נא לשתף בכל הכח בבקשה
-
באמת הופתעתי שתגובה כזו לא באה קודם

טוב יאללה אני מבטלת את ההתנגדות שלי, היא בין כה לא מחזיקה מים.. תיכף מזמינה טיסה למוסקבה, שמעתי הקרקסים עם בעלי החיים שם זה משו משו!
-
יש טיסות זולות עם אירופלוט. ..
-
האם אתם מעודדים טיולי ג'יפים?ככה לצורך הדיון אפשר לחשוב על המטיילים הנאצלים שאינם מעודדים שימוש בבזים אבל נוסעים בג’יפ שלועס את משאבי כדור הארץ ופוגע “קצת” יותר.
ככלל אני נגד שימוש בבע”ח לצורך שעשועי אנשים.
-
ודיג הקורמורנים בסין נמצא באותה קטגוריה?נשאר במתכונת מצומצמת לתיירות….
-
צפריר, מסכים איתך (מתייחס לתגובה מס’ 19), זה לא נגמר.
אני התכוונתי למה שאמר xfwind – לא להתעלל ולא להשתמש בבעלי חיים לצורך שעשוע. -
מתי לאחרונה החלפת סלולאר?
הלא באותה מידה אפשר לשאול את זה. ההחלפה התכופה של טכנולוגיה במרדף אחרי הדגם החדש יוצר אשפה (שמגיעה ברובה לאפריקה ופוגעת באקולוגיה ובבריאות התושבים שם), מצריך מתכות מיוחדות לצורכי ייצור (חלקן ממכרות נוראים באפריקה עם עבדות, כולל של ילדים), שלא לדבר על כך שאייפון זה מגניב וחדש ואופנתי לצרכנים המערביים ופחות לסינים שמייצרים אותו במפעל שאשכרה התקינו רשתות לתפיסת המתאבדים שקופצים מחלונותיו (כן, באמת).אפשר להתווכח אם היוזמה שהחלה את השרשור היא טובה או לא, או אם זו הדרך הנכונה לשרת את המטרה – מודה שלא התעמקתי בה מספיק כדי לדון על כך.
אבל לא ברור לי למה לשלוף את כל ה”אבל מה עם עבדות? למה אתם נוסעים בג’יפים? למה אתם אוכלים בשר?” – אי אפשר לבטל כל ניסיון ליוזמה חיובית או ניסיון לעורר מודעות לבעיה בגלל ש”יש בעיות אחרות”. ברור שיש. גם גדולות יותר. זו לא סיבה להשתיק או לזלזל בבעיות אחרות. אנחנו יכולים לעשות כל אחד את המיטב שלו לשנות ולשפר, אפילו בהרגלי צריכה קטנים (לקנות פחות, למחזר, לא לבזבז מזון, לחסוך בחשמל/דלק, לא לשתף פעולה עם תיירות נצלנית כלפי בני אדם וחיות וכו’). זה לפחות מה שאני מנסה לעשות. ואי אפשר להקיף הכל, עצם קיומנו פוגע בסביבה, עצם זה שאנחנו מתקשרים דרך אתר שיש לו שרתים שצורכים אנרגיה, עצם זה שאנחנו מדברים על נסיעה לחו”ל שמחייבת טיסה מזהמת וזוללת דלק. ובכל זאת, אפשר לנסות לעשות את המיטב ככל הניתן.
-
הכל נכון ואולי פיספסתי את עניין הג'יפים -הכוונה לחלק של הג’יפים שנוסעים לראות את הבזים. וזה בהקצנה לצורך הדיון.
ז”א כמה רואים בו ברגע את המעגל הבא של שמירת הסביבה.
לא התכוונתי ליותר רחוק מזה. אם כי אני לא אוכל יצורים חיים.
-
שיתפנו בכל הכח הבנו את הרעיון לשחרר את כל בעלי החיים מגני החיות לא לגדל בעלי חיים בבית לא לאכול עופות ודגים לא לצוד ןלא לראות קרקס עם בעלי חיים ( קרקס עם בני אדם מותר?) פוסט עם המון פילוסופיה די מספיק תחזרו לשיגרה.נודניקים
-
שמעון, סע להודו.
לך תנקה רעלים מיותרים.ויפה שעה אחת קודם...