הארי פוטר לוס אנג'לס- מי ביקר ויספר?
-
נוסעים באוגוסט. מה תוכלו לספר על אטרקצית הארי פוטר בLA?
-
כלום?
-
אני הייתי. מה תרצה לדעת
-
בכללי יוניברסל סטודיו הוא פארק שיותר מתאים למבוגרים שבנינו. עכשיו חזרנו מהטיול שלנו והילדים שלי 7/4 הכי פחות נהנו ממנו וכך גם אשתי. רוב המתקנים בפארק מתאימים למתבגרים למעלה שאוהבים מתקנים שהם יותר "אקטיביים". איזור הארי פוטר בפארק הוא חדש ומושקע בצורה בלתי רגילה הכל מהמוזיקה שברקע ועד המתקנים יפה בצורה בלתי רגילה. המתקנים שם הסימולטור ורכבת ההרים הם מאוד מיוחדים ולא מתאים לילדים קטנים כלל. הבת של עד עכשיו בסיוטים ממנו. אני נהנתי מאוד. הטיפים שלי להגיע ממש מוקדם ולרוץ לשם מיד זמן ההמתנה יהיה משהו כמו 25 דקות אחר כך קופץ ל 120. חובה לקנות את הבירת חמאה שמוכרים שם
-
הייתי לפני שבועיים עם בנות 10 ו-12. התפאורה מרשימה מאד למי שמכיר הספרים והסרטים. ההמתנה בתור ארוכה ובסופה כמה דקות של כייף היסטרי. כל הפארק כולו היה תענוג אחד גדול, וחוויה פחות צפופה ורועשת מדיסני שם היינו יומיים לפני.
-
אנחנו מתכננים יומיים בפארק, זה יותר מדי?
-
הייתי אומר שיום אחד מספיק אבל בתנאים הבאים:
1 מגיעים מוקדם בבוקר עם פתיחת הפארק.
בשעות הראשונות של הפארק הוא השעות הטובות ביותר שהתורים הם הקצרים ביותר
2. תכנון נכון של מעבר בין האטרקציות לפי לכמה שאתם רוצים להגיע לכל אטרקציה והתחשבות בזמני סיורים ומופעים.
3. אתם נשארים כמעט עד סגירת הפארק
הייתי גם אומר שהטיילת של יוניברסל סטודיו לפני הכניסה לפארק היא אטרקציה בפני עצמה והייתי מגיע לבקר שם בערב אפילו אם לא הייתי נכנס לפארק עצמו
בהצלחה
-
הבנות מתבגרות ומחכות בקוצר רוח לחוויה. תודה על התגובות.
-
אנחנו גם חזרנו משם שבוע שעבר. היה היסטרי. אם באים מוקדם אין המתנה בכלל. הבנים שלי בני 11 ו-9 מאוד מאוד נהנו. לא הייתי ממליץ לגילאים יותר צעירים.
-
אני קוראת הרבה המלצות על כך שיוניברסל לא מתאים לילדים צעירים מאזור גיל 9.
אנחנו נהיה עם שלושה מתבגרים ושניים קטנים (6, 8, שהקטן גם פחדן באופן קיצוני. לא רוצה לוותר לגמרי על יוניברסל רק בגללו, אבל כן מנסה להבין איזה מתקנים בכז הוא יוכל לעשות, ואיזה מתקנים הם המפחידים באמת. וגם לא מצליחה להבין מהאתר באיזה מתקנים הפחד הוא מהסוג של "רכבת הרים", כלומר משהו פיזי, עם נפילות והתהפכויות וכיוב' או נגיד רק הקרנה שיוצרת תחושה של נפילה, (ואז בעצם אם עוצמים עיניים אז האפקט לא פועל עליך), ובאיזה מתקנים זה פחד מסוג "רכבת שדים", שזה אולי יכול להביא לילד קטן חלומות מפחידים בלילה, אבל שוב- אם, נגיד, הוא עוצם עיניים הוא לא חווה את הדבר המפחיד.
אשמח לתובנות.
-
היינו לפני שהארי פוטר נפתח אבל הפחדנים שלי הסכימו לעלות רק על הסימפסונים, המיניונים ושרק (לא באמת רייד, אולם שבו יושבים ורואים סרט שנדמה לי שיש קצת אפקטים של מה שקוראים לפעמים 4 מימדים).
המיניונים ממש לא מפחיד יושבים במושב שקצת זז, הסימפסונים בעצם אותו דבר אבל אם לא עוצמים עיניים התחושה של הדבר האמיתי יותר חזקה.
כמובן שיש גם את הסיור בסטודיו שרק האטרקציה שאז היתה חדשה של מהיר ועצבני קצת גורמת לרעידות אבל שום דבר רציני.
כמובן שיש את כל ההופעות שמתאימות לכולם.
כיוון שיש לי ניסיון עם פחדן קיצוני אני חייבת להגיד שלדעתי בגיל צעיר יותר הוא לא היה מסכים גם לעלות על הסימפסונים אבל את יודעת עד כמה שלך פתוח לנסיונות.
עוד דבר שחשבתי עליו – אני חושבת שרוב האנשים שממליצים פחות על יוניברסל לגילאים צעירים עושים זאת בעיקר בגלל שיש בו פחות אווירת פארק שעשועים מדיסני. רוב הדמויות (חוץ מהמיניונים) גם מדברות לאוכלוסיה יותר מבוגרת.
דנה
-
הוא פחדן ברמה שגם למתקן כמו פיטר פן בדיסני, למשל, נצטרך להעלות אותו בכח, כי עצם המעבר מבחוץ לתוך מתקן חשוך וסגור מלחיץ אותו, ואז הוא יראה שזה לא מפחיד ויירגע. לא רוצה להכנס למצבים שאני מבטיחה לו שזה לא מפחיד, ובסוף ניכנס וזה כן יהיה מפחיד. מעדיפה להתפצל בכל מתקן שעלול להפחיד, ולעשות את המתקנים בשתי נגלות, כשכל פעם מישהו נשאר בחוץ איתו. השאלה אם ביוניברסל לא נמצא את עצמנו עושים ככה את כל הפארק…
אגב, האם ביוניברסל יש גם את האופציה כמו בדיסני, שאם הורה אחד צריך להשאר בחוץ עם ילד קטן אז בסיבוב הבא הוא נכנס מיד בלי תור? והאם ידוע למישהו אם אפשר לעשות את זה בדיסני גם עם ילד שלא חלה עליו מגבלת גובה למתקן, אלא רק שהוא לא מסכים לעלות ובגלל זה הפיצול? (יש לו רגישות יתר "רשמית", אולי כדאי להצטייד באיזה אישור רופא לענין?)
-
מנסיון העבר בדיסני (לפני 4 שנים אז אולי דברים השתנו) – באופן רשמי זה רק עניין של גובה/גיל ולא כי הילד מפחד / לא מעוניין / סתם ישן כרגע בעגלה…
באופן מעשי – ברוב המוחלט של המתקנים לא הסתכלו בכלל איפה הילד. באנו וביקשנו את הפתק של ה switch ונתנו לנו. למעשה אפילו לא בדקו שיש לנו עוד ילד

אבל היה מתקן אחד שיקשו מהקטנה שלי שתקום ותעמוד ליד מד הגובה (וראו שהיא נמוכה מדי) לפני שנתנו לנו את הפתק.
אני נוטה להאמין שהעובדים של דיסני לא מאנייקים ויעזרו לכם איפה שאפשר.
-
טוב ,
אנחנו כרגע ביוניברסל. מ9 עד 9.30 הספקנו הרי פוטר פעמיים, עד 9.45 גם את הרכבת הרים בחוץ. הפרק כמעט ריק זמני ההמתנה לא יותר מ20 דקות , גם חלק נפתחים ב11.00. לגבי הרי פוטר, נחמד מאוד , שילוב של 4d ודמויות זזות, לילדים קטנים יכול להיות מפחיד. יושבים על פלטפורמה של 4 , שזזה לכיוונים שונים, לא הפוך. לא נותנים להכניס טיקים ,צריך לשכור לוקר, בחינם לשעתיים.
-
יכול להיות שעם אישור אפשר יהיה לקבל כרטיס קיצור תורים עבורו או צ’ילד סוויץ’ למרות שהוא גדול. ממליצה לפנות להנהלת הפארק לברר.
http://www.universalstudioshollywood.com/faqs/ada-informatio n/
-
סיכום יום ביוניברסל:
זה היה פעם שלישית שמבקרים בפארק, פעם ראשונה בהרי פוטר. ילדים שלי חובבי הרי פוטר ומאוד נהנו מכל מה שעשו שם, לא רק מה מתקן עצמו. כל התפאורה מסביב, הדמויות , חנויות , בירצפת (טעימה מאוד) , הכל עשוי טוב ובגדול . בשעה המוקדמת ( למי שקנה כרטיס דרך האתר) פתוח רק הרי פוטר , כל השאר נפתח בהדרגה. בפעמים הקודמות ביקרנו באוגוסט ( פעם בלי ופעם עם פרונט אוף דה ליין) התורים עכשיו כמעט ולא היו, הכי הרבה שחכינו היה במיניונס כ25 דקות פעם אחד. בסה"כ הצלחנו לעשות כל מה שרצינו כמה וכמה פעמים. להרי פוטר שני מתקנים- אחד בחוץ מיני רולוקוסטר מתאים לכל גיל( יש הגבלת גובה) ואחד בפנים שהוא יכול להיות מפחיד לילדים קטנים. זה לא רק מסך כמו חלק מהמתקנים האחרים , אלה פלטפורמות של 4 -עולה , יורדת , מסתובבת לכוונים שונים , האטרקציה משלבת מסכים ודמויות זזות. סה"כ נחמד , שונה מאטרקציות אחרות בפארק. מתים המהלכים גם חביב מאוד למי שאוהב את הסדרה ורוצה קצת פחד. כל השאר כפי שהיה , בקיץ חובה כרטיס פרונט אוף דה ליין , ותוכנן נכון. האפליקציה של יוניברסל מאוד עוזרת לתכנון הביקור , תמיד אפשר לראות זמני ההמתנה ולהחליט לאן ללכת ,בכל זאת, כדי לעבור כל האטרקציות בחלק התחתון , הירידה כ 10 דקות במדרגות הנעות. בכל מתקן יש אפשרות להחלפת הורה , צריך לבדוק באיזה תור נכנסים.

-
ואוו איזה יופי
אני אהייה שם בעוד כשבועיים עם בתי בת 13
התכנון הוא להגיע מוקדם בבוקר ולהתחיל עם הסיור באולפנים
אשמח להמלצות מאיפה כדי להתחיל כך שאספיק הכול מהכול
(הבנתי שכדי להכנס לסוף הפארק ומשם להתחיל )
-
בהחלט עדיף ללכת לסוף, או להארי פוטר אם אתם בעניין שדוקא במרכז.
יש שם אנשים שתפקידם לייעץ בכמה וכמה מקומות – שווה לשאול אותם כי לפעמים יש מצב של תור קצר במתקן עמוס והם ממליצים ללכת על זה. שמענו להם והיה מעולה.
הבנות שלי (גילאים דומים) מאוד אהבו את הסימפסונים ועשו את זה כמה וכמה פעמים כשהתור היה קצר.
-
שאלה
בשעות הפתיחה של הפארק יש גם Early Entry בימים שראיתי זה שעה אחת קודם
למי זה מיועד ?
-
כל מי שקנה קרטיס דרך האתר של יוניברסל מקבל כניסה מוקדמת באופן אוטומטי. ביום חול שהינו עכשיו הפארק נפתח ב9.00 ורק הרי פוטר היה פתוח, כל השאר נפתח ב10.00 וחלק ב11.00 (המפלס התחתון). לגבי תכנון היום- תתחילו מהאטרקציה המבוקשת (הרי פוטר) ולאחר מכן תבדקו זמני ההמתנה באפליקציה או לוחות בפארק. סיור בסטודיו עדיף באמצע יום , כשה כבר עייפים, זה נותן מנוחה של כשעה או יותר תלוי בזמן המתנה, העומס הקבד בפארק בשעות הצהריים , ככה שלזמן הזה תכננו גם מנוחה. פעמים קודמות שהרי פוטר לא היה , התחלנו את היום תמיד במפלס התחתון , אפשר להתחיל גם עכשיו אם פתוח , ולהשאיר את הרי פוטר לסוף היום.