התלבטות החזרת רכב בוינה
-
הי לכולם,
נוסעים בסוף יוני תחילת יולי לאוסטריה – זלצבורגרלנד, זוג + 2 בנים מתבגרים
8 לילות בוואגריין, 2 לילות אחרונים בוינה.
הכוונה לטייל ביום רביעי, להגיע לוינה לקראת ערב, לטייל בוינה ביום חמישי ולנסוע לשדה התעופה בשישי בבוקר.
ברור לנו שנחזיר את הרכב כשנגיע לוינה ביום רביעי בערב, והשאלה היא אם כדאי להחזיר את הרכב בשדה התעופה או בעיר.
נתונים:
הלינה בוינה במלון בליאופולדשטאש, 5 דקות הליכה מתחנת הרכבת שמובילה לשדה התעופה (חצי שעה ברכבת).
רק לסיקסט אופציה להחזרת הרכב במרכז וינה, מלון הילטון, עד השעה 19:00 בלבד, ללא תוספת מחיר. אבל עלות שכירת הרכב גבוהה בהרבה מחברות מקומיות.
לחברות אחרות יש אופציה להחזרת הרכב בוינה אבל במיקום מרוחק – לפי גוגל מאפס כ-50 דקות בתחבורה ציבורית מהמלון.
וכאן באה ההתלבטות: האם לקחת רכב בסיקסט, לשלם יותר, ולהילחץ להגיע לוינה עד 19:00, אבל לחסוך נסיעה עם המזוודות למלון, או לקחת מכל חברה אחרת, להחזיר בשדה התעופה ולנסוע ברכבת למלון.
מה דעתכם?
-
נראה לי שהכי משתלם לא להחזיר את האוטו בכלל...בד”כ תוספת מספר ימים להשכרה לא משנה הרבה, וזה יחסוך לכם בודאי את התוספת של השכרה בסיקסט וגם את הטירטור אל המלון ואל שדה התעופה ו/או הנסיעה להחזת הרכב. גם אם לא תשתמשו באוטו בוינה, זה יכול להשתלם. צריך כמובן לבדוק את אופציות החניה במלון ואת העלות.
-
עלות חניה במלון עומדת על משהו כמו 25 יורו ליממה. לא נראה משתלם.
-
מה הכתובת של המלון שלכם?
לכל החברות הגדולות יש תחנות החזרה בתוך העיר.
באופן אישי הייתי נשאר עם הרכב עד הסוף. לא נראה לי משתלם לבזבז יותר משעה בשביל להחזיר רכב. -
חברות שיש להן אפשרות החזרה בוינה – זה ממש רחוק ומסורבל להגיע.
להישאר עם הרכב משמעותו עוד יומיים השכרה + יומיים חניה במלון.
צריך לחשוב אם זה משתלם.
-
אפשר לשכור רכב מאופרן ולהחזיר אותו בכתובת
- Schubertring 9
או בכתובת
- Am Hauptbahnhof 1
התחנות האלה לא רחוקות כל כך מהמלון שלכם.
הבעיה היא שהתחנות האלה נסגרות בשעה 18:00.
בתחנת הרכבת המרכזית יש גם תחנה של אוויס. היא רחוקה 20 דקות מהמלון שלכם. אבל שוב היא נסגרת בשעה 18:00.
-
אני הייתי נשאר עם הרכב עוד יום אחד,
ובמידה ואתם מתעקשים להחזיר ביום ההגעה לוינה , תגיעו מוקדם לעיר ותספיקו להחזיר באחת הסוכנויות. (סוג של מחיר)
-
שכנעתם אותי. בסה”כ מדובר בתוספת יום אחד. נראה לי שנישאר עם הרכב עד הטיסה חזרה.
עכשיו נשאר לי לחפש חניה בוינה

-
מציעה לך לכתוב למלון ולשאול מה אופציות החניה שהם מציעים. אם אין להם חניה משלהם בד”כ יש סידור עם חניון ציבורי בקרבת מקום. כשמגיעים למלון יורדים כולם ופורקים את הציוד, הנהג נוסע לחניה לפי הוראות שקיבל ושוכחים מהאוטו עד לעזיבה.
-
קצת חשיבה אחרת.
היות ויש לך יום אחד להיות בוינה
לא להתעסק בכלל עם הרכב -החזרתו ונסיעה בתחבורה ציבורית לשדה התעופה.
לבדוק מול המלון שלכם חניה
או
לחלופין להחליף לינה למקום שיש בו חניה (וכנראה יהיה יותר מרוחק מרובע 2, או בשוליו)
ואז לעשות את החשבון הכלכלי-אבל גם את החשבון של נוחות-טירטור ומגבלות לוח זמנים.
-
תודה לכולכם. לאחר שהתקבלה החלטה להישאר עם הרכב עד לטיסה חזרה, נשאר לבחור חברת השכרה.
יש את החברות המוכרות הבינלאומיות ויש את המקומיות. המקומיות יותר זולות – בוכבינדר ומגה דרייב.
הכל דרך רנטאלקארס, ונעזרתי באורן מומלץ הפורום.
מישהו התנסה עם החברות המקומיות באוסטריה? בעד ונגד?
תודה
סיגל