שאלה טכנית לגבי טיסות
-
שלום לכולם,
אני מעוניין להזמין טיסות (לצורך העניין להוואי).
האם כדאי להזמין את הטיסות כעסקת חבילה (עד היעד הסופי) או שעדיף לעשות 2 הזמנות בלחוד כלומר :
טיסה הלוך ושוב מהארץ עד הקונקשן
+
טיסה הלוך ושוב מהקונוקשן ועד הוואי
שמתי לב שהאופציה השנייה יותר זולה אך טיפה יותר מסורבלת..
יש הפרש בערך של 300-400$
*חשוב לציין שאני מעוניין בעצירה אחת לכל כיוון ולא מעבר.
-
זו החלטה אישית שלך לגמרי אם אתה מעדיף לשלם יותר ולהיות “לא מסורבל” או לשלם פחות ולהיות “מסורבל”…..למה בכלל הכוונה בטיסה ”יותר מסורבלת”?
-
יש מס’ שיקולים
האם טיסת ההמשך להוואי היא מיד לאחר הנחיתה מהטיסה הראשונה – אם כן במקרה ותזמין בנפרד ומסיבה כלשהי תאחר לטיסת ההמשך, פשוט תפסיד את הכרטיס של טיסת ההמשך ותצטרך לדאוג בעצמך לטיסת המשך. כלומר במקרה כזה כדאי לקחת מרווח זמן מספיק גדול בכדי להספיק לטיסת המשך במקרה של עיכובים. לעומת זאת אם כל הטיסות בכרטיס אחד אז האחריות על חברת התעופה לדאוג לך לטיסה אלטרנטיבית.
שיקול נוסף, שצריך להחשיב במחיר הוא שאם קיימת טיסה פנימית (למשל ניו יורק – הוואי) אז צריך לשלם בנפרד על המזוודות.
בנוסף, אם מסיבה כלשהי תצטרך לבטל את הטיסות אז יהיה לך דמי ביטול נפרדים לכל מקטע של טיסות.
-
כרטיסים נפרדים יהיו פחות מסוכנים אם תחליט לשהות קצת ביעד של הקונקשן (למשל יומיים בלונדון או פריז) ולא רק תעשה קונקשן ביעד. ואז אפשר לדוגמא לקנות כאילו כרטיס מלונדון לתל אביב דרך הוואי למשל (עם זמן השהייה המבוקש בהוואי) ובנפרד אתה קונה כרטיס בכיוון אחד מתל אביב ללונדון. הטריק הזה במקרים רבים יכול לחסוך המון כסף (אני חושב שזה קשור לעניינים של מיסי נמל או מיסים אחרים).
-
אם הכוונה ממש קונקשן – תוך כמה שעות לעלות על טיסת ההמשך – הייתי עושה את זה בכרטיס אחד.
כשמדובר בשני כרטיסים נפרדים, במידה והטיסה ראשונה מתעכבת ואתה מפספס את הטיסה השניה, זה עליך – כאילו לא הופעת לטיסה ותצטרך לקנות כרטיס חדש להוואי. במידה ושתי הטיסות הן קונקשן באותו כרטיס, זו אחריות החברה למצוא לך טיסה חלופית ללא עלות.
אם הכוונה לשהות ביעד הראשון מספר ימים ואז להמשיך, הייתי עושה את מה שיותר זול. אנחנו טיילנו בלוס אנג’לס וסאן דייגו, ומשם המשכנו להוואי. חזרנו מהוואי ללאס ווגאס לעוד כמה ימים של טיול. קנינו כרטיסים נפרדים.