עזרה בתכנון טרק בפירנאים
-
שלום לכולם. אני ועוד 3 חברים מתכננים לעשות טרק בפירנאים. אנחנו נוחתים בברצלונה ב30.6 בשעה 13:00 וחוזרים מברצלונה ב9.7 גם בשעה 13:00 (10 ימים). הטרק שבו אנחנו הכי מתעניינים הוא carros de foc בשמורת איגואסטורטס (לפי מה שהבנתי כל ההקפה לוקחת 6 ימים). אשמח לקבלת עזרה בתכנון הטרק בצורה כזאת שיעמוד במספר פרמטרים (וגם כמה שאלות):
- צריכים להגיע לטרק ולחזור ממנו באמצעות תחבורה ציבורית, אין לנו אפשרות להשכיר רכב.
- האם קיימת אופציה לקחת את התחבורה הציבורית לטרק ב30.6 (היום שבו אנחנו נוחתים בברצלונה), בשעות אחר הצהריים (16:00-17:00). או לחילופין וזאת אופציה שעדיפה לנו, לחזור מהטרק ביום שאנחנו מסיימים אותו (ולא בבוקר למחרת)? קיומן של האופציות האלה חשוב לנו על מנת לחסוך יום כדי שיהיה לנו זמן סביר לבקר בברצלונה.
- איזה בקתות ספציפיות נצטרך להזמין בהן מקום על מנת לעשות את הטרק ב 6 ימים?
- מה רמת הניווט בטרק הזה?
- כמה אמורה בערך לעלות לאדם שהות בכל יום ברפוחיו?
- הבנתי שהטרק מתחיל מהעיירה אספוט, ושהתחבורה הציבורית אינה מגיעה לעיירה עצמה, אלא לצומת אחת לפניה ומשם צריך לקחת מונית\טרמפ. מה שם הצומת הזאת והאם קשה למצוא ממנה אל אספוט מונית? (מעדיפים להימנע מטרמפ, רק אם לא תהיה ברירה...)
תודה רבה לעוזרים, אעריך זאת מאוד.
-
היי שאלה נוספת: האם אפשר לעשות את הטרק הזה (carros dr foc) ב5 ימים?
-
הי אייל,
נכון לתקופה שאני הלכתי (ספטמבר 2013) לא היה אוטובוס ישיר מברצלונה אחה”צ. כך שהאופציה הישירה היחידה היתה ללון לילה בעיר ולנסוע לפארק למחרת בבוקר.
הלו”ז של האוטובוסים משתנה בכל עונה בשנה – אז כדאי שתבדוק את האופציות נכון לתאריכים המדויקים שלך (אני חושבת שבשיא הקיץ יש יותר מנסיעה ישירה אחת ביום).
תוכל למצוא פרטים על המסלול בבלוג שלי – כולל איך להגיע באוטובוס.
בלוג Carros de Foc - פרק ראשון - אינפורמציה כללית
בנוסף, יתכן שישנן אופציות לא ישירות. כלומר: נסיעה מברצלונה ליעד אחר אחה”צ משם יש אוטובוס לאספוט בערב. אני לא יודעת על אופציה כזו אבל נסו לחפש.
במידה ואתם לנים בברצלונה ביום ההגעה – זו לא אופציה כל כך גרועה… ההגעה לעיר מהשדה היתה די קצרה למיטב זכרוני ולפחות בעיני זה כיף לשבור את הטיסה+נסיעות בבילוי עירוני קצר. אם תקחו חדר במרכז העיר (למשל קרוב לשדרת הרמבלה) תוכלו לבלות אחה”צ + ערב נהדרים בעיר ולסוע לכיוון הטרק למחרת בבוקר (זה מה שאני עשיתי). זה אמנם מפצל לכם את הביקור בעיר לשניים אבל לטעמי זה לא קריטי…
לגבי הליכה ב- 5 ימים – במידה ואתם “חזקים” לטעמי זה אפשרי בהחלט. אבל אני כמובן לא יכולה להגיד לגביכם אם זה אפשרי או לא…
אני הלכתי את השביל ב- 6 ימים ובד”כ היה לי די קל והספקתי מסלולי צד (בדרך או ליד הבקתות).
במידה ואתם מחפשים חלוקה ל- 5 ימים, אני שוב אפנה אותך לבלוג שלי. הימים שאני ממליצה לחבר הם ימים 4 ו- 5 (בחלוקה שלי), כלומר: מבקתת לונג לבקתת ג’וסף מריה בלאנק ביום ארוך 1 במקום ביומיים.
ביום 4 תוכל לראות שהתעקבתי במסלול די הרבה (כולל עלייה לאיזו פסגה בדרך) ועדיין הגעתי מוקדם מספיק לבקתת Colomina כך שיכולתי להמשיך לבקתה הבאה (יום 5 – בקתת ג’וסף מריה בלאנק).
אני כאמור לא בחרתי לחבר את הימים – אבל עבור מישהו בכושר שלי ומעלה זה בהחלט אפשרי במידה ומוותרים על מסלולי צד. יום 4 לקחת לי כ- 6.5 שעות (כולל הפסקות ומסלול צד!) ויום 5 לקח לי כ- 4 שעות. אם תבחרו לחבר אותם זה יהיה יום ארוך אז צאו מוקדם וותרו על מסלולי צד.
אם תקרא בבלוג תוכל לקבל מושג של עלויות (ולינק למרכז ההזמנות – שם תוכל לבדוק מחירים נכון להיום, מן הסתם הם גבוהים יותר מאשר המחירים שאני שילמתי לפני כמה שנים); תוכל לראות באלו בקתות אני עצרתי (זו כמובן לא האופציה היחידה לחלוקה!) וכו’
יש שם גם לינקים נוספים לתכנון (כולל האתר הרישמי של השביל שכנראה השתפר מאוד מאז שאני צעדתי את המסלול, אז האתר היה קצת עלוב, בעיקר לדוברי אנגלית; גם לינק לחברת האוטובוסים – ובכלל שלל עצות).
כדאי לחפש אינפורמציה גם באתר hike.co.il ואתר sipurderech.co.il
ביחד עם האינפורמציה פה ב’למטייל’ אתם צריכים להיות מסוגלים לתכנן את המסלול די בקלות. אבל תחזור עם שאלות נוספות אחרי שקראת, אם צריך.
בהצלחה!!!