הכנסת מוצרי מזון מישראל לארה"ב
-
מבקשת לדעת אם מותר להכניס לארה”ב במזוודה סגורה נשנושים וקפה או תה שנקנו בישראל.
-
עד כמה שידוע לי, מזון יבש מסוג חטיפים וכיוב מותר להכניס. גם קפה ותה אני מניחה, לא שברור לי למה לסחוב דוקא את זה מהארץ.
בכל אופן, אותנו עצרו פעם בשדה לביקורת של משרד החקלאות האמריקאי, להעבירו לנו את כל המזוודות בשיקוף. היו לי דברים כמו ביסקוויטים, שוקולית, סילאן (כאן דוקא חששתי שיזרקו לי), ולא היתה בעיה.
מרחיבה את השאלה אם מישהו יודע מה לגבי גבינה צהובה בואקום (שאני תוהה אם לסחוב למרות שאין בעיה להשיג "עמק" באזורים שנהיה באמריקה, אבל אנחנו מעדיפים גבינצ בלי חומר משמר, וצריכים כשר גם אם במקרה, לא מאמינה, קיימת גבינצ ללא חומר משמר באמריקה)
-
קפה ותה לדעתי אין בעיה אם מדובר באריזות סגורות ואטומות, היישר מהחנות. לדעתי גבינה כנ”ל – מקסימום אם אתם לא בטוחים תצהירו על כך, יציצו וסביר להניח שישחררו אתכם לדרככם.מה שכן, להסתובב עם גבינות זמן כה ארוך (הנסיעה מהבית, תורים, טיסה, אולי גם קונקשן, עוד תורים בשדה היעד, נסיעה למלון… עניין של יותר מחצי יממה) כשהן לא מאוחסנות במקרר באופן קבוע נשמע לי הרבה פחות סימפטי מחומר משמר...
-
טיסה ישירה, לוקחים קפוא, סגור בואקום, לדעתי לא אמור להתקלקל.אבל סביר להניח שאוותר על זה בסוף. עד שסוף סוף נוסעים ליעד בלי הרבה בעיות כשרות, לא ככ בא לי להתעסק עם סחיבת אוכל, האמת.
-
זה נראה לי די מיותר.
בכל סופר יש מדפים של אוכל כשר.
בערים יש חנויות מכולת שמביאות מוצרים מישראל.
אם זה לא איזה כשרות ספציפית או בררנות קשה, מאמינה שאפשר להסתדר יחסית בקלות.
(הח״מ אינה שומרת כשרות אבל גרה באמריקה ויש לה במקרר גבינה של תנובה, חמוצים של קבוצת יבנה ושוקולד השחר).
-
בדיוק, מה גם שיש במקומות מסוימים באמריקה אפשרות לקנות מוצרים ישראלים של אוסם, תנובה וכו’.ובכל זאת, זו ארה”ב. אתם לא נוסעים לסהרה. יש איפה לקנות.
-
במקומות מסויימים – אין בעיה להשיג אוכל כשר ו/או ישראלי
אבל זה לא נכון בכל מקום. זה נכון במקומות שבהם יש ריכוז של ישראלים/יהודיםץ ואגב זה נכון ברוב המקומות שהתייר הישראלי הממוצע מכוון אליהם (דרום מערב, הערים הגדולות של המזרח וכו’).
אבל זה לא נכון בכל מקום. לא בדקתי, אבל אני ממש לא בטוח מה תמצאו באיווה, או באלבמה, או בדקוטות.
גם תוצרת כשרה תמצאו בעיקר בערים הגדולות והרבה פחות בעיירות הקטנות.
-
שלום לפני כשנתיים נסעתי עם מוצרי מזון ביניהם גם גבינה צהובה.
בטופס הצהרתי שיש לי אוכל מסוג גבינות וכדו’ כי חשבתי שאם יתפסו אותי זה יהיה יותר גרוע.
בכל מקרה בעמדה של הבדיקה של הטופס שם בכניסה לארה”ב (לא של ההגירה) הוא שאל מה יש ואיזה סוג אז הסברתי לו שיש לי גבינה צהובה ועוד כמה דברים דומים , הנ”ל התייעץ עם מישהו אחר ונתן לי לעבור.
-
הכוונה היא שיש מקומות בארה”ב לקנות מזון כזה (ומן הסתם מתחילים בעיר גדולה שעונה על ההגדרה), ואז לוקחים איתכם לימים הבאים. אין שום טעם לגרור ערימות מישראל, ובטח ובטח כשזה מוצרים שזקוקים לקירור.
-
אם עושים טיול מתגלגל שבו מתחילים את הטיול מכנה ימים בניו יורק למשל ואז שוכרים רכב, קל ונוח לעשות בניו יורק קניות של מזון כשר, ולקחת איתנו בציידנית.
אבל אם טסים ישר (עם קונקשין אבל בלי יציאה מהשדה) לחור כלשהו, זה יותר בעייתי. ואם טסים סמוך לכניסת שבת זה יכול להיות בעייתי למי ששומר. או שטסים בקבוצה מאורגנת שאין יכולת ללכת לבד לסופר (לאחרונה אחייניתי יצאה במשלחת מטעם בית הספר לארה”ב – הכל היה מאורגן, ובכל מקרה היא עדיין ילדה ולא הייתה מטיילת לבד בארה”ב ומחפשת סופר עם מחלקה כשרה)
כלומר יש עדיין הרבה מקרים שבהם היה נוח (אם היה אפשר) להביא אוכל מהבית.
ויש גם מקרים של העדפה ולא צורך. כלומר לאו דווקא אילוצי כשרות או משהו בסגנון אלא פשוט אני אוהב שוקולד השחר (לצורך הדוגמא, אני דווקא מעדיף נוטלה). או מי שאוהב קפה נמס עלית קלאסי, או קפה שחור מסוג מסויים (למרות שעיקר הארומה זה לא מהקפה אלא מהגרב של הכוסות), שוקולית, במבה/ביסלי וכו’. היות וזה רק עניין של אהבה והעדפה אז בשביל זה לא ניסטה במיוחד מהמסלול להגיע לסופר ישראלי שיש בו את זה (ואולי זה סוג שקשה למצוא בארה"ב כי זה לא ביסלי אלא דווקא יש חולשה לכייפלי של תלמה). וגם לא נכניס בצורה לא חוקית לארה”ב. אבל אם אפשר ומותר – למה לא?
-
מאחר וגרתי בארה"ב כמה שנים, אני מכירה לא רע את אפשרויות האוכל הכשר והישראלי, לפחות במרחב ניו יורק רבתי, ויודעת שהיצע דומה קיים גם בוגאס ובאל איי.
אין צורך להפוך את השרשור לדיון ארוך של הטפות מוסר. מסיבותי שלי אני שוקלת (וכאמור, סביר להניח שארד מזה) בכ"ז לסחוב גבינה צהובה מהארץ, וכל מה ששאלתי זה אם מישהו יודע אם מותר. ונעניתי, תודה:-)
-
אגב, כפי ששירלי כתבה, ממרח שוקולד השחר אולי תמצא באמריקה יותר בקלות מאשר נוטלה...
-
גם ב”חור” בארה”ב (לצורך העניין: דורהם בצפון קליפורניה, ג’קסון הול בוויומינג, סן מרקוס בטקסס ועוד) ממש קל למצוא מוצרים כשרים בסופר, אם מכירים את הסימונים. רק לדוגמא, אפילו די קשה למצוא שוקולד לא כשר (בייצור תעשייתי נרחב) בסופר ארה”ב...
-
לשאלותך -כן
נסענו עם מזוודה מלאה של חטיפים וממתקים, שלוש כופסאות חומוס וחצילים בתיק בבטו המטוס.
פשות משפחה שמתגוררת שם אוהבת חומוס ישראלי יותר….;ׂ
-
את יודעת אבל אחרים אולי לא.
והרבה אנשים קוראים פה.
ראי זאת לא כהטפה אלא כשירות לציבור.
-
שירלי, חלילה, לא כתבתי את זה בתגובה אליך. יש הבדל בין לתת מידע לבין הטפות (תכלס, כששאלתי על הגבינה ידעתי שזה יעורר דיון למה צריך לסחוב. אז רק רציתי לעצור את השטף, כי זה פשוט היה לגמרי לא רלוונטי לשאלה, לא שלי ולא המקורית שפתחה את השרשור).
-
תשובות לזו שפתחה את השרשור ממילא לא בטוח שיעזרולא חזרה לשרשור הזה ולא לאחר
כך שבעיקר מדובר בשירות לציבור ותשובות לשאלות שלך.
תכלס מבחינת האמריקאים מה שחשוב זו הצהרת אמת על הטופס של המכס.
אם הצהרת אמת ויש בכלייך מזון אסור לא עברת שום עבירה, מקסימום ישמידו את המזון האסור.
אז למקרה שלך גם אם נניח אסור גבינה צהובה (ככל שאני יודע מותר, אסור רק לצורך הדוגמה) אז במקרה החמור ביותר הפסדת עלות של 400 גרם גבינה.
אבל אם מישהו לא הצהיר על מזון בטופס המכס ותפסו מזון בכליו, גם אם המזון מותר זוהי עבירה של הברחה.
אני לא ממליץ לאנשים ובמיוחד תיירים לקחת צ’אנס של התמודדות עם מערכת אכיפת החוק האמריקאית כמבריחים.
שורה תחתונה – למלא את טופס המכס במידע אמיתי ובדקדקנות.
-
סתם אנקדוטה – כשהגענו לארה”ב עם החתולים שלנו, לא ביקשו במכס לראות את כל הטפסים והאישורים של החתולים עצמם, רק עשו עניין מהאוכל (היבש) שלהם, וזרקו לנו את הכל כי היה בקופסה ולא באריזה המקורית.
-
כמה אופייני. ממש כמו לחפש משחות שיניים בתיק שעולה למטוס במקום מחבלים פוטנציאלים.
-
מאחר ונדמה לי שהגבת אליי, אז אומר שלא היתה כוונה להטיף מוסר, ואם זה השתמע כך אז קבלי את התנצלותי.אין גם מה להטיף מוסר – אין עד כמה שידוע לי שום בעיה חוקית להכניס מוצרי מזון שכאלו לארה”ב כל עוד הם ארוזים הרמטית באריזה המקורית שלא נפתחה.
כפי שנאמר פה, הכוונה היא לתת אינפורמציה עבור כלל הקוראים. גם לגבי האפשרות למצוא פריטי מזון כשרים, וגם – כי אחד מאיתנו פה בבית טכנולוג מזון מקצועי האחראי על בקרת מזון בחברה מהגדולות בארץ – כי זה באמת לא רעיון טוב מבחינה בריאותית לקחת גבינה בצורה כזו בטיסה כה ארוכה, ועוד אחת שאין בה חומר משמר, וזה מילה של איש מקצוע. מאחר שחשובה לך הבריאות, כדאי לקחת זאת בחשבון כשעושים שיקולים בעד/נגד.