כמה שאלות על הולנד עם ילדים
-
שלום
אנחנו זוג ושתי בנות בנות 12 ו 10. נהיה בהולנד 13 ימים נטו בשבועיים הראשונים של יולי. הלינות כבר הוזמנו, נהיה שבוע בכפר נופש ליד הדולפינריום ועוד 6 לילות בחווה ליד אוטרכט.
יש לי כמה שאלות על מה לכלול בטיול ומה לא.
- רוצים להיות בפארק שעשועים אחד או שניים בנוסף לאפטלינג. בהנחה שאף אחד לא עולה על מתקני אקסטרים כמו אנקונדה או בלאק ממבה בלונהפארק, אבל כן אוהבים רכבות הרים קצת פחות מפחידות, מה הייתם ממליצים? וואליבי נראה לי מתאים למרות שלא נעלה על המתקנים המפחידים ביותר.
- מוזיאון פתוח – יש בארנהיים, ארכיאון, ועוד אחד מצפון לאמסטרדאם באינהויזן. מה עדיף? הבנות לא אוהבות רק להתבונן במבנים או בתערוכות, זה משעמם אותן, הן רוצות לגעת בדברים ולהתנסות.
- חיות – מתכננים לבקר באקומאר באי טסל, בדולפינריום, בגן החיות בורחרס ובפארק הקופים אפנהול. האם פארק הקופים מספיק שונה מפארק הקופים בארץ ששווה חצי יום? האם כדאי לבקר בנוסף בפארק אביפאונה? או עוד מקומות מיוחדים?
- תכניות ליום גשום – הבנתי שבורחרס ברובו מקורה וזה טוב ליום גשום. פארק מים טרופיקאנה נסגר. אנחנו לא חובבי מוזיאונים, אז אולי אפשר לעשות יום גשם במוזיאון נמו, מדאם טוסו או ריפלי באמסטרדאם. אשמח לעוד הצעות ליום גשום.
- איזה שוק גבינות הכי צבעוני? יש באלקמאר, אדם, גאודה, ואולי עוד. האם בעיר אלקמאר יש מה לעשות? או לשלב את אדם עם הביקור בוולנדאם וזאנסה סכאנס? או לבקר בגאודה כי זה קרוב לחווה?
- איזה יום בשבוע עדיף בשביל פארק שעשועים, שיהיה כמה שפחות עמוס?
- עיירות יפות שיש בהם מה לעשות לילדות. אותן לא מעניין שהבתים יפים, זה צריך להיות על הדרך לאטרקציה כלשהי. כרגע בתכנון חיטהורן, וולנדאם וזאנסה סכאנס. נבקר גם בהרדרוויק כי זה מאוד קרוב לכפר הנופש ובעיר אוטרכט כי זה קרוב לחווה. לפני הולנד נהיה יום בברוז’. נבקר לפחות יום אחד באמסטרדם. האם להתאמץ ולהוסיף עוד עיירות? משהו מיוחד שיהיה מעניין גם לילדות.
- אנחנו לא אוהבים אופניים (אני ממש שונא). יש מה להגיע להואה פלואה עם מגבלה שכזאת?
- צריך המלצה על פארק חבלים. היחיד שאני מצאתי במיקום נוח זה קלימבוס ליד אפלדורן.
- פיסול בחול Veluws Zandsculpturenfestijn. מישהו היה? שווה נסיעה במיוחד?
- מוזיאון ריפלי באמסטרדם. היינו בכזה בלונדון לפני חצי שנה ומאוד אהבנו. כמה האמסטרדמי שונה מהלונדוני?
- מה מומלץ לעשות בסוף שבוע, כשהאתרים המרכזיים מפוצצים מאנשים?
- צריך המלצה לשייט עם אוזניות בעברית. גם בברוז’ אם יש.
זהו בשלב הזה. תודה מראש לכל העונים.
-
טוב, לגבי מה שיכולה לענות:
3- פארק הקופים שונה מבארץ בערך כמו שאפטלינג שונה מהסופרלנד. יותר גדול, יותר מושקע, הנוף אירופאי– עצים גבוהים, הכל ירוק ונעים. וכמובן הרבה יותר מיני קופים, שחיים בסביבה טבעית ומסתובבים חופשיים בשטח.
4- אמסטרדם מתאימה לימים גשומים אז ניתן לשוב ולבקר בה, כולל מוזאון ריפלי אם אהבתם ( לא יודעת עד כמה שונה מלונדון), נמו, מוזאון ואן גוך בו יש דף משימות לילדים וגם שיט בתעלות שניתן לבצע בגשם וכמובן שופינג.
8- יש בהוחה פלואה מוזאון אליו ניתן להגיע ברכב. שאר הפארק בעיקר שבילי אופניים אז אם נמנעים מרכיבה על אופניים לא הייתי נוסעת.
12- עקרונית בעיר/עיירה יהיה פחות עמוס בסופ”ש מאשר בפארקים, רוב החנויות הגדולות, מסעדות ואטרקציות תיירותיות תהיינה פתוחות ויהיה פחות עומס תחבורתי. אבל שקולי מזג אויר חשובים לא פחות – אם גשם לא מפריע לכם אז סביר שביום גשום הפארקים יהיו פחות עמוסים, גם בסופ”ש.
-
הקפצה. צריך עזרה כדי לתכנן את הטיול.
תודה רבה לאפרת.
-
בנוגע למוזיאון פתוח-ארכיון אינו מוגדר כמוזיאון פתוח אבל היום בארכיון היה היום הכי מוצלח שלנו בהולנד. אם הבנות אכן אוהבות להתנסות ולחקור בעצמן אני מאמינה שיהנו שם מאוד. אנחנו בילינו בארכיון משעת הפתיחה ועד שעת הסגירה. הילדים חקרו כל מציג/שחקן והתנסו בכל מה שהציעו להם.
מהמוזיאון הפתוח בארנהיים נהננו הרבה פחות.
לגבי חיות-יש שיט של ספינת שרימפסים מהאי טסל.
אנחנו לקחנו את השיט השני מטסל ולא את שיט השרימפסים אבל הוא נראה מהנה מאוד.
-
מוזיאון פתוח – יש בארנהיים, ארכיאון, ועוד אחד מצפון לאמסטרדאם באינהויזן. מה עדיף? הבנות לא אוהבות רק להתבונן במבנים או בתערוכות, זה משעמם אותן, הן רוצות לגעת בדברים ולהתנסות.
לפחות לגבי ארנהיים – לא מדובר רק במבנים, אלא יש במקום שפע של אטרקציות לילדים. במבנה אחד היה נפח ברזל שהשתמש בכלים מסורתיים כדי לייצר אוכפים – הדגמה חיה. היו עוד כמה בעלי מלאכה בכמה מבנים. הרכבת שנוסעת בפארק הייתה אטרקציה בפני עצמה… הילדים התעקשו לסיבוב נוסף… באזור המרכזי הילדים מתנסים ברכיבה על כל מיני סוגי אופניים עתיקים, למשל אלו עם הגלגל הקדמי הגדול מאוד. כמו כן מתנסים בשיטה מסורתית לעבור עם סירה תעלת מים… ועוד ועוד.
חיות – מתכננים לבקר באקומאר באי טסל, בדולפינריום, בגן החיות בורחרס ובפארק הקופים אפנהול. האם פארק הקופים מספיק שונה מפארק הקופים בארץ ששווה חצי יום? האם כדאי לבקר בנוסף בפארק אביפאונה? או עוד מקומות מיוחדים?
כמובן שבסביבה הכפרית אפשר לראות המון ברבורים וברווזים...
תכניות ליום גשום – הבנתי שבורחרס ברובו מקורה וזה טוב ליום גשום. פארק מים טרופיקאנה נסגר. אנחנו לא חובבי מוזיאונים, אז אולי אפשר לעשות יום גשם במוזיאון נמו, מדאם טוסו או ריפלי באמסטרדאם. אשמח לעוד הצעות ליום גשום.
ברמה העקרונית – יום גשום אפשר לבלות בכל עיר – למשל אמסטרדם, אוטרכט, הארלם, ליידן, האג וכו. היתרון בסביבה עירונית זה שכאשר מתחיל גשם נכנסים לחנות \ מסעדה עד שהגשם יפסק. גם ביום גשום הגשם לא יורד ברצף כל היום.
איזה שוק גבינות הכי צבעוני? יש באלקמאר, אדם, גאודה, ואולי עוד. האם בעיר אלקמאר יש מה לעשות? או לשלב את אדם עם הביקור בוולנדאם וזאנסה סכאנס? או לבקר בגאודה כי זה קרוב לחווה?
כנראה שרוב המטיילים ביקרו רק בשוק גבינה אחד, אם בכלל, אז קשה להשוות… בכל מקרה שוק גבינות זה לא באמת שוק, אלא יותר הצגה לתיירים, וממצים את העניין די מהר. אנחנו היינו בשוק של חאודה כי היה קרוב לחווה. חוץ מההצגה לתיירים יש במרכז העיר גם שוק (אמיתי) ששם קנינו כל מיני מאכלים מקומיים טעימים (אוכל רחוב), יש גם כנסיה עם שעון קוקיה יפה והעיר עצמה יפה.
איזה יום בשבוע עדיף בשביל פארק שעשועים, שיהיה כמה שפחות עמוס?
כנראה שבעונת הקיץ עמוס כל יום, בסופ”ש עמוס יותר מיום חול.
עיירות יפות שיש בהם מה לעשות לילדות. אותן לא מעניין שהבתים יפים, זה צריך להיות על הדרך לאטרקציה כלשהי. כרגע בתכנון חיטהורן, וולנדאם וזאנסה סכאנס. נבקר גם בהרדרוויק כי זה מאוד קרוב לכפר הנופש ובעיר אוטרכט כי זה קרוב לחווה. לפני הולנד נהיה יום בברוז’. נבקר לפחות יום אחד באמסטרדם. האם להתאמץ ולהוסיף עוד עיירות? משהו מיוחד שיהיה מעניין גם לילדות.
נראה לי שיש לכם מספיק ערים ועיירות, במיוחד אם הילדות פחות מתחברות. אם החווה שלכם נמצאת בלב הירוק, אז סביר להניח שגם ככה בנסיעות שלכם לאתרים תעברו בכפרים יפים מאוד שלא מוזכרים בספרים – לפחות זה מה שהיה לנו. תשמרו על רוח ספונטנית ותסיירו בכפרים שיראו לכם יפים, וגם יהיה באותו בוקר מצב רוח לזה.
אנחנו לא אוהבים אופניים (אני ממש שונא). יש מה להגיע להואה פלואה עם מגבלה שכזאת?
לדעתי לא. האופניים זו הפעילות המרכזית במקום.
מה מומלץ לעשות בסוף שבוע, כשהאתרים המרכזיים מפוצצים מאנשים?
מניסיון כללי שלי בטיולים – יש מקומות שבהם עומס מפריע מאוד. למשל פארק שעשועים. יש מקומות שבהם קצת מפריע אבל לא נורא – למשל מוזיאון או שמורת טבע. ויש מקומות שבהם דווקא העומס הוא יתרון ומוסיף – למשל מדרחוב של העיר שרק בסופ”ש מתעורר לחיים. כדאי שתחלק את האתרים שבחרת לפי החלוקה הזו ואז תדע להיכן כדאי להגיע בסופש.
-
קודם כל תודה רבה לכל העוזרים.
האם מישהו היה בפארק השעשועים Avonturenpark Hellendoorn ביולי? הם רושמים שבו “waiting times are short” . או בפארק Drievlet?
בינתיים, עם כל הצער , ביטלנו את הנסיעה לאי טסל. רחוק מדי. ובגזרת החיות נשארנו עם דולפינריום ופארק הקופים, ובורחרס בתור גיבוי ליום גשום.
לגבי יום גשום – אני לא רוצה לנסוע לעיר כשלילדות אין מה לעשות בה. אני מחפש אטרקציות מעניינות עבורן ומקורות, אחרת זה ייגמר בניג’וסים וחבל על יום שכזה. בינתיים ברשימה הזאת נמצאים בורחרס ואמסטרדאם, אני מחפש עוד אפשרויות.
-
מתוך קריאה (טרם ביקרנו) – באוטרכט יש שני מוזיאונים שיכולים להתאים לכם גם לימים גשומים – מוזיאון תיבות הנגינה וגם מוזיאון הרכבות אם כי ייתכן שהאחרון גבולי בהתחשב בגילאי הילדות.
-
תודה, אבל שני המוזיאונים לא מעניינים את הבנות.