ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיבט- Everest Base Camp

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    9
    19
    5626
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נטע1
      נטע1 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם.

אנחנו מתכננים בקיץ- סתיו הקרוב טיול לסין ולטיבט.

בטיבט הבנתי שחייבים לטייל בטיול מאורגן, אך כל הטיולים שמצאנו מגיעים לEBC ללא הסתגלות מתאימה לגובה (שלושה לילות בלאסה, גובה 3700, לילה בשיגאטסה, גובה 3900, לילה בEBC, גובה 5200).

אני קצת חוששת מהקפיצה המשמעותית בגובה בין שיגאטסה לEBC. יש אפשרות לארגן טיול פרטי אבל זה מאוד יקר.

חשבתי על אלטרנטיבה של טיול מאורגן ללא הEBC, ולאחר מכן הגעה אליו עצמאית בזמן רב יותר שיכלול עוד לילה להסתגלות. לא הצלחתי למצוא ברשת מידע לגבי הגעה עצמאית לEBC ולא הצלחתי להבין אם זה אפשרי.

אשמח לכל מידע על תחבורה ציבורית/ חברה שתוכל לקחת אותנו לשם במחיר סביר ועם לילה נוסף להסתגלות.

אם מישהו עשה את המסלול הזה בטיול מאורגן אשמח לשמוע איך הרגשתם בעקבות הקפיצה בגובה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • IO.
        IO. נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בטיבט. אבל מנסיון בלינה בגובה דומה בטרק באברסט בצד הנפאלי אחרי התאקלמות ארוכה והדרגתית בהרבה אני רוצה לתמוך בהחלטה שלך לחפש אלטרנטיבה! זה נשמע לי לא הגיוני לחלוטין… את בטוחה שזה לילה ב 5200 כל כך מהר?!?!? הגיוני למי שמגיע מאוקלם, לא נשמע לי סביר בכלל למי שלא.

תמשיכי לחקור ואל תתפתי להצעה הנ”ל בתקווה שמישהו יוכל לעזור לך באופן יותר מעשי מפשוט להגיד: לא!

בהצלחה!!!

• dregev03
          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם שתיכן. 

נשמע כמו מתכון לבעיות. 

חכו לעצה מצביקה או תאי 

• נטע1
            נטע1 נערך לאחרונה על ידי

זהו המסלול בשלוש חברות שמומלצות כאן או באתר Tripadvisor.

פניתי לכולן במייל אבל נענתי שאין לי מה לדאוג כי אני צעירה ויהיה מספיק זמן להתרגל לגובה בלאסה.

חלק הציעו לי לארגן טיול פרטי הכולל לילה בגובה ביניים, אך בעלות 3000 דולר לזוג ל8 ימים(לעומת 2000 לזוג כחלק מקבוצה).

• zvikamr
              zvikamr נערך לאחרונה על ידי

הסינים ידועים בזלזול בעניין ההסתגלות לגבהים.

לעצם העניין – זה הימור. יכול להיות שתעברו את זה בסדר, יכול להיות ואפילו די סביר שיהיה לכם לילה קשה, ויכול להיות – לא סביר – שתצטרכו להיחלץ לגובה נמוך יותר במהלך הלילה (בג’יפ). 

לא חושב שאפשר להגיע לאברסט בייסקמפ שלא בטיול מאורגן.

מה אפשר לעשות?

-לקחת אורמוקס/דיאמוקס לפי המינון והעיתוי המומלצים על ידי הרופאים למניעת מחלת גבהים. יכול לעזור.

-עדיף – לבדוק עם החברות אם אתם יכולים להגיע ללאסה לפני הקבוצה (למיטב ידיעתי בלאסה פחות מקפידים על עניין ההסתובבות עם מדריך וכדומה, וגם אם מקפידים התוספת למחיר לא צריכה להיות גדולה, אפשר להסתפק במלון פשוט וכדומה), ולהצטרף לקבוצה אחרי כמה ימים. שניים-שלושה לילות נוספים בלאסה יכולים לעזור מאוד. יש הרבה מה לראות בלאסה ובסביבתה. תוכלו אולי לארגן טיול פרטי או להצטרף לקבוצה לאגם נאמ-טסו המדהים (והגבוה).

-לחפש טיול ארוך יותר לטיבט (בהנחה שאילוצי הזמן שלכם מאפשרים). שמונה ימים זה מאוד קצר, אם כבר מגיעים לשם ומשקיעים כסף וגם זמן להסתגלות לגובה כדאי מאוד להאריך.

-לא יודע איפה אתם מתכננים להיות בסין לפני טיבט. אם אתם מתכננים להגיע למקומות גבוהים (למשל הרמה הטיבטית בסצ’ואן או יונאן או גאנסו) זה יכול כמובן לעזור.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • נטע1
                נטע1 נערך לאחרונה על ידי

תודה על התגובה המפורטת.

כל הטיול יהיה כ8 שבועות, הסיבה שאנחנו מתכננים רק 8 ימים בטיבט היא רק כלכלית. מצאתי טיול שמגיע לאוורסט וגם לאגם נאם-טסו אבל זה מייקר בכ250 דולר לאדם, וגם הנסיעה לאגם היא רק לאחר הנסיעה לאוורסט.

התכנון שלנו לסין עוד לא גמור, ובטח אעלה שרשור בקרוב כדי להתייעץ לגבי זה. בגדול הוא כולל את בייג’ין, סצ’ואן ויונאן.

אנחנו נטוס בסוף אוגוסט והרעיון היה להתחיל את הטיול בטיבט כיוון שזה עוד לא ממש העונה בסין (תקנו אותי אם אני טועה).

במידה והעונה כן מתאימה, אשמח להצעות למקומות גבוהים בסצ’ואן.

אורמוקס ניקח בכל מקרה, כך עשינו בכל מקום בו טיילנו בגבהים בעבר..

• גילי ט
                  גילי ט נערך לאחרונה על ידי

טיילתי בטיבט לפני מספר שנים, מסלול של 9 ימים, 12 איש.

יכול לשתף מהניסיון שלי ושל חברי הקבוצה שהיו איתי – 

לילה ראשון ושני היינו בלהאסה, לשם הסתגלות לגובה.

בלילות הבאים היינו בכל עיר לילה אחד וזה הספיק לכולם להסתגל לגובה,

חוץ מאישה אחת שהיתה צריכה לקחת גם תרופות וגם חמצן מספר פעמים ביום.
                  פגשנו עוד קבוצות תיירים בדרך ותמיד החלפנו מידע, גם לגבי נושא הגובה וגם בכלל לגבי ההנאה בטיול.

כולם אמרו שהם מסתדרים וחלקם הגדול לא לוקח חמצן, רק תרופות שניתנו מראש (מתחילים לקחת כמה ימים לפני הטיול).

אז חוץ מהאישה שהיתה איתנו, לא נרשמו בעיות מיוחדות.

בנוסף, יש מיכלי חמצן ותרופות בכל סופרמרקט לאורך המסלול, וגם באוטובוס אצל המדריך. 

IO. – את היית בטרק, כאן מדובר בנסיעה באוטובוס תיירים. אין שום מאמץ פיזי חוץ מלקחת את התיקים והמזוודות מהאוטובוס לחדר, וגם עם זה הם עוזרים אם צריך.

לכן, לדעתי, זה שונה מהמקרה של הליכה בטרק.

צביקה – לא חושב שאפשר להגיע כמה ימים לפני, כי בכל מקרה המדריך חייב לקבל את פני התייר (פיזית, בשד”ת או תחנת רכבת) ולהיות בקשר איתו כל כמה שעות (לוודא שהוא בעיר).

העניין שהוא שלרוב הוא מסיים להדריך קבוצה יום יומיים לפני שהוא מתחיל לקבל קבוצה חדשה ולכן בד”כ הוא לא פנוי.

אבל צריך לבדוק את זה, אולי זה פיתרון אפשרי.

הערה חשובה – נושא הגובה הוא נושא מאוד מאוד חשוב.

לא ניסיתי להמעיט בחשיבות שלו כאן, רק נותן דוגמה למקרה שלנו ושל עוד כמה קבוצות שפגשנו שם.

בהצלחה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • נטע1
                    נטע1 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה גילי.

אתה כותב שאין הליכה, אבל קראתי שיש הליכה של 8 ק”מ ממקום הלינה עד לEBC. איך הסתדרתם עם ההליכה הזאת בגובה כ”כ גבוה?

• גילי ט

יש המון סוכנויות ולא מעט מסלולים, ראיתי גם כאלה ששטו באגם יאמדרוק כחלק מהמסלול שלהם.
                      אז יכול להיות באמת שהמסלול שהציעו לך כולל הליכה ארוכה, ואם זה כך אז צריך לוודא שאתם נחים לילה אחד מינימום לפני שאתם הולכים מספר ק”מ.

או שאולי כדאי לבחור מסלול ללא הליכה, לשיקולך.

בכל מקרה, לא חושב שכדאי לבטל את הטיול רק בגלל זה.

חכי לתגובה של צילה (Cillam) יש לה ניסיון רב בכל מה שקשור לטיבט.

• zvikamr

אפשר להגיע לבייסקמפ ברכב. אין סיבה ובוודאי שאין הכרח ללכת 16 ק”מ. אם מרגישים טוב אפשר להסתובב קצת באזור הבייסקמפ.

• עופר21
                          עופר21 נערך לאחרונה על ידי

מה בעצם קורה בבייס קאמפ ששווה את כל הטרחה והכסף ? והסכנה הברורה שבעלייה של 1400 מטר בין לילה לגוה משמעותי כל כך ? 

זה תצפית ? מלמטה על האוורסט ? עצם השהייה בנוכחותו ? 

• גילי ט

עופר, כך זה נראה מהמצלמה שלי. 

אולי זה ימחיש קצת את השהות שם.

זה הבייס קאמפ שאליו נוסעים בבוקר, זה נמצא במרחק של כמה דקות נסיעה מהאכסניה (לא בדיוק אכסניה, יותר כמו מתחם עם חדרים ומסעדה).

מגיעים לשם בעיקר בשביל לצלם ולספוג אווירה ליד ההר הכי גבוה בעולם.
                            ויש גם עמדה של China post (שלט ירוק בצד שמאל של התמונה האחרונה) לכל מי שמעוניין לקבל חתימה בדרכון שהוא היה באוורסט בייס קאמפ (עולה 50 יואן) וכמובן חנות קטנה עם מזכרות ואבנים מהאיזור.

• zvikamr

התמונות של גילי לא עושות חסד עם המפנה הצפוני של האברסט, הוא ה north face  המפורסם. הרבה יותר יפה וגם הרבה יותר נגיש מהמפנה הדרומי שניראה מטרק ה ebc בנפאל (גבעה שחורה שדי נבלעת בקיר האדיר של לוטסה).

אם זה שווה את המאמץ? אם כבר מגיעם לטיבט אז לדעתי כן.

• נטע1
                                נטע1 נערך לאחרונה על ידי

בחזרה לנושא של מניעת מחלת גבהים.

האם טיול לפני טיבט בסצ’ואן במקומות הבאים אמור לעזור או שהם לא גבוהים מספיק? המקומות שאנחנו מתכננים להגיע אליהם הם ג’וזייגו, חואנגלונג, לשאן, אמי שאן. מהמידע שמצאתי המקומות די גבוהים אבל אני לא בטוחה לגבי גובה הלינה.

אני שואלת כיוון שעוד לא החלטנו אם להתחיל את הטיול מסצ’ואן או מטיבט.

אשמח גם להמלצות על עוד מקומות גבוהים ששווים ביקור באיזור סצ’ואן והכי טוב אם הם לא מאוד רחוקים מצ’נגדו.

לגבי השאלה האם האוורסט שווה את המאמץ?

אני לא לגמרי בטוחה בתשובה, אבל מבחינת בן זוגי לחלוטין כן.

• cillam
                                  cillam נערך לאחרונה על ידי

מסכימה בהחלט עם צביקה.

מגיעים ברכב קצת סיבוב ברגל

שינה באוהל דורמטורי גדול וחזרה למחרת.

אני הסתובבתי ליד המנזר יצא בדיוק בחג הסאגא דאווה

Rongbuk monastery

צילה

• עופר21
                                    עופר21 נערך לאחרונה על ידי

אם אני לא טועה המקומות שצוינו לא גבוהים כמו לאסה (אם כבר אז הבק דור, דצ׳ין, שאנגרי-לה) ובכל מקרה שהות בגובה שבועות לפני העלייה ל5200 היא לא חיסון. 

המעבר ביום אחד מ3700 ל5200 הוא בעייתי ויכול להיות מסוכן, ולא מומלץ בשום מקום אחר. 

בטח כשנשארים שם ללינה. 

לכן שאלתי אם זה לא בר ויתור. אחרי שתהיו באיזורי ההימלאיה של סין (אלו שציינתי) ואולי גם בסונגפן, דנבה, ושאר מבואות ההימלאיה של יונאן וסצ׳ואן שם נחשפים ל הימלאיה במלוא הדרה, בצורה יחסית עוד אותנטית ומיוחדת, ואפשר להסתובב בצורה חופשית ומלאה, 

הרעיון של לנסוע שעות באוטובוס תיירים עם מדריך ולרדת, עם כל הכבוד לאוורסט לתוך מלכודת תיירים אחת גדולה,.. 

כבר ייראה לכם אולי פחות שווה

• משה ר
                                      משה ר נערך לאחרונה על ידי

היינו בטיבט לפני 7 שנים.

אי אפשר לטייל עצמאית אלא בלאהסה והסביבה הקרובה. מחוץ ללאהסה צריך פרמיט נוסף, נהג ומדריך(או טיול בקבוצה מאורגנת) . יש כל הזמן נקודות ביקורת לבדיקת הפרמיט. 

הגענו ללאהסה בטיסה משנגרילה-3200 מ'.

בלאהסה 3700 מ' הסתדרנו בלי כדורים. ביום השלישי נסענו לאגם נאמטסו, 4700 מ' ושם נאלצנו להתחיל לקחת כדורים 

הטיןל ל ebc הלוך ושוב מלאהסה אורך 3 ימים. 

להיות בטיבט ולא להגיע לאגם נאמטסו ממש חבל. 

הדרך לאוורסט מלאהסה מאוד יפה ובדרך עוצרים בשני מקומות ללינה וגם מבקרים במקדשים ורואים את האוכלוסיה המקומית. 

אני מסופק אם 8 ימים שווה להגיע לטיבט

• תאי
                                        תאי נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אם מותר לי להתערב בפוסט, אז כמה תשובות:

1. בלאהסה כדאי  (חובה) לישון לפחות 4 לילות לפני שיוצאים ל EBC (להתאקלמות).
                                        2.  בשום פנים ואופן אל תשנו ב- EBC, אלא בשגאר (או בשמה השני: ניו טיגרי).
                                        3. אפשר לקחת טיול עצמאי  מלאהסה לכיוון ה- EBC,  אך הוא יהיה יקר מאוד.
                                        4. אין צורך ללכת ל- EBC, מגיעים לשם עם רכב…
                                        5. אם אתם מתכננים להמשיך לנפאל, נכון להיום, מעבר הגבול בין טיבט לנפאל סגור (מאז רעידת האדמה).

מצרף קצת תמונות מאזור הבייס קמפ (בצדו הטיבטי).

בהצלחה,

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                        • dregev03
                                          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

תמונות מטורפות תאי

ההר נראה נמוך משהוblush

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון