שני אני רוצה מאד גם את מפלי קלדוניה אבל לא בטוחה שנוכל לעשות את שניהם ביום אחד (שיתחיל בבוקר בלינה בפאפוס וייגמר בשדה התעופה, יום ארוך). אז כל קיצור אפשרי הוא מבורך. חשבתי שזה מעגלי ולא ניתן לקיצור.
-
ברוכה הבאה ריקי,
תודה רבה על המידע והתמונות היפות.
נראית שריינאייר הופכים את קפריסין ליעד זול מתמיד.
הסקירות שלך ושל חברים נוספים בפורום מגלים אתרים מעניינים לביקור מעבר לחופים וחופשת בטן גב.
שבוע טוב
סמדר
-
תודה רבה,
תמונות מדהימות.
אשמח לשמוע קצת על החוויה של הטיסה עם ראיינר. הקפדה על המידות?
ראיתי שהטרולי צריך להיות בעובי 20 ס”מ האם חריגה של סנטימטר משמעותית? לא מוצאת טרולי כאלו.
האם גם מי שנוסע ללא מזוודה צריך לעבור בדסק שלהם להחתמת הכרטיס כמו שהם כותבים? שוקלים את הטרולי שעולה למטוס?
תודה
-
,תודה רבה - סמדר, ענת, נילי ואיריס.
איריס: לגבי הלינה, לא יכולה להמליץ בלב שלם על הלינה שלנו. המיקום היה נפלא אבל הבית עצמו לא משהו. אם אתם לא מהמתפנקים- אשמח לשלוח לך בפרטי. בכפר עצמו (פיסורי) יש שפע של וילות ומקומות לינה שווים. ממליצה לחפש.
לגבי השאלות על ראיינאייר:
לא הקפידו במיוחד על גודלו של הטרולי שעולה למטוס. כשטסנו בפעם הקודמת מ”עובדה” אפשרו לשלוח את הטרולי לבטן המטוס מהדלפק. הפעם לא הסכימו, אך בעלייה למטוס ביקשו שנוריד את הטרולי למטה. הסכמנו, אך מתוך חמשת המזוודות הקטנות, אחת פשוט לא הגיעה.
נמצאה למחרת ומצאה את דרכה לביתנו כבר בצהריים.
לגבי מסלול ארמטיס: מתחילים ללכת במסלול הרגיל. כשמגיעים למגלשות הסקי, יורדים לכביש, אשר יורד חזרה לחנייה. יש מרכז מידע סמוך עם מפות, שעדיין סגור, אך בקרוב יפתח לעונת הקיץ.
תהנו!
-
תודה ריקי על ההסבר בנוגע למסלול!
-
תמונות יפות
תודה ששיתפת אותנו