תכנון טיול קיץ 2016 - עזרה
-
שלום רב,
אנחנו רוצים לנסוע בסוף אוגוסט לטיול עם הילדים - 3 ילדים + תינוקת (6, 4, חצי שנה). הילדים טיילים מנוסים בשבילי הארץ והתינוקת במנשא מן הסתם.
התקציב מוגבל ולכן חשבנו על רומניה או סלובניה.
נשמח להמלצות וטיפים בנושא. ואם אפשר גם הערכת תקציב הגיונית.
תודה מראש,
משפחת שור
-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרההיי,
*מה התקציב?
*מה אתם אוהבים, מחפשים, רוצים שיהיה בטיול? יש כאלה שמעוניינים בכמה שיותר נופים ירוקים וכאלה המעדיפים לשהות בפארקי שעשועים, כאלה שאוהבים לבלות בערים שוקקות וכאלה שמשוועים לשקט...
*מה אורך הטיול בו אתם מעוניינים?
*האם אתם מתכוונים לטייל עם רכב?
אני חושבת שלאחר תענו על השאלות האלה אני ושאר חברי הפורום נוכל לתת לכם עצות מועילות יותר ואופציות הגיוניות.
אמילי

-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרההי,
אמילי תודה על ההארה
1. תקציב: האם 12,000 ש"ח זהו תקציב הגיוני?
2. אורך הטיול כשבוע.
3. אני מניחה שמחוץ לערים קשה להתנייד ללא רכב ולכן איפה צריך נשכור. למרות שעקב הזמן המוגבל בטח נשאר סביב אותו אזור ולא נעשה טיול חוצה מדינה.
4. עיר קצת פחות מעניין אותנו (ונראה לי גם לילדים). שילוב של טיול בטבע ופארק שעשועים יתאים לנו.
שוב תודה, משפחת שור
-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרההאם התקציב הוא רק לטיסות, רכב ולינה או גם לעלויות השוטפות?
התקציב מעט לחוץ בעיניי אך אפשרי.
הייתי ממליצה על היער השחור. יש טבע יפה יחסית ואת פארק אירופה. ניתן לתכנן טיול זול על בסיס טיסות לבאזל (במרחק של כשעה מאיזור טיטיסה בו מומלץ ללון) עם איזיג'ט (אמורים להיפתח ממש בימים הקרובים מומלץ לעקוב), השכרת רכב בצד הצרפתי של שדה התעופה זולה יחסית וניתן למצוא לינה כדוגמת זו שהומלצה כאן מספר פעמים בכ-50-100 אירו ללילה מהן ניתן לצאת לטיול יומי. יש את כרטיס היער השחור שיכול לחסוך עלויות של אטרקציות. מה שכן , טיסות איזיג'ט הן לרוב בשעות לא נוחות המצריכות לטעמי לינה ליד שדה התעופה בהלוך ובחזור - עלות נוספת.
כרטיסי הטיסה: משערת שיעלו יעלו כ-200 אירו לאחד לא כולל מזוודות והושבה. נניח שכרטיסי הטיסה יעלו 5000 ש"ח.
רכב לשבוע: משערת שיעלה כ-1000-1500 (תלוי בגודל - סטיישן, מיניואן) ש"ח הלינות: (בהתייחסות לאחת שמחירה 50 דולר ללילה) יעלו כ-1500 ש"ח.
סה"כ - לא כולל לינה ליד שדה התעופה, כרטיס היער השחור והוצאות שוטפות:
כ-8000 ש"ח. שימו לב שהכל בגדר השערה בלבד!
לגבי רומניה, אני לא יודעת כ"כ, וסלובניה כבר ממזמן לא זולה מאוד.
אם אתם בכיוון של נופים דומים לסלובניה גם אוסטריה - זלצבורגלנד היא אופציה.
יש טיסות עם אוסטריאן בפחות מ-400 דולר לוינה (כשעתיים וחצי מזלצבורגלנד), לינות בטווח מחירים דומה לזה בגרמניה ואת כרטיס זלצבורגלנד שיכול גם הוא לחסוך בעלויות.
מה שכן - אין פארקים בסדרי גודל של פארק אירופה ואפטלינג, אלא בעיקר אתרי טבע. כן יש את פארק פראטר בוינה שיכול להתאים לילדים בגיל שלכם, אולם בטיול של שבוע לא סביר שתמצאו זמן גם לוינה.
בנוסף, אני חושבת ששעתיים וחצי-שלוש שעות נסיעה מוינה לזלצבורגלנד הלוך וחזור בטיול של שבוע היא גזילה של זמן יקר.
לא יודעת לגבי עלויות...
לשאלות נוספות - מוזמנים לפנות
-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרהתקציב של 12.000 ש"ח - האם הוא כולל מחיר הטיסה?
אז לא ריאלי.
-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרהלטעמי תקציב כזה יכול להיות ראלי אם משיגים טיסות זולות.
אנחנו סגרנו בסכום כזה שבועיים הקיץ ל-6 איש כולל הביטוח .
-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרהלפני שנה עשינו שבוע עירוני בבודפשט בתקציב של בערך 16אש"ח להרכב של זוג + 3 ילדים קטנים יחסית (3,6,9). אצלנו דובר על 8 לילות (שבוע נטו)
אצלכם אחד הילדים הוא תינוק מה שיוכלי להוזיל בטיפה את הטיסה (שילמנו 200 אירו לאדם) ואולי תצליחו להזמין טיסה טיפה יותר זולה כי עכשיו עוד מוקדם יחסית.
ואם תורידו גם לילה אחד או שניים, ותסתפקו ברמה טיפה יותר נמוכה ממני, ובהתחשב בעובדה ששער הפורינט ירד בשנה האחרונה, אולי אולי אולי תגיעו לסכום של 12 אש"ח
אבל זה מאד גבולי
-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרהבהחלט תקציב ראילי באם תחפשו טיסות זולות ותתפשרו על היעד בהתאם ליעד הטיסה הזולה.
אנחנו נוסעים תמיד ללפחות שבועים וכמובן הטיול יותא יותר זול (פר יום) אבל טיסות לפארג בהחלט זולות ומשם ניתן לנסוע ליער הבווארי בגרמניה (כשלוש שעות נסיעה לכל היותר). זה יעד זול ויש כרטיס חינם שניתן עם הזמנת לינה בצימרים מסויימים ולמעשה החופשה כמעט ולא מצריכה עוד הוצאת כספים (הוא כולל המון מגלשות אלפניות אומגות בריכות חמות עם מגלשות מים מוזיאונים ממש נחמדים TREE TOP וכמובן כל טיולי הטבע הרבים שאפשר לעשות ביער הם חינם). האזור הוא דרך הזכוכית ויש שם הרבה גינות זכוכית יפות ששם ניתן לנפח זכוכית (אטקרציה נחמד לילדים- אם רוצים לקחת את שיצרתם זה יעלה 5 יורו). תוכלו לשלב גם פארק שעשועים שנמצא שם (הוא לא כלול בכרטיס)
ובפילזן (בדרך מצכיה לגרמניה) יש מוזיאון מדע מדהים וענקי וזול (כ60 שח לכל המשפחה) שכולו אינטרקטיבי (וגם באנגלית) והוא מיוחד מאד (היינו כבר בהרבה מוזיאוני מדע והוא המוצלח שבהם)
זה למשל יעד אחד אפשרי אבל יש עוד הרבה
-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרהאגב אפרופו עלויות (ובייחוד בסכומים נמוכים) - חשוב להבין מה סופרים בקטגוריית עלות הטיול. כי מסתבר שאנשים שונים סופרים דברים אחרים.
כתבתי פוסט על הערכת עלות לטיול משפחתי. אפשר לראות שם רשימות של סעיפים שצריך להביאר בחשבון.
כמה דוגמאות:
עלות דרכונים
עלות נסיעה לנתב"ג וחזרה (או חניה שם)
עלות פתרון תקשורת (סלולרי ישראליף מקומי וכו')
הצטיידות לקראת הנסיעה (מזון, תרופות, ציוד טיולים, משחקים והפתעות לילדים)
ביטוח
ועוד הרבה דברים אחרים
אגב מצד שני אפשר לספור מה חסכנו בארץ (החל מאוכל/חשמל/מים, דרך קייטנה ובילויי קיץ).
אני לא אומר מה נכון או מה לא, וכמה צריך אפשר כדאי להוציא בכל סעיף. אבל אם אתם לחוצים על כסף, ולמשל 12 זה גבול עליון שאחריו תקבלו טלפון נזעם מהפקיד בבנק, אז צריך לשקלל את כל אלה.
-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרהתודה לכל העונים. האם יש למישהו מידע על רומניה? ראינו שיש גם שם שילוב של טיולי טבע פארקים ובע"ח. איך השהות במקום מבחינת לינה ואוכל?
-
תכנון טיול קיץ 2016 - עזרהרומניה גם יעד יחסית זול.
ניתן להשיג כרגע טיסות במחירים טובים והמגורים גם לא יקרים אם ישנים בפנסיונים. רכב במחירים סבירים ועלות הדלק היא כמו בישראל אבל זה לא הסעיף היקר בעלויות. אוכל ממש זול ולדעתי תוכלו להסתדר עם התקציב שלכם אבל שוב, זה תלוי איך אתם מתנהלים (כמות אטרקציות ביום, כמות המסעדות ביום וסוג המסעדות).
בכל מקרה, יש נופים מאוד יפים ברומניה, יש טירות, אגמים, סכרים, מערות מלח (שונים מאילו שבאוסטריה), וגם פארק חבלים מעולה.