סיכול שמות בכרטיס הטיסה
-
שלום,
אני טס בעוד שבוע ללוס אנג’לס (דרך לונדון) עם כל המשפחה.
גיליתי לפני מספר ימים ששם המשפחה רשום בשם הפרטי ולהפך. השמות כתובים נכון ללא שגיאות רק הסדר הפוך. לשאר הנוסעים בחבורה אין אותה בעיה.
בסוכנות הנסיעות (גוליבר) לא מוכנים לשנות בטענה שצריך לבטל ולכרטס מחדש.
בחברת התעופה לא מוכנים לטפל בזה כי לטענתם ההתנהלות היא רק מול סוכנות הנסיעות אבל אמרו לי שבשדה התעופה העניין יטופל ויהיה בסדר. אני לא ממש רגוע לאור המצב.
מה לעשות?
האם קרה למישהו מקרה דומה ואיך זה הסתיים?
-
אם גוליבר הנפיקו את הכרטיסים עבורכם בנוכחותך, הרי האחריות אינה חלה עליהם.
אני מאמין שזה יסתדר בשדה, אבל תצטרך ‘להפרד’ מסכום מסויים של כסף.
כמה? לפי תנאי הכרטיס. (לכל כרטיס טיסה, יש כללים שונים לשינויים ותוספות)
-
לי קרה מקרה דומה עם AEGEAN היוונית. גיליתי את זה מספיק זמן.
שיניתי בשיחת טלפון לחברה , העלות שם 20 יורו.
כמו שכתב קודמי, אני בטוח שזה יתוקן בשדה התעופה, השאלה מה יהיה המחיר...
-
לארה”ב לא הייתי לא לוקחת שום סיכון ומסדרת את זה לפני. לאירופה עוד איכשהו אפשר להסתדר עם שיטת “יהיה בסדר” אבל לארה”ב מטעמי ביטחון וביקורת ההגירה, לא הייתי לוקחת שום סיכון. אם הזמנת מסוכנות נסיעות, האחריות עליהם אם כי השאלה היא גם מי רשם את השמות...הייתי מסדרת את זה, גם בתשלום, ואחר כך מנסה להסתדר עם גוליבר.
-
זה קרה לי באיזה טיסה שאני הזמנתי באינטרנט (נדמה לי למוסקבה). אני בכלל לא שמתי לב ורק בחזור העירו לי על זה בשדה התעופה, אבל לא מעבר.
-
רונה – אני עושה כל מאמץ לתקן את זה. הבעיה שבגוליבר לא מוכנים לקחת על זה שום אחריות כי ההזמנה נעשתה על ידי. מבחינתם אין פתרון למצב. הם פשוט אמרו לי תגיע לשדה ואם לא יעלו אותך לטיסה תחפש טיסה אחרת….
ומצד שני היות והכירטוס נעשה דרכם אין לי כל אפשרות לטפל בזה ישירות מול חברת התעופה...מילכוד 22 או משהו כזה….בעיניי שירות הלקוחות כאן של כל הגורמים הוא ביזיון וחרפה...בטח כשלוקחים את העובדה ששילמתי להם הרבה כסף.למרות זאת דיברתי גם עם המוקד הבינ”ל של אמריקן איירליינס ואני מבין ש- א. זאת בעיה שקוראת לא מעט ובעיקרון כל עוד השם מאויית נכון לא צריכות להיות בעיות מיוחדות. ב. במוקד הם לא הבינו למה הסוכנות נסיעות לא מסוגלת לתקן את הטעות.
ובנוסף בחיפוש ב-TA בנושא ראיתי שבדרך כלל אנשים הסתדרו עם הסיטואציה הזאת.
אני עדיין מתלבט מה לעשות...
-
אני רק מעדכן שבסוף לא היתה שום בעיה עם סיכול השמות, אבל בהחלט כדאי לבקש להכניס הערה בכרטיס.
-
תודה על העדכון והמידע. הכי חשוב שהעניין הסתדר על הצד הטוב ביותר, בלי שום קנס.
מה שאני לוקחת איתי מהסיפור שלך זה בעיקר חיזוק לדעתי, שהולכת ומתבססת מסיפור לסיפור (הן סיפורים שקרו לי אישית והן של אחרים), לפיה ממש לא מומלץ לרכוש כרטיסים דרך סוכן. לא רק שאין ממנו שום עזרה בעת צרה, הרי שגרוע מזה – עצם קיומו בשרשרת מונע ממך את האפשרות להתנהל ישירות מול חברת התעופה, ובכך למעשה מרע את מצבך, למרות ששילמת מחיר מלא.
אני מסכימה איתך שהתנהלות גוליבר במקרה הזה היתה ביזיון וחרפה, ויודעת שלא כל הסוכנים כאלה, ושיש כאלה שנותנים את הלב והנשמה, וכו’ וכו’.
העניין הוא, וזה קרה גם לי (ויותר מפעם אחת) – שסוכנים מוסיפים למעשה גם גורם סיכון במקרה של תקלה. בכל התקלות שקרו לי עד היום, ללא יוצא מן הכלל, לא קיבלתי שום עזרה אפקטיבית מהסוכן, ובסופו של דבר פתרתי את הבעיה בעצמי (או שלא הצלחתי לפתור אותה ושילמתי את המחיר).
שיעור חשוב מבחינתי. תודה.