דרום ספרד או איזור טירול?
-
שלום לכולם!
אנחנו זוג סטודנטים שמתעניינים בטיול באיזור חודש ספטמבר / תחילת אוקטובר. אנחנו מעוניינים בטיול באורך של כ10 ימים שכולל השכרת רכב ומעבר בין ערים , עיירות, נופים וכו׳. אנחנו מתלבטים כרגע בין שני מסלולים. האחד הוא מרדיד ודרום ספרד והשני הוא איזור אוסטריה צפון איטליה (ואולי גם שויץ וקצת דרום גרמניה?).
האם תוכלו לעזור לנו בבקשה בהתלבטות? אנחנו גם פתוחים לרעיונות נוספים (כולל מסלולים מפורטים) תודה רבה רבה רבה!!
-
הדרישות שלכם די כלליות וכל מסלול יכול להתאים.
את דרום ספרד אני לא מכיר, אבל מטיול באזור מדריד בספטמבר התרשמתי שמדובר בנופים כמעט מדבריים. כדאי לכם להתסכל בתמונות של הנופים. אני מעדיף את הנופים הירוקים וההרים המושלגים של האלפים.
אפשר ב-10 ימים להתרוצץ בין 4 מדינות אבל זה טיול מתיש ויקר עם הרבה בזבוז זמן של נהיגה ומעברי לינה. הייתי מתמקד במדינה אחת באזור מבין 4 המדינות שציינתם .גם האלפים הצרפתים יכולים כמובן להתאים לטיול של 10 ימים וגם הרבה יותר.
אם אתם סטודנטים ומחפשים טיול זול יחסית אני ממליץ על בולגריה שיש לה נופים מרשימים מאוד ותשתיות לא רעות והיא זולה מאוד.
-
היי..
האמת שלא הייתי בדרום ספרד אז אוכל להתייחס רק לגבי טירול/צפון איטליה..
גם אנחנו סטודנטים, נוסעים תמיד בספטמבר כי זה בעצם הזמן הכי נוח לסטודנטים..
עשינו טיול מדהים לצפון איטליה- זה היה בשבילי טיול בלתי נשכח ומאוד מומלץ ..
עשינו גם טיול לאוסטריה (וינה, זלצבורג, טירול) זה היה טיול ארוך יותר ופשוט אין לי מילים לתאר כמה שנהננו שם.. וכמה שהנופים מדהימים.
(מוזמנים לקרוא בבלוג שלי את סיכום הטיול לצפון איטליה וסיכום הטיול לאוסטריה)
לדעתי לנסוע לאזורים האלו זה רעיון מצויין ומזג האוויר גם בתקופה הזו פשוט נהדר!
-
דרום ספרד ואזור טירול/צפון איטליה: לא ניתן להשוות ביניהם לדעתי.
אם רוצים נופים אז ברור שאזור האלפים לוקח בגדול לדעתי בייחוד בסתיו/סוף הקיץ.
לא הייתי אומרת שהנוף באנדלוסיה-קוסטה דל סול מדברי בסתיו, אבל הוא בוודאי פחות ירוק, יותר צחיח ומאד ים תיכוני, יפה אבל שונה. עם זאת-מאד אהבנו את העיירות והכפרים , האנשים, החופים , התרבות. נוף הררי יש בסיירה נבדה, אבל זה לא עיקר הטיול שם לדעתי. יש גם דרכי נוף יפות מאד, אבל כאמור שונה...
-
אני מסכימה עם נירית. טירול – הרים גבוהים, קרחונים, אגמים וכד׳… נוף אלפיני. דרום ספרד – מבחינת נופים דומה לנופים בגליל. בערים ובכפרים יש קסם אחר. זה קצת כמו לטייל בתוך ספר או סרט. כמו כן, חשוב לזכור שב״דרום ספרד״ יש אקלים ים תיכוני דומה לישראל ומזג האוויר דומה למה שיש בארץ בתקופה המקבילה.
אם אני מסכמת – בשביל נופים נפלאים – טירול. בשביל אווירה מיוחדת – ספרד.
-
כפי שנאמר קודם שני אזורים שונים לחלוטין. ראשית המרחק בין מדריד לדרום ספרד גדול מאוד ( כ-600 ק”מ) נסיעה בכמעט שממה מה שנקרא ארץ להמנש(דון קישוט)
דרום ספרד חופים יפים,תרבות ונוף ים תיכוניים.
הטירול, נופים מדהימים של פסגות הרים מושלגות,אגמים יערות פשוט לנסוע בתוך גלויה. שפע של צימרים,דירות ומלונות במחירים החל מ-40 אירו ברמה גבוהה.
ניתן בקלות לשלב את צפון איטליה (הדולומיטים) דרך מעבר ברנר מרחק קצר מאוד.
ו/או דרך מעבר הרים טימלסוך אזור מדהים ולהגיע למראנו באיטליה.
-
בספטמבר בדרום ספרד חם מאוד עדיין וקשה לטייל בחוץ. אם זה התאריך האפשרי היחיד שלכם – אל תסעו לאנדלוסיה.
-
ממליץ על ספרד.
באוקטובר 2015 עשינו טיול קסום ממדריד טולדו, קורדובה,גרנדה …. עד למלגה. מזג האויר מעולה, עלויות שפויות וזולות ,אווירה מקסימה.
אוקטובר באזור האלפיים,עשוי ברובו להיות קר וגשום ,עליות יקרות,שונה, אך מקסים.
-
מהנסיון שלי של כמה טיולים משפחתים באלפים בספטמבר אוקטובר מזג אוויר מושלם. מעט שלג במקומות הגבוהים שלא הפריע. מעט מאוד גשם.
טיילנו עם תינוקות עם ביגוד מתאים. העלויות סבירות מאוד במושגים ישראלים, במיוחד באוסטריה ובגרמניה.
שוויץ ואיטליה יקרות יותר אבל גם בהן הטבע בחינם ואפשר לטייל בתקציב סביר מאוד.
ספרד אולי זולה יותר אבל בסוף הקיץ הכל יבש. די מבאס את מי שבא מישראל. עלול להיות חם כמו בארץ.
-
חברים תודה רבה!! ככל הנראה באמת נלך על מינכן, זלצבורג, טירול והאיזור. אם יש לכם רעיון למסלול של כ10 ימים באיזור שמכיל גם טבע (לא ברמה שימאס) וגם ערים ועיירות (מוזיאונים, פסטיבלים אטרקציות שונות וכדו) לזוג צעיר (בני 27) נשמח מאוד מאוד לשמוע!
-
החלטה נכונה.
כאחת שהייתה בדרום ספרד לפני 24 שנים,לא מצאתי בה משהו מיוחד ולא עניין.
בטוח משהו השתנה בה לאורך השנים,אך נופים לא משתנים.תחושת חו״ל וזהו,זה מה שהרגשתי.
-
אני בדרך כלל לא משתתפת בדיונים כאלה מכיון שאני לא חושבת שמישהו יכול להמליץ למישהו אחר לאן לנסוע. כל אחד אוהב משהו אחר ואין הנאה של אחד כהנאה של אחר מאותו מקום.
אבל להגיד על דרום ספרד “לא מצאתי בה משהו מיוחד ולא עניין” זה בעיני קצת הצגה מאד חד צדדית, שיכולה להטעות את מי שיקרא את זה בעתיד, ביחוד שיש הרבה יותר חומר על אוסטריה מאשר על דרום ספרד.
דרום ספרד, עריה ועיירותיה הן מיוחדות במינן ולא דומות לערים אחרות באירופה. גם התרבות המשתקפת מהאתרים שם (הקתדלות, הארמונות וכמובן אלהמברה) שונה לחלוטין ממה שרואים במקומות אחרים באירופה ויש בה השפעה מורית וצפון אפריקאית. העיירות הלבנות הן תופעה יחודית. ערים כמו קדיז או חרז הן מקומות שונים לחלוטין ממקומות שתראו במקומות אחרים.
הטבע באיזור שונה לחלוטין מאיזור האלפים, אבל מי שנוסע לשם לא מחפש שיהיה דומה. הטבע – שילוב של הרים, אגמים, ערוצי נחלים וים, וזה, בשילוב עם הערים והעיירות המיוחדים גרם לנו ליהנות מאד מהטיול שלנו באיזור.
מצרפת כאן את סיפור הטיול שלנו – לטעמי, איזור מאד מומלץ -
ריקי, מסכימה עם כל מילה.
-
אחד הטיולים הנפלאים שלי בחו”ל היה באנדלוסיה, שלא יהיה ספק. הייתי במחצית השנייה של נובמבר! והיה חם במשך היום… זו הסיבה שלדעתי לסוע לשם בספטמבר זה לא כדאי.
מעבר לזה, כאמור, העושר המאוד מגוון הקיים שם לדעתי – תרבותי, דתי (איסלאם, נצרות, יהדות), ארכיטקטוני, היסטורי, נופים – הוא מהמרשימים באירופה.
-
מצטערת,אבל לי באופן אישי דרום ספרד לא עשתה לי את זה.
אני אוהבת נופים עוצרי נשימה,ותסלחו לי אין שם את זה.
-
אל תכעסי. כתבתי בתחילת דברי שלכל אחד יש דברים אחרים שעושים לו WOW ולא פקפקתי לרגע שלך זה “לא עשה את זה”.
רק רציתי לתת גם את הצד השני של אילו שכן אהבו את המקום כי הם אוהבים ומחפשים דברים אחרים.
לא רציתי שהאשכול ישאר עם מסקנה או תובנה שלא כדאי בכלל לנסוע לשם, כדי שמי שיעשה חיפוש ויגיע לאשכול הזה יקבל את כל המידע ויוכל להחליט. -
צודקת,מקובל עליי.