4 ימים באיזור וירג'ניה
-
שלום לכולם,
אני מתכנן לנסוע ל-4 ימים לאיזור וירג’ינה.
הנסיעה תהיה מניו יורק כשהמטרה העיקרית היא קולוניה ויליאמסברג.
נהיה באיזור 4 ימים, כשביום הרביעי נחזור לניו יורק (בשעות הערב).
אשמח להמלצות לטיול באיזור.
תודה רבה!
-
אתה לבד? זוג? משפחה עם ילדים?
-
אני עדיין לא בטוח,
זה יהיה אנשים מבוגרים – 2-4 אנשים, משפחה (גילאי 30-65).
תודה
-
חייבת לשאול למה העניין הספציפי ב-Colonial Williamburg? האם אתם חובבי היסטוריה והיסטוריה אמריקאית בפרט?
על איזו עונה מדובר?
וושינגטון בדרך ומציעה הרבה היסטוריה (יחסית, אמריקה צעירה בסה”כ) והרבה מוזיאונים שהכניסה אליהם חינם (לעומת $38 ליום לבוגר ב-Colonial Wlliamsburg).
אביה
-
אין סיבה ספציפי,
יש לנו משפחה בארה”ב, לכן ביקרנו כמעט בכל המקומות במרחק נסיעה של יומיים שלושה מניו יורק, מצאתי בווילאמסבורג מקום מעניין.
אשמח עצות אחרות \ נוספות באיזור.
-
לעניין דרום וירג’יניה לא אוכל לעזור. אבל לגבי מקומות אחרים – מכיר הרבה מקומות (גם כאלו שרק נמצאים בתוכניות...). אבל אולי יועיל אם תפרטו קצת היכן כבר הייתם כדי לדעת להיכן לכוון אתכם.
בפנסילבניה ביקרתם? גטיסבורג? הרפרס פרי?
עמק ההדסון?
-
ביקרתי באיזור. מדובר בכביש שנקרא ה- Colonyal Parkway שויליאמסבורג נמצאת במרכזו. בשני צדדיו ישנם פארקים לאומיים היסטוריים של ארה”ב: יורקטאון, אתר הקרב שנועל את מלחמת העצמאות של ארה”ב בצד אחד ובצד השני ג’יימסטאון, אתר ההתישבות הראשונה של האנגלים בשטח ארה”ב (למעט האי רואנוק, שהמתישבים בו נעלמו לאחר זמן לא רב ואיש לא יודע מה עלה בגורלם).
אם כבר מגיעים לוירג’יניה, ניתן גם להדרים עוד קצת, לעבור ב- Newport News. יש שם מוזיאון של נאסא בתחום התעופה וגם להמשיך עד נורפולק, מושב הבסיס הגדול של הצי האמריקאני (לא ביקרתי בבסיס). אם מענין אתכם, גיחה קצרה מעבר לגבול של קרולינה הצפונית נמצאת Kitty Hawk, אתר הטיסה הראשונה של האחים רייט.
בדרך לויליאמסבורג, אני ממליץ על עצירה בריצ’מונד, בירת וירג’יניה.
-
תודה רבה על ההסבר המפורט!
-
אם אתם חובבי טבע אזי הכביש הקרוי Skyline drive הוא בשבילכם. זהו כביש נופי צר הרץ לאורך הרכס המפריד בין וירג’יניה לוירג’יניה המערבית. ניתן לעלות עליו מכל כביש החוצה את הרכס ממזרח למערב.תגדילו את גוגלמפס ותמצאו אותו.
כביש 211 חוצה את הסקיילין דרייב מעט מזרחית לLuray כאן מצויה מערת נטיפים נגישה ומוסדרת לטיול. הנאה מובטחת לחובבי הז’אנר הזה.
רנצי
-
בהקשר לכך, אנסה להרחיב מעט את התגובה של Ranchy (ברשותו).
לאורך רכס הרי האפלאצ’ים נסלל כביש לא מהיר (המירות המקסימלית בו היא לרוב 45 מייל לשעה, כ- 70 קמ”ש ויש קטעים שהיא אפילו 35 מייל לשעה בלבד).
רובו של הכביש, מהתחלתו בדרום, ליד פארק Great Smoky Mountains NP שבקרולינה הצפונית ועד ל”חצי הגובה” של וירג’יניה ב- Waynesville, הוא כביש חופשי (ללא תשלום). שם הכביש הזה הוא ה- Blue Ridge Parkway. משם ועד לקצה הצפוני שלו, ב- Front Royal שבצפון וירג’יניה הכביש נקרא Skyline Drive והוא מצוי בתוך הפארק הלאומי שננדואה, שהכניסה אליו היא בתשלום.
הכביש אליו מתיחס Ranchy אכן חוצה את ה- Skyline Drive ויתכן שחציה זו גוררת כניסה (בתשלום) לפארק הלאומי שננדואה.
גם במקטעים הדרומיים יותר ובסביבותיהן ניתן למצוא מפלי מים, מערות נטיפים ושבילי הליכה. קראתי שבפארק הלאומי ניתן לראות יותר חיות. לצערי, הנסיון האישי שלי עם ה- Skyline Drive הוא מצומצם, בעוד שאת ה- Blue Ridge Parkway נסעתי לכל אורכו (במספר ביקורים, כל פעם מקטע אחר), כך שאינני יכול לתת עצה מה עדיף, ה- Skyline Drive או ה- Blue Ridge Parkway.