תאילנד דרך ירדן- אפשרי?!
-
שלום לכולם,
אני רוצה לטוס לתאילנד בדרך הזולה ביותר והבנתי שנסיעה לירדן וטיסה משם מוזיל באופן משמעותי.
מישהו מכיר את הדרך?
או דרך אחרת בה אפשר להוזיל את הטיסה?
כרגע מצאתי טיסות הכי זולות ב830 דולר.
מוכנה לעצירות בדרך, עדיפות לאחת.
תודה!!
-
תבדקי באתר של אתיופיאן אירליינס לתאריכים שאת צריכה.
היה להם מבצע של 500$
-
עם ג'ורדניאן טסים מנתב"ג וקונקשן בעמאן, אין צורך לנסוע לירדן. אחרי אל על שלה יש טיסה ישירה, המסע עם ג'ורדניאן הוא הכי קצר. לעתים יש להם מבצע בפחות מ-700$.
אוזבקיסטן נחשבת זולה עם קונקשן בטשקנט, אם כי בדרוג האיכות/נוחות הם די נמוכים.
אתיופיאן גם זולים, אך בקונקשן הזוי של 10 שעות וצורך בחיסון קדחת צהובה אם נכנסים למדינה.
-
תבדקי את אירופלוט הרוסים, קונקשן במוסקבה, הם זולים וסבירים, יש להם גם טיסות ישירות לפוקט.
-
m_s – אתה ממשיך לכתוב כל פעם שעולה השם אתיופיאן את אותה התגובה נגדם. בינתיים מתרבים הדיווחים על אנשים שעשו את הדרך הזאת ומאוד נהנו מהסיור חינם עם הופעה וארוחת ערב על חשבון אתיופיאן וכשהגיעו לתאילנד נאמר להם שישראלים לא צריכים חיסון לקדחת צהובה אם היו רק בקונקשין (כאילו חיסון זה דבר כל כך נוראי דרך אגב)
אני לא מסנגר על אתיופיאן ומבחינתי כל חברה ראויה. אבל לדבר על קונקשן הזוי ולשלוח אנשים לטוס דרך ירדן נשמע לי יותר הזוי.
-
אני מסכים בהחלט עם m_sלי אישית נראה לי הזוי לגמרי לטוס דרך אתיופיה ולהמתין כל-כך הרבה זמן במקום בואו נגיד לא הכי מודרני ובמיוחד כשההפרש בינם לבין הירדנים או מאוד קטן.
באם ההפרש שעות היה קטן אזי אפשר היה לחשוב על כדאיות לטוס איתם.
-
אם ההפרש קטן זה נכון
במקרה שלנו ההפרש היה 450$ לכרטיס כפול 4
וההמתנה היא לא בשדה – בהלוך כמו שכתבתי יש סיור על חשבונם ובחזור מלון על חשבונם.
ובכל מקרה – לא תמיד חייבים להסכים על הכל

-
האם יש לכם חותמת של אתיופיה בדרכון?
בדרך כלל בקונקשיין לא אמורה להיות חותמת.
מניסיון עבר שלי, בגלל החותמת בדרכון ביקשו ממני
להציג פנקס חיסונים ,מה שלא היה ברשותי.
-
איתי!!
אני מבין שיש לך רגישות לגבי אתיופיאן, טסת אתם ואתה מגלה צורך לסנגר על החלטתך, אתה לא חייב. כל אחד מחליט כראות עיניו וכיסו.
אבל כדאי לדייק, פרסתי לפני השואלת את כל האפשרויות הזולות והקצרות, מבלי להמליץ על אף חברה.למה לא המלצתי?
א. כי לא התנסיתי אישית עם הירדנים /האוזבקים/הרוסים, אלא מקריאה והמלצות של אחרים.
ב. אני בד”כ מעדיף טיסות ישירות גם אם המחיר קצת גבוה יותר. לפיכך, לתאילנד טסתי עד עכשיו, תמיד עם אל על.
מכאן, שקונשן של 10 שעות הוא בעיני יותר מהזוי, גם אם קיבלת סיור בעיר או דיל אחר.
ג. היה לי ניסיון עם אתיופיאן ולא הייתי מגדיר אותו כמוצלח מאד (המחיר כן). טסתי אתם שנה שעברה לאפריקה. עברתי בשדה באדיס, אני מכיר את תנאיו הבסיסיים עד עלובים. למזלי הקונקשן היה קצר. כמו כן, אני מודע להוראה בדבר חיסון קדחת צהובה למי שנכנס לאתיופיה, כלומר ויזה וחותמת בדרכון (מי שעובר בטרנזיט עד 12 שעות, פטור).
ההוראה הנ”ל נבדקת במדינות רבות, כולל אפריקה ותאילנד. יש לך כאן את תגובת חיליק שנדרש להציג פנקס חיסונים. גם ציטטתי כאן בעבר את הוראת משטרת הגבולות בתאילנד.
מילא החיסון אינו תענוג גדול, אך מה אם האפשרות להידבק ולחלות?לאור כל הנ”ל, לא הייתי טס עם אתיופיאן לתאילנדבשביל שום סכום.
זאת דעתי ואני מסכים אתך שלא חייבים להסכים. -
לא טסתי עם אתיופיאן אבל אני מסכים עם m_s ולו בגלל הקונקשן הארוך,
מאחר ויש כיום (בניגוד ללפני 5 שנים נניח) הרבה יותר אפשרויות לטיסות זולות לתאילנד עם קונקשנים סבירים יותר.
אם לירדנים יש קונקשן קצר במחיר סביר אז הייתי הולך על זה בלי לחשוב פעמיים – הם חברה מצויינת אבל כפי שכתב m_s עם טיסה לעמאן ולא מעבר בנסיעה ברכב.
-
בוא נדייק
אין לי צורך לסנגר על אתיופיאן והטיסה שלי איתם היא רק באוגוסט. במידה והיא תהיה טובה אמליץ עליהם(אסנגר עליהם לדבריך) ובמידה ולא אקטול אותם ואזהיר אחרים. פשוט משעשע אותי שאנשים שלא טסו איתם את הטיסה הנ”ל יורדים עליהם. יש אנשים שנפגעו בפרנסה שלהם מהמחירים הזולים של הטיסות ולכן יורדים עליהם בכל מדיה אפשרית (לא שאני מאשים אותך בזה). לפני כמה שבועות התברר שאדם שהגיב בכל פוסט בפייסבוק נגד אתיופיאן וקטל אותם, שהוא סוכן של אחד מהחברות הגדולות בשוק שמתמחים בטיסות זולות לתאילנד שלא מוכרים טיסות של אתיופיאן
שואלת הפוסט כתבה שהיא רוצה לטוס בדרך הזולה ביותר וזוהי נכון להיום הדרך הזולה ביותר
כשבאנו לסגור טיסות לאוגוסט העדפתי לשלם 2000$ לאתיופיאן ולא כמעט 4000$ עם הירדנים ושלא נדבר על אל על שרצו 5200$ על טיסה ישירה במטוסים הישנים והממש לא נוחים שלה. אם זה קצת או הרבה יותר במחיר כל אחד יחליט לפי ראות עיניו וכיסו כמו שכתבת
לגבי הוכחת חיסון קדחת צהובה – גם אני קראתי שכל מי שעושה קונקשיין של מעל 12 שעות(והקונקשיין המדובר לא מגיע ל12 שעות) זקוק להראות הוכחת חיסון בכניסה לתאילנד.כל האנשים שאני קראתי ביקורות ונשאלו שאלות בפייסבוק אומרים שלא ביקשו מהם הוכחת חיסון בתאילנד. הגדיל לעשות מישהו שהיה לו הוכחת חיסון ולא התבקש להציג ושאל את הנציג בתאילנד האם הוא צריך את להציג את הפנקס ונאמר לו שמי שמגיע מאתיופיה אבל הוא מישראל לא צריך להציג פנקס חיסונים וזה נאמר גם ע”י נציגי אתיופיאן עצמם. אנחנו התחסנו כי מתוכנן לנו גם טיול לדרום אמריקה ושם יש סכנת הדבקה והחלטנו כבר להתחסן. לגבי סכנת הדבקה באדיס אבבה זה פשוט לא קיים כי אין קדחת צהובה באדיס (זה נאמר לנו על ידי מספר רופאים כולל ד”ר אנט מפורום בריאות השכן). היתושים מעבירי המחלה לא קיימים בגובה של אדיס.
בכל מקרה אני מאחל לכולנו שנגיע בשלום לתאילנד ונהנה בטיול.
-
איתי!!!
אתה מצחיק עם “בוא נדייק”. הדיוק הוא לא הצד החזק שלך
. הבנת הנקרא???כתבתי: “אתה מגלה צורך לסנגר על החלטתך”.
הפכת את זה: לסנגר על אתיופיאן “במידה והיא תהיה טובה אמליץ עליהם (אסנגר עליהם לדבריך)”.
כתבת: “משעשע אותי שאנשים שלא טסו איתם (אז כן טסתי אתם) את הטיסה הנ”ל” .
צריך לטוס את הטיסה הספציפית כדי לדעת שקונקשן 10 שעות מכפיל את זמן המסע?כתבת: “לגבי הוכחת חיסון קדחת צהובה – גם אני קראתי שכל מי שעושה קונקשיין של מעל 12 שעות (והקונקשיין המדובר לא מגיע ל12 שעות) “
חבר, לא הבנת!!!! הפטור מחיסון עד 12 שעות, הוא רק למי שעובר בשדה בטרנזיט (במעבר) ואינו נכנס למדינה דרך ביקורת הדרכונים. כלומר, גם אם תשהה בשדה 13 שעות ולא תכנס למדינה, תידרש לחיסון וכל מי שנכנס למדינה אפילו לזמן קצר, נדרש חיסון.
כתבת: “נאמר לו שמי שמגיע מאתיופיה אבל הוא מישראל לא צריך להציג פנקס חיסונים”.
אתה רציני???? יש לך את זה בכתוב או אתה חי מפי השמועה?? משרד הבריאות התאילנדי נותן פטור לישראלים כי בגנים יש נוגדנים למחלה??? חיליק ישראלי. בהוראה הכתובה אין פטור לאף אחדדדדד!!!!מציע לדייק ולא לפזר שמועות העשויות להשפיע על נוסעים אחרים. הם עלולים במקרה הרע להדחות בכניסה ובמקרה הטוב לחשוף ישבן כדי לקבל חיסון
-
שמח ששעשעתי אותך
יותר ויותר אני מתחיל לחשוד שאתה אכן מאלו שנפגעו מכניסת אתיופיאן לשוק ותגובתך ההיסטרית מוכיחה זאת
אתה מדבר על חוסר דיוק?
כתבת שטסת איתם לאפריקה – מעולם לא כתבת שטסת איתם לתאילנד. יותר מזה אתה כותב מצד אחד “לאור כל הנ”ל, לא הייתי טס עם אתיופיאן לתאילנד בשביל שום סכום.” ועכשיו פתאום כן טסת איתם? איזה סכום לא שילמו לך על זה?
אתה בעצמך ממליץ לטוס עם קונקשיין אז איך בדיוק קונקשיין של 10 שעות מכפיל את זמן הנסיעה? חשבון לא הצד החזק שלך נכון?
וכן ידידי המלומד יש לי את זה בכתוב שאתיופיאן אומרים שבעלי דרכון ישראלי לא צריכים חיסון – מצורפת תמונה כי כנראה אתה לא מסוגל לעשות חיפוש לבד.
אז הם אומרים או לא אומרים שיש כניסה או שאין לאף אחדדדדד!!!!
מציע לך קצת לעשות חיפוש (ממש לא קשה) ולקרוא את חוות הדעת של האנשים שטסו איתם בחצי שנה האחרונה נכנסו לאדיס אבבה לסיור ולא נתבקשו להציג אישור חיסון!!!!! לא אחד ולא שניים. האם זה מבטיח שלא יבקשו מאחרים? לא וכתבתי שאנחנו כן התחסנו. כל אחד יעשה כראות עיניו
אסיים בהמלצה שלך – מציע לדייק ולא לפזר שמועות העשויות להשפיע על נוסעים אחרים
אני את השיחה איתך סיימתי – שכל אחד יעשה את מה שנכון בעיניו
-
חבר, יש לך בעיה רצינית בהבנת הנקרא. עייפתי להסביר דברים ברורים .
אולי תקרא לחבר טלפוני שיעזור. -
הבעיה לא אצלי ידידי
אבל לפני כל דבר אחר ממליץ לך קורס בנימוסים בסיסים וטיפול בכעסים
-
כולכם טועיםהשאלה הייתה מהי הדרך הזולה ביותר להגיע לתאילנד?
התשובה- טיסה דרך אחת מנסיכויות המפרץ טיסות משולבות ע”י אליטליה.
מתל אביב לרומא (קונקשיין 3 שעות) משם לאבו דאבי (קונקשיין 2 שעות) ומשם לבנגקוק, אולי יותר מתיש , סה”כ 22 שעות ליעד אבל במחיר של 507$ ביוני ויש מגוון רחב של תאריכים אחרים במחיר דומה (דרך אתיופיה באותם תאריכים שבדקתי זה 926$) אציין שדרך מוסקבה ההפרש כ 90$-130$.
די לריב

-
חיליק שלום,
מה עשית כשלא היה לך פנקס חיסונים??? מה עושים התאילנדים בכניסה???
תודה
-
חיליק כמו שכתבתי:
- לא טסנו עדיין – הטיסה באוגוסט

- אנחנו התחסנו בחיסון
- אני הבאתי פרטים שנכתבו ע”י אתיופיאן וממספר לא קטן של אנשים שלא ביקשו מהם להציג אישור בכניסה לתאילנד. כל אחד יעשה את שיקוליו הוא
- לא טסנו עדיין – הטיסה באוגוסט
-
האם ייתכן שהם מבקשים פנקס חיסונים ממי שכותב בטפסים שהגיע מאתיופיה
ומי שכותב שהגיע מישראל – לא מבקשים ממנו??
תודה
-
בתחילה רשמתי בטופס את הטיסה מאתיופיה .
לאחר שהתברר לי מה העניין קרעתי את הטופס ורשמתי
בטופס החדש את הטיסה מתל אביב .
לא עוזר. במחשב רשום מספר הטיסה שהגעתי.
לשמחתי, לאור העובדה שאני מבוגר וזו לא הייתה הכניסה הראשונה
שלי לתאילנד ולשמחתי השארתי גם את הפתקים שהיו לי מאתיופיה ,
הצלחתי לשכנע את קצין הבריאות לאפשר לי להיכנס ללא חיסון.
לא הייתי מסתמך על כך היום.