חוות דעת לגבי מסלול שבועיים לדרום הודו
-
הי,
החלטנו לבסוף על שבועיים נטו בדרום הודו ב 11/17.
ההרכב הוא זוג, בני 45, פעם ראשונה בהודו.
קיבלנו המלצות על הדרום, גם מבחינת התקופה וגם בגלל שמדובר רק בשבועיים. הדרום נראה לנו הודו לייט, מלא בנופים, טבע, יוגה, מדיטציה. בקיצור מה שאנחנו מחפשים.
קיבלנו שלד תוכנית מחברת נסיעות בדרום הודו ואשמח מאד לתובנות של המומחים:
יום 1 – טיסת פנים Mumbai -Kuchi
יום 2- Kuchi
יום 3 – Kochi - Kumarakom שהייה במקום שיש בו יוגה, מדיטציה.
יום 4 – כנ”ל Kumarakom
יום 5 – Kumarakom - Alappuzha לינה בסירה
יום 6 – Alappuzha - Kovalam
יום 7 – Kovalam
יום 8 – Kovalam כמה ימים של יוגה ??
יום 9 – Kovalam - Thiruvananthapuram Airport Drop - Fly - Bengaluru - Mysuru
יום 10 –Mysuru
יום 11 – Mysuru - Hassan
יום 12 – Hassan - Chitradurga Fort - Hampi
יום 13 – Hampi
יום 14 – Hampi
יום 15 – Hampi - Bengaluru
יום 16 – טיסה ל Mumbai וחזרה ארצה
נראה לי שהתוכנית כוללת יותר מדי בטן גב, שאנטי ומקדשים ופחות מדי טיולים. בכל מקרה אנחנו לא רוצים טיול לחוץ ולסמן V. מה שנספיק נספיק.
היכן אתם ממליצים לטייל – שמעתי המלצות על Madurai , Munnar
תודה מראש
-
זה שבועיים מטורפים של נסיעות ניראה כמו המרוץ למיליון.
-
למרות הטיסת פנים?
-
בוקר טוב,
אשמח לתגובות נוספות.
האם ההתמקדות בשני אזורים בטווח של שבועיים לחוצה מדי, למרות טיסות הפנים?
על מה אפשר לוותר?
ממה שקראתי רוצים מאד לשהות באיזור קרלה
הבנתי שהאמפי ממש מיוחדת ושווה ביקור, אך נראה שרחוקה מדי.
אולי לשלב קרלה וטמיל נאדו?
תודה
-
בדרך כלל מה שעושים בטיולים קצרים בדרום זה או קרלה טמיל נאדו, או גואה האמפי
אבל כמובן שאפשר לשלב
ושווה מאוד להגיע להאמפי (וגם לגואה ממש, במיוחד אם אתם בקטע של יוגה מדיטציה)
בכל מקרה לי דווקא התכנית לא נראית כזו מטורפת. מה שכן אני ממליץ זה להחליט מתוך 14 יום כמה זמן, באחוזים, אתם מוכנים לשרוף על נסיעות ומעברים.
למשל עבורי, בטיול כזה קצר, לא הייתי מוכן שיותר מיומיים יתבזבזו על מעברים, ולכן הייתי טס לגואה, מבלה שם מספר ימים, אוטובוס לילה להאמפי שאינו מבזבז זמן. מהאמפי מעבר לקוצ׳י-אלפי זה יום, שייט בסירה זה מעברים קצרים מאוד ומשקיע את הזמן הנותר בהגעות לעוד יעד או שניים נוחים.
לפי התכנון שלכם קרוב ל40 אחוז מזמן טיול יהיו מעברים, תחליטו אם זה סבבה לכם
-
דעתי האישית: קצת הרבה מדיטציה-יוגה וחופים וקצת פחות מדי טיול. לגבי מדיטציה ויוגה – אני לא בתחום בכלל ולכן לא יכול לומר מילה, אבל עדיין נראה לי שאתם מקצים קצת הרבה זמן לתחום זה. לגבי מקדשים: אני חושב שדווקא יש לכם מעט מקדשים בהם אתם מבקרים. את קומאראקום (kumarakom) – לא שמעתי על המקום ואני מניח שמדובר במקדש או במרכז של מדיטציה? אני חושב שהביקור במקדשים הוא חוויה תרבותית מרתקת והיא לדעתי חלק מההיי לייט של הטיול בדרום. רוב ערי המקדש המעניינות נמצאות בטאמיל נאדו ובכלל זה מדוראי (madurai) שמומלצת בחום! הדעה המעשית שלי: להתמקד בקצת קראלה,עם החופים, ואז להמשיך למקדשים בטאמיל נאדו ובין לבין לשלב יום או יומיים באחת מעיירות ההרים. אתם ציינתם את מונאר, אבל אפשר גם בקודאיקנאל שנמצאת בסה”כ 4 שעות ממיסור או אפילו באוטי שנמצאת כ 7 שעות ממייסור. מסלול סביר בעיני: עד שבוע בקראלה שכולל את החופים (לדעתי אם אתם בענייני חופים אז עדיף את חוף וארקלה על קובלאם – והייתי בשניהם!, אבל אם זה כולל גם מאכז מדיטציה זה כמובן משהו אחר). אחרי השבוע בקראלה אפשר להוסיף עוד 9 ימים במספר ערי מקדשים בטאמיל נאדו (אני הייתי מוסיף אל מדוראי את טריצ’י ואת טאנג’ור) ואם יש עוד טיפה זמן – להוסיף את מייסור וטיפה סביבה. על האמפי הייתי מוותר לחלוטין במסלול שכזה. אמנם האמפי מדהימה בפני עצמה, אבל זה מאד לחוץ בזמן. לחילופין אפשר לוותר על משהו בטאמיל נאדו או בקראלה ולהוסיף את האמפי.
שיהיה בהצלחה!
-
תודה רבה.
האם יש רכבת להאמפי או דרך מהירה יותר (טיסה קרובה)?
כל הטיול דרך מייסור וחסן, זה כדי להגיע להאמפי ובעצם אנחנו מעוניינים רק לראות את האמפי ושאר הזמן להיות בקרלה.
מקסימום נשאיר את האמפי לפעם הבאה.
-
לגבי רכבת – יש רכבות מבנגלור אל הוספט (חצי שעה מהאמפי) – רכבת לילה של 10 שעות שהיא בהחלט אופציה הגיונית. אפשר לטייל במייסור וסביבתתה ואז אחה”צ לנסוע לבנגלור ולקחת את הרכבת להוספט. שדה התעופה הקרוב להאמפי הוא בהובלי שנמצאת במרחק של בערך כ 4 שעות, אבל מספר הטיסות להובלי מוגבל ולא נראה לי שזה כדאי. אם אתם רוצים אז אפשר גם לטייל בקראלה ואז למצוא טיסה להובלי ומשם להאמפי, אבל אז תפספסו חלק גדול מהעניין התרבותי של הדרום (מלבד מייסור). עצתי היא שוב: לוותר על כמה ימים בקראלה לטובת מקדשים בטאמיל נאדו ודרום קארנאטקה או לטובת האמפי.
-
קיבלנו אופציה למסלול רק במדינות קרלה וטמיל נאדו.
אשמח לחוו”ד על אילו מקומות אפשר לוותר, שכן עדיין כרוך בנסיעות ארוכות.
אם מישהו יוכל לכתוב לי אילו מקומות הם בגדר must ואז אולי נעשה כ 8-9 ימי טיול עם נהג ועוד כמה ימים באיזשהו חוף לסיום. יש חוף מומלץ? שווה לטוס לסיום לגואה?
יום 1 – טיסת פנים Mumbai -Kuchi. לילה בקוצ'י – אולי נוסיף לילה בקוצ’י??
יום 2- Kochi - Kumarakom שהייה במקום שיש בו יוגה, מדיטציה.
יום 3 – כנ”ל Kumarakom
יום 4 – Kumarakom - Alappuzha (4hrs drive) לינה בסירה
יום 5 – Alappuzha - Thekkady (4hrs drive)
יום 6 – Thekkady
יום 7 – Thekkady - Munnar (3hrs drive לינה במונר
יום 8 – Munnar
יום 9 –Munnar - Madurai (4hrs drive)
יום 10 – Madurai - Trichy - Thanjavur (4hrs drive)
יום 11 – Thanjavur
יום 12 – Thanjavur - Darasuram - Gangaikonda Cholapuram - Pondicherry (4hrs drive)
יום 13 – Pondicherry
יום 14 – Pondicherry - Mahabalipuram (2hrs drive)
יום 15 – Mahabalipuram
יום 16 - Mahabalipuram - Chennai Airport Drop (2hrs drive)
מאד מודה על עזרתכם ותובנותיכם
שבת שלום
-
חוות דעתכם על תוכנית חדשהבהודעה קודמת העלתי אופציה אחרת.
אשמח להתייחסותכם
-
הערות והארות
מנסיון שיט בסירה הייתי מותר,הספינות לא נכנסות לתעלות הקטנות שם מתרחשים החיים
מומבאי-מקדיש לעיר לפחות יומיים עיר מדהימה,שכונות הסלאמס,המכבסה,תחנת הרכבת ושוק קורינפלד
מסלול תלת יומי במומבאי,לינק מצורףמסלול תלת יומי מומבאיי
טיסה לקוצין,מעבר לפורט קוצין,הרשתות הסיניות,מסעדות פירות ים ודגים בית הכנסת ועוד
אלפי,(Alappuzha) למצוא מלון על שפת הנהר שיש בו יוגה + אפשרות לצאת לגיחות לתעלות הקטנות
חפש מה מתאים לכם
http://www.nivalink.com/destinations-recommend/backwater-des tinations-of-india
אפשרות לחוף ים באזור (צוק) Varkala
https://en.wikipedia.org/wiki/Varkala
רכבת לילה מקוצין\אלפי\וארקלה למדוראי,מנסיון יש פותר בעיות תחבורה,זמן ומלון
מדוראי ,מקדש Minakshi-Tempel לבקר ביום ובלילה
https://de.wikipedia.org/wiki/Minakshi-Tempel
שוב רכבת לילה לבנגלור/מייסור,שוק הפרחים הארמון,לנסות לתאם הגעה בסוף שבוע הארמון מואר בכ 20000מנורות
בנגלור טיסה חזרה למומבאי
לא נכנס לחלוקת הימים,אשמח להמשיך לעזור