8 שבועות בסין- עזרה בתכנון מסלול
-
שלום לכולם. אז היעד הנבחר לירח דבש- סין!
נראה שנטוס בסוף אוגוסט עד אמצע אוקטובר, סכ”ה כ7-8 שבועות.
גילינו שיוצא זול משמעותית לקנות טיסות פנים יחד עם הטיסות הבינלאומיות (לפחות את הארוכות שבניהן) ולכן אנחנו מנסים לתכנן את המסלול מראש. אשמח לעזרה בהערכה כמה ימים כדאי לתכנן בכל מקום וכך נוכל להחליט מאיפה לחזור לבייג’ין.
הנחיתה וחזרה מבייג’ין (יוצא הכי זול).
הכוונה להתחיל בצ’נגדו ועוד לא החלטנו איפה לסיים.
המקומות שאנחנו בטוח רוצים לבקר בהם:
בייג’ין
סצ’ואן: צ’נגדו (כולל שמורת הפנדות)
שמורות ג’וזייגו וחואנלונג
לשאן ואמי שאן
טיבט: ככל הנראה נלך על סיור של 8 ימים עם טיסה הלוך- חזור מצנגדו ללאסה.
יונאן: טרק דילוג הנמר והטרק לכפר יובאנג.
בין סצ’ואן ליונאן הכוונה לעבור בטיסה או רכבת (עוד לא הצלחתי להבין כמה זמן זה לוקח ומה ההבדל במחיר). יכול להיות שכיוון אחד לג’וזאיגו נטוס (שני הכיוונים נראה יקר מידי).
הייתי מאוד רוצה להוסיף את ההר הצהוב אבל אני לא בטוחה אם יש מספיק זמן. אם לא אז אשמח להצעות ליעדים קצרים יותר.
-
אהלן ,
זה נישמע דיי מבולבל ,
השאלה הראשונה מהייכן אתה מגיע והייכן אתה נוחת ,
השאלה השנייה אני מקווה שאתה מבין שעדיין חם לח וגשום,
אחרי כל זה אפשר לחשוב על מיסגרת !
בברכה יעקב
-
אהלן,
זמן יש לכם. את המסלול שאתם מתארים פה הרבה מטיילים עושים בכ-3 שבועות.
זה לא אומר ש7-8 שבועות זה יותר מדי, ממש לא, אני עשיתי מסלול דומה בחודשיים. זה פשוט אומר שיש לכם את הפריבילגיה לעשות את הדברים בקצב שלכם.
לפי המקומות שאתם ציינתם, אני הייתי בונה מסלול כללי הבא:
נחיתה בביג’ין
מעבר לשיאן ברכבת (יש מקומות בדרך אם רוצים)
משיאן אפשר לטוס לגוז’ייגו
מגוז’ייגו לחואנגלונג, סונגפן (טרק סוסים מאוד נחמד) ולצ’נגדו באוטובוס
לשאן ואמי שאן קרובים לצ’נגדו
הגעה מצ’נגדו ליונאן היא ארוכה אם לא בטיסה.יש שתי אופציות יבשתיות: מה שנקרא הבק דור, שזה עוד מסלול נוסף בפני עצמו שיכול לקחת 10-14 יום (להבנתי, לא עשיתי, יש פה מספיק חבר’ה בפורום שיוכלו לספק מידע יעיל), אבל הוא למעשה הופך את הדרך למקטעים ויוצר טיול. או נסיעה ישירות באוטובוס/ אוטובוס+רכבת שלוקח כ-24 שעות. נסיעה יפה, אבל לא קלה.
לא משנה איך באיזו דרך בוחרים, ההמלצה שלי להגיע לז’ונגדיאן (שנגרילה) ומשם להתחיל להדרים עד קונמינג.
כיוון שיש לכם זמן, הייתי משלב גם את אזור גווילין/יאנגשו שרפשר להגיע ברכבת.
שווה לבדוק גם את דרום יונאן וגוייז’ו.
תלוי בזמן ובמה שמעניין אתכם, משם אפשר לנסוע לכיוון מרכז סין ו/או אזור שנגחאי (באזור שנגחאי יש גם את ההר הצהוב והאנגז’ו-סוג’ו).
זה כמובן מסלול מאוד כללי ויש הרבה מקומות נוספים.
אני ממליץ בהתאם להצעת מסלול זו ולאחרות שתקבלו, לשבת ולתכנן מסלול בהתאם להעדפות שלכם. תכניסו זמנים ןתראו איפה אתם עומדים באופן כללי עם האתרים שהם חובה מבחינתכם. ואז להתחיל לשחק ולראות איך בונים מסלול לכל התקופה.
כיוון שמדובר על חודשיים, לדעתי תשאירו גמישות במסלול כי אין לכם פה לחץ זמנים.
הערה לגבי ויזה – היום עם הויזה החדשה מקבלים ויזה לעשור אבל כל כניסה היא ל-30 יום. לא יודע אם נותנים כבר ישירות ויזה לתקופה יותר ארוכה. בכל מקרה אני בטוח שעדיין ניתן להאריך את השהות. לא עשיתי זאת שנים, אז רק תבררו את הנושא לפני הנסיעה בשביל להיערך בהתאם.
-
שלום רב,
ראשית- אחלה בחירה...אבל סין מאוד מורכבת ובעייתית לנוסע העצמאי בכל מה שקשור לשפה (במרבית המסלול אין כמעט דוברי אנגלית). חזרנו לפני 3 ימים מטיול של כחודש ימים בחלק מהאתרים שציינת. במרבית המקומות טיילנו עם מדריך סיני+רכב שחיכו לנו בכל שדה תעופה שהגענו (במקאו, הונג קונג ושנגחאי היינו עצמאיים). להלן המסלול שלנו בכלליות:
טיסה לבייג’ין וסיור באתרי בייגין- 3 וחצי ימים
טיסה (אפשר גם ברכבת) לשיאן (יומיים)
טיסה לצ’אנגדו (פאנדות)- יומיים
לשאן+אמישאן (יומיים)
טיסה לליג’יאנג+דאלי- 3 ימים
קונמינג+יער האבן- יומיים
טיסה לגווילין+יאנגשו- 3 וחצי ימים
טיסה להאנגז’ו+סוז’ו+ Tongli+שנגחאי- 4 ימים
מקאו=הונג קונג- 6 ימים
מקווה שסייענו בקטנה...יש עוד המון תובנות.
-
אני סקרנית מאד איזה טיסות פנים זול לקנות עם הטיסה הבינלאומית
אני הצלחתי להשיג מחיר ממש טוב עם האינאן על טיסה ליעד אחד וחזרה מיעד אחר, כך שבעצם קיבלתי 2 טיסות פנים ממש כמעט בחינם (הבדל דולרים בודדים ממחיר הלוך ושוב ת”א – בייג’ין). וזה היה אפשרי גם אם טיסות הפנים לא צמודות לטיסות הבינ”ל. אבל ברגע שניסיתי להוסיף לחבילה הזו עוד טיסת פנים נוספת שלא מ/ל בייג’ין, המחיר קפץ מאד.
אם מצאת משהו אחר אני אשמח לשמוע כדי להכיר לפעם הבאה.לגבי ג’וג’איגו, גם אנחנו טסנו בכיוון אחד (באנו משיאן ומשם הטיסות הכי זולות לג’וג’איגו. יותר זולות מאשר מצ’נגדו). ירדנו לצ’נגדו בנסיעה וזה היה הרבה פחות גרוע ממה שחששתי. היינו היום הראשון בגוג’איגו ובשני בחואנלונג. אחרי חואנלונג ישנו בסונגפאן ומשם לקח לנו 5:45 ש’ לצ’נגדו (אולי היינו קצת בני מזל.. וזה גם היה אוטובוס ממש מוקדם ב 6AM אז לא היתה הרבה תנועה על הכביש). בערך באמצע הדרך הגענו לאוטוסטראדה, ומשם זה טס. אולי יצליחו להתקדם בסלילה שלה עוד קצת עד שתגיעו..
אתם יכולים לבדוק אופציה לטיול סוסים בסונגפאן. לא עשיתי אבל אני יודעת שזה משהו פופולרי.
ההר הצהוב היה מקסים, מאד אהבתי. אם תחליטו לשלב כמה ימים בכלל באיזור, כולל Hangzhou ואולי גם שנחאי, זה שווה.
אל תפחדו מטיול עצמאי בסין. מדריך ונהג בכל מקום זה פינוק יקר ולא הכרחי למעט אולי במקומות נידחים. במקומות שרשמתם לא נראה לי בכלל שזה נחוץ (מסייגת שלא הייתי ביונאן וטיבט. טיבט זה בכל מקרה בקבוצה, לא?)
בתכנון הטיול קחו בחשבון את בעיית החג הלאומי 1-7/10.
-
מה שכתב yushon, מילה במילה.
-
תודה לכולם.
ענתנת הכוונה בדיוק למה שאת מתארת. ראיתי ששתי טיסות פנימיות יוצאות ממש זולות ובאמת לא בדקתי עם טיסות שלא מגיעות/ יוצאות מבייג’ין.
לפי החישוב שלי נראה שיש לנו זמן, ואנחנו מתלבטים מאוד אם להוסיף בסוף הטיול את ההר הצהוב+ שנגחאי או גווילין, יאנגשו והונג קונג. נשמח לשמוע דיעות.
-
גווילין ויאנגשו חובה!-תגובה ל: 8 שבועות בסין- עזרה בתכנון מסלול -
גווילין ויאנגשו חובה!-תגובה ל: 8 שבועות בסין- עזרה בתכנון מסלולגם באוקטובר? לפי מה שקראתי טרסות האורז יבשות בזמן הזה.
-
גווילין ויאנגשו חובה!-תגובה ל: 8 שבועות בסין- עזרה בתכנון מסלולמאוד מומלץ גווילין ויאנגשו
אבל יותר מומלץ בטיול כזה זה לזרום !
לא לתכנן הכול מראש !
אתם נוסעים לחודשיים יש לכם באמת אחלה זמן וגמישות וחבל להתקבע על תכנית מראש לפי המלצות של זרים מוחלטים ורושם שאתם מקבלים מקריאה
אפשר לראות איך טסים לאיזור צ׳נגדו וכמובן לתאם את הטיול בטיבט, אבל אני באמת לא רואה סיבה לתכנן הרבה מעבר לזה. תקראו על המקומות, קחו לונלי, ותזרמו תוך כדי
אולי בצ׳נגדו תפגשו אחלה אנשים לצאת איתם לבק דור ותתבאסו שיש לכם טיסה מוזמנת לקונמינג ? אולי בכלל לקראת בסוף אחרי חודש וחצי יימאס לכם לגמרי מהרים והוסטלים וסינים (תסריט ממש סביר) ויתחשק לכם ממש לקפוץ לסיים את השבועיים האחרונים בתאילנד (בכל זאת ירח דבש) ?
כמה ההבדל כבר בכסף בין להזמין עכשיו טיסה לתוך כדי תנועה ?
200 דולר ?
זה זניח ביחס להוצאה שלכם על הירח דבש ובטח החתונה...
לעומת זאת הגמישות תשנה את הטיול שלכם פלאים
-
גווילין ויאנגשו חובה!-תגובה ל: 8 שבועות בסין- עזרה בתכנון מסלולעופר תודה על התגובה. ההפרש קצת יותר מזה אבל לא בהרבה.
בכל מקרה אני מעדיפה שתהיה תוכנית שאפשר לשנות (לקנות כרטיס ומקסימום לא לעלות על הטיסה). בסופו של דבר אנחנו נבחר לפי המלצות של אנשים זרים כי אין לנו אופציה להיות בכל המקומות שהיינו רוצים.
-
גווילין ויאנגשו חובה!-תגובה ל: 8 שבועות בסין- עזרה בתכנון מסלולסין היא לא היעד הקלאסי לירח דבש… חשוב להגיע עם ציפיות מתאימות.
לא יודע מה הטעמים וסגנון הטיול המועדפים עליכם. אם אתם יותר בכיוון תרמילאי, וגם לאור הזמן הארוך יחסית שיש לכם, הייתי מנסה להוסיף כמה מקומות שקצת חורגים מה”אטרקציות” המקובלות. ב”אטרקציות” הללו פוגשים בעיקר טבע מבויית ומאסות עצומות של תיירים סינים, ולמרות שרוב המקומות שהזכרתם יפים ו/או מעניינים זה עלול לעייף.
מצ’נגדו תוכלו, למשל (לאחר שביקרתם בלשאן ואמיי שאן בטיולי יום או יומיים) לנסוע צפונה לסונגפאן+ג’וזאיגו+חואנלונג, משם הלאה צפונה לכפר הטיבטי הנחמד לאנגמוסי, משם לשיאחה והמנזר המדהים לבראנג, טונגרן, פארק קאנבולה היפהפה ושינינג הקוסמופוליטית. משינינג (אולי לאחר קפיצה לשמורה המדהימה גאנג’יה) תוכלו לעלות על הרכבת ללאסה (חוויה בפני עצמה). מלאסה תוכלו לטוס לקונמינג, לעלות לליג’יאנג (אחד המקומות הבודדים בסין, יחד עם יאנגשו, שניראה לי מתאים לירח דבש “קלאסי”), “טרק” דילוג הנמר ויובנג.
אפשרות נוספת (יותר מתויירת) מצ’נגדו היא להגיע לצפון מערב יונאן דרך ה”בקדור”, כולל שמורת יאדינג המדהימה.
לגבי ויזה למיטב ידיעתי ניתן להישאר בכל כניסה 90 יום, שזה מעולה.
מזל טוב, ותיהנו.
-
גווילין ויאנגשו חובה!-תגובה ל: 8 שבועות בסין- עזרה בתכנון מסלולחוץ מאזור יונן טיילנו בכל המקומות שהוזכרו בצאטים אני רוצה להמליץ לכם להגיע לגאנגזאג זיה איזור הידוע גם כאזור הרי האאואטאר שעתיים טיסה בבייגינג או משנחאי אחד המקומות המופלאים בסין לא פחות יפה משאר המקומות שהוזכרו פה אם תגיעו לשם מומלץ להתאכסן במלון פולמן במלון יש חברת תיירות שבה תוכלו להעזר כדי לראות את עיקרי האטרקציות מומלץ לשהות באיזור 4 ימים מלאים
-
צביקה- אני מאוד רוצה לטייל במקומות פחות מתויירים, לפגוש מקומיים ולראות איך הם חיים, לראות טבע יותר פראי וגם לראות קבורת שמיים. אבל יש לי כמה בעיות וחששות בנוגע לזה:
- אין על המקומות האלה כמעט מידע באינטרנט וממש קשה לי לתכנן.
- ברוב המקומות האלה הטבע הרבה פחות נגיש. אנחנו ממש רוצים לטייל ברגל אבל אנחנו לא רוצים לסחוב אוהל, שקי שינה, גזייה וכו’.
- אני חוששת מקשיי השפה (יכול להיות שגם בג’וזייגו לא מדברים אנגלית אבל הם לפחות רגילים לתיירים כך שאני מניחה שיהיה קל יותר להסתדר).
מירי- בדיוק קראתי על המקום הזה והוא נשמע מדהים, אבל אני לא מצליחה למצוא עם מה אפשר לשלב אותו. אשמח להצעות.
-
לגבי התכנון – יש מידע רב באינטרנט אבל קשה לסנן ולהפריד עיקר מטפל. מדריך הלונליפלנט (או מדריך מקיף אחר) יכול לעזור מאוד בכך, כולל גם קבלת מושג על מרחקים, זמני נסיעה, נקודות עניין קרובות נוספות וכדומה (אפשר לרכוש גרסת PDF).
אין צורך באוהל וכו’. יש מלונות בכל מקום.
לגבי התקשורת – אכן מעט מאוד דוברי אנגלית. אבל גוגל טרנסלייט או wechat מאוד מקלים.
-
אין בעיה לשלב את איזור אוואטר אנחנו ההינו בזאנגזאגזיה בטיול של חודש התחלנו בביגינג משם טסנו לאוואטאר חזרנו לשאנגחאי משאנגחאי טסנו לגיאזאיגו משם לשיאן משיאן לדונחואנג שבדרך המשי נסי עה ברכבת לזאנגאי דקסיה אזור ההרים הציבעונים שבעיננו המקום היפה ביותר בסין חזרה לבייגינג דרך לאנזו הטיסה לארץ אתם יכולים להוסיף גם את טיבט המדהימה אך את הטיול אפשר לעשות רק בטיול מאורגן אנחנו טיילנו לפני כמה שנים 7 ימים בטיבט בטיול מאורגן שיצא מצנגדו
-
הייצי חודש וחצי בסין. מציעה לכם לא לווצר על ליג'יאנג. למרות שיש הטוענים שהיא מתויירת, היא מדהימה. אהבתי כל רגע לשוטט בין סימטאותיה. יפה נקייה ומרגשת
-
רונה תודה.
אשמח לקרוא איפה עוד היית?
-
היי,
אני טיילתי בסין לפני 3 שנים במשך 3 חודשים.
חודש וחצי עם חבר והשאר לבד. דווקא את החודש וחצי לבד עשיתי במקומות שהם פחות על המסלול המתוייר (עם תיירות זרה). אלה היו החודש וחצי היותר חווייתיים שלי בטיול.
האנשים שרובם הגדול יודע קצת לדבר אבל מאוד מתבייש בזה, כי אין לו עם מי להתאמן על האנגלית. בבית ספר הם בעיקר מתרגלים לכתוב. הם זקוקים לקצת זמן עד שהם מתחילים לדבר איתך ואז כשנותנים להם לכתוב לך במחברת או בפלאפון שלך הם מדברם ללא הפסקה. זה בעיקר קורה ברכבות או בפארקים. כשהייתי לבד ניגשו אליי המון אנשים שכל רצונם היה לדבר איתי אנגלית.
מצאתי את עצמי מדבר עם סטודנטית סינית 3 שעות בפארק של המזרקות בשיאן. סיפרה לי על כל השיטה של הלימוד אנגלית.
השיטה שלי הייתה שאם מישהו מצליח לענות לי על 2-3 שאלות הייתי הופך אותו למדריך שלי באותו מקום. ככה מצאתי את עצמי מטייל 3 ימים עם שני סינים (אחד דיבר אנגלית והשני צרפתית) בכל מיני אטרקציות שלא רשומות בשום מקום במדבר שמסביב לדונגחואן. או נסיעה עצמאית ביחד עם סיני שפגשתי בהוסטל בביג’ינג לחומה הסינית במוטאניו או לנסוע באוטובוס בJiayuguan ולדבר אנגלית שוטפת עם ילד בן 10 שמסתבר שהוא היה המדריך של גידי ואהרוני כשהם צילמו את הסידרה שלהם על דרך המשי ולטייל איתו ועם אבא שלו בכל העיר בשביל למצוא מקום ללינה בשבילי – רק בבתי המלון יכלו לארח זרים.
קצת על המסלול שעשיתי במשך ה3 חודשים. אולי קצת זה יכול לפנות אליכם.
אני התחלתי מהונג קונג. עשיתי את כל המסלול המתויר של יאנגשו גווילין ואז יונאן וסצ’ואן דרך הבקדור, צאנגדו ומשם לשיאן (פה החבר שטיילתי איתו חזר לארץ) המשכתי קצת למחוז גאנסו ומשם חזרה לצ’אנגדו. (לא נסעתי צפונית לצ’אנגדו)
מפה נסיעה לZhangjiajie – הר טיאנמן ו3 ימים בפארק אוואטר המדהימים – ממליץ בחום. אחד המקומות היותר יפים שהייתי בהם.
משם נסיעה ארוכה להר הצהוב, הייתי שם כמה ימים בהתאוששות מכאבי ברכיים מהמדרגות של פארק אווטאר.
משם המשכתי לשיאמן (xiamen) ולאי Gulangyu הסמוך, זה נמצא ממש ממול לטאוויאן במחוז פוג’יאן וניתן לספוג שם קצת שמש, ים וטייפון.
מפה כבר מפסיקים עם הרכבות האיטיות. משם המשך לשנגחאי וסיום בביג’ינג.
אני לקחתי את הזמן בכל מקום. לא לקחתי טיסה פנימית אחת, בסך הכל הייתי על 14 רכבות שונות.
צריך לבוא עם ראש פתוח מאוד, הטיול עצמו הוא טיול לא קל בגלל הקשיי שפה וכל דבר קטן הופך למבצע אבל לומדים להסתדר תוך כדי. לא בכל מקום/מסעדה התפריט יהיה עם תמונות וגם אם מראים להם באפליקצית תרגום מה את רוצה לאכול מאוד לא בטוח שהם יבינו. אז תקבלי מרק עוף עם עצמות גרוסות שלא ברור איך מישהו אוכל את זה. השיטה הכי טובה זה פשוט להסתכל לאנשים אחרים מה הם אוכלים ולהצביע למלצר על מנה של מישהו או להשתמש בפנטומימה. חוזרים עם הרבה חוויות מחשלות.
*השתמשתי רבות בלונלי פלאנט כשטיילתי באותם מקומות, בעיקר לניווט.
כשאומרים מתוייר צריך להבדיל בין תיירים זרים לתיירים סינים. תיירים סינים נמצאים בכל מקום. הכל היה מאוד עמוס בהם כולל בגאנסו, Zhangjiajie, הר הצהוב וגם בשיאמן. אבל כמעט ולא פגשתי זרים באותם מקומות.
במסלול הרגיל שהרוב עושים פוגשים יחסית הרבה זרים, כולל ישראלים בבק דור היינו 9 ישראלים, אפילו עשינו ארוחת ערב שישי במטבח של איזו מסעדה (אנחנו בישלנו).
מקווה שעזרתי קצת,
בהצלחה.