רישיקש בסוף מאי
-
היי למישהו כאן יצא להיות ברישיקש באיזור סוף מאי תחילת יוני…?
אני מבינה שזו לא בדיוק העונה.. מצד שני זה גם לא ממש דרום.. השאלה אם המזג אויר ממש בלתי נסבל שם בתקופה הזו…
אני מתכננת לנחות בדלהי באמצע סוף מאי ורוצה להתחיל ביעד שיש בו אפשרות לתרגל הרבה יוגה עם מורים מעולים והבנתי שרישיקש הוא ה-מקום..
יש למישהו אולי המלצה על מקום אחר צפוני יותר שגם בו יש אוירה כזו..?
תודה מראש לעונים(:
-
ברישיקש מזג האויר לא כל כך נורא.
בצפון יותר יש את דרמסאלה והכפרים מסביב יש שם המון קורסים והאזור מאוד יפה עם טבע ונופים.
-
אם את אוהבת איינגר, אני עשיתי קורס במקום שנקרא Himalayan Iyangr Yoga Center בדרמסלה. אני ממליצה לגמרי. יש קורסים באורכים שונים החל משבוע. אני עשיתי שבועיים והיה מדהים. אם את רוצה עוד מידע על המקום תפני אליי בפרטי.
לגבי רישיקש אני הייתי בספטמבר והיה חם וגשום אם כי לא נורא. לדעתי יוני אמור להיות דומה אבל אני ממש לא בטוחה. תרגול יוגה לא ממש מושפע ממזג האויר, אבל אם את רוצה לתרגל במקום ספציפי/ סגנון ספציפי כדאי לבדוק מראש כי חלק מהמקומות נסגרים בקיץ.
-
חודש מאי הוא החודש החם ביותר בשנה ברישיקש.
בגדול מאוד מאוד חם (וגם לח ).
ניתן ליראות באתרים כגון וויקפדיה . מה מזג האוויר במקומות שונים . בעונות השנה
-
עכשיו ראיתי ששאלת לגבי אוירה, האוירה בין רישיקש לדרמסלה שונה לגמרי. רישיקש מלאה בתיירות הודית, זו עיר קדושה עם המון טקסים ומקום מצויין לחוות את התרבות ההודית.
דרמסלה זה יותר טבע (תלוי איפה את מחליטה לישון) ומבחינת תרבות היא פחות מעניינת לדעתי כי יש שם בעיקר הרבה ישראלים. אפשר לנסוע לעיירה קרובה (נדמה לי מקלוד גאנג’) שהיא יותר מעניינת ומלאת טיבטים אבל רוב הישראלים לא ישנים שם (למרות שזה לגמרי אפשרי) ויש שם יותר תיירים אירופאים.
-
כל כך הרבה דברים לא נכונים בהודעה אחת…! בדרמסלה אין תרבות?! – מאיפה השטות הזאת?! אמנם העניין התרבותי בדרמסלה (או יותר נכון במקלאוד גאנג’) הוא לא התרבות ההינדית – אבל כן התרבות הטיבטית! – ובזה גם חלק מהקסם הגדול של המקום (מעבר לנופים ולמסלולי ההליכה).
באזור דרמסלה יש ישראלים בדיוק כמו שיש ברישיקש, אבל הטעות העיקרית של המבקרים הישראלים (ואני בכוונה לא אומר מטיילים – מבחינתי מי שמגיע לדרמסלה כדי להתקע בחוגים בבהאגסו או דהראמקוט הוא אינו מטייל!) היא שהם מגיעים לדרמסלה כמו כל העדר בלי לדעת כלום על המקום ולכן נתקעים במובלעות הישראליות בבהאגסו ודהראמקוט בלי לדעת אפילו מה זה מקלאוד גאנג’ והתרבות הטיבטית. בקיצור: בדרמסלה יש אווירה נהדרת עם נופים מדהימים. האווירה אמנם לא הינדית כמו ברישיקש אלא בודהיסטית – ובכך קיסמה. מנגד יש ברישיקש דבר אחד שאין בדרמסלה – את נהר הגנגס! אם רוצים ממש לראות את כל טקסי הפולחן ההינדים ניתן לנסוע להארידוואר שנמצאת כחצי שעה מדרומה לרישיקש.ולגבי עניין מזה”א עצמו: במאי חם מאד ברישיקש וגם מתחיל להיות לח (אם כי הלחות מגיעה יותר לקראת יוני). בדרמסלה הרבה יותר נעים וגם בה אפשר לעסוק ביוגה ויש הרבה מאד מורים וסדנאות
-
אין צורך להילחץ, אני סיפרתי על החוויה שלי, וגם ציינתי שיש תרבות אבל היא מרוכזת במקלוד גאנג’, בעוד שרוב הישראלים בוחרים לישון בבגסו או בדרמקוט.
-
תיקון קטן החודש החם ברישיקש הוא אוגוסט
-
בוויקפדיה רשום שבמאי הטמפרטורה הממוצעת הגבוהה ברישיקש מגיעה ל 39 מעלות לעומת זואות באוגוסט רשום שברישיקש הטמפרטורה הגבוהה הממוצעת מגיעה ל 32 מעלות.
בקיצור על פי וויקפדיה חודש מאי חם ב 7 מעלות מחודש אוגוסט.
לידע כללי בצפון מערב הודו (האזור של דלהי וורנסי רגיסטן ורישקש וכולי) החודשים החמים ביותר הם אפריל מאי ויוני. לעומת זואות ביולי ואוגוסט בשל גשמי המונסון החום נישבר.