ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שבוע ברומא

פורום אירופה
    10
    12
    2029
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • justwondering
      justwondering נערך לאחרונה על ידי

היי!

קראתי לא מעט על רומא וראיתי המון אנשים שכתבו שלדעתם 4-5 ימים ברומא מספיקים כדי למצות את העיר.

עלה בי חשש ששבוע ברומא זה קצת יותר מדי(נחיתה ברומא ב10 בבוקר והמראה בחזרה ב21:30), או כמעט שבוע.

האם כדאי לשלב במשך יום-יומיים את מילאנו/ונציה/נאפולי ולחזור משם(המראה חזרה מאחת מהערים האלה יותר זולה מהמראה חזרה מרומא בפער של עד 100 דולר לכרטיס)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • metayelet-i
        metayelet-i נערך לאחרונה על ידי

תנוח דעתך. ב-5 ביקורים ו-19 ביום ברומא, אני רחוקה רחוקה מ-”למצות” (אין דבר כזה באמת, “למצות” עיר, זו מילה מרדדת אלפי שנים של תרבות, היסטוריה ואמנות, אני יודעת שלא המצאת את השימוש הזה במילה אבל הוא בפני עצמו אומר משהו על התרבות הישראלית העכשווית, חסרת המנוח והנינוחות) את רומא. למעשה אני חושבת שכל החיים, בכל ביקור נוסף, תמיד יהיה לי מה לראות, חדש או מה שכבר ראיתי. מבחינתי העושר אינסופי שם.

אם את.ה רוצה, אפשר לצאת מהעיר לטיול של יום אחד (נניח טיבולי, אורבייטו, פראסקטי, אנציו, אני זורקת כי עד היום לא יצאתי מרומא אפילו פעם אחת לטיול בסביבה).

בעיני חבל להגיע עד מילנו או ונציה, נסיעה ארוכה מדי, רק כדי לסמן וי של 24 או 48 שעות, בזבוז זמן מיותר, בזבוז כסף. חבל. ואפילו רומא, ככרך גדול, עמוס תיירים, אפילו בה אפשר למצוא פינות חמד שקטות יותר, הרבה פחות מתויירות. ובכלל, הקצב האיטלקי איטי הרבה יותר מאשר הישראלי וכדאי, כדאי מאוד לאמץ אותו. כמובן, על האוכל המעולה לא נכביר מילים...כל יום לאכול ארוחת מלכים במסעדה, גם זה לוקח את הזמן שלו.

קריאה בפורום לא מספיקה. מדריך רציני לעיר, רצוי בשפה האנגלית אם אפשר, ותראה.י שיש כל כך הרבה מה לעשות ברומא. או כאמור, לצאת ממנה ליום, גם אפשרי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • dorongm
          dorongm נערך לאחרונה על ידי

היי

רומא היא העיר בהא הידיעה! אחרת לגמרי מכל מה שאתה מכיר, היא חיה, תוססת נושמת, מלאה בתרבות, אומנות, אוכל, חיי לילה, בקיצור כל מה שאפשר לבקש מעיר, לכן אין בעיה למלא בה שבוע גדוש פעילות (אם כי אחד היתרונות בשהות ארוכה יחסית היא האפשרות להסתובב גם ללא מטרה בעיר ולגלות פינות חמד).

מצד שני כדאי לקחת בחשבון כי בקיץ רומא חמה מאוד ומלאה בתיירים, ככה שזה לא כיף גדול לקוץ ולהזיע בין אתרי העיר (וונציה הרבה יותר גרועה בקיץ).

בכל מקרה לא הייתי ממליץ “לבזבז” יום בנסיעה לוונציה או מילאנו, (לא לשכוח שהחיסכון בכרטיס הטיסה ימומש בכרטיס רכבת או אוטובוס).

• imeshy
            imeshy נערך לאחרונה על ידי

שלום

חזרתי מרומא ממש זה מכבר.. 

ראשית  הנה תכנון טיול ברומא

להערכתי , למטייל המעמיק והלא ממהר – כ: 4-5 ימים מספיקים כדי למצות את רומא. 

במידה ואתם חובבי אומנות – הרי שניתן בקלות להוסיף עוד יום או יומיים נוספים במוזיאונים וגלריות ברחבי העיר (ויש הרבה) . 

כמו”כ בקלות אפשר לצאת לימי טיול מספקים מאוד מחוץ לעיר (טיבולי, אורבייטו , אוסטיה ואחרים). 

וילה (שאינה וילה) פחות ידועה בטיבולי

כך שאין סיבה לרוץ לערים רחוקות יותר – הייתי שומר אותן לעתיד. 

במידה ותרצו יש באמתחתי לא מעט טיפים נוספים

• anisham12
              anisham12 נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שאין תשובה אחת נכונה. שמעתי מספר אנשים שאומרים ששבוע ברומא זה לא הרבה כולל כאלו שחזרו אליה ,וגם כאן בפורום יש כאלו. מאמין לכולם. מצד שני, לפעמים בטיול אתה רוצה לחוות עוד דברים ולנסוע למקומות אחרים עם נופים ואווירה אחרת. אני בהיותי ברומא, עשיתי טיולי יום לטיבולי ועוד יום לנאפולי.בשני המקרים זה כשעה נסיעה .למרות שנאפולי רחוקה קצת יותר מ 200 ק”מ מרומא, יש רכבות מהירות ביניהן. מילאן וונציה בצפון זה מרחק של כשלוש שעות נסיעה ולא הייתי ממליץ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • dhz
                dhz נערך לאחרונה על ידי

פרק זמן הבילוי ברומא הוא אינדיבידואלי.  יש מי שממצה ב- 4 ימים ואני לא מיציתי בשבוע, וגם בביקור נוסף לא הגעתי לכל המקומות שבהם לא הייתי בביקור הראשון.

לדעתי, יש מה לעשות ברומא וסביבתה גם שבוע וגם יותר.  בכל מקרה, ממליץ על יום ביקור בטיבולי ואם תרגיש משועמם ברומא (לא מבין איך, אבל אולי), אז אפשר גם לצאת ליום טיול באוסטיה או במקום אחר.

• אתיט
                  אתיט נערך לאחרונה על ידי

חזרנו בשבוע שעבר מרומא,  (פעם שניה הפעם הקודמת היתה לפני יותר מ 20 שנה). היינו 5.5 ימים ועדין לא היינו למשל בותיקן או לא יצאנו מחוץ לרומא. בהחלט יכולנו להוסיף עוד יומיים שלושה. רק אתם יודעים כמה מהר אתם ממצים יעד. שיקול נוסף הוא שאם אתם נוסעים בקיץ יתכן ויהיה לכם ממש חם ואולי גם מעייף יותר ובטוח יותר צפוף, אז להזמין מראש כרטיסים לותיקין וקוליסאום.

• telo
                    telo נערך לאחרונה על ידי

אני מסכים שמי שלא מתעניין באמנות או ארכיטקטורה יכול למצות את רומא בארבעה ימים. אבל לא היתי חוזר מצפון איטליה בגלל המרחק. החזרה מהצפון תחייב אתכם לקנות כרטיסי רכבת וזה עלול להתקזז עם החיסכון בטיסה. אולי מנאפולי זה משתלם.

• עודד
                      עודד נערך לאחרונה על ידי

אפשר למלא ברומא שבוע ואף יותר. מצורף לך קישור לשרשור שעשיתי על

6 ימים ברומא וזאת אחרי שכבר היינו בה פעמיים יומיים בעבר.

שישה ימים ברומא

• imeshy
                        imeshy נערך לאחרונה על ידי

וחשוב להגיד, שיש אנשים רבים שמגיעים לרומא בטיולים מאורגנים ועוברים אותה ביום מקוצרר או ביומיים מהירים. יצא לי לשוחח עם כאלו – והם לא הרגישו חוסר כלשהוא (גם בשל חוסר ידיעה מן הסתם). 

• עודד
                          עודד נערך לאחרונה על ידי

רק בשל חוסר ידיעה.

בנוסף אם אני למשל הולך לניו יורק לשלושה ימים אני גם לא מרגיש חוסר

אבל יש לי עוד הרבה מה לראות בפעמים הבאות.

• עמית בן
                            עמית בן נערך לאחרונה על ידי

אם אפשר ‘לתפוס טרמפ’ על השירשור...לי יש התלבטות דומה. מאוהבת ברומא אך נראה לי שלשני המתבגרים שנוסעים איתנו (ל-5 ימים)  עדיפות ברצלונה, אמסטרדם, לונדון…

אמנם בברצלונה היינו פעמיים אבל אני כ’כ אוהבת אותה שאני רוצה ליסוע לשם שוב...והם אומרים: אבל היינו…. 

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון