ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אלסקה - איזה סיורים/שייטים מומלצים?

פורום צפון אמריקה
    6
    10
    2066
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ds2017
      ds2017 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם!

ראשית – תודה על הפורום הנהדר הזה! אני צופה שקטה מזה כמה זמן…

כיף לראות את השיתוף והעזרה ההדדית!

אנחנו זוג בני 30+ יוצאים לטיול ארוך בקנדה ואלסקה.

הטיול יהיה תרמילאי באופיו (לינה בקמפינג ובישול עצמי וכו׳...), ונרצה לשלב גם ימי סיור.

קראתי את כל הספר של נטע דגני (ממש ספר נהדר!), וכרגע אני מנסה להבין איזה סיורים כדאי לי לכלול במסלול. 

אשמח לשמוע על סיורים שלקחתם והאם היו מומלצים בעיניכם/היה אפשר לוותר?

(כמובן שהכל יפה ומקסים ומעשיר, אבל בהנחה ואנחנו מוגבלים למשל ל-2 סיורים)

למשל – 

שייט בגליישר ביי

שייט לקינאי פיורדס (ואולי שהייה שם באיזור?)

שייט לקרחון קולומביה

שייט לקרחון טרייסי ארם

טיסה מעל דנאלי

ועוד ועוד ועוד…

נראה כי כמות האפשרויות כמעט אינסופית, והתקציב סופי בהחלט.

כמובן שהעניין מאוד אישי ומה שמתאים לאחד לאו דווקא מתאים לאחר, אבל בכל זאת אשמח לשמוע כל דיעה בנושא. גם למשל אם הייתם בשני סיורים שהיו מאוד דומים ומספיק ללכת לאחד, או משהו נהדר ומיוחד שחבל להפסיד.

** כמובן שנאלץ להיות דינאמיים ולהתחשב גם במזג האוויר בזמן אמת

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ylyb
        ylyb נערך לאחרונה על ידי

יש באלסקה חוברות קופונים

למשל זה

החוברת בתשלום, אבל משתלמת מיד אחרי הניצול הראשון או השני (תלוי בעלות האטרקציה)

זה יכול לאפשר לכם להשתתף באטרקציות רבות יותר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • karnielr
          karnielr נערך לאחרונה על ידי

לגבי גליישר ביי – ההגעה לשיט שם כרוכה בהגעה לגוסטבוס ממנה יוצא השיט, זה כרוך בהשקעה לא פשוטה של זמן וכסף. אנחנו לאחר בדיקות רבות מאוד (כולל צפייה בהמון סרטונים….) החלטנו לקחת במקום זאת שיט מג’ונו לטרייסי ארם. ההגעה לג’ונו קלה יותר, מחיר השיט סביר , הדרך לקרחון והקרחון עצמו מאוד יפים. שטנו לקרחון נוסף (במעבר הפנימי), לדעתי אין צורך ביותר משניים.

• עופר אלסקה
            עופר אלסקה נערך לאחרונה על ידי

אם אלו האופציות שאת מתלבטת ביניהן, הייתי מציע לך לקחת שייט אחד וטיסת נוף אחת. כמו שאמרו לפני, השייט בגליישר ביי כרוך בהגעה לגוסטבוס ולכן כנראה שהוא לא יהיה הבחירה הכי מתאימה מבחינתכם, אבל כל השלושה האחרים מרשימים לא פחות. בקינאי פיורדס יש יחסית הרבה לווייתנים, אבל יש שם גם קצת יותר מים פתוחים כלומר זאת אופציה פחות טובה אם מישהו ממכם סובל ממחלת ים. 

לגבי טיסות נוף, שני המקומות שהייתי שוקל הם דנאלי (טיסה מטלקיטנה) ומקארת’י. הטיסות ממקארת’י לא כוללות נחיתה על הקרחון במעלה ההר כמו בדנאלי, אבל הנוף לא פחות מרשים והטיסות באופן כללי קצת יותר זולות כך שהייתי מכוון במקרה שלכם לכיוון הזה. 

מה שכן, מעבר לאטרקציות שציינת יש עוד שני דברים שהייתי שוקל להוסיף למרות קשיי התקציב. יש את הסיורים של הצפייה בדובים (רובם יוצאים מהומר), שבעיניי הם האטרקציה מס’ 1 באלסקה. בנוסף, יש את הטיולים המודרכים על הקרחונים שאפשר לעשות במקארת’י, בקרחון מטנוסקה ובעוד 2-3 מקומות אחרים. אלו סיורים שלוקחים אותך לראות דברים שאין אפשרות לראות אותם בצורה אחרת, והם בדר”כ שווים כל סנט שמוציאים עליהם. ברור שהתקציב הוא עניין חשוב, אבל הסיכוי שתגיעי לאלסקה שוב בקרוב הוא לא גבוה ואם את כבר שם, לדעתי זה משהו ששווה להשקיע בו. 

• ds2017

תודה על הטיפ!

נבדוק את העניין, אכן יכול להוסיף לנו אפשרויות Smile

• ds2017

לגבי גליישר ביי – גם אני מתלבטת מאוד (בעיקר בשל ההוצאה הגדולה, בזמן אנחנו יחסית גמישים)..

אני שמחה לשמוע שהשייט לטרייסי ארם היה יפה.

כשאת אומרת ״אין צורך ביותר משניים״ – אני מניחה שאת מתכוונת לשייטים (לקרחונים/פיורדים).

האם יש אטרקציות אחרות שעשיתם שאת ממליצה עליהן בנוסף?

או לחילופין דברים שהתגלו כ״מיותרים״/״לא שווים את ההשקעה״?

אני רואה שכתבת בלוג על הטיול – אגש לקרוא אותו גם.. 

תודה רבה!

• ds2017

תודה עופר על ההמלצות!

רושמת לי…

כפי שאתה יודע, יש המווווון אפשרויות – אלה שרשמתי הן רק חלק ממה שאני מתלבטת לגביו Smile

לגבי השייטים – תודה על האזהרה, נזכור לקחת את כל אמצעי המנע שלנו למחלת ים (שלא בטוח כמה הם עוזרים, אבל בטוח יש להם אפקט פסיכולוגי..)

אנחנו מאוד מקווים לראות לוויתנים – אז כנראה שקינאי פיורדס גם נכנס לרשימה!

לגבי הטיסות – נצטרך לראות שם איך נרגיש (חצי מאיתנו בכלל מפחדים מטיסות, אז לא ברור אם זה יעבור אישור או לא...)

לגבי האטרקציות הנוספות –

סיור על קרחון – נכנס לרשימה (אני מניחה שמקבלים קרמפונים בסיור?)

סיור לצפייה בדובים – אנחנו מגיעים ברכב מקנדה, חשבנו לעצור בהיידר לצפייה בדובים. ברור לנו שזה לא תחליף, אבל הפחד מטיסות + תקציב מוגבל מושך אותי לכיוון הזה.. אם לא נראה דובים עד שנגיע לאיזור הומר, נשקול שוב את העניין...

(המחשבה שלי שאם כבר נעלה על מטוס קטן אז שיהיה לטיסה נופית ולא למשהו שאולי נוכל לראות משהו דומה באמצעים אחרים?)

אם יש המלצות נוספות לסיורים מעניינים בדרך מואנקובר לאלסקה גם נשמח לשמוע Smile

תודה רבה!!

• karnielr
                    karnielr נערך לאחרונה על ידי

לגבי דובים בהיידר אני מציעה לך לקרוא את הבלוג שלי המתאר ביקור שם. 

• FamilyTrip
                      FamilyTrip נערך לאחרונה על ידי

אם מגיעים בזמן (כלומר בתזמון מושלם עם הסלמונים), אז היידר יכולה להיות אחלה מקום לצפיה בדובים בעלות אפסית כמעט. אנחנו הגענו לפני הסלמונים (אחרי אמצע יולי) ולא ראינו אפילו את קצה אפו של דב באזור התצפית.

בכל מקרה, גם בלי עניין הדובים, ממש ממש כדאי להגיע להיידר ולעלות לצפיה בקרחון סלמון. ללא ספק זוית תצפית הכי מיוחדת שהייתה לנו על קרחון (ככה נראה קרחון כשטסים מעליו).

בנוגע לשאר אלסקה, אנחנו עשינו שייט מאד מוצלח לקרחון קולומביה בפרינס וויליאם סאונד. אמנם לא הצלחנו להגיע עד הקרחון בגלל הרבה שברי קרח במים, אבל היה נהדר מבחינת צפייה בבעלי חיים.

גם השיט אל קרחון פורטג’ מוצלח. קצר, תכליתי, מתקרב לפני הקרחון ולא מאד יקר במונחים של אלסקה.

• davidkalir
                        davidkalir נערך לאחרונה על ידי

כדי לחסוך בעלויות כפי שצוין כאן(Tour Saver) תרכשו את ספר הקופונים. ההנחות שם מצויינות 1+1. אגב יש עוד סוג נוסף של ספר Northern Lights 

שייט הייתי ממליץ ללכת על קינאי פיורדס +קרחון קולומביה מואלדז-- ׁשנה שעברה זה עלה 130 לשני אנשים עם הקופון(65 לאדם)

שייט מדהים נוסף הוא השייט לטרייסי ארם שיוצא מג’ונו.

לגבי טיסה זה תלוי מאוד במזג האוויר שבלא מעט ימים זה גשום ומעונן ואז אני לא חושב שההוצאה שווה. אבל כל אחד ודרך הראיה שלו.

דובים: יש בשייט מהאי וורנגל אבל לא נראה שאתם תגיעו לשם היות ואתם באים עם רכב מקנדה. יש עוד מקום צפונית להומר שיוצאים בשייט לראות דובים.

ליתר הדברים תראי כאן: אלסקה 

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון