ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול ארוך עם הילדים למרכז אמריקה

פורום מרכז אמריקה
    3
    4
    1140
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • itaymay
      itaymay נערך לאחרונה על ידי

שלום, אנחנו זוג עם 3 ילדים (10,7,5) ורוצים לטייל 4-6 חודשים במרכז אמריקה (אפריל-ספטמבר). מחפשים טבע ותרבות, וקצת אטראקציות לילדים. מתלבטים אם לשכור/לקנות רכב או לטייל בפורמט אחר (טיול תרמילאות?). בעבר טיילנו במערב מקסיקו שבועיים עם רכב והיה נוח מאד. נשמח לעצות לגבי מסלול מומלץ עם ילדים במרכז אמריקה, בטחון אישי למשפחות במדינות השונות, עונה מומלצת למקומות השונים, מעבר גבול עם ארה”ב (משם נצטרך להתחיל כנראה) וכו’. נשמח מאד ליצור קשר עם משפחה שעשתה משהו דומה.

תודה, מאיה ואיתי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • inspire
        inspire נערך לאחרונה על ידי

וואו איזה כיף לכם! יעד נהדר! מוזמנים לקרוא את הבלוג שכתבתי. טיול אחד מלפני חודש וחצי, וטיול אחר מלפני 3 שנים. יש שם הרבה מידע והמלצות על טיול עם ילדים באזורים הנ”ל. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

מבחינת עונה - אתם תתחילו בשלהי העונה התיירותית ו תיכנסו לעונה הרטובה.  מאחר ואתם בטיול ארוך, אני לא רואה שתהיה לכם בעיה לחכות  יום או שניים לעשות משהו אם נפלתם על  מזג אוויר לא טוב. סביר מאוד להניח שגם הילדים ישמחו  לימים ללא תנועה או פעילות, אם זה מה שבאופן הטיול.

לגבי האופי’ אם תרמילאי או רכוב או אחר -זו כבר החלטה שלכם לפי מה שמתאים לכם.

אנחנו למשל מטיילים בסגנון תרמילאי, אבל עם ילדים אני אקרא לזה תרמילאי פלוס. למשל נבחר חדר לכולנו עם שירותים ומקלחת ולא משותפים ( אלא בסיטואציות מאוד מסוימות) וכיוב’.

לגבי רכב- רובן הגדול של חברות השכרת הרכב לא מאפשרות מעבר בין מדינות. 

באופן אישי אני לא הייתי בוחר לנהוג במרבית מדינות המרכז מסיבות שונות שדי פורטו בעבר בפורום. מכסיקו, קוסטה ריקה ופנמה הן היוצאות מהכלל הזה. על אף שגם בהן נסעתי בתחבורה ציבורית בסופו של דבר. 

מעבר עם רכב מארה"ב עדיף לעשות באחד מהגבולות המערביים.  בצד מזרח יש כ"כ הרבה אזהרות  מסע בשל כנופיות הסמים  והאלימות שם שלא הייתי מסתכן בנסיעה באותם אזורים.

למעברים עם רכב בין מדינות צריך  ניירת מתאימה לכל מדינה ועליכם  ללמוד את הנושא.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

בנוסף למה שכתבתי. משפחה שאני מכיר אישית ואיילה עם רכב שקנו בארה"ב- מכסיקו - גווטמאלה אמנם כבר לפני כעשור.. הם העבירו כחודשיים במכסיקו ומאוד נהנו. בגווטמאלה הרכב היווה מעמסה שממש פנמה בטיולם- ממציאה מלונות בטוחים, בעיה להחנות את הרכב, התעסקות ביורוקרטית עם ביטוחי רכב ולזה מוסיפים ילדים בררנים באוכל שקשה יותר להאכיל שם וכיוב’ ו גווטמאלה המדהימה הפכה עבורם לחלק הכי פחות טוב בטיול וחבל. 

גווטמאלה היא מדיה שאני באופן אישי לא ממליץ על התניידות ברכב…

כתבתי לכם בפורום משפחות קצת. תצטרכו להחליט על אופי הטיול שלכם בשביל למקד למדינות. רוצים או לא לעצור לתקופות במקומות מסוימים או להישאר בתנועה. אני למשל לא מאלו שנשארים הרבה במקום אחד. אבל כשזה קרה לעיתים, ובמיוחד עם הילדים, זה היה מוצלח. לפני חודשיים חזרתי עם ילדיי מהתנדבות קצרה בגווטמאלה.  לפני החזרה היינו מספר ימים בקופן רואינס והיה שם ממש נחמד, שבהחלט יכולתי להעביר שם שבוע עם פחות פעילויות ויותר מנוחה.

מדינות במרכז שהייתי יותר מהסס להכניס ילדים הם אל סלבדור ו הונדורס (אלימות ומלריה). בשאר המדינות זה עובד יותר לפי אזורים. קוסטה ריקה היא אולי היחידה שאין בה שום בעיה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון